Mangofromage

Nu är mangofromagen gjord. Nu måste man bara vänta tills imorgon kväll innan man får smaska i sig den. Tror nog den är GOD! :)




Receptet är följande:

5 gelatinblad
2 äggulor
1 ½ dl socker
2 burkar mangopuré (barnmatsburkar)
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
hallonsylt (eller annan sylt)

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de blir mjuka
2. Rör äggulorna och sockret vitt och luftigt. Tillsätt mangopurén.
3. Vispa grädden, men inte allt för hård.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum.
5. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält gelatinet på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
6. Rör ner det avsvalnade gelatinet i grädden (sakta i en tunn stråle). Tillsätt sockersmeten och rör till sist ner äggvitevispet. Blanda.
7. Lägg en matsked hallonsylt i botten på ett glas/efterrättsskål och fyll på med fromagesmeten. Låt fromagen vara i kylskåp åtminstone 4 timmar före du serverar den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0