Europas största äventyrsbad (del två av resan)

I flera år har jag velat åka dit, till Tropical Islands alltså. Stället ligger ca 60 km söder om Berlin så är ju inte bara att hoppa i bilen och åka dit. I år kom vi oss äntligen iväg och jag är säker på att det inte var sista gången vi besökte stället.
 
Tropical Islands är en 66 000 kvadratmeter stor kupol som innehåller ett gigantiskt semesterparadis bestående av Europas största inomhus-regnskog (1 km) med badstränder, tropiska palmer, olika swimmingpools, äventyrsbad,  7 barer och 5 restauranger. Väl inne kan du bland annat uppleva det 3 000 kvadratmeter stora ’Stilla havet’, den 200 meter långa sandstranden, Bali-lagunen med en vattentemperatur på 32 grader, Tysklands högsta vattenrutschkana på 25 meter, ett tropiskt bastuområde, wellness-faciliteter och mycket mer. Det finns också minigolf, ballongflygning och en egen shopping-boulevard. 
Källa: Novasol

Kupolen är alltså så stor så om man lade Eiffeltornet på sida så skulle det rymmas in. Frihetsgudinnan skulle kunna stå inuti. Tropical Islands kupolen är 360 m lång, 210 m bred och 107 m hög.
 

 

Först tillhörde området Luftwaffe som använde det som hemlig start- och landningsbana under andra världskriget. När Tyskland efter kriget delades i öst och väst, togs flygfältet i bruk av sovjetiska flygvapnet (under DDR:s flagga) fram till kalla krigets slut. 

 

På 1990-talet byggde ett tyskt fraktföretag en stor hangar på området. Hangaren, eller snarare domen, som skulle husera fraktanpassade luftskepp, blev gigantisk och är med sina 6,6 km² fortfarande en av världens största byggnader och den i särklass största självbärande inomhushall som någonsin byggts.

 

Bygget blev dyrt. Så dyrt att fraktföretaget inte längre hade råd att bygga något luftskepp. Några år senare såldes därför både domen och marken runt om till ett malaysiskt företag i kryssningsbranschen som ville skapa en konstgjord övärld i domen. En stor nöjespark med asiatiska förtecken som skulle döpas till ”Tropical Islands”. 

Källa: Resekoll

 

 
Onsdagen den 5.8 hade vi hela dagen på oss att bekanta oss med äventyrsbadet. Vi hoppade på gratis bussen som tog oss från campingen 2 km fram till badet. Det är svårt att föreställa sig hur stort det faktiskt är. Vid fösta anblick såg det inte så stort ut då man kom in, men att gå från den ena sidan till den andra tog nog en stund.
 
Då vi betalade för campingen betalade vi också för inträde till badet. 34 euro per person, men då behövde du bara betala det en gång, du fick komma och gå in och ut ur badet hur mycket du ville under hela din vistelse. Att besöka bastu avdelningen kostade 14 euro per person. Såklart måste vi ju kolla in alla bastun också. Enligt Johnny var det bästa stället han någonsin varit till, jämfört med alla andra bad vi besökt. 
 
 
Lite häftigt är det ju att badet har öppet dygnet runt, året om. Men tyvärr blev det inte så att vi var där efter att solen gått ner, skulle säkert ha varit fint med all belysning. En annan gång kanske vi bokar en bungalow på stranden, ja så kunde man också bo om man inte vill tälta på campingen bredvid. Det fanns också olika hotellrum samt "vanliga" tält som man kunde bo i inne i kupolen.
 
 
Det fanns också levande flamingos att se på. Alla hus som fanns inne i kupolen är dit flyttade från världens alla hörn. Då man vandrar omkring där känns det som om man var någonstans i Asien. 
 
 
Hela onsdagen spenderades alltså inne i kupolen, 9 timmar senare begav vi oss tillbaka till campingen för lite kvällsmat. Hade varit en minst sagt oförglömlig dag.
 
Har du vägarna förbi Berlin rekommenderar jag att du tar dig en avstickare hit. Badet är verkligen en upplevelse du sent glömmer. 

Kommentarer
Postat av: Robex Lundgren

fint

Svar: Jo, var nog ett fint ställe!
Caroline

2015-08-16 @ 19:05:38
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0