Växthus planering och rese planering

Vilket "trevligt" sommarväder vi har. Regn, regn och mera regn. Jag vet, ingen vits att klaga, går ändå inte att göra något åt det. Hade dock nästan på känn att jag inte skulle ha lika tur med semestervädret i år, det har ju varit nästintill perfekt tre år i rad. 
 
Regnigt väder betyder ju att man t.ex. kan städa eller göra annat "roligt" inomhus, men nja...lockar inte riktigt. Just nu har vi många opåbörjade projekt utomhus. Grunden till växthuset ska gjutas och baksidan på uthuset målas. Johnny har i flera dagar planerat och ritat in i minsta detalj hur växthuset ska bli. Vi börjar i sommar och fortsätter byggandet nästa år. Är nämligen inget billigt projekt. Dock blir det betydligt billigare än att köpa ett motsvarande färdigt växthus för 30 000€. Det är inget projekt som behöver bli färdigt på en gång. 
 
 
Hela eftermiddagen igår satt jag framför datorn och planerade. Sommarresan ska planeras "in i minsta detalj", nå nästan i alla fall. Det är bra att ha info om öppethållningstider, adresser, olika alternativ på campingplatser osv. Det är mycket att tänka på då man ska campa. Lättare är det ju då man campar i Finland och kan surfa på telefonen hur mycket man vill. Lite svårare är det utomlands, eller dyrare. Bäst att ha allt till pappers. Årets camping tidning har också kommit. 
 
 
Jag tycker det är så roligt att planera! Nästan så att jag glömmer bort regnet och dammråttorna blir osynliga. Vi har dock en sak som vi måste bestämma oss för innan vi väljer alla campingplatser. Ska vi köpa Camping Key Europe eller inte. Kortet har vi redan, men varje år måste man köpa ett klistermärke, kortet är alltså giltigt bara ett år i gången. Märket kostar 16€/år och där ingår också en olycksfallsförsäkring, det är snabbare att checka in man får vissa rabatter osv. Vi har dock hittills inte haft någon nytta av kortet, inte varit på några ställen där man skulle ha fått rabatter. Försäkring har vi redan. Så ganska onödigt att köpa ett nytt märke. Om det inte var för den saken att man inte får campa på vissa campingplatser utan ett giltigt kort. Suck! Ser nog ut som om vi måste köpa ett märke i år också, flera campingplatser på vår rutt kräver att man har ett giltigt kort. 
 
Bild från camping.se.
 
Idag får vi nog fortsätta planera, jag med mitt och han med sitt. Eller så gör vi något helt annat. Kanske det blir en tur till stan. Skulle ha kunnat fara på loppisrace till Pörtom idag, men istället tog vi en sovmorgon. Imorgon åker vi på loppisrace till Oravais och sedan ska vi fira pappa, håller tummarna för åtminstone lite bättre väder imorgon.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0