Fotoutmaning dag 19: Återblick

Varje år sedan 2004 har vi gjort en campingresa varje sommar. Ibland har det blivit flera korta resor, men för det mesta en lång. Finland har vi sett ganska mycket av, också Sverige. Norge är ännu ett outforskat område, fastän jag nog besökt Norge någon enstaka gång i mitt liv. Danmark har vi också tältat i. Tyskland är ett stort land, fastän vi gjort två resor dit har vi mycket kvar att se. Ännu är inte nästa års resa planerad, men så mycket kan jag säga att den nog inte går till Tyskland. 
 
2004 besökte vi Björneborg och Yyteri, Åbo, Tammerfors samt Ähtäri. Då hade vi ett tält modell mindre samt vanliga liggunderlag. Glömmer aldrig den första natten då vi låg på kottar. Tog inte länge innan vi köpte en luftmadrass att sova på.
 
 
2005 blev det en resa till Kalajoki. Sedan också en tripp till Tuuri och Ähtäri.
 
 
2006 bar det av till Uleåborg och Nallikari camping.
 
 
I slutet på augusti for vi iväg till Jyväskylä och Kuopio
 
 
 
2007 for vi iväg till Hangö. Detta år införskaffades ett större tält. Skönt att kunna klä på sig ståendes och slippa dra på byxorna liggandes. Färden fortsatte vidare till Helsingfors, Kotka, Lappeenranta, Imatra, Parikkala, Punkaharju, Savonlinna och Jyväskylä.
 
 
2008 blev det ett besök till Björneborg och Yyteri igen. Var dock kallare detta år jämfört med 2004. Sedan hoppade vi på båten och körde ner till Kolmården. Sedan fortsatte resan söderut till Vimmerby med Bullerbyn och Katthult i närheten. Sedan körde vi vidare över till Öland.
 
 
2009 blev det Uleåborg igen.
 
 
Efter några veckor bar det av mot Åland med små färjor fram till Mariehamn. Sedan vidare över till Stockholm. Resan avslutades med Madonna konsert i Helsingfors.
 
 
2010 körde vi iväg till Vuokatti. Sedan fortsatte resan söderut genom Bomba, Lieksa, Koli, Joensuu samt bostadsmässan i Kuopio.
 
 
2011 blev det en tur till Sverige. Körde ner till äventyrsparken High Chaparral som ligger en bit söder om Jönköping. Vädret var regnigt. Besökte en Älgpark. Körde söderut och beundrade det vackra landskapet i Skåne. Sedan blev det Tylösand, Ullared och Göteborg. Sedan blev det Örebro och upplevelsebadet Gustavsvik. Hem via Stockholm.
 
 
2012 tog vi båten över till Stockholm igen. Sedan vidare till Göteborg och över till Fredrikshavn i Danmark. Sedan vidare genom Skagen, Aalborg, Jelling och LEGOLAND. Sedan styrde vi kosan mot Tyskland och Kiel. Sedan blev det Hamburg och Lübeck. Tog sedan båten över till Danmark och Rödbyhamn. Sedan blev det Köpenhamn och åskoväder. 
 
 
2013 körde vi norrut till Vuokatti, Kuusamo och Ruka. Sedan hälsade vi på jultomten i Rovaniemi. Sedan blev det Levi och Muonio. Gjorde en oplanerad avstickare över Norges gräns också. Sedan tillbaka söderut till Kittilä där det var mygginvasion. Sedan blev det Ylläs. Körde över till Sverige och söderut till Haparanda på svenska sidan. Sista natten tältade vi i Uleåborg.
 
 
En månad senare bar det av till Stockholm, denna gång på Rihanna konsert. Blev också camping i Uppsala och ett och annat loppisbesök. En båtutflykt till vackra Sandhamn hann vi också med.
 
 
2014 tog vi åter igen båten över till Stockholm. Sedan körde vi ner till Nynäshamn. Sedan tog vi båten över till den sagolika ön Gotland. Där körde vi runt i princip hela ön. Var verkligen en upplevelse! Sedan blev det Stockholm i några dagar.
 
 
Hann bara vara hemma några dagar så körde vi till Jyväskylä där vi tältade en natt och upplevde ett hemskt åskoväder. Var på Bostadsmässa, simmade vid Peurunka badhotell samt såg på rally.
 
 
Det var många resor det! Man minns ju knappt dem alla, tur att jag har dem uppskrivna här nu så jag kan gå tillbaka i arkivet och se vilket år vi var vart och till vilka ställen vi faktiskt varit. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0