Trädgårdssysslor, god mat och ett snickeriprojekt

Ännu en till solig dag har vi fått njuta av igår. Var dock inte lika varmt som dagen innan. Blåste lite svalare också. Dagen började dock med huvudvärk för min del, så fick avboka förmiddagens planer. Två burana, några timmar på soffan och en banan senare gick det att börja leva igen. Gick ut på gården och räfsade lite. Johnny gick till snickeboa.
 
 
Nu så här på våren finns det en hel del som kunde göras, både inne och ute. Det blir nästan för många saker att välja mellan. Då blir det ofta att jag inte har motivation till att göra något alls. Lämnar att sitta och sola i solstolen, eller framför datorn. Skulle allt vara ett måste skulle det inte heller vara roligt. Jag måste inte tvätta fönstren om jag inte vill. Jag måste inte rensa ogräs om jag inte vill. Jag måste inte räsfa om jag inte vill. Till sist gör jag det mesta ändå (förutom det där med fönstren). Jag räfsar dessutom bara en kort stund när andan faller på, stora kvistar och kottar som man inte kan köra över med gräsklipparen. De få löv som finns på gräsmattan försvinner ju då man klipper. Sist och slutligen tycker jag ju om att "påta" i trädgården.
 
 
Jag som trodde att han snickrade på min födelsedagspresent, men icke. Han gjorde ett litet sidoprojekt, nämligen en "skärbräda" eller uppläggningsfat. Brädan/fatet är gjort av en rönn som blåste ner här på gården för några år sedan. Vi kunde tydligen inte äta före vi hade ett passligt uppläggningsfat till maten.
 
 
På kvällen ville jag ut och köra, har ju varit hemma sedan torsdag morgon då jag kom hem från jobbet. Har verkligen varit duktig på att inte köra något onödigt den här veckan. Var bara via butiken och massören på måndag, sedan till jobbet på onsdag kväll och hem igen på torsdag. Resten av veckan har jag bara varit hemma. 
 
Vi körde in mot Stenhaga. Tydligen var Johnny hungrig igen för han stannade vid Burger King. Inte mig emot. Blev bjuden på både burgare och glass. Var minst sagt proppmätt efteråt. 
 
 
Sedan blev det en sväng via stan och sedan via Höstves för att se på Linda och Görans bygge, men där var ingen på plats så får åka dit en annan gång.
 
 
Nu var det slut på den "tråkiga" veckan. Helgen är full av program, skönt det för jag börjar vara trött på att bara vara hemma. Idag blir det träffis med Sofia och Malena. Blir bl.a. brunch vid Gustav Vasa. Före det tänker jag hinna via loppis i Gerby Uf. På kvällen är vi bjudna på Cillas kalas. Imorgon är det morsdag och det firar vi med att åka på mat till Hunurinjärvi. Roligt då det händer något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0