Korvgrillning på en måndag

Förra veckan hade både jag och Wilma ledigt på måndagen. Då passade vi på att fara till Lillö och grilla korv.



Där var det ännu vintrigt, men mycket snö hade nog försvunnit. Isen låg tjock i viken men nog var det lite vår i luften ändå 🌸.


Wilma lekte med vatten och så kokade hon soppa på stranden. Det fick bra att koka soppa på sand och snö 😅.

Jag hade haft mina förhoppningar om att kunna vara över natten på Lillö första gången vid första maj, men enligt den senaste prognosen ser det ut att bli kallt. Ja vad annars kunde man vänta sig, det är ju alltid kallt på första maj 😅🙈.  Så vi får se när första natten blir av, ifjol blev det i mitten av maj.




Cykeltur, isläget och gymbesök

Förra veckan tog Wilma årets första cykeltur. Det blev en tur fram och tillbaka till Marthagården för att kolla isläget. Isen i Kyro älv har gått där, men just då var vattnet bara en liten bit upp på ängarna.


På kvällen fick Wilma komma med till gymmet för första gången. Har länge tänkt ta med henne, men inte "vågat". Den här kvällen fick hon fara på barnjumppa 3-4 år medan jag gick på ett danspass. Det gick riktigt bra! 👍 Ja inte dansen, men Wilma tyckte jumppan var rolig. Jag hade tänkt att hon skulle komma och söka mig, men icke. Hon var på 45 minuters jumppa, på finska, utan att jag eller någon annan hon känner var med. Så duktig 🥰. Efteråt hann hon leka lite i lekrummet också. 


Varje torsdag kväll kan vi inte fara till gymmet, jag jobbar ju ibland kväll. Men helt klart får hon nog komma med igen någon dag. Far vi en torsdagskväll tror jag nog jag gymmar i gymmet istället för att gå på dansen, det var nog lite väl många stegserier för min smak. Man kände sig ganska dålig jämfört med många andra 🙈😄.





Påskdagen och annandag påsk

På söndagen var det åter igen dags för den årliga påskmaten. Som många gånger förut åkte vi till Härmän kuntokeskus på mat. Wilmas mommo, fammo och faffa och Tommy kom också med. Vi hann också köra runt Powerpark ett varv och Wilma blev halvt lovad att vi ska fara dit sen i sommar då de har öppet 🙈.


Påskmaten var god, och jag tyckte inte där var så mycket folk som det brukar vara. Så var ingen trängsel vid buffén som tur var 👍. Wilma hittade ett lekrum bredvid simbassängen som hon lekte i en stund efter maten.


Hemvägen blev lite längre då vi tog en liten omväg. Jag försökte sova/vila inför nattjobb kommande natt, men det gick inte så bra. Wilma skulle ha underhållning i baksätet där vi båda satt 🥴🥱. Så vi förde hem mamma och for till en lekpark för att "lufta av oss" en stund. Lite senare åkte jag på nattjobb.


Måndagens humör var kanske inte det bästa efter att ha försökt sova medan Wilma sprang in och ut ur sovrummet säkert 10-20 gånger på en timme och Johnny använde elvispen i köket nedanför sovrummet 🥴🤯😵‍💫😴. Men sammanlagt fick jag kanske sovit 4 timmar ändå, så jag klarade mig. Det blev som väntat att ha vaknatt och någon är hemma då jag ska sova. Jag var alltså förberedd på att inte få sova många timmar. På eftermiddagen åkte vi till Lillö.


Där grillade vi korv och hjälpte våren lite med att kasta runt lite snö så den smälter 🙂. Grillen säsongsinvigdes.


Det var varmt i kvisten då solen sken, så var skönare att sitta inne och äta än ute där det blåste lite kallt.


Nu känns det verkligen som att våren är här. Denna vecka har snön smält med rekordfart, fastän vi har mycket snö kvar ännu. Får se hur mycket snö vi har på 1 maj. Pappa tog alltid på sig skidorna och ställde sig på vinterns sista snö och tog ett foto. Borde jag fortsätta samma tradition? Nåja, kanske inte med skidorna på men ett foto på snöläget brukar jag nog ta 🙂.





Årets påskhäxa och påskbrasa

I år har det varit en lång väntan på påsken, i alla fall för Wilma 🥰. På fredag kväll tog det länge innan hon somnade, 1,5 timme fick vi natta. Jag började tro att hon var påväg att bli sjuk, men som tur var hon nog frisk då morgonen kom 🙂.

Tidigt på förmiddagen blev det äggjakt på gården. Påskharen fick bråttom att gömma äggen 😅. Då jakten var avslutad blev det en promenad runt till grannarna för att önska dem glad påsk. Påskkängurun var också i farten 🦘.





Sedan tog vi bilen och åkte runt till några andra bekanta. Till sist parkerade vi bilen vid fammo och faffa och gick runt lite där.


Efter lite mat i magen for jag och Wilma till mitt jobb och hälsade på. Tror alla blev glada över besöket 🐰. Den ena tyckte de var gullig och den andra var ganska ful 😅🧙‍♀️.


Sedan åkte vi vidare och hämtade mamma och for tillbaka till oss. Wilma fick ännu mera godis samt en barbie.


En timme senare var vi bjudna på mat hos Johnnys föräldrar. Lite senare tog vi bilen och åkte via påskbrasan i Golkas. Där hade de just tänt brasan så var inte så mycket action ännu. Mycket folk var dock i farten, ungefär som på islossningen 😅. Sedan fortsatte vi till Skatila. Där såg vi på brasan en stund, pratade med bekanta och Wilma lekte i snön.



Då klockan närmade sig 19.30 for vi till påskbrasan vid Marthagården. Där var inte lika mycket folk som vid de två andra brasorna, men Wilma hittade genast sina kompisar. Vi åt korv, köpte mera lotter och såg på brasan som inte riktigt ville brinna. Lite före 21 var det lotteridags. Jag vann ett par stickasockor och Johnny ett kaffepaket.



Det blev en riktigt bra dag! 🐥





Långfredag och cheesecake

Långfredagen började med cheesecakebak. Jag har aldrig förut bakat någon sådan kaka, så fick lite hjälp av Johnny. Allt som har med gelatin att göra vill jag undvika, brukar bli klimpar i allt 🙈. Denna gång slapp vi klimpar då jag fick hjälp 👍. Och god blev den 😋.


Först kom Mia och Tomi på kaffe. Lite senare kom även Gunvi, Jussi och Tommy.


Molly fick också lite påskfint på sin grav 🐱💔.


Så det var den långfredagen det. Så värst lång vet jag inte om den kändes 😉.






Påskgräs och omplantering

Förra veckan då vi hade en ledig dag passade vi på och sådde påskgräs. Jag tyckte vi var sent ut med det, men nu har det nog växt riktigt bra 🐥.


På samma gång som jordpåsen var framme passade jag också på att plantera om några solrosor och tomatplantor. Några blommor fick också sig en uppfräschning.


Sedan hade vi jord överallt 🙈. Bra att man inte behöver göra detta varje dag. 


Som sagt, gräset har vuxit bra och snabbt. Efter fem dagar ser det ut så här 🐰.

Lite annat påskpynt har också letat sig fram. Några påskblommor har jag faktiskt inte köpt, tyckte de var så dyra 🙈. I år får det räcka med påskgräs och påskris. Blommor har vi ju nog ändå, kanske bara inte några gula 🙂.




RSS 2.0