Planeringen börjat

Börjar bli hög tid att planera sommarresan. Som vanligt skulle jag vilja åka över hela halva Europa, men problemet är då det är så långa avstånd (är kanske inte så billigt heller). Man hinner egentligen inte se så mycket på en vecka, om man faktiskt vill se något också och inte bara sitta i bilen. Den som vill slippa "enkelt" undan kanske beställer en bussresa, men nej, det vill jag inte. Det är ju tält som gäller, inga dyra hotell. Har hittills inte sett någon resebyrå som bjudit ut bussresa med övernattning i tält. 
 
Tänkte först att det skulle vara roligt att fara någonstans i maj då jag fyller jämnt, men det är nog uteslutet. Hinner och har ej råd med det. Blir ju dessutom Luleå i början på maj. Nåja, istället hade jag då tänkt att vi kan fara lite längre bort på vår sommarresa, längre än till Sverige (Norge vill vi inte till) och Danmark har vi sett det mesta av. 
 
För två år sedan var vi till Tyskland, lutar nog åt Tyskland igen, vill ju se mera av landet. Problemet är att Tysklad är ett stort land, och då jag tänker Tyskland så blir det automatiskt att jag också tänker att vi kan göra en avstickare till något annat avgränsande land också, då man väl är där, men kilometrarna bara tickar. Som sagt vill ju inte bara se landet genom bilfönstret. 
 
Så planeringen fortsätter. Får se vad det sist och slutligen blir till. Vill man ta båten från Helsingfors till Tyskland till ett billigare pris måste man dock boka före 30.3...men det är dyrt oberoende...men måste räkna och se.
 
Har någon tips på sevärdheter eller saker man inte bör missa i Tyskland så tipsa gärna. Vi har sett Kiel, Hamburg och Lübeck, men resten av landet är osett.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0