Jyväskylä och Neste Oli Rally

Igår åkte vi iväg mot Jyväskylä, orsaken till detta var förstås den pågående Bostadsmässan. Vi tog en loppisrunda också, men gjorde inga större fynd, dock har de många bra loppis i Jyväskylä, så värt ett besök! Vi checkade in på Laajavuori camping (med alla rally fantaster). Det visade sig att de hade rally tävlingar i staden flera dagar framöver. Vi hade tur som fick plats på campingen, senare på kvällen var den full.
 
 
Senare på kvällen körde vi 30 km norrut, till Laukaa och Peurunka badhotell där vi tog oss ett dopp. Badet var ingen höjdare, men häftigt med olika färgade lampor som lyste upp anläggningen. För barn fanns det en stor "klätterborg" i mitten, en sådan har jag inte sett någon annanstans. En gemensam ångbastu fanns, dock med glasvägg emellan och det rymdes max 5 personer / sida så ingen stor bastu med andra ord. Men nu har vi sett badet, behöver inte besöka det igen. 
 
 
Det var fint väder fram till kl.21.30, sedan öste regnet ner och senare kom åskan. Den natten vill jag inte uppleva igen. Jag låg och var rädd i flera timmar, hade bokstavligen hjärtat i halsgropen och pulsen hur hög som helst. Värre blev det då jag hörde att blixten slog ner någonstans, inte roligt. Nåja, vi överlevde natten, om än det endast blev någon timmes sömn för min del. 
 
Det blev tidig väckning då rally tävlingarna inleddes precis bredvid campingen kl. 8 på morgonen. Före frukosten tog vi oss en titt, dock utanför staketen. Intressant! Då har man sett lite rally också.
 
 
Resten av dagen gick vi omkring på bostadsmässan, men den får du läsa mera om imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0