Juthbacka 2016

I flera år har jag åkt iväg redan tidigt på morgon till Juthbacka marknaden, men i år hade jag inte lika bråttom. Först vid lunchtid åkte vi iväg, hann till och med till gymmet före så jag kände mig nöjd. Halva vägen till Nykarleby ösregnade det, funderade nog vad det här skulle bli till. Inte roligt att gå omkring i regn. Då vi kom fram till staden var allt regn borta, vilken tur!
 
 
Vi parkerade som vanligt en bit bort, ville inte riskera att fasta i leran på någon åker. Gummistövlarna var på och regnrockarna med. Bra att vara förberedd. Vi började vår marknadsrunda med varsin gris och kaffe lite utanför området. Mia och Tomi kom också och gjorde oss sällskap, de hade redan handlat bilen full så de var på väg hem. 
 
 
Sedan började vi vår runda. Solen kom fram och det blev nästan för varmt. Fick börja klä av oss. Gick i t-skjorta resten av kvällen, någon jacka eller regnrock behövdes inte. Såg många fina saker, många dyra saker och några mindre dyra. 
 
 
Fastän det var lite lerigt på vissa ställen så skulle vi faktiskt ha klarat oss med vanliga skor, men bättre att vara förberedd på regn än tvärtom. Någon brådska hade vi inte, gick runt området i sakta mak. Det fick ta sin tid. 
 
 
Lite senare blev vi hungriga. Maten som såldes på området lockade inte, så vi vandrade in mot centrum på varsin pizza. Billig glass köpte vi i butiken bredvid. Nog är ju ändå 3,50€ för en mjukglass väl dyrt, hellre en magnum mandel för 1€. 
 
 
Då vi var mätta och belåtna gick vi tillbaka till marknadsområdet för att gå färdigt rundan, det tog som sagt ganska så många timmar att gå igenom hela området. Konstaterade att det inte var lika mycket folk som det brukar vara. Hörde att det regnade hemma, så kanske det var vädret som avskräckte. 
 
 
I år tyckte jag att det såldes mera muminporslin än tidigare år. Priserna var förstås höga, men jag köpte faktiskt några saker. Annars så var jag inte på jakt efter något speciellt, det är ju främst porslin som lockar. Jag har ju några serier som jag samlar på, så dem söker jag förstås alltid efter. Lite prismedveten måste man dock vara då man går runt på ett sånt här ställe, visst såg jag delar ur en servis jag samlar på, men jag betalar inte vad som helst. Vill ju fynda.
 
 
Tog konstigt nog inte lika många foton som jag brukar ta på marknaden, njöt istället av upplevelsen. Det var helt klart en av de bättre Juthbacka marknaderna jag varit på, fastän jag inte gjorde några stora fynd. Sju timmar senare hade vi gått igenom området, ETT varv. Blev inte några fler varv som det brukar bli, vi kände oss båda nöjda med dagen och med våra inköp. 
 
Vad vi fyndade får ni se lite senare. Nu börjar nedräkningen till nästa års marknad. Bara NÅGRA dagar kvar...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0