Mormorsrutor

Igår kväll tog jag tag i ett projekt som stått stilla en längre tid, nämligen att virka mormorsrutor. Vet inte riktigt vad det ska bli i slutändan, men den som lever får se. Återstår att se hur många rutor jag hinner virka den här gången innan jag tröttnar, det här med handarbete är ju inte min starkaste sida precis, men mormorsrutor är ju ändå relativt lätt att virka, och faktiskt lite roligt emellanåt.
 
 
Eftersom jag inte minns hur jag virkade rutorna senast så måste jag söka runt på nätet en god stund innan jag hittade någon beskrivning som jag förstod mig på. Därav ser de inte exakt likadana ut de som jag virkade igår jämfört med de jag virkat förut, men någon större skillnad är det inte. Är inte så noga. Sa åt Johnny att han kan få en filt virkad av mormorsrutor då han fyller 50, är ju x antal år tills dess så kanske jag hinner virka några rutor till. 
 
Ibland kan jag tycka att det skulle vara roligt att kunna sticka ett par vantar, eller sockor eller till och med en tröja, men då jag har en mamma som mer en gärna stickar ett par sockor till så har jag aldrig behövt sticka ett par...eller jo i högstadiet stickade jag ett par sockor samt några par vantar. Några fler par har jag inte stickat seda dess, och troligen blir det inga fler heller, ja om jag inte kommer på andra tankar om sisådär 40-50 år, det vet man ju aldrig. Har nog inte tålamodet att försöka lära mig. Tröttnar snabbt om det inte går som jag vill.

Kommentarer
Postat av: Berit Nilsson

Hej min vän!
Nu har jag njutit av dina fina mormorsrutor och härliga naturbilder. För att inte tala om Johnnys skicklighet att snickra en fin bokhylla, beställ du två bara medan han är i gång, bra att ha brukar vi ju säga!!! God fortsättning på allt det ni sysslar med på Björkasbackan! hälsningar från Berit.

Svar: Hej! Tack för din kommentar. Tror dock det får räcka med en bokhylla för stunden, blev som sagt ingen billig historia, i princip lika dyrt som att köpa en och då är ju inte arbetstimmarna medräknade. Men nog blir den fin! Ha det bra du också!
Caroline

2014-03-30 @ 17:27:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0