Kvalitetstid i föjset

Igår blev det lite kvalitetstid tillsammans i snickeboa, eller föjset med andra ord. Johnny ville ha hjälp med att hyvla och limma några skivor.
 
 
Efter att vi hyvlat några skivor blev det fullt i spånsugen. Det är otroligt hur mycket spån det kommer då man hyvlar! Tänk vilket slöseri med trä egentligen. Spånet kastade vi sedan bara till skogs. Men så är det, vill man att en skiva ska vara så och så tjock så måste man ju hyvla den till rätt storlek. 
 
 
De här skivorna var långa och tjocka brädor från början. Brädorna är sågade från stockar som vi hämtade från Västervik då mamma och pappa gjorde rum för deras flaggstång 2009. Johnny konstaterade att det skulle ha blivit flera hundra euro att köpa de här skivorna i butik, men räknar man arbetstimmarna det har tagit att tillverka skivorna (från stock till skiva) så är det billigare att köpa från butiken. Därför ska man inte räkna arbetstimmarna. Förstås är det ju också roligare att laga någonting av träd som vuxit i närheten. 
 
 
Det fanns en del maskhål i brädorna. Ska också bli intressant att se vad skivorna blir till, för jag har ingen aning. Det ska tydligen bli en överraskning. Något stort ser det ju ut att bli, frågan är bara vad? Den som väntar får se. Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0