Jul på vinden

Fastän vi inte spenderar så mycket tid på andra våningen så vill jag nog ha lite julstämning där också. Om inte annat så för Molly och Whiskas skull, hehe. Igår strök jag de sista julgardinerna och satte upp dem där uppe. Nog kan det vara tråkigt att stryka, men då man väl kommer igång så är det bara att stryka färdigt. Byter inte gardiner i alla fönster, vem skulle orka det, vi har ju allt som allt 22 fönster (medräknat terrass och balkongdörr) i huset. Som tur fungerar vita gardiner lika bra året om. 
 
 
De röda gardinerna är egentligen sydda för ett lite bredare fönster, men de duger nog bra ändå. Blir ju inte brist på rynkor i gardinen i alla fall. I gavelfönstren satte jag upp varsin kappa. Kapporna köpte jag till fönstren i föjset då vi bodde där, men känns lite onödigt att sätta upp dem i föjset nu, de passar lika bra här inne.
 
 
Några tomtar har också hittat fram. Pepparkakshuset som Johnny gjorde för några år sedan hänger med ännu. Om ni inte ser det så är det ett tält med en brinnande brasa framför.
 
 
Julegrisen fick också komma fram. Kan möjligtvis hända att han flyttar ner ännu i jul.
 
 
Ännu återstår städning av övrevåningen. Finns katthår överallt. Den ena kudden i "Whiskas säng" syns knappt, man kan nästan tro att det är en kudde gjord av katthår. Tur att det inte bor någon pedant eller kattallergiker här. Måste dock passa på att damma kudden då kissona är ute. Annars är den oftast upptagen. I år tar jag ingen stress med julstädningen. Som vanligt är vi knappt hemma under julen så känns ju lite onödigt att "springa benen av sig" för lite damm i knutarna. 
 
Hur gör du, måste allt vara "tipp topp" då julen kommer eller städar du lika mycket (eller lite) året om?

Kommentarer
Postat av: Paulahelenas <3

Städar nästan som en vanlig veckostädning, Skåpen låter jag vara....ingen firar jul i skåpen :)

Svar: Precis, vi firar heller inte jul i skåpen :) Storstäda kan man lika bra göra någon annan tid på året, då "andan faller på".
Caroline

2015-12-10 @ 10:32:39
URL: http://paulahelenas.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0