Vackert vinterväder

Det gäller att passa på att njuta av solen då man ser den. Skönt då det blir allt längre dagar också. Förra lördagen tog jag mig en morgon promenad före kvällsjobbet, det var uppfriskande. Hade nästan tänkt att få se en älg, men icke. Inte ens en hare såg jag där inne i skogen. 


Några sparkpromenader med Wilma har det också blivit. Visst är det bra med sandade vägar, men om man nån gång vill ha osandat så är det nog då man sparkar. Livsfarligt med sand på vägen då! Inte ens då jag går ut och går utan spark vill jag ha några sandkorn i vägen, mina dubbskor är så bra 🙂👍. Men kör jag bil är det förstås bra med några sandkorn här och där. Så får väl köra sicksack mellan sandkornen med sparken 😅.


Hoppas ni får en trevlig helg! 🌺




Båtlekparken med snö upp till knäna

Förra veckan var vi till båtlekparken hela TVÅ gånger. Det bara blev så. Båda dagarna blåste det hårt. I alla fall den dagen vi var där 1,5 timme fick jag kallt. Wilma blev snarare svettig 😅. Vi hade emellanåt snö upp till knäna, men visst kunde man ta sig fram i parken fastän vinterunderhåll saknas.


Wilma tyckte det var roligast att klättra runt den stora båten. Förut har hon inte vågat klättra upp fastän jag hållit i, nu gick det riktigt bra. Visst hjälpte jag till lite här och där, men ibland sa hon att hon kan själv 🙂.




Nu börjar jag nästan ha nog av all snö. Jag vill ha vår och barmark ☀️. Men måste väl snällt vänta nån månad till 🌿.



Spår i snön

Att gå i skogen och leta efter djurspår är en av Wilmas favoritsysselsättningar nu just. Vem har månne gått där? Flera gånger har vi gått runt i skogen och följt spåren. Svårt att veta ibland vem som gått där. Har sagt det förut, skulle vara intressant med en viltkamera mot skogen. Där är ju nya spår nästan dagligen.


Är det en lo, en varg eller en hund? Tror dock inte det är nån hund som dagligen springer där. Möjligen nån mårdhund, de finns ju där har vi sett. Spåren är ändå ganska stora, nån älg eller björn är det i alla fall inte. Kattspår har vi ju fullt av på gården så de känner jag nog igen. Eller flera olika? Ekorrspår borde det i alla fall vara på den ena bilden.

Spännande är det att fantisera om vem som gått där, vart de gått och varifrån de har kommit. Frågan är också var är de nu? 🙂






Mycket snö i Västervik

En dag åkte Wilma och jag och hälsade på Wilmas mommo. Wilma ville först leka där ute. Vi lagade snökakor och rutschade lite. Nog har det kommit mycket snö i vinter! Mera än här hemma.



Vi har ju Wilma hemma från dagis hela januari avgiftsfritt. Jag har ändå bara 5 vardagar på tre veckor som jag jobbar morgonskift, resten kväll, ledig eller natt, så fammo och faffa sköter då jag inte är hemma. Så då jag är ledig tycker jag att det är viktigt att inte bara lämna där hemma framför tv:n eller plattan, då passar det bra att fara till Västervik och leka.


Sedan blev vi bjudna på mat och så lekte vi en stund inomhus innan vi åkte hem igen.





En skidtur i Skatila

Ett bra sätt att testa nerverna på var att bestämma att vi alla tre skulle fara och skida till Skatila. Ingen av oss hade stått på några skidor i år, ja flera av oss inte på många år. Wilma protesterade hela vägen dit. Jag tänkte inte få på mig skidorna, visste inte hur jag skulle klicka fast skon 🙈. Det gick till sist. Wilmas stavar var för korta, så det gick inte så bra framåt. Efter många tårar fick jag ta Wilma i handen och leda henne en bit efter spåret och tillbaka. Johnny skidade några varv runt planen. Jag for också ett varv runt. Sedan fick det vara bra. Tror nästan hon får skida på dagis nästa gång.


Mina skidor for mest bakåt, men vem vet när de senast blivit vallade. Johnny blev inspirerad och for och köpte nya skidor. Jag behåller nog mina 499 marks skidor ett tag till. De håller nog bra där de står i uthuset. 

En liten utfärd blev det nu i alla fall, men åtminstone jag hade inga nerver kvar då vi åkte hem. Nästa gång gör vi nog något roligare, jag har ju aldrig riktigt tyckt om att skida ändå. Men hellre skidar jag än skrinnar 🙈 🙂.




Nyårsbesök på Lillö

Det hör till att fara till Lillö någon av årets första dagar. Den här gången kom mamma också med.
Vi väntade med spänning om vägen skulle vara plogad, och som tur var den det.


Johnny hade köpt en stor snöskotta, gick betydligt bättre att skotta än med den lilla spaden.


Wilma och mommo kastade snöbollar och byggde snökakor 🙂.


Bara någon månad kvar till sommaren (måste ju tänka positivt), jag väntar på sommar och sol ☀️🙂.




Nyårsafton 2021

Jag och Wilma började dagen med att fara till brandbilslekparken i Golkas. Där gungade och rutschade vi.



På eftermiddagen var det dags för mig att åka på jobb. Wilma fick vara med fammo och faffa. Jag jobbade 13-21. Då jag kom hem så stöpte vi tenn och gick ut och tände på några sprakanstickor 🥳. Några raketer blev det tyvärr inte, sparar det till villaavslutningen 🙂.



Sedan var det dags för Wilma att gå och sova. Jag och Johnny åt lite gott och skålade in det nya året. 


Det blev en kort natt för mig. Jag skulle på jobb nästa morgon kl.7 🥱.

Gott Nytt År! 🥳🥂





20 år tillsammans 💕

28.12 firade vi 20-år tillsammans. 16 år förlovade ❤. Tänkte att en sån årsdag måste vi ju fira ordentligt, så bokade en natt på Astor. Har länge velat boka en natt där i deras rum med bubbelpool och bastu, nu blev det äntligen av.


Johnny fick sluta jobbet lite tidigare. Corona restriktionerna hade opassligt nog ändrats just den här dagen, så alla restauranger måste stänga kl.20. Vi var därför tidigt i farten och checkade in redan lite efter kl.15.


På sängen låg mitt i allt ett paket. I paketet låg ett fint halsband ❤.


Vi stannade inte längre på rummet utan lämnade våra saker och gick vidare till Amarillo. Där var det inte mycket folk. Fick visa coronapasset för första gången. Efter kl.16 måste man nämligen ha ett sådant för att få äta där. En dam bakom oss hade nog coronapass men inget id med sig, paret fick snällt tacka för sig och gå därifrån utan mat. Så kan det gå.


Vi blev mätta och belåtna. Men jag fick sjukt i magen av något, möjligen tortilla brödet, det har hänt förut, eller så var det något med kycklingen. Nåja, vi gick vidare över torget och i några butiker innan vi gick tillbaka till hotellet.



Det tog länge att fylla vatten i den stora bubbelpoolen, men den lilla bastun blev snabbt varm.



Följande morgon åt vi en god frukost buffé 🙂.



Det blev en riktigt bra årsdag 💖.





Wilmas julklappar 🎁

I år hamnade inte riktigt alla Wilmas julklappar på bild. En del lämnade ju hos fammo och faffa. Några andra småsaker lämnade också kanske bort. Minns inte riktigt allt vad hon fick 🙈. Det är väl självförvållat till viss del att det blev så många klappar. De flesta klapparna som jag köpte åt henne var köpta på loppis (allt förutom kläderna jag fyndat på rea 😀, och fotoboken jag lagat). Det minskade dock bara lite i presentskåpet. Konstaterade att jag inte behöver köpa så mycket mera till hennes födelsedag i juli, det finns färdigt i skåpet redan 🙂.


Wilma tackar för alla fina julklappar 🙂.






Juldagen 2021

På juldagen gick vi till Wilmas fammo och faffa, i snöstorm. Johnny tog bilen 🙂. Vi skulle ju ha med oss några paket också.


Vi blev bjudna på god mat. Sedan kom tomten. Denna gång kom han hela vägen in 🙂.


Wilma fick förstås ännu mera julklappar. Som tur lämnade en del dit, så vi behövde inte släpa hem allt 🙈. 

Så var julen slut för i år. Alltid går det lika snabbt. Julannandagen blev det jobb för mig igen. Var dock skönt att äntligen få ha två lediga dagar över julen 🎅.





RSS 2.0