Sommarens bästa helg

Det har helt klart varit sommarens bästa helg. På fredagen fick vi ju äntligen ut båten. Sedan var vi bara hem och sov, sedan for vi till Lillö igen. Denna gång för att stanna över natten. När sov vi där senast? Ja det är nog länge sedan. Många år sedan i alla fall. Då vi kom fram till Lillö på lördagen var det dags att sätta igång med matlagningen, grillat såklart. Sedan satte vi ut två nät, men våra förhoppningar om att få någon fisk var inte höga.
 
 
Konstigt nog så blåste det inte så hårt så vi bestämde oss för att åka ut med båten på en lite längre tur. Förstås såg vi några "fina" skarvar.
 
 
Efter en timmes båtfärd var vi framme vid Jannes Saloon.
 
 
Det var så varmt! Riktigt skönt sommarväder. Perfekt dag att vara ute till sjöss. Vi körde sedan hemåt en annan väg än vi kom, jag ville se om det var någon på Strömsö, och det var det nog.
 
 
Åh så jag njöt av att äntligen få vara ute till sjöss. Hade inte fått nog av båtliv för dagen, lite senare hoppade jag i vår minsta båt för en fisketur inne i viken. Som tur fick jag ingen gädda på kroken, bara sjögräs.
 
 
Ännu lite senare for vi och tog upp näten, men som sagt, inte en enda abborre eller annan fisk. Så vi satte ut näten igen och hoppades på bättre tur nästa morgon. Kvällen avslutades med bastubad och ett dopp i det blå. Vi satt länge ute på bryggan och njöt av den varma sommarkvällen. 
 
 
Följande morgon började jag dagen med ett morgondopp, oj så uppfriskande. Var länge sedan jag tagit ett morgondopp, senast på någon campingresa för något år sedan. Det var lite blåsigare denna dag, men näten fick vi upp innan det började blåsa ännu mera. Till vår lycka (eller min) fanns det 3 abborrar och 5 mörtar i näten. Mörtarna blev trutarna glada över, då hade de lunchen räddad. Johnny rökte abborrarna tillsammans med några laxbitar. Det blev minst sagt en flera rätters måltid, då vi hade ett som annat på bordet. 
 
 
En tur till skogs hann jag också med innan det blev dags att åka hem igen. Tillsammans med tusen myggor plockade jag nästan en liter blåbär. Kvällen avslutades med natt på jobbet, men det var inte helt fel det heller.
 
Vilken helg det var, en riktig sommarhelg! Den bestod nästan av allt som jag förknippar med sommar: sol, värme, bad, bastu, grillning, båtliv, Lillö, fiske, bärplockning och bra sällskap. Det som fattades var förstås tältet, men det gick nog bra att sova på luftmadrassen inomhus också. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0