Provuppsättning av det nya tältet

I höstas (eller var det vintras?) köpte vi ett nytt tält. Igår testade vi att sätta upp det för första gången. De som körde förbi kanske funderade varför vi satte upp ett tält där i sluttningen, men som sagt, vi testade ju bara att sätta upp det. Skulle nog inte ha velat sova där så som det stod, var lite snett. 
 
 
Det var inte så svårt att få upp som man kanske skulle tro. Det var värre att få in det i påsen tillbaka. Tältet ser nästan litet ut nu så här på bild, men jag lovar, det är inte så litet som det ser ut. Nästan dubbelt så stort jämfört med vårt förra tält (som också var stort). 
 
 
I tältet finns det två sovalkover, men man kan också ta ner väggen där emellan och få ett större sovrum. Alternativt kan man ha väskor och sådana saker i det ena rummet. Vi tänker inte sova i varsitt rum. Det finns flera öppningar på tältet och myggnät på alla dörrar. Dessutom stora fönster på ena sidan så man kan sitta och titta ut. Det ville bli lite instängt i det förra tältet då det bara fanns något fjuttigt litet fönster och inget myggnät framför dörren.
 
Det här tältet känns ganska lyxigt, förstås inte lika lyxigt som ett hotellrum, men nästan. Bara wc och rinnande vatten som fattas. Vi har ju faktiskt en campingtoalett som vi använde en tid i föjset, kanske den ena sovalkoven blir wc? Nå nej, tror inte det. Helt luktfri är toaletten inte, och några ljudisolerade väggar följde inte med, hehe. 
 
Ett problem kan dock vara att hitta en tillräkligt stor plats att sätta upp tältet på. På vissa campingplatser kan det ju vara ganska trångt, inte så lätt att sätta upp det här tältet mellan några träd. Dessutom måste vi köpa mera tältpinnar av metall. De som följde med tältet var av plast och väldigt grova. Lycka till att sätta upp tältet på en grusplan med de pinnarna. Ännu har vi inte besökt någon camping där de haft en gräsmatta med bara matjord under, alltid kommer det någon sten ivägen. 
 
Åh vad jag längtar efter att få fara och tälta! Vill helst åka iväg direkt...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0