Tillbakablick 2014 Januari-Mars

Det hör ju till att se tillbaka på året som gått, vad hände egentligen? Mycket minns man men mycket har man redan glömt. Delar upp året i fyra delar så blir det inte så tråkigt att läsa. Ja och så tar det ju en stund (ganska många timmar) att gå igenom hela året också. 
 
JANUARI

År 2014 började med förkylning, ja i alla fall för mig. Fick goda nyheter, cystan de hittat på lårbenet var godartad och man behövde inte vidta några åtgärder, skönt! Jag som gick och funderade på det där hela julen.

 

Såg Hundraåringen på bio, verkligen en rolig film, bästa på länge! Hade besök av möss på vinden, Whiskas var en duktig jägare.

 
Efter allt krångel med by-vattnet fick vi äntligen indraget kommunalt vatten.
 
 
Det var en grå början på året, men i mitten av månaden fick vi lite snö. Fick också påhälsning av den inte så efterlängtade spysjukan, usch och blä. Då julblommorna gjort sitt fick årets första tulpaner flytta in.
 
 
Det var över -20 grader kallt. Njöt av det vackra vintervädret och passade på att ta foton hela tiden. Fantiserade om muminmuggar jag skulle vilja ha i min ägo samt köpte två. Besökte Jakobstad och Kokkola med Malena och Sofia.
 
 
FEBRUARI
 

Februari inleddes med tortilla kväll med gänget från Målarbackan och ännu en förkylning. Var sjukledig från jobbet en dag. Firade mammas födelsedag. Drömde om semesterresor. Var på premiären av KAJs show ”Pjäs eller pjas” på Wasa Teater. Länge sedan man skrattat så mycket.

 

 

Var på 90-års kalas till Johnnys släkting Vera. Bokade resa till Stockholm. Krokar kom upp i kvisten och den rangliga klädhängaren på fot åkte ut. Var på Partylite, men köpte ingenting. Det blev Alla hjärtans dag och jag blev uppvaktad av min Gulle. Blev så glad.

 

 

Stressade och hade hög puls. Fick fina blomkrukor av mamma. Ännu ett möss hälsade på. Fick ännu högre puls och fick fara till Hvc från jobbet där de genast tog in mig, pulsen var 140. Fick blodtrycksänkande medicin och sjukledigt. Pulsen redde så småningom upp sig men då fick jag sjukt i ryggen i stället. Bakade fröbröd och köpte nya skor.

 

 

Fyndade en ljusslinga som nästan såg ut som Happy lights för bara 2 €. Fick besöka Tropiclandia tillsammans med en klient, den mest annorlunda arbetsdagen på länge. Såg de första vårtecknen. Omfartsvägen började se mer och mer färdig ut.

 

 
 
MARS

Besökte det nyöppnade loppiset i Brändö. Roligt med nya loppisar! Mamma och pappa bjöd på mat, passade samtidigt på att gå igenom en hel hög med gamla vykort från början av 1900-talet, verkligen intressant. Nya muminmamma och muminpappa muggar, skålar och tallrikar kom ut, såklart man måste köpa dem såsmåningom.

 

 

 

Hade vintersemester och vi tog en tripp över till Stockholm med den nya båten Viking Grace. I Stockholm besökte vi flera mässor och bara njöt av att våren var på antågande. I samband med Stockholm resan kollade vi loppisutbudet i Åbo, några saker fyndade jag nog.

 

 

Var på 70-års kalas till min morbrors fru. Planterade ut lite vårblommor (som sedan frös bort). Blev förälskad i Kepler böckerna och det tog inte länge innan de alla var utlästa. Var en sväng till Lillö och kollade läget. Firade min syster Ulli som fyllde år. Fick besök av Linda och Isac.

 

 

Bjöd in Johnnys föräldrar på musslor. Blev lyckat! Hittade ett helt arabia kaffefat i skräphögen bredvid gäststugan, ibland kan man bli glad över småsaker! Började planera sommarresan. Tog en skogspromenad, våren började göra sig påmind. Tog årets första cykeltur.

 

 

Träffade Malena och Sofia och åkte ut till Lillö och njöt av vårsolen. Muminsamlingen blev större. Johnny snickrade en bokhylla och jag virkade mormorsrutor. 

 

 
Fortsättning följer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0