Lillajulsgran och semester

Ingen lillajul utan lillajulsgran. I år fick Wilma vara med och hämta den. Direkt efter dagis gick vi till skogs. Vi behövde inte gå så långt, bara en bit in i skogen innan vi hittade en passlig gran. 


Förut har jag ju ofta pyntat med många små granar lite här och där, men även i år fick det bli en gran. Tiden vill inte riktigt räcka till nuförtiden till allt pyntande  (konstigt nog 🤪). Några julblommor har vi inte heller köpt, förut var jag snabb att knåpa ihop något arrangemang. Men nog blir det jul ändå 😅. Man kan inte hinna med allt. Dessutom får jag ju inte pynta som jag vill och var jag vill nuförtiden heller. Ofta är det små fingrar som flyttar pyntet och sätter det någon annanstans 🙈😅.


Lite mera julpynt kom också upp på fredagen, även fast jag var trött efter en natt på jobbet med väckning 1.30 😴. Det var min sista sovnatt på jobbet. Nu är det endast vaknätter som gäller, men som det känns nu vill jag inte vaka, så ska endast jobba morgon och kväll. Eftersom jag inte kan sova dagtid så är nog detta det bästa beslutet. Måste sätta hälsan först. Jag skulle inte må bra av att vaka. 


Kändes skönt att köra hem från jobbet och veta att det var sista natten. Dessutom har jag nu semester en vecka 🙂. Även det ska bli skönt. Har sett framemot den här veckan länge. Något som lyser upp i vintermörkret.


Det blev en avkopplande fredagskväll med fredagsmys framför tv:n med chips och ett glas rött. Nu börjar nedräkningen inför jul 🎄✨️.





Julöppning 2022

Jag jobbade hela julöppningshelgen. Men på lördagen efter jobbet passade jag och Wilma på att fara till stan och åka karusell 🎠. Ja Wilma alltså, jag såg på 😅. Johnny slapp åka till stan då han var på Lillö och byggde tak framför ytterdörren.


Det var riktigt stämningsfullt på torget i stan. Tror också att den värsta rusningen till karusellen var över. Det var nästan ingen kö. Wilma var nöjd med att bara åka en gång. Tror att hon tyckte det var kallt fastän hon påstod att hon inte frös. Men -6 grader och därtill lite blåsigt, så då känns det nog kallt då man inte är van vid vinterkylan ännu.


Sedan gick vi ett varv runt torget lite snabbt, vi ville nog mest in i värmen igen. Gick i några butiker och hittade lite smått och gott.



Vi avslutade vårt stadsbesök med mat på Juku, det var gott 😋. Men nog saknade åtminstone jag det traditionella fyrverkeriet. 





Skogspromenad till Strömsö

För snart tre veckor sedan då Wilma och jag var och hälsade på Wilmas mommo blev det också en promenad till Strömsö genom skogen. Vi behövde båda lite frisk luft. I skogen var det vått, nästan som vattenfyllda diken på vissa ställen. Wilma kom sig åtminstone torrskodd hem igen 😅.



Det var inget vidare badväder, var lite väl kallt i vattnet tyckte Wilma. Vi får nog återkomma då det är lite varmare och soligare väder 🙂.


Ingen glass kunde vi köpa heller då glasskiosken var stängd. Wilma funderade varför de har en kiosk där då man inte kunde köpa något 🤔😍.

Vi kom oss tillbaka till mommo, men som sagt, mina fötter var allt annat än torra. Så går det då man inte är rätt utrustad 😅.





November på Lillö

Månaderna går snabbt. Nu är det redan mitten av november. Det var ju just sommar. Bra att tiden går snabbt då det är så grått ute. Då är sommaren snart här igen. Det är färdigt sovit på Lillö för i år. Golvet är dammsugat att tvättat. Men det är säkert redan smutsigt igen 🙈.



Den fina pelargonen tog jag hem i helgen, den skulle nog snart ha fått för kallt. Men den trivdes nog bättre där i kylan än där hemma.


Det tar ännu en tid tills isen har lagt sig och man vågar sig ut på den. Just nu är det ett mellanläge. Inget båtväder och inget isväder. Jag får hålla mig på land.


Johnny har ännu ett projekt på gång. Någon form av tak framför ytterdörren så det inte regnar in mellan dörren. Så fastän vi inte sover över mera denna höst så blir det nog ett besök dit varje vecka.

Nu får det gärna bli vinter så kanske jag skulle komma mig ut på isen och fiska lite denna vinter 🐟🤪.






Magiska vyer

För någon vecka sedan tog jag mig en promenad efter skogsbilvägen. Då jag kommit en bit in efter vägen möttes jag plötsligt av dimma. Det var så fint. Sällan jag har vandrat genom dimma och solen samtidigt har lyst. Magiskt.




Då jag kom ut ur skogen var dimman som bortblåst. Ett ögonblick att minnas.




Halloween 2022 🎃

Även i år blev det lite Halloween firande här i huset 🎃. Vi hämtade hit Wilmas mommo och så kom Wilmas fammo och faffa samt Tommy hit på mat och kaffe.


Wilma och Johnny gröpte ur två pumpor på dagen. Det blev två riktigt fina Halloween pumpor.


Wilma visar sina fina tatueringar. Sparade några till nästa år 🙂.


En hel del ballonger skulle det också pyntas med. Men vem är egentligen den läskiga mannen i bakgrunden? 👻



Det blev en riktigt rolig eftermiddag och kväll 🕸.





Pilvimaja night trail run

Förra veckans fredag var det dags för det årliga loppet "Pilvimaja night trail run "  i Skatila. Av oss tre var det bara Wilma som deltog "på riktigt". Vi gick dock runt banan med henne. Springa ville hon ju inte i mörkret. Det var bra att ha pannlampa 👍. 


Vi startade före själva loppet, lugnast så. Sedan stannade vi kvar och såg då de snabbaste kom i mål.


Lite spännande var det nog att gå 1,7 km i den mörka skogen, men vi kom ju oss tillbaka 😅. Wilma var så duktig ❤️.






Lek i Brandbilslekparken

Det var en tid sedan vi senast var och lekte till Brandbilslekparken i Merikart. Men en frostig och kylig dag kom vi oss iväg. Det var en helt vanlig vardag, så vi fick ha parken för oss själva.



Vi lekte i hela 1 timme. Det är inte ofta vi båda har tålamod att vara så länge 😅. Men denna gång hade vi med matsäck också 😋.



Bra då vi hittade såpbubblor i bilen 🙂.


Det här gör vi om. Bra då det finns lite allt möjligt i bilen. En spade o en hink hittade vi också 👍. 







RSS 2.0