Vår gemensamma julklapp

I förrgår anlände vår gemensamma julklapp. Nämligen ett nytt tält. Vårt förra har vi haft i 9 år, några pinnar är sönder, det har helt enkelt gjort sitt, det var dags för ett nytt. Det förra var från Jysk, det nya kom hela vägen från England. Borde vara bättre kvalitet än det förra, får man hoppas i alla fall. Vi är ju bara två personer, men vårt gamla tält var ett fyra personers. I det nya ryms fem personer. Man måste ju ha det lite lyxigt då man campar.
 
 
Det finns två sovalkover, men man kan ta bort mellanväggen och skapa ett enda stort "sovrum". Vi valde det här tältet för att det bl.a. hade ett stort "vardagsrum", "förtält", "sällskapsrum", eller vad man nu ska kalla det. Helt enkelt rummet där man kommer in, där det ryms bord och stolar och man kan stå upprätt och klä på sig utan bekymmer. 
 
Vi är nog lite bortskämda då det kommer till tältandet. Aldrig att vi skulle sova i ett tält som man bara ryms att sova i. Det räckte bra de första tre åren. Nu måste det vara ett tält som man kan stå i. Viktigt är också att man kan sitta inne i tältet och mysa om det är dåligt väder. Bord och stolar måste rymmas in. Får se när vi uppgraderar oss till husbil eller husvagn. Just nu känns det inte aktuellt. Husbilar och husvagnar är dessutom dyra att ta ombord på en båt, bara en sån sak avskräcker oss. 
 
Fastän vintern snart är här skulle jag vilja åka och tälta nu direkt. Åhh, varför ska det vara så länge till sommaren. Som tur har jag semester i juni nästa år. Har dock på känn att vi kommer att inleda campingsäsongen så snabbt det bara går. Vem har sagt att det inte går att campa i april-maj, bara det är passligt väder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0