Torsburgen

Från Fårö fortsatte vi söderut igen, men längs den andra kusten. Körde raka spåret till Torsburgen, "Nordens största fornborg", stod det i min Sverige bok (desto mera visste jag inte). Det var ett ganska högt "berg" eller en inlandsklint. Vi sökte och sökte och vi gick och vi gick, sommaren visade sin bästa sida och det var över 25 grader varmt. Vi hittade aldrig någon borg, men vi kom till sist på att det var hela "berget" som var fornborgen då vi kom fram till en lång mur av stenar.
 
Bilden lånad härifrån.
 
Så här berättas det om Torsburgen. "Torsburgen påbörjades ett par hundra år efter Kristi födelse och har på ett eller annat sätt använts fram till vikingatiden. Till största delen är borgens skydd den naturliga klippkanten som på sina håll är omkring 30 meter hög. Åt söder finns ingen klippkant varför en två kilometer lång och upp till sju meter hög mur har byggts. Är en av Nordens största forntida försvarsanläggningar".
 
Nåja åter till vår vandring. Vi gick och gick, såg fina blommor och fin natur, men till sist såg vi ingen stig, den var spårlöst försvunnen. Vi hade gårr vilse, kanske. Johnny tog fram telefonen och kunde så på gps:n var vi var. Vi var nog påväg mot rätt håll, men lite spännande var det nog då vi inte visst exakt åt vilket håll vi skulle gå. Efter en stund hittade vi stigen igen och kunde vandra tillbaka till bilen. 
 
 
Sammanlagt blev det nog flera kilometer som vi gick, en och en halvtimme tog det dessutom. Men lite extra motion fick vi ju och så var det ju en fin naturupplevelse på samma gång. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0