En solig lördag på språng

Har varit en riktigt bra lördag, hittills i alla fall. Steg upp lite före åtta och kokade kaffe samt stekte lite ägg och bacon, passlig lördagsfrukost. Molly väntade också på frukost. Några baconbitar fick hon faktiskt.
 
 
Lite senare for vi iväg mot stan. Måste dock ta en omväg via Miekka och Golkas med ett brev som kommit fel. Jag har på känn att min en räkning också hamnat på villovägar. Beställde fotoböcker i slutet av november, nu i veckan kom en påminnelse, måste betala 5 euro till då jag inte betalat den förra räkningen. En räkning jag aldrig sett. Nåja, var bara att betala, men lite surt nog att betala 5 euro extra i onödan. 
 
 
Körde till stan genom Toby. Mitt i allt visade mätaren -24 grader, var visst kallt i Toby. Hemma hade vi bara -19. Var riktigt fint och soligt väder, jag satt med kameran i högsta hugg.
 
 
Var in till stan för att se om en firma hade öppet, men nej, det hade de inte. Har lite problem med bergvärmeskåpet, det fungerar nog, men inte riktigt som det ska. Johnny får ringa på måndag och höra med dem om någon behöver komma ut och se på skåpet.
 
Sen svängde vi mitt i allt in till en bilbutik. Gick runt och såg på bilar, men jag hittade inte många jag skulle ha velat ha. Då det kommer till bilar (och mycket annat) är jag ganska kräsen. Mest ser jag på färg och utseende. En "farmare" skulle jag aldrig köpa, inte heller en bil "utan bakända". Helst ska det förstås vara Opel. Men den här gången var det mest Johnny som såg på de nya Kia modellerna. De var minst sagt dyra. Något bilköp blev det inte idag, kanske en annan gång eller ett annat år.
 
 
Bilen styrde sedan mot Lillö. Kunde konstatera att det kommit mera snö där än här hemma. Var så fint. Passligt väder att gå ut och gå på isen, men det vågade jag inte. I hamnen brakade isen sönder där jag gick så ville inte gå längre än så.
 
 
Såklart tog batterierna slut i kameran, så fick fortsätta fotografera med telefonen. Ganska stor skillnad på bilderna då man ser hur ljusa bilderna här ovanför är jämfört med de här nedan. Men nåja, i nödfall går det att använda telefonen, men jag skulle inte klara mig utan min kamera. Nu skulle jag dessutom behöva skicka in det ena objektivet på service IGEN, bara ett år sedan senast. Men det tar vi en annan dag. 
 
 
Körde hemåt via Quriosa i Jungsund. Denna gång kom jag dock ut tomhänt.
 
 
Plötsligt blev vi hungriga så då åkte vi vidare till Tesses café. Där åt jag dagens lunch som var smörstekt sik, mums! Johnny tog en "vanlig" Oscarschnitzel. 
 
 
Efter lunchen åkte vi vidare till Målarbackan där vi blev bjuda på kaffe. Ett parti Ticket to ride hann vi också med.
 
 
Vad kvällen har att erbjuda vet jag ännu inte, men tror nog det blir en lugn hemmakväll. Kanske jag virkar en stjärna eller två.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0