Solig sparktur en lördagskväll

Det gäller att passa på att sparka efter vägen då det är passligt före för det. Efter att ha jobbat till kl.15 senaste lördag ville jag gärna få lite frisk luft. Vi blev bjudna på mat till Målarbackan, så passade på att ta sparken dit istället för bilen. Johnny fick ta bilen 🙂.


Det var så fint väder. Jag njöt för fullt. Wilma tyckte bara jag skulle sparka hårdare, men det var nog kanske lite farligt för hon hade händerna fulla och kunde inte hålla i sig 🙈. Som tur hittade vi inga sandkorn på vägen. Bara på några ställen där asfalten var framme fick vi stanna och bära sparken nån meter. 


Några timmar senare fick jag sparka hem själv, Johnny och Wilma tog bilen. Då gick det hårt, hade ju ingen som kunde flyga iväg från sparken, förutom jag då 😅. Sju minuter snabbare gick det 👍.





Besök hos mommo och familjekväll vid sportplan

I onsdags var både jag och Wilma lediga. Vi for till Västervik för att hälsa på Wilmas mommo. Vi blev bjudna på mat, Wilma hjälpte mommo att skära korven 🥰. Sedan blev det ett parti Monopol. Det tog länge att spela, så vi spelade inte riktigt till slut, men roligt var det 🙂.


Senare på kvällen åkte vi hela familjen till sportplan där dagis ordnade familjekväll. Man fick åka pulka, skida eller leka i snön. Det var också gott med grillkorv, varm saft och kolakex😋. Wilma ville inte ta med några skidor, så de lämnade hemma. Det var lite synd för de flesta skidade nog och till slut ordnades det en skidtävling. Men alla fick medalj, fastän man inte skidat, så det var ju bra. Wilma rutschade istället och lekte med en kompis.


Det blev en lyckad kväll fastän det kom lite duggregn. Nästa gång tar vi nog med skidorna ifall om 🙂.





En mor och dotter dag 😍

På min semester blev det ingen resa, men en utfärd till Seinäjoki livade upp veckan. Tidigt på förmiddagen åkte vi iväg, Wilma och jag. Första stoppet blev Ykkösbasaari, bästa och största loppisen i staden. Där spenderade vi 1,5 timme, och mycket kom vi ut med. Båda två fyndade vi kläder, ja och något annat smått köpte vi också 🤩.


Sedan åkte vi till Ideapark. Det var hög tid för lunch så det blev goda hamburgare på KFC. Aldrig testat deras burgare förr och blev positivt överraskad, smaskiga var de 😋.

Då var var mätta i magen gick vi några meter inne i köpcentret tills vi kom fram till Duudsonit activity park. Lite som HopLop men ändå inte. Dagen till ära var det billigare inträde, så det var ju bra 👍. Där fanns mycket roligt att göra, både för stora och för små. Dock kanske inte för barn under 2 år. Vi underhöll oss där i 2 timmar, och till sist var vi båda alldeles svettiga 🥵. Då var det gott med glass och slush.


Sedan gick vi i några butiker innan vi åkte vidare till nästa loppis. Efter det blev det till sist Sopuraha.

Nöjda med dagen åkte vi hem igen. Wilma underhöll sig på hemvägen med att måla en ponny 😍.






Semesterveckan 🤩

En vecka går snabbt. Semestern är slut för denna gång. Och nu har nästan en vecka till rusat iväg. Borde ha en vecka ledigt i maj också att se framemot. Vad har jag gjort på min semester då? På måndagen var Wilma också ledig, så då blev det bl.a ett besök till min syster i Smedsby.


Tisdag, onsdag och torsdag var Wilma på dagis. Då blev programmet ganska det samma alla tre dagar. Förde Wilma till dagis och åkte raka vägen till gymmet. Kändes konstigt att inte behöva stressa sig igenom ett gym pass, är ganska ovanligt det. Oftast har jag någon tid att passa. Antingen jobb eller dagis hämtning. Sedan hann jag nog med lite städning mellan varven och fick faktiskt upp 5 gardiner! Otroligt men sant.


På fredagen blev det en mor och dotter utflykt till Seinäjoki (mera om det i nästa inlägg). På lördagen blev det en stadsdag med glitteransiktsmålning, mat på Rax och lite annat skoj.


Lite senare åkte vi till Västervik där det bl.a. blev legobygge.


Söndagsförmiddagen spenderades i Vilpe Arena där Wilma fick prova på en redskapsbana, föräldra-barn jumppa och estetisk truppgymnastik. Det sistnämnda var hon inte så värst intresserad av. Redskapsbanan var nog bäst, och hotdogen. Men några bilder hann vi inte ta, var ju full rulle hela tiden 😅.

Det blev en bra semester då jag faktiskt hann med det jag tänkt göra och lite därtill ✨️.





Räven raskar över isen

Förra helgen kom Wilmas mommo också med till Lillö en sväng. Hade egentligen tänkt att vi skulle grilla korv, men vi hade redan ätit, så blev ingen grillning denna gång.



Det hade gått en räv 🦊 över isen. Annars var det så mycket snö på isen, så blev ingen promenad där denna gång. Solen värmde skönt vid trappan, skulle jag ha varit dit själv skulle jag nog ha tagit fram en stol och solat en stund 😎.




Promenad i kvällssolen

En kväll förra veckan blev det en promenad på vallarna i kvällssolen. Har många gånger tänkt att jag ska ta mig en promenad där, men kan inte minnas att jag gjort det nångång. Ja inte före nu. Det blev ingen lång vandring, men det var skönt att få lite luft efter att ha varit inomhus och på jobb hela dagen.



Någon gång skulle jag vilja gå efter vallarna till Kvevlax, i alla fall några kilometer längre fram mot Vallvik går det tydligen att gå hela vägen till Kvevlax. Vet dock inte om man kommer sig fram härifrån, vill ju inte springa runt på andras gård/tomt heller. Får ta och undersöka saken närmare någon gång 🙂.






Ingen rolig vecka men nu äntligen SEMESTER

Nu tycker jag att det får börja räcka till med sjukdagar. Hittills detta år har jag varit sjukskriven för stress, corona, förkylning och nu till sist magsjuka 🤢. Natten till förra veckans tisdag var inte trevlig om man säger så. Dessutom blev jag förkyld efter Umeå resan, så var hemma förra måndagen från jobbet för att jag hade stegring. På måndag kväll började jag må dåligt. Ja och så blev det som det blev. Fick tillbringa natten på soffan med tvättfatet framför mig. Febern steg till 38,3. Länge sedan jag varit så trött och slut. På torsdag var jag på jobb igen, men det var nog en lång dag. 


Nu hoppas jag att vi har sluppit spyase för denna gång, men vet ju aldrig. Kan ju faktiskt hända att det fanns smittor kvar i huset sedan Wilma spydde 10 dagar före mig. Nu vill vi vara friska! 🙏


Nu en vecka senare är jag ännu förkyld, ja Wilma också. Wilma har fortfarande en hemsk hosta. Men det går väl över så småningom 🙏. Jag inleder min semester idag, jippie! 🎉🤩. Ska bli skönt med en veckas ledigt. Wilma får vara på dagis tis-to. Borde kanske ha tid att lägga upp en ny gardin i fönstret vid matbordet. Tog ner julgardinen för en månad sedan men ingen ny har kommit upp 🙈. Sedan hänger det nog ännu nån julgardin här och där, men de är inte så iögonfallande så de får hänga där ännu. Borde kanske komma ihåg att göra annat än städa hela veckan 😄.


Nu skiner solen. Får se vad vi hittar på idag. Visar -12 grader ute, så vi väntar nog ännu en stund innan vi går ut ☀️.





En dag i Umeå

För en vecka sedan blev det en dag i Umeå. En liten resa måste vi ju ändå hinna med då Wilma hade sportlov. Wilmas fammo och faffa kom också med. 


Det blev tidig väckning. Efter två vaknätter (som jag överlevde 😅🙈), så var jag inte den piggaste, men inget kan stoppa mig från en resa. Det blåste och gungade lite på färden över. Jag fick sitta stilla för att illamåendet inte skulle ta över helt. Wilma lekte i lekrummet, såg en trollerishow och var på disco 🕺.


Då vi kom iland åkte vi direkt till Ikea. Där blev det lunch. Var in till några butiker i Avion gallerian. Det blev bara ett snabbt besök vid Ikeas fyndhörna, så vi kom faktiskt ut tomhänta från Ikea 🙂. Siktet var inställt på annat. LOPPIS!


Så vi åkte till Ersboda där vi besökte två loppisar, Dollarstore, Biltemas café, ÖoB o kanske nån annan butik. Sedan blev det Strömpilen med Lager 157 och Ica Maxi. Jag fyndade byxor och så åt vi god pizza. Jag var vrålhungrig. Visst har de bra och billig mat på Ikea, men några stora portioner har de inte, så nu var det hög tid för mat igen 😄.

Sedan var den långa shoppingdagen slut och vi åkte tillbaka till hamnen och ombord på båten igen. Wilma hann leka lite och spela lite kort innan hon somnade på en soffa. Kan inte förstå hur hon kunde somna i det oljudet, (var en trubadur som spelade så högt). Men bra var nu det, det hade varit en lång dag.

Så var den roliga shoppingdagen över för denna gång. Och ni som känner mig vet ju att jag redan har flera reseplaner på gång. Nu får det snart bli sommar! ☀️






En duktig skrinnskoåkare

För kanske en månad sedan stod Wilma på skrinnskor för första gången. Nu under förra veckas sportlov blev det en andra gång. Duktig var hon 🥰. 


Vi var inte ensamma på isen, många andra sportlovslediga barn ville också vara med på isdisco i Smedsby.


Vi hade med oss puck och varsin klubba. Jag hade dock inga skrinnskor, men nog fick jag kalla fötter ändå 🙈. Det bjöds dessutom på varm saft. 


Över en timme var vi där. Över förväntan måste jag säga. Sedan ville Wilma inte fara därifrån. Var nog musiken som gjorde susen 👍. 





Hamburgare på terrassen

Förra söndagen blev det lunch utomhus på Lillö. Denna gång blev det hamburgare och grillad korv 😋. Tyvärr sken ingen sol, typiskt då det var så fint väder på lördagen. Men passligt väder ändå och det blåste inte kallt.


Wilma rutschade från storstenen. Fanns ju en passlig stege att klättra upp på. En tur på isen blev det också.


Ännu är det inte riktigt dags att ta sig ett dopp. Måste nog vänta några månader. Men betydligt lättare gick det att ta sig ut från viken nu just då man kan gå på isen. Man slapp gyttjegräva och kryssa fram mellan stenar 😅.




Förra lördagen ☀️

Våren är här, i alla fall om man ser i kalendern. Men ute är det full vinter, och kallare ska det bli ☃️. 


Förra helgen blev inte som vi tänkt. Wilma spydde hela fredagen så blev en lugn helg. Tyvärr fick vi skippa Bageriloppet på söndagen som vi alla sett framemot. Jag har ännu inte fått vara med då Wilma har varit på skidtävling, varken ifjol eller i år. Skulle ha blivit av förra helgen, men som sagt, då blev hon ju sjuk 😔. Den här helgen jobbar jag och missar söndagens tävling, igen. 

Förra lördagen åkte Johnny och Jussi till Björneborg för att se på en ny bil åt Johnny. Jag och Wilma fick spendera dagen hemma och hålla tummarna för att vi båda skulle vara friska den dagen. Vi gick ut och lekte en stund i solskenet ☀️.


Som tur var spysjukan över för denna gång 👍.


På kvällen kom Johnny hem med en ny bil, som väntat. Det blev en liten provkörning sent på kvällen. Han tyckte jag måste testa att köra då den var automat. Har ju aldrig kört en sån bil 🙈. Sa först att jag kommer inte att köra den bilen, men visst kom vi helskinnade hem från Vallvik 😅. Men helst kör jag nog min egen bil där man inte behöver tänka efter hur man ska göra för att köra 😜.




RSS 2.0