Auktion vid "Huutokauppakeisari"

På fredag slutade Johnny jobbet lite tidigare och vi körde iväg mot Jyväskylä. Vårt mål var "Huutokauppa Palasanmäki", ni vet "Huutokauppakeisari" från finlands tv (ja ni som sett programmet). Jag har i flera års tid velat åka dit, så nu äntligen blev det av. Vi hade dock lite bråttom då vi först måste åka in till Jyväskylä och till campingen för att sätta upp tältet innan auktionen. Det var ändå ca 30 km mellan campingen och auktionsstället. Nåja, då vi väl fått upp tältet och närmar oss auktionen tänker vi nästan inte hitta dit. Den ena navigatorn ville att vi skulle svänga in på en cykelväg och den andra att vi skulle svänga där det inte ens fanns någon väg. Till sist hittade vi en väg in. Då vi kom fram var det fullt med folk och bilar där, vi hade bara tio minuter på oss innan auktionen skulle börja.
 
 
Vi såg oss snabbt omkring och hittade några passliga platser utomhus invid husväggen, på fönsterbrädet. Några andra platser fanns inte just då för det var ju ganska många andra som hade kommit på idén att åka på auktion just denna kväll. Inomhus var det också proppfullt av folk.
 
 
Egentligen åkte vi ju inte dit för att ropa in något, utan mest för upplevelsen. Nu kan jag se på programmet och säga att jag varit där, hehe. Så vi köpte inget annat än några korvar, billigast så. 
 
 
Efter en och en halvtimme tyckte vi att vi hade sett tillräckligt. Får se nu då om vi hamnar på tv nästa år...knappast, men man vet ju aldrig. En rolig upplevelse var det i alla fall.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0