1950-tals muggen och andra dyrbarheter

Tänk om man hittade en sån här muminmugg bland i sina gömmor, då skulle åtminstone jag bli glad. Men en sån sak kan man nog bara drömma om. Mumunmuggar från 1950-talet är nog ganska sällsynta. Såg för en tid sedan på Huuto.net att denna var till salu för ett par tusenlappar. 
 
 
Nå, nog klarar jag mig utan en sån här, men skulle vara kul att äga en. Men skulle man ha en så tror jag inte jag skulle våga använda den heller. 
 
Tillhörande tallrik ser ut så här. 
 
 
Det var på 1950-talet som Arabia började tillverka porslin med muminmotiv. Sedan räckte det så länge som till 1990 talet innan muminporslin började tillverkas igen. Alla Arabias muminfirgurer baseras på Tove Janssons ursprungs illustrationer.
 
Idag finns det hur mycket muminrelaterade produkter som helst, Arabia tillverkar ju också förutom muminmuggar bl.a. tallrikar, skålar, tavlor och figurer med muminmotiv.
 
 
 
 
Jag önskar att jag börjat samla på muminmuggar redan på 90.talet, de tidiga muggarna är så svåra (dyra) att få tag på idag. De gamla var också finare än de flesta nya. Får nog utöka min samlig med nya muggar, och råkar jag snubbla över en äldre mugg till ett billigt pris så är det bara att slå till.
 

Kommentarer
Postat av: ekonomi.blo.gg

Jag har mugg och tallrik med samma motiv som på den sista bilden, inhandlat mellan 1990-1997 någon gång, tror du det är värt något? :)

Svar: Cirka 70-100 euro skulle jag tro de är värda tillsammans. Men oftast är det efterfrågan som avgör. Vill flera köpa stiger priset.
Caroline

2014-11-13 @ 01:37:58
URL: http://ekonomi.blo.gg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0