Vatten på golvet IGEN!

Börjar bli riktigt trött på att rören går sönder i detta hus. I åtminstone en veckas tid har vi misstänkt att det droppar någonstans, men inte hittat någon läcka. Idag då jag kom hem efter en loppisrunda så blinkade vår "räddare i nöden" Flow alarm, vattnet hade stängts av för det rann någonstans. Vanligtvis då vi är hemma står det så här på apparaten:
 
 
Den har räddat oss många gånger. Ibland står det drop (om det droppar vatten någonstans) eller så står det flow om det rinner. Lugnast är ju om det står OK. Har nästan tappat räkningen på läckande rör, men två gånger har rören gått sönder på lilla wc:n, det här var väl tredje gången (tror jag) som ett kopparrör gick sönder bredvid bergvärmepumpen. Det är i skarven som det börjar läcka och så går röret till sist helt av. Detta beror på att vattnet vi hade förut (källvatten, eller byavatten), har frätt sönder rören. Tro det eller ej, men så är det.
 
Sedan januari 2014 har vi dock kommunalt vatten indraget, men skadan är tydligen redan skedd. Jag tror inte det var sista gången ett rör gick sönder. Frågan är bara var och när det börjar läcka nästa gång. Ett alternativ vore ju att byta ut alla skarvar, men det är fråga om ganska många tusenlappar. Känns ju också lite dumt då rören ändå inte är mera än 6 år gamla. Men de ser dock ut som 30 år gamla inuti pga källvattnet. SUCK! Var och varannan dag går jag och tänker på om det läcker vatten någonstans, inte roligt att gå och vara orolig över en sådan sak.
 
 
Här på golvet var det alldeles blött. Då jag torkade golvet såg jag att vattnet hade förstört den ena skåpväggen ännu mera (har ju läckt där förut också). Var lite svårt att fånga det på bild. Men vatten har sugits upp i skivan så den har blivit bubblig. Några skåpskivor som var uppradade på golvet är också förstörda.
 
 
En sån här rörbit ställde till det. Titta noga så ser du var själva ringen frätt sönder röret. Ännu var röret alltså inte helt av, men så pass sönder så det slapp att läcka vatten
 
 
Ett stort TACK till Mörk rör som kunde komma och hjälpa oss så snabbt! Nu håller vi tummar och tår för att det räcker länge innan nästa rör går sönder.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0