Det gick!

Har länge funderat på om jag vågar tvätta soffans överdrag (Ikea Svanby begie). Det står ju uttryckligen kemtvätt, ej vattentvätt, så var lite tveksam, men har också läst på nätet om de som tvättat ändå. I helgen tog jag tag i saken och satte alla överdrag i tvättmaskinen på 30 grader. Säkert krymte de en smula, men inget som direkt märktes. Det gick över förväntan lätt att dra på överdragen tillbaka. Nu har vi en lite renare soffa, men armstöden blev inte renare av att vi tvättade sittdelen. Får se hur jag gör med den saken, vågar man tvätta den delen också? 
 
 
Tvåpersoners soffan väntar också på tvätt, men det får bli en annan gång. Där är det främst katterna som smutsat ner genom att ligga ovanpå ryggstödskuddarna (eller vad man nu ska kalla dem). Trepersoners soffan är väldigt noppig, vad gör man åt det? Det försvann förstås inte i tvätten. Har nu vänt på överdragen så den noppiga sidan är vänt bakåt, men skulle vilja få bort nopporna. Visst finns det att köpa en sån där "noppborttagnings maskin"? Och fungerar det, någon som vet?

Kommentarer
Postat av: Imagine

Just när jag läser din blogg så snurrar min bykmaskin med Ikea Ektorps 3 sitsig-sofföverdrag +ett stol överdrag o pallöverdrag. Allt ryms ju inte i en maskin o jag tvättar 60grader o det har jag också gjort en gång tidigare. Vi har våra Ikea i sommarstugan dit vi snart ska flytta:)

2014-04-01 @ 15:05:51
URL: http://chaste.blogg.se
Postat av: Manni

Jag köpte en sån på Clas Ohlsson och den funkar bra åtminstone på skickat.

Svar: Tack för tipset!
Caroline

2014-04-01 @ 17:18:41
Postat av: linda

noppborttagnings maskin finns, har en själv och fungerar perfekt, speciellt på kläder, testa att se på clas ohlson, tror bestämt att min va därifrån... :)

Svar: Tack för tipset!
Caroline

2014-04-01 @ 21:12:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0