De nya muminmuggarna

Har ni sett de nya muminmuggarna som just kommit ut? Nya muggar med muminmamma och muminpappa. 
 
Så här skriver man om muminmamma illustrationen på muminmuggar.se
 
Serien Muminmamma är inspirerad av boken Kometjakten där Mumintrollen spenderar en sommardag på stranden lekandes med Sniff och en silkesapa i en grotta som de hittat. På kvällen uppstår plötsligt en storm och när de vaknar på morgonen är trädgården täckt av grått damm. Bisamråttan berättar för pojkarna att det är någonting konstigt på gång. De bestämmer sig för att bege sig till observatoriet och be professorerna att förklara de konstiga händelserna. Muminmamma packar något att äta för deras färd.

Väl vid observatoriet får pojkarna och Bisamråttan höra att en komet kommer nå Mumindalen om några dagar. De skyndar sig hem för att varna de andra och anländer precis innan kometen förväntades slå till i Mumindalen. Tillsammans med Muminmamma och Muminpappa bestämmer de sig för att söka skydd i grottan som Sniff hittade tidigare.

Nästa morgon, när de vaknar och kliver ut ur grottan ser allting ut som vanligt. Som tur var, hade det bara varit kometsvansen som nått Mumindalen, så ingen skada var skedd. Hurra! Glada och lättade beger sig Mumintrollen hemåt för att äta Muminmammas utsökta tårta.
 
 
 
 
Förstås finns det också en skål och en tallrik med samma motiv.
 
 
 
På samma sida som ovan berättar man så här om muminpappa illustrationen:
 
Muminpappa behöver lite spänning i livet och ber Snusmumriken att berätta historier om den stora världen. För att muntra upp Muminpappa föreslår Muminmamma en nattlig seglingstur på det stormiga havet.

Väl ute till havs hittar de en låda svordommar som de i all hast skickar till Fastern. Fastern blir arg och beger sig till Mumindalen. Under tiden har Muminpappa bestämt sig för att rymma därifrån tillsammans med Muminmamma till grottan på stranden.

Till slut får Muminpappa förklara för Fastern att allt var ett skämt och att alla tycker om henne. Och så får även den här historian ett lyckligt slut – precis som alla andra Muminhistorier.
 
Skålen och tallriken ser ut så här:
 
 
 
Av dessa två är nog muminpappa motivet finast. Är väl färgen som gör det. Men vill nog ha båda två ändå. Helst hela serien av de båda. Med tallrik och skål alltså. Antar att de kommer att säljas i ett antal år framöver då man ser på de förra muggarna av muminmamma och muminpappa som tillverkades mellan 1999-2013. 
 
(Tänker dock inte köpa någon av dessa muggar, skålar eller tallrikar före jag har fyllt år (i maj), så vink vink, om du inte vet var du ska köpa för födelsedagspresent åt mig så här har du ett tips. Gör inget om jag får flera :) )

Kommentarer
Postat av: malena

Ska du köpa Tove Jansson jubileumsmuggen också? Den var inte riktigt fin tycker jag, men jag kanske köper den ändå. Få se!:)

Svar: Har ju redan köpt jubileumsmuggen, köpte den direkt den kom ut :) Den tyckte jag var fin, men smaken e ju som baken :)
Caroline

2014-03-09 @ 21:08:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0