Sånt vi gjort den senaste veckan

Ännu en vecka är över. Två veckor kvar tills semestern börjar 🙂. Det är ju bra att ha något att se framemot i dessa tider. 


Wilma har varit hemma från dagis hela veckan. Ännu rinner det lite snor och så hostar hon lite. Imorgon börjar hennes sportlov, så det blir nästan 3 veckor borta från dagis. 


I snökojan har vi uppdaterat badrummet med 2 nya wc:n och ett handfat 🙂. "Se vad rena händer jag har", säger Wilma på bilden ovan.

Dagssovandet fortsätter vi att kämpa med. Är ju så mycket lättare då hon är på dagis och snällt lägger sig ner och sover där inne. Här hemma är enda sättet att åka ut och köra. Blir ju lite dyrt i längden, jo jag vet 🙂. Men vi fortsätter för sömnen ser hon ut att behöva.


Igår och idag kom jag mig ut på en kvällspromenad. Försöker komma mig ut nästan varje dag, men alla dagar hinner jag inte. Beror förstås på hur jag jobbar. Gymmet har jag inte varit till sedan november. Vill inte åka dit i dessa tider.


Idag åkte vi också till Lillö en sväng, men mera om det en annan dag 🙂.

Hoppas ni får en bra vecka! Nu är första vårmånaden här ☀️.



Snökaos och coronatest

Nu får det räcka. Mer snö behöver vi inte. Det är nog många år sedan vi haft så här mycket snö. Wilma tycker om att leka i snön, men då måste det vara färdigt skottat så hon kan gå 🙂. Flera gånger har jag fått skotta snökojan de senaste dagarna. Bäst att ta bort lite snö i gången så inte alla saker försvinner under snön. Fick nog söka efter både spadar, kottar och stekpanna.

Då jag skulle köra till jobbet igår fick jag nog hålla tungan rätt i mun. Har aldrig varit med om något liknande. Oplogad väg ut till riksåttan med hur mycket snö som helst. Drog åt alla håll och trodde jag skulle åka i diket flera gånger, inte roligt.




Wilma har varit hemma från dagis torsdag och fredag denna vecka pga förkylning. I fredags var hon på corona test, första gången, men det gick bra. Måste förstås hålla fast händerna så hon inte skulle vifta runt, men provtagningen gick ju på några sekunder. Då allt var klart fick hon en liten bil, så då var allt frid och fröjd igen 🙂. Idag på förmiddagen kom resultatet, NEGATIVT 🙂👍. Misstänkte nästan det, men nuförtiden vet man ju inte så lika bra att testa då.


Hon blir nog hemma ännu några dagar. Jag jobbar mest kvällar och nätter denna vecka, så fammo behöver inte sköta alla dagar.

Nu ser jag fram emot min två veckor långa semester som börjar om tre veckor 🙂☀️.





Mitt i februari

Plötsligt har halva februari försvunnit. Bara bra det, då går vi mot varmare tider ☀️. 



Nu har man nästan vant sig vid att det står -20 på termometern nästan varje morgon. Vill dock inte se elräkningen efter den här månaden 🙈. Nåja vi har eldat brasa varje dag, men det värmer ju inte upp hela huset och föjset. 


Fint väder och solen har varit framme mest hela tiden. På min lediga dag förra veckan for jag och Wilma till Edvinstigens lekpark. Det var en kall morgon, -18 då vi for hemifrån. Vi hann leka en stund innan hon fick sällskap av några andra barn. En timme höll vi ut i kylan. Jag hade kallt mest överallt, medan Wilma endast hade kalla händer då hon bara ville ha vantarna på (här gillas oftast inte handskar).


I helgen var vi mest hemma. Jag har jobbat dubbelnatt, så där emellan har jag mest tagit det lugnt och sett på ×- antal avsnitt av Alaskan Bush People. Idag har jag varit ledig. Blev en vagnpromenad med Wilma, många veckor sedan sist. Hon somnade dock inte. Men det var ju fint väder åtminstone. Jag tänkte nästan somna på soffan efteråt, men Wilma drog filten av mig och sa det var morgon 🙂.





Mycket snö på Lillö

Förra helgen åkte vi till Lillö en sväng för att kolla läget. Ingen hade väl varit dit på en månad, så vi fick verkligen skotta snö. Är nog många år sedan det varit så där mycket snö. 




Vi grillade lite korv och lekte lite inomhus också. Det var för mycket snö på taket för att tända en brasa.


Om nöden är stor så måste man skotta upp stigen till tuppen också 😅.



Innan vi åkte hemåt hann vi blåsa såpbubblor och bygga några snökakor också.



Nu vill jag ha vår och sommar så vi får börja fara hit lite oftare 🌼.





Kvällsgott

En kväll förra veckan lagade Johnny lite speciell kvälls"mat". Wilmas fammo och faffa fick också smaka.



Det var riktigt gott! Det här lagar vi gärna igen 🙂😋.




Mamma fyllde jämna år ❤🎂

I fredags fick jag sluta jobbet lite tidigare. Åkte sedan och köpte lite blommor. Då jag kom hem hade fammo och faffa just kommit hem med Wilma från dagis. Åt lite smått och sedan åkte vi iväg mot Västervik. Körde en sväng via Replot hamn så Wilma fick sova en stund. Hämtade nya stövlar åt Wilma från Gerby på samma gång. Sen var vi äntligen framme hos Wilmas mommo och moffa. Wilma ville genast ge sin present åt mommo, ett kort hade vi också pysslat ihop.


Många fina buketter hade hon redan fått.


Efter en stund dök båda mina systrar upp. Vi skulle bjuda mamma och pappa på mat. Mamma fick underhålla Wilma medan vi andra höll till i köket. Vi bjöd på klyftpotatis, kål/morotssallad och lövbiff med kryddsmör. Det blev riktigt lyckat. Mamma fick en guldkedja av oss alla samt pappa.




Till efterrätt blev det kaffe och många olika slags tårtor 🎂. 

Stort GRATTIS än en gång! ❤





Vinterlek och premiär i pulkbacken

Vardagen rullar på. Ibland tycker jag att jag inte gör så mycket annat än jobbar och skottar snö 🙂. Förra veckan hann vi dock med en träff hos Wilmas kompis. Före vi for dit sa Wilma att kompisen är hennes bästa vän. Roligt att höra. Men vet inte om de direkt lekte som bästa vänner sedan 😅, men det är ju inte så lätt att leka tillsammans i den åldern. Speciellt inte då de ska ha samma saker hela tiden. 


Vintervädret har fortsatt. Snö och kallt väder. Denna gång har jag ännu inte fått sjukt i ryggen av allt skottade. Istället är det axlarna, nacken och hela bröstkorgen som värker till och från. Att lyfta upp snö och kasta iväg/skotta högre upp är kanske inte så bra. Med lite massage, stretching  och värkmedicin har det varit borta nån dag, men nu känner jag av det igen. 


Wilma har sovit första gången på dagis, det gick hur bra som helst 🥰. Testade att sova inne en dag här hemma också och det gick! En dag. Så det varierar lite om hon sover på dagen eller inte. Ibland tar vi nog oss en biltur så hon får sova.


Pysslandet fortsätter. Ofta pysslar hon med pappa. Där emellan blir det en hel del teckningar.


Här om dagen var det också premiär i pulkbacken här hemma. 


Var lite svårt att åka på en stjärtlapp (eller liukuri som jag säger). Man måste ju hålla upp benen, annars åker man ju ingenstans. Men med lite hjälp gick det ganska bra. Mamma och pappa åkte också 😅.



RSS 2.0