Weekend resa till Stockholm

I torsdags for vi iväg på en liten resa till Stockholm. Första stoppet blev dock Björneborg där vi gick på några loppisar samt åt vår medhavda matsäck. Bilfärden fortsatte till Åbo där det blev ytterligare något loppisbesök samt mera mat. Ett besök i biltvätten var också nödvändigt.
 
 
Då det blev kväll sökte vi oss till hamnen där vi körde ombord på Baltic Princess.
 
 
Följande morgon kom vi tidigt iland till Stockholm. Var riktigt fint och rogivande att sitta i hytten och titta ut då båten körde in till Stockholm. Tyvärr var fönstret lite smutsigt. Lyx med fönster fast vi hade en av de billigare hytterna.
 
 
Försökte checka in på hotellet direkt vi kom iland, men det var för tidigt. Körde ut till Kungens kurva istället där vi gick i några butiker. Blev också ett besök till Högdalen. Efter shoppingen körde vi till Älvsjö och Stockholmsmässan där det ordnades båtmässa samt vildmarksmässa.
 
 
På vildmarksmässan satte vi oss ner i varsin massagestol. Så skönt att få rygg och nackmassage. Behövdes verkligen! Snålades lite över några Camp-let också. Men de är väl dyra och så är det inte så smidigt att dra en "släpvagn" med sig överallt. Vi nöjer oss nog med vårt nya tält som vi köpte i höstas.
 
 
Sammanlagt tog det tre timmar för oss att gå igenom alltihop. Riktigt intressanta mässor i jämförelse med mässorna här hemma. 
 
Sedan blev det ännu mera shopping både på Skärholmen samt vid Kungens kurva. På kvällen sökte vi oss tillbaka till hotellet. Denna gång blev det Scandic Ariadne precis bredvid Silja terminalen. Ett riktigt bra och prisvärt hotell. Perfekt om man inte tar bilen med sig. Fanns en gång som man kunde gå i från terminalen fram till hotellet. Denna gång använde vi också då vi följande morgon gick från hotellet upp mot Gärdet därifrån vi tog tunnelbanan in till city. 
 
 
Lördagen spenderade vi alltså inne i stan. Åt frozen yoghurt och lite annat gott. Lunch blev det i Kungshallen vid Hötorget. Ett besök till Åhlens hann vi också med. Gjorde några fynd också, dock inte inne på Åhlens, utan vid Esprit. Jag hittade två par skor för ca 20€/st och Johnny en jacka för halva priset. Det kallar jag verkligen för fynd! Bokrean missade vi inte heller. 
 
 
Då kvällen började närma sig tog vi tunnelbanan tillbaka till bilen som vi parkerat utanför hotellet. Sedan handlade vi lite ätbart innan det var dags att söka sig till båten igen. Någon dans i discot blev det inte denna gång heller. Istället åt vi våra medhavda sallader samt såg lite på Sveriges Melodifestival. Dock tyckte jag att fel låt vann, men kunde inte göra så mycket åt den saken.
 
Tack Stockholm för denna gång, vi ses i juni igen.

Kommentarer
Postat av: rememberthiis.blogg.se

Kul :))

2016-03-14 @ 11:02:11
URL: http://rememberthiis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0