En spännande lördag

Blev inte många timmars sömn senaste natt, kunde bara inte somna. Gäsp! Snart är det dags för en till natt på jobbet. Känner mig inte så pigg, men det ska väl gå. Idag blev det "skogsarbete" i Västervik. Två stora tallar samt en björk togs ner. Vet inte när jag senast haft en så spännande lördag. Frågan är nu bara hur vi ska få bort de stora stockarna. 
 
 



Lchf semlor

Tänkte bjuda på ett recept som jag testade här om dagen. Receptet hittade jag här <--klick. Förutom dessa semlor bakade jag också lite knäckebröd. Varifrån kom all denna inspiration till att baka bröd mitt i allt?
 
Semlor
 
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl turkisk/rysk yoghurt, creme fraiche eller liknande
3 msk smält smör eller kokosfett
svarta vallmofrön eller sesamfrön + uppvispat ägg
(1 msk chiafrön)
 
 
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Om du vill kan du blanda ner lite chiafrön i degen.
Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön (sesamfrön). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
 
Av en sats blir det ca. 6 semlor. Jag valde att göra en dubbelsats för att få fler semlor. Det beror förstås också på hur stora semlor du vill ha, men för mig gav en dubbelsats 14 semlor.



Sista fredagen i februari

Tänkte kika in för att önska er alla en trevlig fredagskväll. Nu för tillfället är jag snart påväg till jobbet. Jobbar 18-09 inatt, jobbar också följande natt. Hade en hel del jag ville få uträttat före jobbet, så därför for jag hemifrån redan ganska tidigt på eftermiddagen. Är ingen ordentlig fredag om jag inte får besöka ett loppis och fara till gymmet. Därför blev det så. 
 
 
Imorgon hinner jag bara hem från nattjobbet, sedan blir det att hoppa i bilen igen och fara till Västervik. Där ska det fällas ner några träd, men jag ska väl nog mest fungera som åskådare. Dessutom bjuder mamma på mat, vilken lyx!



På höjden

Igår gick jag upp på uthusvinden och hämtade ner ett gammalt blombord. Vi har två stycken, men ville bara ta fram det ena. Det var smutsigt så det fick sig en omgång i duschen innan jag kunde ta in det i vardagsrummet. Nu är det åtminstone rent, men lite småskavanker har det ändå som färgfläckar och liknande. För tillfället står det i hörnet i vardagsrummet bakom mitt favorit bord. Kände för att inreda lite på höjden, så nu står två kaktusar i hörnet. Misstänker att de snart kommer att få sällskap av lite vårblommor.
 
 



Lufta näsan lite

Då jag är ledig är det lätt hänt att jag fastnar framför datorn i flera timmar. Därför tog jag mig upp ur soffan och gick ut för att få lite frisk luft tillsamman med Molly och Whiskas. 
 
 
Kändes skönt med lite frisk luft och piggare blev jag också. Varför ska det vara så svårt att komma sig ut? Antar att det är årstiden som gör det. Nu vill jag ha vår och bar mark, bort med all is som bara gör det besvärligt att gå ut. 



Ett projekt inför sommaren

Varje vår då snön smälter blir jag irriterad på allt skräp som ligger i vår skog. Visst, ingen ser skräpet förutom vi, men ändå stör det mig. Sa det förra året och säger det i år igen, nu ska det bort! Har man en gång börjat ta bort skräpet överst i högen kommer det bara fram mera och mera. Borde inte ha börjat gräva i skräphögen.
 
 
Ett alternativ kanske kunde vara att lägga löv ovanpå. Det skulle ju inte se så tokigt ut. De saker som enkelt går att ta bort och kasta kan man ju bära bort från skogen, men det skulle nog ta en evighet att få bort allt. Dessutom är det inget trevligt arbete, vem vet vad man hittar. Tror faktiskt jag ska ta en funderare över övertäckningen. Måste bara vänta tills hösten då alla löv har fallit. Förra året fick jag ihop flera skottkärror med löv, så de borde täcka ganska bra.



Att planera sina dagar

Då jag en gång är på språng hemifrån försöker jag hinna med allt på en gång så jag ska slippa köra av och an. Har ju ändå 17 km till jobbet en väg samt ännu lite längre in till Vasa. Idag kände jag mig ganska trött då jag äntligen kom hem klockan 17. Då hade jag varit borta hemifrån från kl. 21 igår kväll. Jobbade natt 21-12. Sedan bjöd mamma på mat. Träningsabstinensen började göra sig påmind så det blev gymmet i 1 timme och 15 minuter. Veckohandlat har jag också hunnit med. Allt detta för att jag ska slippa köra någonstans imorgon då jag har min enda helt lediga dag denna vecka. Bilen måste få vila åtminstone en dag. Kan ju "låtsas" att jag tänker lite på miljön också. Och det gör jag väl. 
 
Nu är tacogratängen inne i ugnen, får se hur den smakar. Testade ett nytt recept. Till gratängen tänkte jag servera en sallad. Blir nog säkert gott. Hoppas det räcker till imorgon också så slipper jag laga middag då också. Tror nog det får bli soffan resten av kvällen, eller åtminstone halva kvällen. Känner på mig att jag kommer att sova som en stock inatt. 
 
 



Hallonpaj Lchf

Igår kände jag för att baka något. Denna gång blev det en hallonpaj. Receptet kommer från boken" Sött och annat gott" skriven av Katrin Zytomierzka.
 
2 dl mandelmjöl
2 dl hasselnötsmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl fibrex
1 ägg
1 dl Sukrin eller Sukrinmelis (eller annan sötning)
200 g smör
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
 
Fyllning:
200 g hallon
1 msk Sukrin melis
 
Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Låt stå i kylskåpet i ca. 40 minuter.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform och nagga bottnen med en gaffel. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan svalna. 
 
Lägg i bären och strö över Sukrin melis. Smula den resterande degen över bären. Grädda pajen i ca 10 minuter. 
 
Servera med glass, vaniljkräm eller vispgrädde.
 
 
 



Vill ha från vårt västra grannland

Om cirka en månad bär det av till Tallinn, men jag skulle också vilja ta en tripp till Sverige i något skede. Har inte tålamod att vänta tills augusti då jag har sommar semester. En av orsakerna till att jag vill över till Sverige är den att jag vill köpa muminmuggen "Håll Sverige rent" som endast säljs i Sverige. Visst kan jag köpa den via nätet, men nej, måste ju ha en orsak att åka över.
 
 
Finns ju nog annat jag kunde köpa med mig hem från Sverige. T.ex. är mitt schampo slut, hittar inte den sorten här, men minns inte i vilken butik i Sverige jag köpte det, troligen i någon av de stora matbutikerna. Bästa schampot jag någonsin använt! Delon+ är märket. Tipsa mig gärna om du vet var man kan köpa det!
 
 
 



Februari dagar

En grå dag som denna kan man inte annat än längta till februari dagar som dessa:
 
 



Vårlikt

Den senaste tiden har snön smält med en rasande fart. På vår gård samt på gräsmattan vid skogsbacken finns dock ännu en hel del snö. På åkrarna runt omkring oss tittar jorden fram. Igår tyckte vi det var dags att ta ner de sista? julpynten, de kan ju ändå inte vara framme ända till påsk.
 
 
På gården är det ännu halt, sakta men säkert håller isen på att smälta och gruset kommer fram. Bättre med gruset framme än med en skridskobana på gården. 
 
 
Vi grillade gott kött på grillen på gården. Båda katterna ville också vara ute och njuta av solen.
 
 
Den var en skön och avkopplande söndag. 



En sådan vecka

Måndag morgon och ny vecka igen. Vissa av er kanske har sportlov denna vecka, jo lite avundsjuk är jag nog. Den här veckan jobbar jag 54 timmar (jämfört med 21 timmar förra veckan).  Jobbar 3 ½ natt för att vara exakt (har jobbat från igår tills idag så därav den halva natten, söndagen hörde ju till förra veckan). Visst kan jag tycka att det är roligt att jobba natt, vi har ju möjligheten att sova några timmar (oftast), men en vecka med bara nätter hör inte till mina favorit veckor. Men är väl bara att bita ihop och tänka på pengarna, hehe. 
 
 
Har faktiskt inga andra planer än jobb för denna vecka ännu. Vill inte planera in så mycket heller då jag jobbar natt. Säkert blir det en bra vecka ändå!
 
Önskar er alla en bra början på den nya veckan!



Att bli bortskämd

Ibland blir man bortskämd. En kväll mitt i veckan då jag kom hem från jobbet bjöds jag på det här:
 
 
Var precis det jag behövde, en liten saltbit sådär på kvällskvisten.
 
En morgon förra veckan såg det ut så här:
 
 
Idag morse stod det en macka, en kaffekopp och ett glas med ny pressad juice och väntade på mig. 
 
Tack min älskling för att du skämmer bort mig ibland (ganska ofta).



Busmorgon

 



Gårdagens loppisinköp

Var in till Ewa och Adam igår. Denna gång kom jag inte ut tomhänt. Hittade en häftig zebra mönstrad tröja. Den passade så bra med svarta byxor till så bara måste köpa den. Tröjan har dragkedja på ryggen, en detalj jag fastnade för. En duk och en tidning köpte jag också. 
 



Ett sista farväl

 
 
Minnet lever, det kan ej jordas,
det kan ej gömmas bland stoft och grus.
Nej det skall leva i fågelsången
i blomsterdoft och i vindens sus.
 



Fredagsgott

Ikväll tyckte vi det passade bra med fyllda paprikor till middag. Denna gång blev de ovanligt goda. Var nog vitlöken som gjorde susen. 
 
 
Fredagen till ära fick ett par tulpaner följa med hem från butiken. Nu fortsätter fredagsmyset i soffan framför tv:n. Får se om vi hittar någon bra film att se på.
 
Hoppas ni alla får en fin fredagskväll och en bra början på helgen!



Snart är det helg igen

Idag är det fredag, min favorit dag. Fastän det känns skönt med fredag kommer det ändå att bli en lite mera stillsam dag. Ska nämligen på begravning från jobbet. Det blir säkert en fin tillställning. Har också tänkt hinna med ett besök till gymmet och butiken. Det börjar gapa tomt i kylskåpet. 
 
Den här helgen är jag nästan ledig, har nattjobb från söndag till måndag. Några andra planer än biobesök har vi inte ännu. Men hoppas solen tittar fram hela helgen så man får tanka lite D vitamin. 
 
 



568 stycken

Idag blir det inte många vakna timmar hemmavid. Började dagen med att jobba 8-14.30. Hann riktigt passligt till gymmet till klockan 15 då Selkä-Niska-Hartia började. Ett pass Korsetti blev det också. Välbehövligt med lite annan jumppa än bara vanliga gymmet. Sedan blev det varsin pizza på Kotipizza, passlig mat efter gymmet, jo jag vet. Men så blir det då man har lite tid. Sedan körde vi iväg till Karperö för att hälsa på Mikki och lilla Oliver. Där blev det en lekstund och nån kaffekopp. Hann bara hem för att släppa ut katterna så bar det av till Målarbackan. Hade ett postpaket som väntade där. Visade sig vara mina 568 foton som jag beställde för bara två dagar sedan, snabb leverans från Belgien! 
 
Nu då klockan närmar sig 21 känns det skönt att äntligen få sätta sig ner och ta det lugnt. Snart blir det Antikrundan på tv och sen bastu. Imorgon har jag en ledig dag, men har fullt program ändå. 
 
 



Olika slags lampor

Då jag senast var in till Anttila i stan såg jag flera fina lampor. Konstaterade dock att flera av dem kanske inte skulle vara så svåra att laga själv, men förstås kan det ju hända att det skulle bli dyrare i slutändan än att köpa en färdig från butiken.
 
Bilder från NetAnttila
 
Nuförtiden finns det så många olika slags lampor. De kan se ut precis hur som helst. De här häftiga lamporna hittade jag på Pinterest. Vilken av dem skulle du vilja ha?
 

Bilder Pinterest

 

 
Varför inte hänga upp några gamla vinkaraffer i taket, eller kanske ett gammalt cykelhjul?
 

Bilder Pinterest

 
 
Alltmöjligt kommer folk på. Varför slänga bort en gammal borrmaskin då den kan bli en lampa.
 

Bilder Pinterest

 

Blev du inspirerad? Ja det blev jag. Borde kanske gå upp på uthusvinden och söka fram några lämpliga objekt som kunde bli lampor, eller varför inte hämta in en passlig gren från skogen. Det enda som hindrar mig är det faktum att vi har ganska många lampor. Snart finns det inte bord till alla. Men det går förstås att plocka undan en lampa och ta in en annan istället. Omväxling förnöjer. 



Mönstrade tunikor

Igår blev det ju en shoppingrunda. Som vanligt tycker jag att kläderna i butikerna är dyra, ja och då talar jag inte om någon tröja för 100 euro utan jag menar en för 20 euro. Då jämför jag förstås med loppispriserna. De flesta tröjor jag äger är köpta på loppis. Ett flertal byxor också. Igår gjorde jag dock ett undantag och köpte två par byxor från en butik. Behövde svarta jeans, och sådana hittar jag sällan på loppis. Stod nog och funderade om jag skulle köpa en tröja från VILA, men kom fram till att jag inte behövde den, fastän den var snygg. Hem kom jag med byxorna samt en tunika från Gina Tricot samt en tunika från loppis. Någon färgbomb blev det inte, som vanligt trivs jag bäst i lite mörkare kläder. Mönstrade tunikor blev det denna gång.
 
 



Vårkänsla

I förrgår fick jag hem nyaste numret av Drömhem och Trädgård. Såg ut att vara ett fullspäckat vårnummer. Känner att det behövs lite vårinspiration just nu. Om det är något som jag förknippar med våren så är det takdropp och fågelsång. Här om dagen hörde jag både fåglarnas sång samt vattnet som droppade från taket, våren är nog på kommande. 
 
 
Idag jobbar jag kväll. Har varit riktigt skönt med 4 lediga dagar. Vet inte när jag senast har njutit så av några lediga dagar, tydligen behövde jag lite ledigt. 



Fastlagsbulle, shopping, pizza och loppisbesök

Hade en riktigt rolig dag tillsammans med Sofia och Malena idag. Såklart måste vi ju äta varsin fastlagsbulle, fastlagstisdagen till ära. Sen blev det lite shopping, jag köpte bl.a. två par svarta jeans. Svarta byxor behöver man alltid. Det var länge sedan någon av oss besökt butiken Säde på Brändö, så vi svängde in där via också. Kunde konstatera att det var lika dyrt som sist så vi kom alla ut tomhänta. 
 
 
Efter shoppingen var vi alla hungriga, så då blev det pizzabuffé på Dallas i Gerby. Lika god pizza som alltid, och billig pizza buffé för 9,50€ (vardagar 10.30-14.00) där även dricka och sallad ingår. Rekommenderas!
 
 
Sedan blev det såklart en loppisrunda. Denna gång blev det Brändö loppis samt Suvikirppis. Alla fyndade vi något, jag hittade en mönstrad tunika.
 
 
En snabb visit till området i Sunnanvik där det ordnades bostadsmässa 2008 hann vi också med.
 
 
Grått väder var det och kall blåst, blev ingen promenad på isen. Tack för den här dagen mina kära vänner, vi ses igen i maj.



Kompisdag

Var är det fina vädret nu då? Nåja, man får väl nöja sig med det vädret som vi har, kan ändå inte göra så mycket åt saken. Ska i alla fall bli roligt att träffa Sofia och Malena idag, får se vad vi hittar på. Någon god lunch blir det i alla fall någonstans. 
 
I mars för två år sedan tog vi oss en promenad på isen ut till Malenas villa, någon sådan promenad blir det inte idag, men skulle nog vara roligt att att gå på isen åtminstone en gång denna vinter. Får se när och om det blir av.
 
 
Önskar er alla en bra tisdag!



En god glass

Idag blev det en loppisrunda. Fyndade ett par bekväma jeans. Sedan blev det 1½ timme på gymmet. Lite senare körde jag till Dragnäsbäck för att hälsa på Tea med familj. Hade köpt med ett glass paket, kändes dumt att komma utan något. Var verkligen en god glass, vanilj blandat med vitchoklad, måste köpa hem ett likadant paket någon dag. 
 
 
Har börjat ladda upp foton för framkallning. Men måste sätta på paus då jag for hemifrån på eftermiddagen. Får se nu om jag får uppladdat de resterande 374 bilderna. Man kunde endast ladda upp 500 på en gång, så måste göra en ny mapp och ladda upp resten sen då jag laddat upp de här. Skulle ha velat haft hela slutet av år 2012 i samma mapp, men nej det gick inte. 
 
Imorgon har jag träff med Malena och Sofia. Hoppas det inte blåser lika hårt som idag. Skulle vara kul med en promenad längs med vattnet, men då ska det inte blåsa lika hårt som nu.
 
 



Två par

Fyndade som sagt två par skor i helgen. Det är verkligen inte ofta det händer, om det nu hänt förr. Jag är ingen person som lägger mycket pengar på skor, för det är mycket sällan jag hittar skor som jag tycker om samt som passar. Då jag mot förmodan hittar två par som passar och dessutom är på rea så är lyckan stor. 
 
 
Äkta läder? Nej det tror jag inte, men sak samma. De håller så länge de håller. Har haft samma par stövlar nu i säkert 7-10 år så nu behövde jag ett par nya. Stövlar använder jag inte varje dag så de borde hålla lite längre, får vi hoppas. De svarta "lenkkitossorna" eller vad man nu ska kalla dem kommer jag säkert att ha använt upp innan julen, men så brukar det vara. De skor jag använder varje dag håller bara en säsong.



Fastlagssöndag

Idag blev vi bjudna på mat hos Johnnys föräldrar. Sedan var vi till Marthagården där man fick köpa kaffe och fastlagsbullar. Det var goda bullar! 
 
 
Resten av dagen spenderas hemma. Vi har ju åkt hit och dit hela helgen så ska bli skönt med en kväll hemma också. Borde gå igenom en hel del med foton. Från juli 2012 fram till idag. Tror det tar ganska många dagar att gå igenom alla tio tusentals foton, ja så många är det nog. Ska inte "framkalla" alla, men bara att välja ut vilka som är finast tar ju sin tid. Funderar också om jag ska beställa någon fotobok, men isåfall skulle det bli en bok om någon semesterresa. 



Alla hjärtans dag

Hittills har det varit en riktigt bra helg. Gårdagen började ju med att jag fick den fina uggle lampan. På eftermiddagen blev det kaffe på Målarbackan. Träffade också Mia och Tomi. Fick en fin fisktallrik till alla hjärtansdag present av dem. Tack! 
 
 
På kvällen for vi in till stan. Vi hade bokat bord vid Pancho Villa klockan 18. Vi kom lite tidigare till stan då vi fick skjuts, men det gjorde ingenting. Jag fyndade två par skor på Citymarket för sammanlagt 20€, inte dåligt det. 
 
God mat fick vi på Pancho Villa, över förväntan måste jag säga. Började med en en nachostallrik till förrätt, riktigt smaskens. Sedan var det dags för varmrätt, jag tog Fajitas, första gången för mig. Mycket mat fick jag, orkade inte med allt. Helt okej var det nog, men lite mera smak skulle inte ha skadat. Johnny var riktigt nöjd med sin biff. 
 
Efter middagen promenerade vi ett varv runt torget. Sedan sökte vi oss in i värmen igen, denna gång blev det Omalleys. Vi var inte ensamma där fastän klockan inte var så mycket. Var riktigt mysigt att sitta där och dricka lite gott, se sig omkring och bara ta det lugnt. Tyvärr for vi därifrån innan bandet började spela, men var nog också skönt att komma hem och sätta sig ner i soffan med en popcornspåse och se på torsdagens avsnitt av Farmen.
 
 



En av de bästa presenterna jag någonsin fått

Trodde den var köpt i butiken, men det var den inte. Johnny har själv gjort en uggle lampa åt mig. Passlig alla hjärtansdag present tycker jag. Den är så fin! Är nog en av de bästa presenterna jag någonsin fått.
 
 



Amaranthe @ Rytmikorjaamo

Var en riktigt bra konsert igår. Förutom att jag fick sjukt i fötterna av att stå i flera timmar. Mycket folk var på plats, även om jag trodde själva stället skulle vara större än vad det var. En riktigt bra kväll med andra ord. 
 
 
Efteråt var vi båda hungriga så då blev det lite skräpmat på Abc. Sedan var det bara att sätta sig i bilen och åka hemåt. Inte ofta vi kommer hem efter klockan två en fredagsnatt. 



Amaranthe ikväll

Efter en nio timmars arbetsdag var det skönt att äntligen få sätta sig ner i soffan. Blev en klick glass till efterrätt också, passligt på en fredag. Snart ska jag hoppa i duschen, lite senare kör vi iväg till Seinäjoki. Där ska vi och lyssna på Amaranthe, blir fjärde gången vi är på deras konsert. Konserten börjar först en 22 tiden, så ännu är det ingen brådska. Hoppas vi är hemma igen innan morgonen, hehe. 
 



Att ha många men ändå vilja ha fler

Åh, varför finns det så många fina kuddöverdrag/kuddar? Var in till Minimani en sväng här om dagen, men kunde faktiskt hålla mig. Kom inte ut med en enda kudde...fast det fanns nog ett flertal jag gärna skulle ha köpt. Fick intala mig själv att jag inte behöver fler kuddar. Var ska jag sätta alla? 
 
Dessa nyheter finns just nu på HM home. Skulle inte tacka nej till dessa.
 
 
Chansen är större att jag köper "nya" kuddöverdrag från loppis, än att jag beställer några via nätet. Tar man en titt bland alla mina kuddar och överdrag så är de flesta köpta på loppis. Finns bara ett fåtal som kommer från Ikea eller någon annan butik. Får väl vänta något år så kanske jag hittar någon av dessa på loppis, fast då kanske jag vill ha helt andra kuddar. 



Hittat i mobilen

Ikväll blir det en lugn hemma kväll. Efter lite mat i magen har huvudvärken försvunnit. Nu ska jag smaska i mig lite stevia choklad och se på något bra tv program. Är ju torsdag vilket betyder att mitt favoritprogram kommer idag, då menar jag förstås Antikrundan. Får se hur många poäng jag får ikväll.
 
Otroligt nog har jag inte alltid kameran med mig utan tar ibland foton med telefonen. Ibland blir man förvånad, jaha hade jag tagit foto av det där också. 
 



Det var då det

Dagen till ära bjuder jag på en gammal bild på mig. För ganska exakt fyra år sedan hade jag så här mörkt hår. Jämfört med bilden från i år så tycker jag nog jag passar bättre i ljust hår (håret är faktiskt ännu ljusare nu än här på bilden).
 
 
Idag blir det jobb 8-16. Skippar nog gymmet, får räcka med tre dagar i rad. Får se sedan om jag hinner gymma lite på fredag efter jobbet. Ska ju på konsert till Seinäjoki på fredag kväll, men den börjar typ klockan 21 eller senare, så vi har inte precis bråttom dit. Får se hur det blir...
 
Hoppas det blir en solig torsdag!



Två euros fynd

Förra veckan fyndade jag detta lilla blombord på loppis. Bara två euro behövde jag betala. För tillfället får en av julkaktusarna stå på bordet. 
 
 



En bra start på dagen

Tänk vad skönt att få sitta och äta frukost framför en sprakande brasa. Det är precis det jag gjort idag. Dessutom var det en fin soluppgång där ute som jag bara måste föreviga. 
 
 
Arbetsveckan började bra med en natt, lugna puckar, ingen hög puls. Idag blir det jobb 13.15-21. Sedan har jag två morgonturer och ledig helg igen. Kommande helg har vi också en hel del inplanerat, ska bl.a. på konsert samt ut och äta. Kan det inte vara fredag eftermiddag NU. 
 
Önskar er alla en fin onsdag!



Formbröd LCHF

Igår kände jag för att baka något så då blev det ett formbröd. Receptet hittade jag på bloggen 56kilo.se. 
 
Ingredienser:
 
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl yoghurt (t.ex. turkisk yoghurt)
 

Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft).
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga. Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form eller klä den med bakplåtspapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över (jag valde sesamfrön). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
 
 
 

 



Den nionde

Såg att de hade förra årets vinterskål till nedsatt pris, såklart måste jag ha den i min hylla också. Det blev den nionde muminskålen i min samling. 
 
 



Kalashelg

Har minst sagt ätit en massa gott den här helgen som gått. På lördagen var vi på 91-års kalas och igår bjöd mamma på födelsedagskaffe. Får nog minska på socker intaget denna vecka. Men förstås är det ju roligt då det händer något.
 
 
Ronja kissen ville också komma på kalas och fira "mommo". Det blev dock "pripplor" och ingen tårta för henne. 
 
Nu då våren närmar sig är det som vanligt många födelsedagar som ska firas. Ännu är det relativt lugnt på den fronten, men april-maj brukar vara ganska intensiva månader. Roligt att ha fler kalas att se framemot och fler tillfällen att tömma presentskåpet. 



Fortsättning på lördagens utfärd

Lördagens utfärd fortsatte till en annan del av Vasklot. Var lockande att gå ut och gå på isen, men det hade vi inte tid med då, ja och inte den rätta klädseln heller. 
 
 
Körde hem via Sundom och Solf. Vi gjorde också en avstickade till Meteoria som ligger mitt på Söderfjärden. Tyvärr var stället inte öppet, men nu vet jag åtminstone var det ligger. Får göra ett nytt besök en annan gång. Kunde också konstatera att det var ganska många elstolpar som redan var uppsatta lite här och där på åkrarna inför sommarens stora evenemang.
 
 
Blev en riktigt lyckad lördag.



Brunch på Astor

Idag var vi på brunch till Hotell Astor i Vasa. Hade bokat bord redan för flera veckor sedan. Gott var det, men nästan så det var godare sist vi var dit för ett antal år sedan. Fanns ingen korv, inga köttbullar, ingen vanlig bacon (bara dadlar inlindade i bacon) och knappt något pålägg att lägga på brödet. Frukt och efterrättsbordet får dock mer än väl godkänt. Priset, 24 euro per person är också väl tilltaget, men man äter ju inte brunch där varje dag. Rekommenderar nog stället om man vill lyxa till det någon helg.
 



Sandö och Top Camping

Igår efter att vi varit till butiken kände jag för att njuta lite av solen och lite andra vyer än de jag ser varje dag. Började med att svänga in till Sandö. 
 
 
Camping fantaster som vi är måste vi sedan svänga in till campingen på Vasklot. Såklart var den ju stängd, men var intressant att gå runt hela området. Det var dock inte själva området jag ville fotografera, var ju nog omgivningen som var intressant att föreviga. Att solen lyste var ju bara ett plus, annars blåste det kallt.
 
 
Vår utfärd slutade inte här, men resten får du läsa om imorgon.



Fastlagswrap

Nu då det snart är fastlagstisdag tyckte vi det var dags att testa en nyhet, nämligen fastlagswrap. Här kan du läsa om nyheten på Vasabladets hemsida. Vi gjorde alltså ett besök till Aroma bageri som finns i Kvevlax. Det var första gången jag besökte stället. Då jag inte är så förtjust i mandelmassa så blev det ingen wrap för mig, Johnny fick testa nyheten istället. Jag nöjde mig med en smaskig bakelse som jag blev så snål på då jag läste Mias blogg här om dagen. 
 
 
Både wrapen och bakelsen var smaskiga. Besöker gärna stället igen. En vanlig fastlagsbulle skulle också vara gott, kanske jag hinner dit ännu innan fastlagssäsongen är över för i år.



Molly på äventyr

 
Jaha...om man skulle sträcka på sig lite och ta en tur till skogs...
 
 
Nej men usch vad mycket snö...vågar jag lägga ner tassen där?
 
 
Vilken tur att matte har gått här för mig så jag kan sätta mig i ett fotspår.
 
 
Vad var det där? Vågar jag gå längre in i skogen?
 
 
Nej nej, bäst att vända om. Kan ju finnas någon frass där inne i skogen. Ska nog gå in och se om jag kan få nån smaskig ostbit att tugga på. Det är ju ändå helg. 



Solen kikade fram

Den efterlängtade solen kom fram idag. Kände mig genast på bättre humör samt lite piggare. Förövrigt mår jag bättre idag. Men känner att jag inte får stressa eller stressa upp mig över något. En stund vid frissan var avkopplande, håret blev någon millimeter kortare och brynen fick sig en omgång. 
 
 
Ikväll blir det grisfilé i ugn...eller vad det nu heter (svans brukar jag säga). Alltså en sån där avlång köttbit. En påse morot/palsternacka stripes passar bra därtill. Till efterrätt blir det riktig vaniljglass. Oftast brukar jag köpa den billigaste sorten, men nu blev det vaniljglass med äkta vanilj i. Mums!



En runebergstårta

Igår var det ju Runebergsdagen och mammas födelsedag. Mamma fick en bukett tulpaner, presenten får hon på söndag. Tänkte nästan jag skulle köpa varsin runebergstårta då jag körde hem från Västervik, men så tänkte jag nej, Johnny äter ändå ingen då det är en massa socker och vetemjöl i den, så köpte inga. 
 
Ni kan ju gissa vad Johnny hade med sig hem, jo just det, en runebergstårta åt mig, han ville inte ha någon. Han hade tyckt så synd om mig då jag ringt och berättat att jag hade högt blodtyck så han ville göra något för att få mig på bättre humör. På bättre humör blev jag och tårtan den var smaskig.
 
 



Blev inte som jag tänkt

Det blev inget gym och inget loppisbesök idag. Redan igår kväll kände jag att jag hade hög puls av att jag stressat (kände det faktiskt redan förra veckan om jag ska vara ärlig). Idag morse kändes det helt okej, men nästan direkt jag kom till jobbet kände jag hur jag fick hög puls igen. Suck. Inte lätt då den stiger omedvetet. Blir ju inte bättre då man tänker på det.
 
Efter personalmötet for jag till Västervik där jag kunde mäta blodtrycket i lugn och ro. Det var högt och pulsen likaså. Blev att ta in en halv tablett av blodtrycksmedicinen jag fick utskriven förra året. Blir inget jobb inatt, vet inte hur jag skulle orka med det. Känns redan lite bättre, men bra känns det inte. Ska ta det lugnt resten av dagen och tänka på allt annat än jobb. Göra något jag tycker om. Se på något bra på tv och bara koppla av. 
 
Hoppas på en bättre dag imorgon. 
 
 



Ser framemot den lediga helgen

Helgen närmar sig med stormsteg. Har bara ett möte samt en 12 timmars natt kvar att jobba denna vecka, sen ledig helg. Skönt! Efter gårdagens arbetsdag var jag helt slut. Har också märkt att jag ibland på mina lediga dagar går och funderar när de ska ringa från jobbet och behöva mera folk. Inte bra då man börjar gå och tänka på sånt. Då man är ledig ska man vara ledig. Därför har jag planerat in en hel del roliga saker till helgen, så jag faktiskt ska få tänka på annat än jobb. Dessutom har jag frissa tid imorgon också, men ska bara klippa topparna och fixa till brynen. Roligt med lite egentid i alla fall. 
 
 
Annars blir det nog gymmet idag efter mötet. Kanske hinner jag via något loppis också. Än så länge ser det grått ut där ute. Vill att solen ska titta fram så jag blir lite piggare. Nå vi får hålla tummarna för bra väder i helgen åtminstone. 



Långtidsprojektet

Minns inte hur länge jag hållit på och virkat mormorsrutor. Flera år är det nog. Ibland virkar jag ingenting på ett halvt år, ibland virkar jag desto mera. Det går i perioder. Hittills har rutorna inte blivit till något vettigt, men nu har jag så många att det nog kan bli ett kuddöverdrag...bara jag får ihop sytt det. En filt är också pågång. Om den blir modell mindre eller större, ja det återstår att se.
 
 
Det enda som är problemet är att jag glömmer bort hur man gör mellan gångerna. Därför ser rutorna inte likadana ut om man ser riktigt noga på dem. Borde spara sidan där jag hittat beskrivning på hur man virkar dem, men nej nej, jag tror ju att jag ska minnas hur det var, men så nästa gång blir det till ingenting. Får leta upp en beskrivning igen. Får se hur länge virkandet "sitter i" denna gång, tippar på någon vecka.



Salt och peppar

Då jag plockade bland sakerna på byrån i sovrummet såg jag en liten pafflåda. Hade ingen aning vad som fanns i den. Det visade sig att lådan innehöll en julklapp som jag glömt bort. Blåavita salt och pepparkar. Visst är de söta. Får nog byta ut de vi har i köket till de här. 
 
 
Idag blir det en lugn förmiddag innan jag ska vara på jobb 13.45. Här borde dock städas lite, så får se om jag tar tag i den saken eller om jag hittar på något helt annat. Hinner ju nog städa en annan dag också. Bara två dagar till så är det fredag igen, har på känn att det kommer att bli en rolig helg!
 
Hoppas ni alla får en bra dag!



Lite lila

Den här gången blev det en lila tulpanbukett som fick följa med hem från butiken. Nu piggar den upp ett annars lite färglöst hörn i vardagsrummet.
 
 
Idag blir det jobb 7-15. Kanske gymmet efteråt, får se om jag orkar. 
 
Önskar er alla en fin tisdag!



Inspiration sovrum

Jag är så gott som nöjd med vårat sovrum. Det enda jag skulle vilja är att få upp några tavlor på väggarna. Just nu hänger det en enda tavla på väggen och den hänger ovanför dörren (så man inte ska se den). Det är en Hälge tavla så jag tycker inte den passar så bra in med resten av inredningen, men ovanför dörren hänger den bra. 
 
Fastän jag inte har tänkt göra om sovrummet så får man ju inspireras av andras sovrum. De här sovrummen hittade jag på Pinterest. Ganska fina/häftiga eller hur?
 
 



Gårdagen och en ny vecka

En ny vecka är här. Vad händer den här veckan då? För det första blir det förstås jobb, men inte idag och inte på helgen. Mamma fyller år och så ska vi på brunch till Astor på söndag. Några andra planer har vi inte ännu. 
 
Igår bjöds vi på god mat hos mamma och pappa. Det blev kalkonfilé och annat gott. 
 
 
 
Idag skulle jag ha fått sova hur länge jag ville, steg dock upp "redan" klockan nio. Ett besökt på loppis lockar, men får se vad jag hittar på idag. 



Fredagens fynd

I fredags då jag var in via Fyndis i Smedsby hittade jag en ljusstake och en ljuslykta som jag bara måste ha. Ljusstaken var rustik och enkel, helt i min smak. Ljuslyktan var också fin på sitt sätt fastän den var lite sned upptill.
 
 
Ljusstaken kostade bara 1€ och ljuslyktan 2€.



En söndag i februari

Idag har vi den första februari. Tänk att det redan har gått en månad av det nya året. Ser framemot ännu ljusare tider. Våren får gärna komma snart. 
 
 
Idag ska vi samt Johnnys föräldrar på mat till Västervik. Blir säkert gott! Igår blev det mat på ABC, så skönt att slippa laga mat på hela helgen. Får bara hoppas de plogat vägarna bättre än nu på morgonen då jag kom hem från jobbet, har kommit 13 cm snö inatt och mera kommer ner.



RSS 2.0