Släktforskning

Igår snubblade jag över min gamla släktforskning då jag letade efter loppissaker i ett skåp. Största delen av forskningen finns dock på datorn, men det här pappret är mera överskådligt och härstammar från tiden då jag började med släktforskningen för sisådär 15 år sedan (oj vad det lät länge sedan). 
 
Kom på att jag inte fyllt i information här på pappret på vem vet när, så gick in på min släktforskning på datorn och hittade nog flera namn som fattades på pappret. Skulle vara roligt att ha hela pappret komplett, men det är en bit dit ännu, men det är inte långt ifrån. 
 
 
Det börjar alltså med mig själv längst nere i mitten på pappret. Sedan vidare bakåt, generation efter generation. På det här pappret ryms 8 generationer, på alla grenar har jag inte information så långt tillbaka i tiden, medan har har kommit desto längre på andra. 
 
Börjar vara en tid sedan jag släktforskade på riktigt, är säkert 10 år sedan om inte mera. Då var jag alltså till landsarkivet och letade efter information. Nuförtiden kan man också hitta information på nätet, bl.a. på Genealogiska samfundets hemsida. Där letar du dig vidare till Hiski databasen (klicka på Hiski här bredvid så kommer du dit). I Hiski kan du söka information i de digitala kyrkoböckerna. Man kan också leta efter gravstenar i olika församlingar om man är intresserad av det. (Klicka här så kommer du till Gravstensdatabasen)
 
 
Finns ju hur mycket som helst att berätta om släktforskning, men om du vill veta mera så rekommenderar jag Genealogia.fi. Där hittar du mycket bra information om hur du ska ta dig vidare eller börja släktforska. 
 
Lycka till!

Kommentarer
Postat av: mamma

tack för tipset! Hade glömt hur man gör.

2014-09-25 @ 17:28:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0