Bostadsmässan - Hus och trädgårdar

Det första "huset" vi besökte på bostadsmässan var ett utsiktstorn som hade byggts alldeles vid vattnet. Så värst snyggt tycker jag inte att huset var, och utsikten var inte så märkvärdig, men visst var det lite häftigt ändå.
 
 
Vi fortsatte vår vandrig till det ena huset efter det andra. Såg många moderna hus som inte höll oss i smaken, men kanske någon annan tycker de är snygga, vad det jag. Ni kanske undrar varför jag tycker dessa hus är mindre fina? Saken är den att jag stör mig så på alla asymmetriska fönster. Jag tål helt enkelt inte stora och småa fönster i en enda röra. Kanske därför jag också alltid har tyckt att gamla bondstugor är så fina, det är något med symmetrin som gör helheten.
 
 
Såg dock nog några lite finare hus också, lite mer "normala" hus.
 
 
I trädgårdarna fanns det gott om vita stenläggningar. Enkelt och snyggt. Kanske inget som jag skulle komma på att lägga i vår trädgård, jag är mera för det naturliga. Inte så mycket strikta linjer. Det växer lite som det vill på vår gård (fastän jag tampas med ogräset ibland).
 
 
Något som mina ögon fastnade för var det här fina blomsterarrangemanget, lite mera min stil, hehe.
 
 
 Det fanns också andra fina trädgårdar att hämta inspiration ifrån.
 
 
Visst kan det vara fint med stenlagda gångar, spikraka kanter på gräsmattan eller varför inte en bekymmersfri asfalterad infart. Men tacka vet jag en gräsmatta som får växa lite hur den vill, en gräsmatta som egentligen inte är en gräsmatta utan en mossmatta blandad med lite gräs. Hellre en gårdsplan där grus samsas med lite ogräs än en steril och tråkig asfalterad gård. De två sista bilderna är nog mina favoritbilder från mässans trädgårdar, en uggla mitt i blombänken och en "uteplats" i skogskanten, kan det bli mysigare?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0