Rostock (sista delen av sommarresan)

Från Berlin körde vi norrut mot Rostock. Stannade ca 25 km söder om staden vid campingplats Schwaan. Klockan var ganska mycket då vi kom oss dit och vi var hungriga, så blev så exklusiv mat som nudlar med köttbullar (burk köttbullar alltså). Riktigt gott var det! 
 
 
Följande dag körde vi in till Rostock, gick i butiker, åt varsin curry wurst och beundrade det vackra astronomiska uret från 1400-talet. Hade ingen aning om vad som fanns att se i staden, men fick ju shoppa en del åtminstone. Gör gärna ett nytt besök hit.
 
 
Efter en dag på stan for vi ut till hamnen och shoppade lite mera på Bordershop. Sedan var det dags att fara tillbaka till campingen igen.
 
 
På kvällen tog vi oss en promenad runt campingen, var en stor camping med flera "långliggare" som säkerligen spenderar hela somrar där.
 
 
Vår sista natt i Tyskland för denna gång är en natt jag sent glömmer. Mitt i natten började det åska. Låg och räknade hur nära åskan var, till sist gick vi och satte oss i bilen. Satt en stund där tills vi inte hörde någon åska. Gick och lade oss i tältet igen. Hann bara lägga oss ner så brakade åskan lös igen. Gick tillbaka till bilen. Satt där en stund. Sedan samma procedur igen, men denna gång stannade vi kvar i tältet. Var ett enda springande fram och tillbaka, men som tur behövde vi inte stiga upp så tidigt följande morgon. Tycker inte om då det åskar! Speciellt inte då man ligger i ett tält under flera träd.
 

Tisdagen den 11.8 var vår sista dag i Tyskland. Hann in via några butiker innan det var dags att fara till hamnen och köra ombord på båten. Tack Tyskland för denna gång!
 
 
Klockan var över 21 innan vi var framme i Trelleborg. Det höll på att bli mörkt och vi skulle sätta upp tältet ännu den kvällen. Såklart var vi en av de sista bilarna som fick köra av båten. Det var kö vid campingen, så innan vi hade hittat en tältplats var det kolmörkt. Fick sätta upp tältet med hjälp av en ficklampa, men det gick ju det också. 
 
Följande morgon packade vi ihop tältet och körde tillbaka till Stokholm. Turades om att köra även denna gång och vips var vi i Stockholm igen. Körde ombord på båten som tog oss till Åbo. Sedan var det bara att köra hem igen. 
 
Måste säga att det var bästa resan på länge. Ser redan framemot nästa års campingresa, men då åker vi nog inte lika långt bort. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0