Uppgrävda fynd

Sedan jag var liten har jag velat bli arkeolog, men har nog inte tålamodet eller kunskapen till att bli det. Därför är det roligt att göra egna "arkeologiska" utgrävningar på gården. Med hjälp av metalldetektorn kan man hitta mycket intressant, om det nu finns något intressant att hitta. 
 
De senaste dagarna har jag utforskat en gammal smedja/bod/husgrund på tomten. Misstänker nästan att det varit en liten stuga eller smedja eftersom jag tror det funnits en spis i ena hörnet (det ena kan ju förstås ha blivit det andra under årens lopp). Det är flera kilstenar radade bredvid varandra i ena hörnet och då jag grävde så hittade jag kol, vilket tyder på att det varit en spis där. 
 
 
På bilden ovan kan du se en upphöjd fyrkant i högra hörnet. Där växte nu träd, mossa och sly ovanpå flera kilstenar som är radade bredvid varandra. Frågan är om det funnits en spis där?
 
Hittade lite alltmöjligt då jag grävde. Bl.a. det här:
 
 
Men det finaste var nog ändå ett handtag med tillbehör från en kista (om det nu är det). Får hoppas jag hittar det andra handtaget också. Ännu roligare skulle det ju förstås ha varit om jag hittat hela kistan, men den var ju högst troligt gjord av trä så den har nog ruttnat bort för länge sedan. Beslagen ovan har kanske också hört till kistan.
 
 
Ska nog gräva vidare någon annan dag, eller ikväll. Fick lov att gå in då regnet kom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0