Vår vid forsen

Igår kände jag för att få lite frisk luft. Hade ju bara varit till gymmet en enda gång på hela veckan pga förkylning, så nu ville jag röra på mig lite. Blev en promenad till forsen i det vackra vårvädret.
 
 
Åh vad jag njöt! Fågelsång och knoppar som snart brister. Jag tror nästan våren är här på riktigt nu.



Valborgshelgen inledd

Valborgshelgen är här. Inledde med att jobba kväll ikväll, men bara 6 timmar så kvällen gick snabbt. Före jobbet måste jag dock "fira" att det var fredag lite, var och testade nya Burger King. Riktigt gott tyckte jag att det var. Flera gånger godare än Hesburger och Mc Donalds. Rekommenderas! Men köerna var ännu ganska långa, så man ska inte ha bråttom då man far dit. 
 
Nu ska det bli skönt att sätta sig ner i soffan och koppla av lite. Imorgon blir det jobb i nio timmar. Sedan vankas kalas i Böle. Blir säkert en rolig kväll!
 
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll!



Något rostigt

Tog en runda via Fyndis igår på eftermiddagen. Hittade en riktigt fin uggla som jag bara inte kunde motstå. Först visste jag inte var jag skulle placera den, men direkt jag kom hem såg jag var den skulle stå.
 
 
Den passar ju helt perfekt på prydnadsskåpet bredvid farstutrappan. Dessutom passar den bra ihop med den rostiga koskällan.
 
Kan bara inte få för många ugglor.



En lat eftermiddag

Idag har det varit lite omväxlande väder. Imorse då jag tittade ut var det fruset på bilrutorna. På förmiddagen då jag for hemifrån var det ännu inte så varmt. Då jag kom hem på eftermiddagen ösregnade det. Lite senare sken solen för fullt och det var riktigt varmt, ca 15 grader och varmare i solen. Satte mig ner och solade en stund. Jag behövde inte vänta så länge innan jag fick sällskap.
 
 
Molly låg också och solade en stund i "blomkorgen" nedanför föjsfönstret. Tyvärr fick jag inte med det på bild, hon var för snabb att flytta på sig då jag sprang in efter kameran. 
 
Tack för värmen om än den inte varade så länge. Nu önskar jag mig fler varma dagar då man kan sitta barbent och sola.
 



Inget missförstånd och ogräsblommor

Igår efter jobbet hade jag lite tid på mig före jag skulle vara hos massören, så gick in till Gw galleria. Köpte lite underkläder och något annat smått och gott. Åkte iväg till massören, men ingen massör dök upp. Jag började fundera om det var jag som hade missförstått tiden, hade jag haft tid igår, eller var det imorgon? Ingen svarade heller då jag försökte ringa. Hade det hänt något? Väntade i alla fall över 15 minuter innan jag for därifrån. Lite senare på kvällen ringde massören och ursäktade sig, hon hade haft en rutinkontroll på sjukhuset, men efteråt hade hon inte varit i skick att åka därifrån direkt så därför hade hon inte dykt upp. Vilken lättnad, var alltså inte jag som missat tiden, lite fundersam blev jag ju. 
 
 
Konstaterade att de här "vårblommorna" har börjat blomma intill uthusväggen. Tycker de är så fina fastän de nog är något ogräs. Idag utlovar Vasabladet hela 16 grader! Det låter bra. Hoppas prognosen håller i sig inför helgen också. Idag blir det ett besök till frissan. Sedan fick jag en ny tid till massören. Annars har jag en ledig dag. Nu är det dock dags att surfa in på Stockmanns hemsida och se om jag får tag i någon mumin kanna.



Whiskas 9 år

Idag är det hela nio år sedan den där morgonen då jag egentligen skulle vara på praktik från skolan, men fick fara hem och vara "barnmorska" då Molly födde fem ungar. En av ungarna var ju Whiskas. Känns som igår. 
 
29.4.2007
 
Idag är Whiskas lite större.
 
 
Födelsedagen till ära fick hon äta godis från en muminskål. Lite lyx måste det ju vara.
 



Stockmann mumin kanna

Oj oj oj vad snål jag blev då jag såg att det kommer ut en ny muminkanna imorgon. Kannan säljs bara på Stockmann samt i deras webbshop, så måste nästan sitta fastklistrad vid datorn imorgon klockan nio. Priset var dock lite saftigt, 49,90€. Men jag ska ha den. Det är samma motiv på kannan som på Stockmann muggen som utkom 2012 (den skulle jag också vilja ha). En tallrik utkom också förra året och den har jag två exemplar av. 
 
Bild lånad härifrån.
 
Vad tycker du om kannan? Är den ett måste i din samling?
 



En händelserik vecka

Den nya veckan började med snöoväder. Det är ju snart maj, ska det inte bli lite varmare snart? Vill ju ha vår och 10-15 grader varmt. Satt och planerade sommarresan igår. Mitt i allt kom jag på att vi inte alls ska åka det datumet jag tänkt vi ska åka, utan någon vecka senare. Vi ska ju bl.a. fara till Böda sand på Öland. På campingen ordnas en hel del aktiviteter, bl.a. after beach, allsång, shower m.m. Då man nu en gång far dit så skulle det ju vara roligt att få uppleva lite av det riktiga campinglivet på Böda, varför åka dit då många aktiviteter inte har startat ännu. Visserligen är det dyrare att bo på campingen då, men man får förstås det man betalar för. Tror jag har bestämt att det får vara så nu, har dock inte bokat ännu. 
 
Den här veckan är det mycket pågång. Ska jobba alla dagar förutom torsdag och söndag. Dessutom blir det ett besök till massören samt till frissan. Massören bokade jag in på onsdag efter jobbet. Förra veckan då jag varit till massören var jag så trött och mådde dåligt efteråt så vill inte ha några planer för den kvällen. På lördag kväll är vi bjudna till Böle på "kalas". På söndag är det ju första maj, då blir det brunch på Bock´s, det blir säkert smaskens!
 
Ja det var denna veckas planer. Fullt upp med andra ord. Nästan skönt att bara jobba EN natt nästa vecka.
 
Hoppas ni har fått en bra start på den nya veckan. Vi får hoppas på varmare väder nu. 
 
 
 



Chokladtårta med hallonpannacotta

Till kalaset i helgen ville jag baka någonting jag inte bakat förut. Blev en chokladtårta med hallonpannacotta, riktigt gott! Receptet hittade jag här.
 
Först gör du en kladdkaka. T.ex. enligt följande recept:
 
Gör kakan i en springform ca 24 cm.
  • 4 ägg
  • 1 dl sötning
  • 1 krm vaniljpulver
  • 150 gram smör
  • 200 gram choklad minst 70 %
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt (ca 3 min). Smält smöret och chokladen i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver, rör ner i choklad/äggsmeten. Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Kakan ska se lite ofärdig ut då du tar ut den ur ugnen. 
 
Låt kladdkakan stå över natten.
 
Hallonpannacotta
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 150 g tinade hallon
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk sötning 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Häll grädden och sötningen i en kastrull. Skrapa ur vaniljstången och lägg i den avskrapade vaniljen tillsammans med vaniljstaven i gräddblandningen. Koka upp gräddblandningen under omrörning och dra av från plattan. Stavmixa hallonen och passera de genom en sil så att det blir en slät puré (så får du bort kärnorna). Ta ut vaniljstången från grädden. Rör ner gelatinbladen i grädden (krama ur gelatinbladen först för att få bort vattnet). Rör ner hallonen. Häll över den ihopblandade hallontoppingen över kladdkakan. Låt stå i kyl minst fyra timmar innan servering. Man kan också sätta in kakan en stund i frysen så stelnar den snabbare.
 
Servera med hallon och eventuellt lite grädde. Det går också att sätta en skål med tinade hallon (eller färska) på bordet så får var och en fylla på med hallon ovanpå kakan. 
 
 



En kalaskväll

Igår kväll firade vi Johnnys födelsedag. Han blev redan från morgonen bortskämd med en hel hög med presenter. Då gästerna anlände på kvällen blev högen ännu större. Mamma hade bl.a. stickat ett par fina converse sockor.
 
 
Såklart var det mumintema på dukningen, vad annars. "Födelsedagsbarnet" hade inte så mycket att säga till om den saken, hehe. Nu är det ungefär en månad kvar tills vi får ställa till med kalas igen. Hoppas på lite varmare väder då. Helst +20 grader så man kan sitta utomhus, man får ju alltid hoppas.
 



Stormässa

Denna helg ordnas Stormässa i Botniahallen. Idag på förmiddagen åkte vi iväg dit för att se om de hade något intressant att erbjuda. Tyckte det var ovanligt mycket folk på mässan, eller så hade de gjort gångarna mindre och smalare. Var i alla fall svårt att komma sig fram på vissa ställen. Vi började med att se på en duell mellan Vasa och Korsholm. Tävlingen gick ut på att göra hamburgare och så skulle en jury bedömma vilken burgare som blev bäst. Vasa vann duellen. 
 
 
Sedan gick vi ett varv runt bland alla utställare. Såg många intressanta saker, men denna gång köpte vi inget. 
 
 
Nu kan jag inte sitta här och lata mig längre. Ikväll komma mamma och pappa samt Johnnys föräldrar och Tommy hit på kalas för att fira Johnny som fyller år idag. Nu blir det att baka och städa resten av dagen tills gästerna kommer. 
 



En kväll på stan

Det räckte inte med att jag var borta hela förmiddagen igår. Var hemma fyra timmar på eftermiddagen, hann baka muffins som misslyckades, innan jag åkte till Smedsby igen och hoppade in i Johnnys bil. Blev en kväll på stan. Kändes nästan som om vi var i en annan stad än Vasa.  Är så sällan jag går över torget så kändes riktigt konstigt. Vi började med varsin pizza på Pikku Quattro.
 
 
Sedan gick vi i några butiker. Sökte kläder åt Johnny men jag passade också på att prova några plagg. Köpte ett par billiga jeans. Till sist hittade vi nog en hel hög med kläder åt Johnny också. Det får bli en del av födelsedagspresenten. Har nog inte köpt så dyra kläder på länge. Men som Johnny sa, det var ju bra det då jag sparat pengar så jag kunde köpa flera plagg åt honom istället för att sätta pengarna på kläder åt mig själv. Ja, så kan man ju också se på saken...
 
Idag blir det en lite längre arbetsdag än vanligt. Blir en nio timmars dag, men nog ska det väl gå det också. Får bara hoppas jag slipper huvudvärken som jag haft till och från nu i flera dagar. Efter klockan 17 tar jag HELG. Har ledig lördag och nästan ledig söndag.
 
 



Nya däck, massage och en pelargon

Har åstadkommit ganska mycket redan idag. Efter nattjobbet blev det däckbyte (dock inte jag som bytte) samt två nya sommardäck. Nu vill jag alltså inte ha mera snö!
 
Igår tog jag mig i kragen och ringde och bokade tid till en massör. Idag på förmiddagen hade jag tid. Var välbehövligt. Hade nog någon låsning kring skulderbladen och var spänd i axlar, nacke och hals också. Blir att gå några gånger för att få det i skick. Ska slurpa i mig vatten nu resten av dagen.
 
En tur via butiken var också ett måste innan jag äntligen kom mig hem. Inte bra att handla mat då man är hungrig, men denna gång blev det inte så många impulsköp, bara en pelargon...men den har jag inte tänkt äta upp. Hade tröttnat på att se på pelargonen som stod i fönstret och såg allmänt tråkig och vissen ut, ville ha en ny och fräsch.
 
 
Nu kan jag gladeligen titta ut genom fönstret igen utan att störa mig på den fula pelargonen. Får se hur länge denna håller sig fin. 
 
 



Dagens lista

Tidstjuven skriver på sin blogg om "Dagens lista" som cirkulerade på alla bloggar 2009. Jag har inget minne av att jag skulle ha gjort någon lista då, men jag kan ju göra en idag. Bättre sent än aldrig!
 
Dagens humör: Helt okej. Inget större fel på det. Blir dock lite deprimerad då jag ser ut och ser att det snöar, men kan inte göra så mycket åt den saken.
 
Dagens mående: Nåja, ungefär som vanligt. Sjukt lite här och där. Sjukt i axlar, nacke och huvud. Trodde jag skulle klara mig ifrån att ta en burana idag, men icke. 
 
Dagens borde: Det är mycket det, men kan ju börja med att lägga de gamla sommardäcken i bilen så jag har dem med imorgon då jag åker och köper två nya. Far och köper nya direkt efter att jag slutat jobbet imorgon bitti.
 
 
Dagens frisyr: Frisyr? Just nu ett kråkbo på huvudet. Borde kanske dra en kam genom håret. Blir nog en hästsvans senare idag.
 
Dagens smink: Inget smink än så länge.
 
Dagens klädsel: Just nu nattlinne. Blir väl nog jeans och nån tröja då jag orkar klä på mig.
 
Dagens planer: Fundera ut vad jag ska baka till kalaset på lördag, måste några ingredienser inhandlas? Tvätta sängkläder. Någon kisse hade tydligen spytt i sängen igår och det upptäckte vi först då vi skulle gå och sova. Blev att renbädda före vi kunde lägga oss ner. Åka till gymmet och sedan till nattjobb.
 
 
Dagens materiella vill ha: Hmm..just idag vet jag inte om jag behöver något. Men den nya mumin sommarmuggen samt tallriken skulle jag gärna vilja ha. Egentligen flera stycken sommarmuggar. De är ju tillverkade i Finland (troligen de sista som är det) så de kan ju bli dyra i framtiden, hehe.
 
Dagens fundering: Ska det någongång bli vår på riktigt?
 
Dagens beroende: Paradise hotel Danmark och Norge. Lite underhållning måste man ju ha.
 
Dagens tråkigaste: Att det snöar utomhus.
 
Dagens längtan: Vill ha sommar NU!
 
Dagens superlängtan: Längtar såååå mycket efter att få fara och tälta. 
 
Dagens tidning: Vasabladet, läser knappt någon annan tidning.
 
Dagens låt: 
 
 
 



"Takatalvi"

Imorse då vi vaknade var det alldeles vitt ute. Nog visste jag att det skulle komma snö ännu i vår, men jag hoppades såklart att jag hade fel. Kände mig ganska klok då jag ännu har vinterdäcken på bilen, då många andra redan bytt till sommardäck. Vad var det jag sa. Det kommer snö ännu! Skönt att slippa slira omkring på dåliga sommardäck idag. På torsdag borde jag dock åka och köpa nya sommardäck.
 
 



Man kan inte alltid vinna

Igår blev det kalasande igen. Vi firade Johnnys mamma som egentligen fyller år idag, men då jag jobbar ikväll så firade vi igår istället. Vi blev bjudna på mat, glass och kaffe med dopp. Sedan blev det ett parti Ticket to ride också, men det gick inte så bra för mig. Fast jag hade räknat tågvagnarna flera gånger så jag skulle ha tillräckligt för min rutt så hade jag en vagn för lite och fick inte ihop min bana. Blev 20 minuspoäng. Men jag kan ju inte alltid vinna. Måste dock erkänna att jag är en dålig förlorare. 
 
 
Idag blir det gymmet före jobbet. Måste nog svänga in via loppis också och se om jag alls fått sålt något, spännande. 
 
Hoppas ni får en bra dag, och kör försiktigt i snöslasket!



De senaste loppisinköpen

Jag har inte gjort några stora fynd på loppis den senaste tiden. Tycker utbudet är sämre just nu. Dessutom är det så dyra priser, oftast. Idag förde jag en hel hög med saker till Folkhälsans loppis i Smedsby. Jag har inte så höga förväntningar på att sälja mycket, men vi får se. Jag kan ju bli överraskad. Bordet fick jag ju gratis, så bara jag får sålt lite grann är jag nöjd. 
 
I fredags hittade jag en klänning på loppiset i Kvevlax Uf. Den kostade bara två euro, så jag slog till. Kunde dock inte prova den på plats, men den passade nog. Kanske lite lös upptill, men hellre det än att den var för liten. 
 
 
Förra veckan hittade jag också en intressant bok på Combo. 
 
 
Den innehåller en massa intressant läsning. Allt ifrån vilka leksaker som var populära just då, till vilka maträtter man åt då. Fanns till och med beskrivning på hur man gör en poncho. En bok man kan ta fram lite då och då och läsa några sidor eller bara titta på bilderna. 
 
Vår bokhylla här nere börjar bli full. Jag samlar ju, som jag säkert sagt förut, på böcker också. Vad samlar jag inte på? Men det är faktiskt inte bara mina böcker som upptar bokhyllan, Johnnys Kalle Ankas Pocket fyller åtminstone en hylla. Vet snart inte var vi ska lägga alla böcker. Vissa pocket böcker jag läst säljer jag nog på loppis, men alla andra sparar jag. Alla Stephen King samt Dean Koontz böckerna (skräck), har jag i ett skåp på övrevåningen. Börjar vara en tid sedan jag läste någon av dem, men kan inte sälja bort dem då de är så bra. Snart måste vi väl nog bygga/köpa en till bokhylla till övrevåningen, men först ska de fula skåpen jag förvarar böcker + en massa andra saker i ut. Men allt detta är nog ett senare projekt.



Däckbyte och trädgårdspyssel

Igår efter nattjobbet blev det en hemmadag. Johnny bytte däck på sin bil. Konstaterade att jag måste köpa två nya sommardäck, så måste väl få det åtgärdat någongång kommande vecka.
 
 
Tog en promenad i skogen. Snart börjar det blomma där också.
 
 
Fortfarande kunde man se lite snö. Senast jag tog en promenad på ängarna där bakom skogen och sökte videkissor fanns det fortfarande mycket snö. 
 
 
Efter lite mat i magen och nedladdning av ny musik kände jag för lite frisk luft igen. Måste ju hållas vaken så jag skulle orka en till natt på jobbet. Efter en halvtimme vid blombänken hade jag fyllt en hel skottkärra med gamla blommor och annat skräp. 
 
 
Fyllde också på lite mera jord i blombänken. Bara jag har fått renast hela bänken ska jag fylla på jord överallt. Nu ser det mera ut som en mossmatta än en blombänk. På något konstigt sätt försvinner jorden någonstans. Kvar lämnar mossa och hård lerjord. Det är nog på tiden det kommer i lite ny jord så kanske blommorna växer bättre, ja man kan ju alltid hoppas på det. 



Sommarens planer

Sommaren är kort, så är det bara. Som vanligt har jag en hel hög med planer, en del blir av, andra inte. Här är några saker jag skulle vilja hinna med i sommar.
 
Njuta av häggens doft.
 
Åka på gårdsloppis och loppisrace.
 
Njuta av blomsterprakten.
 
Njuta av ljumma sommarkvällar på terrassen. Se så många filmer jag bara hinner.
 
Åka ut med båten på spännande utfärder.
 
Ta mig en cykeltur.
 
Tillbringa många lata dagar på Lillö.
 
Tro det eller ej. Jag tycker det är roligt att rensa ogräs. Dock i lagom mängd.
 
Resa över till Sverige.
 
Tälta, tälta, tälta!
 
Fira midsommar tillsammans med goda vänner.
 
Hoppas på varma sommardagar. 36 grader var kanske lite väl extremt, men 30 grader tackar jag inte nej till.
 
Äta glass med färska jordgubbar.
 
Njuta av livet.
 
Åka på bröllop.
 
Åka på auktioner.
 
Åka på sommarteater.
 
Plocka bär och svamp.
 
Åka på Juthbaka marknaden.
 
Fira villaavslutning och äta kräftor.
 
Detta, och säkert en hel del annat vill jag hinna med. I år har jag semester i juni, har haft bra semesterväder nu i tre års tid, håller tummarna för att turen håller i sig. Bara 1 ½ månad kvar, nedräkningen kan börja.
 
 



Bokat bord x 2

Så var det fredag idag. Men känns snarare som onsdag, eller måndag. Ska jobba hela helgen, dubbelnatt för första gången i år. Tror jag kommer att vara ganska så trött på söndag. Borde hinna prissätta alla loppissaker i helgen också. Fick ett bord på Folkhälsans loppis med start från måndag. Har ett presentkort på en gratis vecka där, så nu var det dags att använda upp presentkortet. Satte mig också i kö till Combo, men får se hur länge jag får vänta på ett bord. Det är 300 före mig i kön.
 
Det blev inga fler kokosbollar igår kväll, dock tårta. Tommy hade bakat en riktigt god en.
 
 
Igår bokade jag bord till Bock´s. De har första maj brunch där. Ska bli intressant och spännande att se vad de har för godheter att bjuda på. Hoppas bara man inte blir besviken då man jämför med Astors brunch. Så nu vet vi åtminstone vad vi gör på första maj. Jobbade ifjol så är skönt att vara ledig i år. Första maj är ändå vårens första dag för mig. Då måste jag också åka till torget, vare sig jag köper något eller inte. Brukar bli årets första "bollaglass" den dagen också. Roligt att ha något att se framemot!
 
Idag blir den en "köra fram och tillbaka dag". Far på jumppa till 11, sedan hem igen. Klockan 16 öppnar dörrarna till Kvevlax Uf:s loppis, då borde jag stå där utanför. Sedan är det dags att åka på jobb till klockan 18. Det är ju tur då jag inte behöver fundera vad jag ska göra idag. Minns senast då jag var på loppis till Kvevlax Uf så var det så långa köer, är nog bäst att vara där direkt då de öppnar så jag hinner i tid till jobbet.
 
Whiskas önskar er alla en bra helg! (Ja det gör nog jag också) 
 
 



Vatten på golvet IGEN!

Börjar bli riktigt trött på att rören går sönder i detta hus. I åtminstone en veckas tid har vi misstänkt att det droppar någonstans, men inte hittat någon läcka. Idag då jag kom hem efter en loppisrunda så blinkade vår "räddare i nöden" Flow alarm, vattnet hade stängts av för det rann någonstans. Vanligtvis då vi är hemma står det så här på apparaten:
 
 
Den har räddat oss många gånger. Ibland står det drop (om det droppar vatten någonstans) eller så står det flow om det rinner. Lugnast är ju om det står OK. Har nästan tappat räkningen på läckande rör, men två gånger har rören gått sönder på lilla wc:n, det här var väl tredje gången (tror jag) som ett kopparrör gick sönder bredvid bergvärmepumpen. Det är i skarven som det börjar läcka och så går röret till sist helt av. Detta beror på att vattnet vi hade förut (källvatten, eller byavatten), har frätt sönder rören. Tro det eller ej, men så är det.
 
Sedan januari 2014 har vi dock kommunalt vatten indraget, men skadan är tydligen redan skedd. Jag tror inte det var sista gången ett rör gick sönder. Frågan är bara var och när det börjar läcka nästa gång. Ett alternativ vore ju att byta ut alla skarvar, men det är fråga om ganska många tusenlappar. Känns ju också lite dumt då rören ändå inte är mera än 6 år gamla. Men de ser dock ut som 30 år gamla inuti pga källvattnet. SUCK! Var och varannan dag går jag och tänker på om det läcker vatten någonstans, inte roligt att gå och vara orolig över en sådan sak.
 
 
Här på golvet var det alldeles blött. Då jag torkade golvet såg jag att vattnet hade förstört den ena skåpväggen ännu mera (har ju läckt där förut också). Var lite svårt att fånga det på bild. Men vatten har sugits upp i skivan så den har blivit bubblig. Några skåpskivor som var uppradade på golvet är också förstörda.
 
 
En sån här rörbit ställde till det. Titta noga så ser du var själva ringen frätt sönder röret. Ännu var röret alltså inte helt av, men så pass sönder så det slapp att läcka vatten
 
 
Ett stort TACK till Mörk rör som kunde komma och hjälpa oss så snabbt! Nu håller vi tummar och tår för att det räcker länge innan nästa rör går sönder.
 



American cookies och en födelsedag

Det tar alltid några timmar efter nattjobbet innan jag kommer mig hem. Har alltid så mycket att göra på vägen hem, ni vet det vanliga, gymmet, loppis och matbutiken. Då jag kom hem igår var jag ganska trött, fastän det hade varit en lugn natt på jobbet. Såg på några avsnitt av Paradise Hotel Danmark (börjar förstå danska ganska bra vid det här laget, höhö). Sedan kom jag på att jag skulle baka lite amercan cookies, så då gjorde jag det. Egentligen är det inte så svårt att göra dem, huvudsaken det finns mörkchoklad och krossade hasselnötter i skåpet. Vill ni ha receptet på klicka HÄR.
 
 
Sedan satte jag mig i solstolen där ute och läste dagens Vbl då jag inte hunnit göra det förrän då. Hittade ett varmt hörn där det inte blåste så mycket. Solen är nog stark nu om dagarna. Fastän det var ganska kallt så blev jag riktigt varm om benen då jag hade svarta byxor. Borde dock ha haft solglasögonen på mig för jag fick huvudvärk av ljuset. 
 
Lite senare på kvällen bar det av till Målarbackan där Tommy bjöd på godsaker. Det var dags att fira den första födelsedagen utav många denna månad. 
 
 
Han fick många paket. Julia kissen var lite snål på paketen, men hon fick tyvärr inget.
 
 
Det bjöds bl.a. på tårta och stora goda kokosbollar. 
 
 
Det är visst bjudning ikväll också. Kan hända det blir en till kokosboll då. 



Det blommar i lila

Äntligen dök den första vårblomman upp i blombänken. Nu väntar jag på fler! Skulle ju vilja ha hela blombänken full! Täckte också igen några gropar i blombänken. Det är ju typiskt då några fyrbenta filurer tycker att blombäken är den bästa wc:n utomhus. Nåja, jag behöver ju inte gödsla åtminstone.
 
 
Välkommen kära vår!



Tranor i skogen

Det blev en effektiv start på dagen. På med diskmaskin och tvättmaskin. Sen ut på en joggingtur efter skogsbilvägen. Svettigt blev det! Är så svårt att veta vad man ska klä på sig så här års. Inte för mycket och inte för lite. Blev nästan för mycket med halsduken. Tur att jag inte tog någon mössa. Såklart glömde jag näsduken hemma, så måste nog sätta jackan i tvättmaskin nu. Det är så typiskt då det alltid ska rinna ur näsan. 
 
 
Inne i skogen såg jag två tranor, men kom inte närmare än så här med min mobilkamera. De hade mycket att berätta åt mig, men de var lite rädda av sig. 
 
 
Ska först till nattjobb idag så ännu hinner jag göra en hel del här hemma. Ska nog ta och renbädda, plocka upp lite saker och städa lite. Borde fixa loppisbord också, kan hända det blir bord på två olika loppisar denna gång. 



Det var den helgen

Den lediga helgen gick allt för snabbt. Nästa helt lediga helg är om en månad. Johnny har tillbringat större delen av helgen i föjset, jag har mest planerat den kommande sommarresan. Det tar tid att planera, och så är det ju så roligt. Sammanlagt lägger jag nog flera veckor på att planera sommarresorna. Bäst att fortsätta nu då jag väl kommit igång. För visst låter kamelranch ganska häftigt? Skulle nog vara intressant att rida på en kamel. Alltmöjligt har de visst på Öland. 
 
Har nog hunnit njuta av solskenet också, fastän jag suttit ganska mycket framför datorn. Tog med mig "Upplev Sverige" boken och gick ut och satte mig i solen. Det är en bra bok, många udda sevärdheter blir man tipsad om.
 
 
Som avslutning på helgen bjöd min syster Elisabeth på kaffe med tilltugg. Det kändes nästan som sommar i Smedsby, i alla fall i deras uterum var det sommarvärme. 
 
 
Hann med ännu lite mera reseplanering innan söndagsbastun. Råkade ta en titt genom fönstret, oj vilken fin solnedgång, synd bara då ledningarna måste gå tvärs över. Orkade inte springa ut till vägen och ta foto, var inte riktigt "nattlinne" väder.
 
 
Nu blir det att "kavla upp ärmarna" och ta nya tag för en ny vecka. En vecka med 53 arbetstimmar. Den här veckan borde jag också inventera i presentskåpet, fattas något inför kommande födelsedagar? 
 
Önskar er alla en fin och solig vecka!



Bland tegelstenar och flaskor

Igår fick jag för mig att försöka få upp dörren till "gäststugan". Dörren har varit fastfrusen hela vintern så man har inte sluppit in dit. Denna gång gick dörren upp efter att jag dragit i handtaget x antal gånger. Tycker om att stå där inne och titta på allt bråte och de fina gamla stockväggarna. Drömma mig bort, hur det skulle kunna se ut.bara huset skulle få lite kärlek och omvårdnad.
 
 
Jag behövde inte vänta länge innan jag fick sällskap.
 
 
Någon större upprustning av stugan blir det nog inte i år. Kan dock hända att jag städar upp där inne och slänger bort lite skräp. Ett par handskar och andningsskydd kan då vara bra att ha. Finns en del fallfärdiga möbler som jag inte kastar bort i första taget, kanske något att fixa upp i framtiden. Fågelfjädrar och gamla kartonger är nog inget att spara på.



Lördag morgon

Lördag morgon och solen skiner. Kan dagen börja bättre? Molly och Whiskas tycker också det är skönt med solsken.
 
 
Idag blir det en dag på stan. En födelsedagspresent ska inhandlas. Blir nog att äta lunch ute. Jag är dock lite tveksam till valet av lunchställe, men vi får se vad jag tycker efteråt. 
 
Såg att det har börjat grönska i blombänken nu. Äntligen! 
 
 
Önskar er alla en fin lördag!



Festivalerna i Vasa i sommar

Har ni tänkt åka på någon festival i sommar? Jag skulle så gärna ha velat fara på någon av de två festivalerna som ordnas i Vasa i sommar, ni vet, nära och bra man behöver inte betala för något boende. Men nu blir det inte så. Varför betala för något som man ej vill höra på. Blev minst sagt besviken då jag hörde att huvudartisterna på Vasa Festival som ordnas 23.7 är Tom Jones och Carola Häggkvist. Vilken publik vill de locka? Troligen 40+. De andra artisterna var heller inga som lockar mig.
 
Wasa Open Air ordnas 13.8. Artisterna är följande: Manic Street Preachers, The Cardigans, Weeping Willows och Egotrippi. The Cardigans är de enda av dessa artister som jag någonsin lyssnat på och det var i slutet av 90-talet och i början av 2000-talet. Några stora idoler var de dock inte. Troligen lockar denna festival ungefär samma ålderskategori som den förra festivalen. 
 
Nåja, jag ska inte klaga. Är nöjd med Polarsound som ordnades i Ishallen i februari. Det var nog bästa konserten på länge! Lever länge på den. Men lite variation skulle man ju ha fått önska i artistutbudet i sommar. Får ändå hoppas att festivalerna drar folk så det ordnas festivaler pånytt ett annat år. Nästa år får man hålla tummarna att festivalerna bjuder på lite mer varierande musik, och kanske någon nutids artist också och inte bara artister som var populära för 10-20 år sedan. 
 
Eller så är det bara jag som har konstig musiksmak, hehe. 
 
Tungevaag & Raaban i Rewell Center i september förra året.



Hiit Spin och Lsb Basic

Träningsdagboken här hej...ni som inte vill läsa om träning kan sluta läsa här :). 
 
Ikväll slutade jag jobbet ovanligt tidigt, så jag passade på att åka till gymmet direkt efteråt. Händer inte många gånger per år att jag skulle vara på gymmet senare än klockan 18, men idag hände det. Såklart var det ju fullt med folk där, jag som är van med 2-3 personer plus jag. Eftersom gymmet var så gott som fullsatt kände jag inte för att ta en tur på löpbandet (vill ju helst inte att någon ska se på), utan det blev HIIT SPIN för första gången. Spinning med andra ord. Har aldrig riktigt tyckt om spinning, men idag gick det faktiskt riktigt bra. Jag som brukar bli helt slut efter ett pass kände mig ganska lagom svettig. Enda problemet är att man får så sjukt i baken, eller mellan benen. Men då man skulle cykla ståendes emellanåt så hann det aldrig börja ta så sjukt. Jag är nöjd!
 
Efter spinningen blev det ett pass LSB Basic. Det var inget nytt pass för mig, men brukar alltid vara en annan som drar passet som jag ibland brukar gå på. Dessutom var passet inte i HOT salen som jag är van vid. Idag tränade vi mest benen och baken, inte så många olika övningar utan många repetitioner istället. Får se om jag kan stiga upp ur sängen imorgon, hehe. 
 
Nu blir det något salt att äta. Jobb igen imorgon bitti. Blir Better Body och Brazilian Bikini Butt på gymmet imorgon efter jobbet. Sedan ska det bli skönt med ledig helg!
 



Kvalitetstid i föjset

Igår blev det lite kvalitetstid tillsammans i snickeboa, eller föjset med andra ord. Johnny ville ha hjälp med att hyvla och limma några skivor.
 
 
Efter att vi hyvlat några skivor blev det fullt i spånsugen. Det är otroligt hur mycket spån det kommer då man hyvlar! Tänk vilket slöseri med trä egentligen. Spånet kastade vi sedan bara till skogs. Men så är det, vill man att en skiva ska vara så och så tjock så måste man ju hyvla den till rätt storlek. 
 
 
De här skivorna var långa och tjocka brädor från början. Brädorna är sågade från stockar som vi hämtade från Västervik då mamma och pappa gjorde rum för deras flaggstång 2009. Johnny konstaterade att det skulle ha blivit flera hundra euro att köpa de här skivorna i butik, men räknar man arbetstimmarna det har tagit att tillverka skivorna (från stock till skiva) så är det billigare att köpa från butiken. Därför ska man inte räkna arbetstimmarna. Förstås är det ju också roligare att laga någonting av träd som vuxit i närheten. 
 
 
Det fanns en del maskhål i brädorna. Ska också bli intressant att se vad skivorna blir till, för jag har ingen aning. Det ska tydligen bli en överraskning. Något stort ser det ju ut att bli, frågan är bara vad? Den som väntar får se. Spännande!



Födelsedagsmånad och längtan efter campinglivet

April månad har knappt börjat, men det känns som om det går snabbt nu. Veckorna bara rusar iväg. Denna månad händer det en hel del, som alla år. April är en riktig födelsedagsmånad så antar att det kommer att bli en del tårta. Min äldsta syster fyller år, det gör också Johnnys bror, Johnnys mamma, två kompisar, Johnny och så får vi inte glömma bort Whiskas som blir hela 9 år den 27.4. 
 
 
Förutom att fira födelsedagar borde jag också hinna jobba lite. Ska försöka ha dubbelnatt igen efter flera månaders uppehåll. Har inte haft någon dubbelnatt ännu detta år. Just nu känns det ganska bra att jobba en natt, men får se nu då hur det känns efter två. Har varit mitt blodtryck som har ställt till det tidigare, men det är nog pga stress som det spökar ibland. Får vara glad så länge vi har våra "sovnätter". Vaka gör jag inte, hälsan är viktigare. 
 
 
Jag är ju en planerande person som måste planera i princip allt så nu är varje helg fram till semestern planerad. Ja för att inte tala om alla helger under semestern, de är nog ganska fullbokade de också. Då är det ju inte så att jag har program varje helg fram till semestern, jag jobbar ju en hel del helger också. Men faktiskt, den här helgen som kommer har vi ännu inget inplanerat, vad månne vi ska hitta på då? Är nog lite för kallt för att fara och tälta ännu, annars skulle vi nog fara. Vi skulle båda två vilja fara och tälta så snabbt som möjligt i år, får se när det blir av. Men före vi kan fara måste vi nog öva oss att sätta upp det nya tältet på gården. Kan ju inte skämma ut oss på campingen. Längtar såååå tills vi får fara och campa igen, är ju så mysigt!
 



En Gilla knapp

Har suttit i flera timmar och försökt komma på hur man ska göra för att få en Gilla knapp längst nere vid varje inlägg. Går man in på bloggen med mobilen ser det ju helt annorlunda ut och där fanns redan en gilla funktion. Hittade några bra sidor på nätet där det stod hur man skulle gå till väga, till sist lyckades jag. Men helt färdigt är det inte ännu. Klickar du t.ex. på ett enskilt inlägg i menyn (alltså så du bara får upp ett enda inlägg), så ser det konstigt ut. Det är alltså inte meningen att sidan ska se ut så. Är något fel i koderna. Vem vet när jag kommer på vad som är fel, då jag har klippt och klistrat koder hela kvällen. Kan också vara någon kod som fattas, som jag i misstag raderat. Jag är ju inte precis någon expert på det här med bloggar och koder. 
 
Då jag väl hade fått dit koden på rätt ställe var följande fråga vilken färg själva knappen skulle vara. Jag valde svart för att det är min favorit färg.
 
Bild från blogg.se
 
Finare knappar har jag väl sett, skulle egentligen bara ha velat ha ett hjärta eller liknande, men det får bli en annan gång. Får duga så här!
 
Så nu är det alltså mycket lättare för dig som inte "orkar" eller vill kommentera. Är det något du gillar i inlägget så är det bara att trycka på gilla knappen.
 
UPPDATERING: Nu var problemet med sidan löst. Johnny fixade. Hade visst raderat bort en rad i misstag.



Julbelysningen äntligen nere

Faktiskt, en sak fick vi gjort i helgen, all julbelysning utomhus fick vi ner. Det var på tiden! Att det tog så länge var nog snön och isens fel (lite lata har vi kanske också varit), vissa sladdar var ännu fastfrusna i is. Känns bra att ha fått den saken gjord. Har stört mig på det en längre tid då julbelysningen var det första jag såg då jag svängde upp på gårdsvägen.
 
 
Molly var också med och hjälpte till, men sedan tyckte nog det var roligare att se på utsikten från terrassräcket.
 
 
Smält, smält, smält nu all snö. Vill inte se någon snö mera. Skulle vilja så sallad, basilika och andra kryddor så fort som möjligt, men får nog snällt vänta en tid ännu. Det är så behändigt då man bara kan gå ut genom dörren för att hämta det man behöver då man vill laga en sallad. Växthuset skulle jag också vilja få färdigställt, men det är inte så bara, först måste vi gjuta en grund. Får väl nog odla tomat och gurka uppe efter uthusväggen ännu i år. 
 
Trädgårdsarbetet får vänta lite ännu. Finns mycket snö kvar på gården ännu, i alla fall uppe mot skogen. Gamla torkade blommor skulle jag förstås kunna klippa bort. Väntar med spänning på när de första vårblommorna dyker upp i blombänken.



Hamburgare utan bröd

Igår då jag kom hem efter en lång arbetsdag hade Johnny lagat goda hamburgare, utan bröd. Var mycket godare utan bröd! Lite klottigare blev det förstås, men inte klottigare än tacos och tortillas. 
 
 
Såna här burgare ska vi defenitivt äta flera av i sommar då grillsäsongen kommer igång på allvar. Mums!
 
Till efterrätt blev det varsin sån här:
 
 
I efterrätten fanns det bl.a. banan, ananas, chiafrön, jordgubbar, grädde och cashewnötter...kanske något annat också men minns inte riktigt. Svepte den i ett nafs för det var så gott.
 
Passande söndagsmat! Idag blev det "bara" tonfisksallad och kalla köttbullar.



En kall morgon och tankar inför sommarens loppisrundor

Helgen har gått i jobbets tecken, har inte fått gjort så mycket annat. På lördagen vaknade vi upp till en kylig morgon. Fastän klockan bara var åtta och jag skulle vara på jobbet först klockan ett så måste jag bara stiga upp då solen sken så fint. Det kommer säkert fler kalla mornar ännu i vår, så några vårblommor planterar jag inte ut ännu. Det får räcka med påskblommorna som denna dag inte såg på pigga ut, men de rätade nog upp sig sedan.
 
 
Denna vecka är jag dock ledig lite mera så kanske de sista påsksakerna kommer sig i skrubben då. För tillfället är jag inne i en period då jag inte har så mycket inspiration till att göra så mycket annat än jobba, gymma, laga mat, och gå på loppis. Bra så, men då det finns så mycket annat jag egentligen skulle vilja få gjort, men det blir inte av. Nu då vårsolen lyser in ser man hur dammigt det är. Fönstren ska vi inte tala om, bäst att blunda. Har faktiskt tänkt tanken om man skulle betala någon att komma och tvätta fönstren, vem är frivillig??? Finns det något tråkigare än att tvätta fönster? Jag tycker i alla fall inte om det. Det är samma sak varje år, jag börjar med några, men sen lämnar resten. Har ju nog roligare saker att göra. Dessutom är det inte livsviktigt att fönstren är rena, men det skulle ändå kännas bra om de helst blev tvättade en gång per år. 
 
Vi får se hur det blir med fönstren, ingen har ju hittills klagat. Det är väl bara jag som ser hur smutsiga de är. Vi har ju rullgardiner, hehe. 
 
 
Nu är det bara två månader kvar tills jag får sommarsemester. Tänk, TVÅ månader! Det går snabbt. Den här tiden på året planerar jag redan i stort sett hela sommaren. Funderar ut vilka helger jag ska önska ledigt (då jag inte har semester) och sådana saker. Har redan inprickat en helg i juli då vi är bjudna på bröllop. Ska bli skoj! Varför finns det så få helger på sommaren? Känns så i alla fall. Men det beror ju förstås på att jag jobbar 1 ½ helg av 3, så då återstår det inte så många lediga helger.
 
I år har jag bestämt mig för att försöka att inte stressa upp mig över alla loppisrace som ordnas överallt, jag måste inte fara på alla. (Men de flesta). Som sagt, jag ska försöka. Ifjol blev jag nästan galen då det var loppisrace var och varannan dag som dessutom flera samma dag, det var inte bra för hälsan. I år skulle jag gärna vara med i byns loppisrace (om det ordnas något), men har ännu inte sett något datum, Ifjol kom infon ut så sent så hoppas de är ute tidigare i år. Har en hel del saker att sälja. Saker jag inte orkar släpa till något loppis.
 
Några loppisrace är dock redan inprickade i kalendern, bl.a. Petalax 14.5, Yttermalax 29.5 och Purmo 2.7. Dessutom är det ju loppis i Kvevlax Uf 15-17.4, Gerby Uf 7.5 samt megaloppis i Botniahallen 15.5. Som ni ser har jag en liten lista redan...men roligt då loppisarna börjar på våren, till hösten har man nästan tröttnat. Hoppas på en fyndrik sommar!
 
 
Ja, jag hoppas jag fyndar något annat än några kottar...



Räkröra i avokado

Lovade ju att jag skulle lägga upp receptet på förrätten vi bjöd på i påsk. Här kommer det! Receptet är från boken "Lchf för kvinnor", men du kan också hitta det här. 
 
4 portioner
 
2 hårdkokta ägg
2 avokadofrukter
4 dl skalade räkor
3 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
1 tsk citronsaft
½ tsk paprikakrydda
1 krm salt
1 krm svartpeppar
dill och gräslök till garnering
 
Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och creme fraiche. Smaka av med citronsaft och kryddor. Fyll de tomma skalen med röran och garnera med räkor, dill och gräslök.
 
 
Passar utmärkt som förrätt eller varför inte som tilltugg till fredagsmyset.



Hur mycket snö finns det på gården?

Hade bara hunnit skriva gårdagens blogginlägg då jag tittade ut genom fönstret. DET SNÖADE! Som tur var det inga stora flingor och efter en halvtimme kunde man inte se att det snöat. Tror dock inte vi sett det sista av snön för i vår.  På eftermiddagen tog Whiskas och jag en runda runt gården för att kolla snöläget, ett måste varje år. Roligt att kunna jämföra med tidigare år. 
 
Whiskas kollade läget i blombänken, men inga blommor var påväg upp ännu, bara den ena lökväxten. Whiskas tyckte det var lite tråkigt att tugga på torrt gammalt gräs, men i brist på annat så...
 
 
Som vanligt tar det en tid innan all snö har försvunnit här på gården. Invid skogsgränsen är det ganska skuggigt så där brukar snön ligga kvar ganska länge.
 
 
Ännu är det inte säsong för att plocka bär.
 
 
Det ser ju nästan ut som om det skulle vara full vinter.
 
 
Till sist konstaterade vi att det nog blir vår i år också. Måste bara ha lite tålamod. Om en månad ser det säkert annorlunda ut i blombänken. Alltid lika spännande att se om det kommer upp några vårblommor ur jorden. 
 
11.4.2015 såg det ut så här i blombänken, så nu får vi se om våren är tidig eller sen i år.
 



April april och svansång

Första april idag. Dagen då man får luras. Försökte komma på vad som inte var sanning i Vasabladet imorse, men kunde inte riktigt sätta fingret på det. Var det den gula bussen? Nåja sak samma. Jag har åtminstone inte tänkt lura någon idag och hoppas ingen lurar mig heller. Förstår inte var varför man ska luras denna dag, till vilken nytta? Jag ser inget roligt i det hela. 
 
Efter en god natts sömn känner jag mig piggare idag. Visserligen låg nog Molly bredvid min kudde halva natten och vid 5 kom Whiskas och "masserade" min hals med sina vassa klor. Hon ville tydligen gå ut, och det fick hon. Men förövrigt sov jag bra. Blir nog gymmet idag. Är flera veckor sedan jag var på fredagsjumppa, min favorit. 
 
Att våren är här hör man tydligt om man går ut på gården. Svanarnas ankomst har varit svår att missa. Igår hade ett femtiotal svanar en vilopaus inte långt ifrån vårt hus. De var dock inte så sammarbetsvilliga då jag skulle ta foto på dem. De flyttade sig bara längre bort. Vissa tog sig ett kvällsbad i ett dike, kanske det var därför de inte ville hamna på bild, hehe.
 
 
Hoppas på att få komma lite närmare nästa gång. 



RSS 2.0