Böda, Borgholm och en bra show

Vill ni höra mera om sommarresan? Ja vare sig ni vill eller inte så har jag tänkt berätta fortsättningen, hehe.
 
Vi kom oss alltså så långt som till Böda Sand. Den berömda campingen från tv. Ni har väl sett programmet? Det sägs att det är Sveriges största camping, om det stämmer vet jag dock inte. 
 
Då det gäller utbud av service och butiker så är nog Böda bäst hittills. Här fanns det mesta, frisör, Ica butik, flera andra butiker som sålde precis allt vad man kunde tänka sig behöva på en campingsemester, ett bageri, flera resturanger m.m. 
 
 
 
Vi var dock inga vanliga campinggäster, de flesta spenderar sin dag på stranden och campingen, ser inte så mycket annat. Vi ville ju se hela ön så nästa dag satte vi kurs mot Borgholm. Borgholm var en liten mysig stad full av rosor. Lite buffé mat åt vi, men det var sådär, vissa saker var nog gårdagens, men mätta blev vi i alla fall. Jag hittade åtminstone det som jag sökt efter länge, ett par kortare leggins, dagens bästa köp. Fick slänga bort de som hade hål över hela baken.
 
 
Då vi nu en gång var i staden så måste vi ju besöka Sollidens slott, den svenska kungafamiljens sommarställe. Vi har varit dit förr, men vi kunde nog se det igen. Denna gång gick vi en guidad rundtur. Man fick inte gå in i själva huset/slottet, men trädgårdarna är nog värda ett besök.
 
 
Vid parkeringen utanför slottet träffade vi också denna gång på en och annan ko. De var så gulliga!
 
 
Det finns ju en kamelbonde på Öland. Vi hade tänkt besöka hans gård, men vi skippade det. Vi såg ju ändå kameler efter vägen, fick vara bra så.
 
 
Resten av kvällen spenderades på campingen. Vi bjöds på en underhållande show av bl.a. Tobias Karlsson från Lets Dance. Elvis sjöng också några låtar.
 
 
Jag testade också fish and chips för första gången. Helt okej var det.
 
 
Senare gick vi en till rundtur runt campingen, orkade inte allt första dagen. Såg en mördarsnigel, och fina vyer.
 
 
Dagen avslutades med mys och en bra film i tältet.
 
 
Resten får ni höra en annan dag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0