Gott Nytt År!

Klänningen är på, frisyren fixad (eller frisyr o frisyr, håret tvättat kammat o fönat åtminstone). Snart är det dags att söka sig vidare mot nyårsfirandet, blir dock inte en allt för sen kväll då jobbet kallar åtta imorgon bitti. Men har på känn att det ändå inte blir många timmars sömn denna natt, men det tar jag igen nästa natt. 
 
Här kommer några bilder från förra årets nyårsfirande.
 
 
Hoppas du får en bra kväll och GOTT NYTT ÅR!



Mumin, halsband och nyår

Tomten visste tydligen att jag samlar på muminporslin, dessa två fanns nämligen i två paket. Johnny fick också en tallrik och en mugg. Visserligen hade jag redan en gul lillamy mugg, men nu har jag två! Alltid bra att ha två ifall en skulle råka trilla i golvet. 
 
 
Ett fint uggle halsband kom tomten också med. Fortsättningsvis kan jag inte få nog av ugglor. Vem trodde det i våras då jag började samla på allt med ugglor. Får se hur länge samlandet pågår.
 
 
Idag är det nyårsafton. Börjar dagen med att jobba lite. Sedan blir det nyårsfirande i goda vänners sällskap.



Gårdagens buskissor

 



Tillbakablick 2014 Januari-Mars

Det hör ju till att se tillbaka på året som gått, vad hände egentligen? Mycket minns man men mycket har man redan glömt. Delar upp året i fyra delar så blir det inte så tråkigt att läsa. Ja och så tar det ju en stund (ganska många timmar) att gå igenom hela året också. 
 
JANUARI

År 2014 började med förkylning, ja i alla fall för mig. Fick goda nyheter, cystan de hittat på lårbenet var godartad och man behövde inte vidta några åtgärder, skönt! Jag som gick och funderade på det där hela julen.

 

Såg Hundraåringen på bio, verkligen en rolig film, bästa på länge! Hade besök av möss på vinden, Whiskas var en duktig jägare.

 
Efter allt krångel med by-vattnet fick vi äntligen indraget kommunalt vatten.
 
 
Det var en grå början på året, men i mitten av månaden fick vi lite snö. Fick också påhälsning av den inte så efterlängtade spysjukan, usch och blä. Då julblommorna gjort sitt fick årets första tulpaner flytta in.
 
 
Det var över -20 grader kallt. Njöt av det vackra vintervädret och passade på att ta foton hela tiden. Fantiserade om muminmuggar jag skulle vilja ha i min ägo samt köpte två. Besökte Jakobstad och Kokkola med Malena och Sofia.
 
 
FEBRUARI
 

Februari inleddes med tortilla kväll med gänget från Målarbackan och ännu en förkylning. Var sjukledig från jobbet en dag. Firade mammas födelsedag. Drömde om semesterresor. Var på premiären av KAJs show ”Pjäs eller pjas” på Wasa Teater. Länge sedan man skrattat så mycket.

 

 

Var på 90-års kalas till Johnnys släkting Vera. Bokade resa till Stockholm. Krokar kom upp i kvisten och den rangliga klädhängaren på fot åkte ut. Var på Partylite, men köpte ingenting. Det blev Alla hjärtans dag och jag blev uppvaktad av min Gulle. Blev så glad.

 

 

Stressade och hade hög puls. Fick fina blomkrukor av mamma. Ännu ett möss hälsade på. Fick ännu högre puls och fick fara till Hvc från jobbet där de genast tog in mig, pulsen var 140. Fick blodtrycksänkande medicin och sjukledigt. Pulsen redde så småningom upp sig men då fick jag sjukt i ryggen i stället. Bakade fröbröd och köpte nya skor.

 

 

Fyndade en ljusslinga som nästan såg ut som Happy lights för bara 2 €. Fick besöka Tropiclandia tillsammans med en klient, den mest annorlunda arbetsdagen på länge. Såg de första vårtecknen. Omfartsvägen började se mer och mer färdig ut.

 

 
 
MARS

Besökte det nyöppnade loppiset i Brändö. Roligt med nya loppisar! Mamma och pappa bjöd på mat, passade samtidigt på att gå igenom en hel hög med gamla vykort från början av 1900-talet, verkligen intressant. Nya muminmamma och muminpappa muggar, skålar och tallrikar kom ut, såklart man måste köpa dem såsmåningom.

 

 

 

Hade vintersemester och vi tog en tripp över till Stockholm med den nya båten Viking Grace. I Stockholm besökte vi flera mässor och bara njöt av att våren var på antågande. I samband med Stockholm resan kollade vi loppisutbudet i Åbo, några saker fyndade jag nog.

 

 

Var på 70-års kalas till min morbrors fru. Planterade ut lite vårblommor (som sedan frös bort). Blev förälskad i Kepler böckerna och det tog inte länge innan de alla var utlästa. Var en sväng till Lillö och kollade läget. Firade min syster Ulli som fyllde år. Fick besök av Linda och Isac.

 

 

Bjöd in Johnnys föräldrar på musslor. Blev lyckat! Hittade ett helt arabia kaffefat i skräphögen bredvid gäststugan, ibland kan man bli glad över småsaker! Började planera sommarresan. Tog en skogspromenad, våren började göra sig påmind. Tog årets första cykeltur.

 

 

Träffade Malena och Sofia och åkte ut till Lillö och njöt av vårsolen. Muminsamlingen blev större. Johnny snickrade en bokhylla och jag virkade mormorsrutor. 

 

 
Fortsättning följer...




Läsbart av tomten

Fick också en del läsbart av jultomten. Förutom dessa har jag ju en hel hög med pocketböcker jag köpte före jul. Är väl bara att sätta igång med läsningen nu då!
 
 
Boken om Vestervik har jag redan börjat läsa, så intressant! Kanske inte jag sträckläser den, men ändå roligt att få läsa om gamla tider i sin hemby. Veronica Roths böcker var jag inte bekant med från tidigare, men filmen Divergent som vi såg i somras är baserad på hennes böcker. Blir säkert spännande läsning!
 
Idag blir det jobb, 15-21.30 för att vara exakt. Skönt med en kort kväll för omväxlings skull.



Träningsskor och julpynt

Igår köpte jag någonting på rea som jag verkligen behövde, nämligen nya träningsskor. Har tränat med söndriga skor nu hela hösten så tyckte det var dags att införskaffa nya. Jag är ju inte den typen som köper skor hela tiden, de gamla ska verkligen vara sönder innan jag köper nya. 
 
 
Lite "onödiga" saker hittade jag ju förstås också, men de gjorde inte så stora hål i plånboken då de var på rea.
 
 



En helt vanlig måndag mellan jul och nyår

Idag har jag en ledig dag. Får se om jag alls får gjort det jag har tänkt göra. Har fastnat vid datorn, håller på med en tillbakablick över det gångna året, men det tar ju så länge att gå igenom alla tusentals foton. Nåja, snart är nog den första delen klar (delar upp året i fyra delar).
 
Måste nog ta mig i kragen nu och fara iväg mot stan. Innan det är dags att fara till stan igen. Får se om något loppis är öppet idag, har lite loppisabstinens. Sedan blir det kanske gymmet också, om jag hinner. Ikväll ska det handlas nyårsmat, får se vad vi hittar på för smaskens. Det behöver ju egentligen inte vara så invecklat.
 
Vad äter ni på nyår? Ifjol blev det gratinerad hummer till förrätt, men i år tror jag nog vi skippar den och lagar något enklare.
 
 



Årsdagen

Idag har vi firat 13 år tillsammans och 9 år förlovade. På årsdagen brukar vi fara och simma till Tropiclandia, men vi var inte dit ifjol, och inte blev det något besök dit i år heller. Istället blev det en dag på stan och mellandagsrea samt god mat på Amarillo. Bra så. Man behöver inte göra det så invecklat. 
 
 
En fin blombukett fick jag också! På Amarillio gjorde jag något jag sällan gör, tog någonting helt nytt från menyn. Dyrt var det och gott, men inte så gott att jag tar det igen. Hittills har ingenting slagit Garlic Steak eller Garlic Chicken. De är och förblir mina favoriter. 
 
På rean fyndade vi båda två lite smått och gott, men mera om det en annan dag. 
 
Nu blir det bastu och myskväll, en bra avslutning på dagen!



I paket nummer 24

Har ju inte visat er vad som fanns i det sista paketet, nummer 24. Där fanns nämligen ett fint halsband!
 
 
Asken var häftig den också, och så klart handgjord.



Möss och rådjur

Det var nog nästan som "Mitt i naturen" här på morgonen. Det första jag ser då jag stiger upp är ett dött möss bredvid köksbordet (konstaterar dock att det säkert kommit in bland veden för det var alldeles platt). Sedan då Johnny går ut efter tidningen säger han att det är några rådjur på lindon. Var bara att kasta på sig kläderna och gå ut med kameran. Tyvärr var de ganska långt borta, men de fastnade nog på bild. Inte varje dag man ser rådjur på så "nära" håll.
 
 
Ja man ser ju knappt vad det är, men nåja, kan man inte zooma närmare så kan man inte. Sa nog åt dem att komma närmare, men de hörde tydligen inte vad jag sa...



Annandagen

Igår styrde vi kosan söderut till Johnnys farbror med familj. Där bjöds det på mycket gott. En trevlig spelstund blev det också då jag var en del av det vinnande laget.
 
 
På hemvägen blev det ett besök via en begravningsplan samt en extra rundtur för att se på julbelysning. 
 
 
Så var julen över för detta år. Som vanligt hinner man knappt med. Nu har man nyåret att se framemot. Skönt med några "vanliga" dagar här emellan då man får äta lite annat än julmat. Har nog ätit lite väl mycket julgodis också...



Aftonrodnad

Igår var det vackert väder. Vi fick också njuta av en fin aftonrodnad. 
 
 



Juldagen 2014

Tog en rejäl sovmorgon, länge sedan jag sovit till 10.30. Men det behövdes. Gjorde inte så mycket före det var dags att fara på mat till Johnnys föräldrar en tre tiden. Mina föräldrar kom också dit. Vi bjöds på god julmat samt kaffe med tilltugg. Som vanligt hade Tommy lagat flera olika sorters julgodis, gott, gott! 
 
 
Jultomten kom också med ett nytt spel i Ticket to Ride serien. Oklart dock vems spelet är då det på lappen endast stod följande: "Till alla utom tomten". Får väl samsas om det allihopa. Det här spelet innehöll Asiens karta. Roligt med något nytt! Usa, Europa och Norden börjar man kunna utantill vid det här laget. Denna gång var det Johnny som vann, jag kom andra. 
 
Idag blir det ett besök till sydligare breddgrader, nämligen till Lappfjärd. 



Happy lights och andra lights

Tack för alla Happy lights och andra liknande lampor. Precis vad jag önskat mig! De flesta av de här lamporna var gemensamma julklappar, men tror nog inte jag var enda som uppskattade dem. Fick nog mycket annat fint också, men det återkommer jag till en annan dag.
 
 
Ni kanske undrar vad den näst sista bilden föreställer. Det är en "buske" som ska stå utomhus och lysa fint i mörkret. Ja säkert kan man ha den inomhus också om man vill. Nu har vi nog verkligen ljus i vårt hus. 



Julaftonskväll

Själva firandet började i princip först då vi for iväg till Västervik på eftermiddagen. Genast vi kom dit var det dags att se på Kalle Anka, fast man sett det otaliga gånger förut. 
 
 
Sedan var det dags för god julmat. I år skippade vi tomtegröten, det är ändå ingen som orkar äta den till efterrätt.
 
 
Sedan var det dags för ännu mera väntan på jultomten, vissa var mer otåliga än andra. Jag passade på att fota granen.
 
 
Mitt i allt bankade det på dörren, det var jultomten som kom! Jag är dock tveksam om det var den riktiga...
 
 
Efter paketutdelningen var det dags för oss att leta oss vidare till Voitby och Målarbackan. På vägen stannade vi vid begravningsplan för att tända några ljus.
 
 
Klockan närmade sig tio på kvällen då det var dags för nästa tomte att komma på besök. Lite överraskade blev vi nog! 
 
 
Tusen tack för alla fina julklappar! Hade nog tydligen varit snäll i år igen. Innan alla paket var öppnade hade det blivit en ny dag. Sedan blev det blev dags för ännu mera julmat. Nöjda och glada kunde vi ta natt nångång efter två.
 
Idag fortsätter julfirandet på Målarbackan då mina föräldrar samt vi är bjudna på mat dit. 
 



God Jul!

 
Vi på Björkasbackan önskar er alla en riktigt God Jul! Nu är det snart dags att bänka sig framför tv:n, man kan ju inte missa Kalle Anka...eller hur?



Julafton

Julafton. Tänk att den är här igen. Det var ju just sommar...ja så känns det i alla fall. Blev ingen Bingolottos uppesittarkväll igår, hade ju ingen bingolott så då var det inte lika intressant att se programmet. Såg en spännande film istället, drack lite gott och slog in en del paket framför den sprakande brasan. 
 
Idag är det traditionsenlig julafton som gäller. Eller ja, den skiljer ju nog lite från år till år beroende på hur jag jobbar, men får ju vara ledig i år. Det blir julbastu och jullunch här hemma. Kalle Anka, julmiddag och julklappsutdelning i Västervik. Sist men inte minst blir det sedan julklappsutdelning på Målarbackan, får se om man varit snäll i år. Ja det beror ju på hur man ser på saken, hehe. Tycker nog jag varit snäll för det mesta. Ser dock mest framemot att få se andra öppna sina paket. Var julklappen mitt i prick eller inte. Spännande!
 



Kvällen före julafton

Ikväll var vi på kaffe med dopp till Mia och Tomi. Mia hade bakat en så god kaka med smak av apelsin, smaskens. Hundarna var vilda och glada över att få besök. Tror nästan de var lite nyfikna på deras julklappar som låg under granen också. 
 
 
Tack för julklappen! Kan knappt vänta tills morgondagen då vi får öppna den!



I dagens Vbl

Ni som läser Vasabladet har säkert sett att jag och katten Molly fick vara med på ett hörn i dagens tidning. Förra veckan var en reporter hit och intervjuade mig om julen och mina jultraditioner. Var riktigt roligt! Fick känna mig lite som en kändis, hehe. 
 
Försökte mig på "print screen", det gick sådär efter en stunds googlande om hur man skulle göra. Nästan hela artikeln syns i alla fall (om man har bra syn). Annars får man klicka in sig på Vbl:s hemsida. 
 
 
Lite synd bara att inte fler bilder kom med, men det var bra skrivet! Tack till Jeanette som gjorde intervjun.



Den stora julvandringen version 2014

Årets "stora julvandring" ägde rum idag. Varje år brukar jag och mina föräldrar fara runt till alla närliggande begravningsplatser och lägga ljus på släktingars gravar, i år var systers pojke William också med. Det brukar ta tre timmar, det gjorde det i år också. Efter rundan blev det mat på Tesses, där hade de god mat som alltid.
 
 
Som ni kanske ser (eller kanske ni inte ser det), så har jag fotograferat med en gammal kamera. Min fick något fel igår, eller rättare sagt det ena objektivet fick något fel. Idag fungerade det till och från så bestämde mig för att använda den gamla kameran istället. Ska nog gå in på inställningar på kameran och ta bort datum märkningen, tycker den är så irriterande fastän den kan vara praktisk att ha då man vill hålla reda på när man tagit korten. Efter julen blir det ett besök till en fotobutik för att ta reda på vad objektivet har för fel. 
 
Nu fortsätter julförberedelserna här i huset, ikväll ska alla paketen slås in, dessutom är vi bortbjudna en stund på kvällen. Misstänker det är julafton innan allt är fixat, men vad gör det, imorgon tänker jag ta sovmorgon.
 



Årets gran

Nu är granen klädd, utan stress detta år. Den är lite väl bred och ganska gles, men det gör ingenting. Man kan inte kräva allt av en gran som inte är köpt. I år kör vi med samma pynt som ifjol, men med några nyheter förstås. Nu hänger det ju också en och annan ren i granen. 
 
 
Känner mig ganska nöjd, allt måste inte vara perfekt. Den fina vita topp-stjärnan vi hade i fjol fick stanna kvar i lådan i år. Granens topp var för klen så den föll bara av. Får duga med en vanlig silverstjärna i år.
 
Har ännu inte hittat julstämningen, vet inte var jag ska hitta den. Men så kan det vara ibland, det blir ju nog jul ändå. Ser nu framemot att få vara julledig fram till lördag kväll. Ska passa på att njuta av god julmat och gott sällskap.
 
Nu ska jag njuta av julgranens sken och en sprakande brasa.



Hjälpt tomten

Igår mot kvällen for vi via Böle med några paket som tomten lämnat hos oss. Det ena paketet var så stort så det var lite svårt att gömma, men det löste sig till sist. Johnny fick leka av sig lite tillsammans med Isac, Romeo hunden tyckte jag var en bra lekkamrat.
 
Julen hade hittat till Böle också, Isac hade hjälpt till att klä granen så gott han kunde. Tack för kaffe med tilltugg samt ett tack till tomten som hade lämnat några paket åt oss. 
 
 



Söndag och fjärde advent

 
Idag har vi fått njuta av en solig dag, Granen är på plats men ännu saknas både ljus och pynt. Endast julgransmattan lyser. Blir nog kvällens program att pynta granen, men ska försöka att inte stressa, hinner ju pynta den imorgon kväll också om jag så vill.



Tortilla kväll

Igår kväll blev det tortilla kväll med Mia och Tomi. Gott var det och mätta blev vi. Molly var på bus humör och ville äta upp Mias sockor. 
 
 
Idag ska julgranen in. Eller rättare sagt in i vardagsrummet. Den står redan inne i huset och tinar upp. Lite senare ska vi ut och hjälpa jultomten lite också. 



Gästerna kan anlända

Bordet är dukat, maten är snart klar. Nu är det bara att invänta gästerna.
 
 
Hoppas du får en fin lördagskväll!



Diamanter och renar

Idag tänkte jag visa upp det senaste tillskottet i kategorin julpynt. Alltså saker jag fått i min kalender, fina pynt som Johnny sågat ut. 
 
 
Det lär nog bli fullt i julgranen. I förrgår kväll var mamma och pappa hit med en gran, tack, tack! Nu slipper jag stressa och springa land och rike runt för att hitta en. Dessutom är det fullt upp hela helgen. Någon julfrid eller julledighet har inte infunnit sig ännu, först på måndag kl.15 kan jag pusta ut. Då får jag vara ledig flera dagar, ska bli skönt med ledig jul i år. Fast egentligen är det nog roligt att jobba på julen också, det beror bara på hur man ser på saken. 



Fredag före jul

Den blev en avkopplande arbetsdag idag, inte varje dag man får sitta i en bubbelpool på arbetstid. Nu har jag precis ätit en sen middag, inte ofta vi äter middag runt nio tiden på kvällen. Imorgon blir det jobb 7-15, sedan får vi gäster på kvällen. Blir säkert en bra dag. Länge sedan vi hade någon på besök!
 
 



Första gången denna vinter

Igår fick jag skotta gården för första gången denna vinter, ganska roligt egentligen. Whiskas ville också vara med. 
 
 
Idag blir det en annorlunda arbetsdag. Får fara till Tropiclandia halva dagen. Roligt ska det bli för oss båda som får fara. 
 
Hoppas ni får en bra fredag!



Att slå in julklapparna

När brukar ni börja paketera in alla julklappar? Gör ni det dagen före julafton eller allt eftersom klapparna blir inhandlade?
 
Jag har som tradition att slå in klapparna kvällen före julafton, men en viss persons klappar är ju lite svåra att slå in då, så de har jag redan börjat med. 
 
 
Så stora variationer blir det inte på paketen, men lite nya idéer dyker nog upp varje år. Är det inte ett nytt omslagspapper så är det något annat. I år har jag tänkt leka lite med några bokstavsstämplar jag köpt. Då jag satt och försökte få bokstäverna att synas på pappret talade jag högt för mig själv att det nog kunde ha funnits en svart stämpeldyna också...gissa vad jag såg då jag skulle sätta bort stämplarna...jo en svart stämpeldyna under den röda. Ja, ja, nå får ju använda den i fortsättningen då. 
 
Det rödrandiga omslagspappret är nog en stor favorit, lite sådär gammaldags tycker jag. Omslagspappret med text och bilder huller om buller påminner om gammalt tidningspapper, det hittade jag i Sverige. Har sökt länge efter något liknande men inte hittat, såklart man måste åka till det västra grannlandet för att hitta det man söker, ibland är det faktiskt så. 



Ser du stjärnan i det blå...

Igår fyndade jag en del på loppis, faktiskt åt mig själv också. Hittade en fin stjärna gjord av metalltråd och diverse kvistar. Visserligen kunde jag "lätt" ha gjort en själv, men för 4 euro kunde jag inte låta bli att köpa den. Minns ju hur "lätt" det var att laga en stjärna av mossa...ja det blev ju ett hjärta istället. 
 
 
Kan hända jag virar in stjärnan i en ljusslinga, men först måste jag nog köpa en slinga. Fyndade en tunika också, tror nästan Molly skulle ha velat ha den, eller så luktade den frass.
 
 
En bra loppisdag med andra ord.



Alla julklappar köpta

Har varit på språng hela dagen, men något gym hann jag inte med. De sista julklapparna är nu köpta, tror jag, hoppas jag. De flesta klapparna är jag nöjd med, vissa är riktigt mitt i prick, medan andra klappar är något ditåt, något jag tror mottagaren ska tycka om. Det är ju inte så lätt att köpa julklappar åt alla. Lättast är det ju om de har samma smak som en själv.
 
Inatt fick vi mera snö, har på känn att den här snön kan bli kvar till jul, vi får hoppas och tro det!
 
 



En gran kan visst se ut lite hur som helst

Granar, ja nu vill jag ha granar överallt. Äkta, gjorda av papper, gjorda av naturmaterial, ja de får se ut nästan hur som helst, men helst inte i plast. Någon dag ska jag nog ta och knåpa ihop en ny variant av en gran, får se hur det blir. Dessutom måste jag ju hitta en stor och äkta en i något skede. Inspirerad blev åtminstone jag då jag hittade alla dessa "granar" på Pinterest. 
 
 
 
Vilken är din favorit?



Tända ljus i sovrummet

Det är inte ofta jag tänder ljus i sovrummet, men idag då jag tände ljus lite överallt kände jag för att tända ljusen där också. Det blir ju så mysigt. 
 
 
Tycker så mycket om min ljusslinga som påminner om Happy lights, det bästa var ju förstås priset, inte många euro kostade den. Hade slingan i vardagsrummet förut, men nu har den fått flytta till sovrummet. Det vita virkade sängöverkastet behövde se lite vatten så det svarta överkastet har fått komma fram ur skrubben. Kan hända jag byter till det vita snart, känns så mycket luftigare med det, och lite mera jag också.



En annorlunda förmiddag

Idag har jag blivit intervjuad, för första gången i mitt liv om jag inte minns helt fel. Det var tal om julen, julpynt och lite andra jul relaterade saker. En trevlig pratstund hade vi i alla fall. Ska bli intressant att se hur det blev. Berättar mera då jag vet. 
 
 
Annars känns det lite segt efter att ha jobbat dubbelnatt, men har ju en ledig dag imorgon. Misstänker det blir en tur till stan då för att handla de sista julklapparna. Har inte många kvar, men någon enstaka fattas. Efter att ha städat som en galning hela eftermiddagen igår och sedan jobbat natt ska det nu kännas skönt att lägga sig raklång på soffan och se på någon bra serie. Ibland måste man få vara lite lat.



Den kom och den försvann

Vi fick lite snö, men nu är den ett minne blott. Igår på förmiddagen hann jag dock ut och föreviga den innan den smälte bort. Fick njuta av den sällsynta solen också.
 
 
Har jobbat inatt och jobbar ännu nästa natt. Imorgon på förmiddagen får jag spännande besök, ni får veta mera om det en annan dag. Så nu blir det nog att städa lite så jag vågar släppa in någon, hehe. Nej, men det blir säkert roligt.
 
Hoppas ni får en bra start på den nya veckan, nu är det inte långt kvar till JUL.
 



Bjudna på mat och en solnedgång

Igår bjöd mamma på god mat. Vägen hem från Västervik blev dock lång. Tog en avstickare via Gerby hamn, Brändö hamn, Smulterö och nya vägen till Böle. Man måste ju få se lite andra vyer än omfartsvägen också. 
 
 
Samtidigt fick man se en fin solnedgång. 



Virkade julgranspynt

På julmarknaden igår hittade jag små fina virkade julgranspynt. Snart har jag väl bytt ut allt pynt i granen detta år, får se hur allt ska rymmas. Men bättre med mycket pynt i granen än med lite, tycker jag. 
 
 
Om man skulle kunna virka något annat än mormorsrutor så skulle det säkert inte vara svårt att göra såna här, men överlåter nog det åt någon annan. Det är ju så mycket lättare att köpa dem färdiga.



Tredje advent

Tredje advent är här. Julen närmar sig med stormsteg. Inatt har det ju till och med kommit lite snö, jippie! Kommande vecka ska nog de sista julklapparna inhandlas. Vill inte ha någon sådan stress dagarna före julafton. Veckan som kommer bjuder också på en hel del jobb, får dock vara ledig på onsdag och söndag. 
 
 
I dagens paket fanns ännu en fin hemmagjord julgransboll. Förstås i silver, vad annars,
 
 
Denna söndag är vi bjudna på mat hos mamma och pappa. Sedan får vi se vad vi hinner med innan det blir nattjobb för min del.
 
Ha en trevlig tredje advent!



Julmarknad i Jakobstad

Idag blev det en utfärd till Jakobstad tillsammans med Sofia. For förstås för att hälsa på Malena, ja och resten av hennes familj också.
 
 
Vi besökte bl.a. julmarknaden på Södermalm samt ett och annat loppis. På julmarknaden var det trängsel och fullt av folk, fanns en massa fina saker, men kunde hålla mig och mina inköp blev endast att kosta ynka tre euro, bra så. Vad jag köpte får ni se en annan dag. Vi blev förstås hungriga också, så denna gång blev det lunch på resturang Sesam.
 
 
 
Var som vanligt riktigt roligt att få umgås med Sofia och Malena. Att vi hade lilla Sebastian med oss livade bara upp stämningen lite. Till sist blev det en pratstund med något varmt att dricka. Fastän termometern inte visade mera än 0 grader var det ändå en kylig dag med kall vind. Tack för en rolig dag! Dagar som denna lever man länge på.



Nötgodis

Här kommer ett enkelt recept på nötgodis. Det enda du behöver är i princip en chokladplatta och salta nötter.
 
Till ca 15 st behöver du:
 
100 g choklad (stevia sötad)
150 g salta nötter
små kakformar
 
Smält chokladen. Hacka nötterna lätt med en kniv och häll ner i chokladsmeten. Rör om. Klicka ut smeten i kakformarna. Ställ godiset kallt så det stelnar. Förvara godiset i kylskåp.
 
En annan gång ska jag testa att blanda i t.ex. kokosflingor i smeten. Undrar hur det smakar. 
 
 



Fredagsmys i svartvitt

 
Ikväll blev det mat vid Tesses café, ingen av oss orkade laga mat. Nu blir det fredagsmys och kanske lite pyssel.
 
Önskar er alla en trevlig fredagskväll!



Kottar på rad

Igår kväll tänkte jag pyssla. Tog fram nål och tråd, en del pärlor, ståltråd och lite annat. Blev det till något, nej. Mina nerver höll inte. Tog istället fram en påse med kottar jag samlat ifjol och vips hade kottarna kommit upp på ett snöre och upp i fönstret. 
 
 
Det enda du behöver är kottar och ett snöre, typ hampa snöre. Knyt med jämna mellanrum fast en kotte på snöret. Kom ihåg att lämna en bit snöre ute på ändorna så du kan hänga upp "girlangen" i t.ex. gardinstången. Enkelt var det, men det blev lite skräpigt i soffan, så kanske bäst att sitta vid ett bord då du pysslar med kottar. 



En kväll på Målarbackan

Igår kväll var vi på kaffe till Johnnys föräldrar. Johnny fixade etiketter till den egen gjorda cidern. Kissekatterna Fiffi och Julia poserade snällt. 
 
 



Något blått

Var och grävde i skrubben idag. Där bland en massa skräp hittade jag den här blåa stjärnan. En julprydnad från början av 2000 talet. Har inte haft fram den på länge, men nu tyckte jag den skulle få lysa fint i vardagsrummet. Frågan är hur länge batteriet håller, men är ju bara att byta om det skulle ta slut.
 
 
Idag har jag faktiskt fått fram dammsugaren, ja och använt den också. På samma gång passade jag på att tvätta golven i badrummet och kvisten också. Nu återstår resten av huset. Vissa dagar går det trögare än andra, men då man fastnar och hittar på en massa andra saker att göra. Som till exempel överföra foton från en hårddisk till en annan, viktiga saker. Och var har jag alla foton från 2004? Ja det tog en stund att hitta dem, men nu vet jag var de är. Varför just 2004, ja det kan man fråga sig. Dessutom måste julklappsskåpet inventeras, vem hade jag riktigt köpt åt och vem har jag kvar? 
 
Får se om vi får ut utejulgranen ikväll, var någon som visst glömt bort att vi hade en sån. 



En uggla i granen

Här om dagen var mamma och pappa hit. Fick en fin uggla att hänga i granen. Så söt! Visserligen inte i silver, men vad gör det. En färgklick i granen blir bara bra. 
 
 



Mera ljus

Har länge funderat vart jag ska sätta ljusnätet (eller vad det nu heter). Igår kom jag plötsligt på var det skulle passa bra. Och bra blev det!
 
 
Får nu bara hoppas att ingen katt fastnar i nätet, Whiskas var på god väg igår då hon var så nyfiken och skulle se vad jag höll på med.
 
Efter nattjobbet blev det gym och loppis. Sedan har jag inte gjort så mycket mera än tagit det lugnt. Ska bli så skönt med ledigt fram till söndag kväll. 



Enkelt och vackert

Igår då jag tog mig en promenad över gården råkade jag få syn på en japansk lykta som tappat sin färg. Men den var inte mindre fin för det, nästan finare.
 
 
Såklart kunde jag inte låta bli att ta in den så nu gäller det att hitta en plats att placera den på...



Dagens kissekatter

 



Sovmorgon och tankar om julen

Åh vad det kan vara skönt med sovmorgon. Riktigt njöt av att kunna ligga kvar i sängen, nästan så jag blev förvånad då klockan visade 9.30 då jag vaknade. Hade ju nog varit vaken tidigare på morgonen, lite svårt att undvika att höra väckarklockan som tjuter på andra sidan sängen, dessutom då ingen tycks stänga av den. Men idag störde den saken inte mig, jag kunde ju sova vidare. 
 
 
Idag borde här städas, eller i alla fall plockas upp lite saker. Tvätta, diska och såna saker borde också göras. Nu känns det nog som om det var länge sedan jag var hemma en hel dag och gjorde något vettigt. Idag har jag bestämt att det inte blir något gym, nattjobbet kan jag dock inte skippa. 
 
Kring första advent kände jag av julstressen, men nu är den nog borta. får se om den kommer tillbaka. Egentligen är det onödigt att stressa, det är ju inte det julen är till för. I år får jag dessutom vara ledig på julen vilket i sig betyder att jag inte behöver känna mig stressad över att inte få vara ledig. Julgranen är ett stressmoment varje år, jag vill ju att den ska vara perfekt. Ifjol var jag helt slut innan granen var uppe, i år ska jag försöka ta det lugnare...måste bara hitta den perfekta granen först...
 
I dagens paket hittade jag en fin julgransprydnad, i de föregående paketen har det funnits ännu en till ängel att hänga i granen samt ännu en vinstlös skraplott. 
 
 
Egentligen borde man passa på och gå ut medan det är lite ljust ute, de senaste dagarna har nog varit mörka. Jag vill ha snö NU!



Hur pyntar du din gran i år?

Det finns många sätt att pynta en julgran på. Vilka färgers bollar ska man ha, ska det vara annat pynt eller bara bollar, ska man ha glitter och vilket glitter isåfall? Ja listan kan göras lång. Jag har aldrig tyckt om glitter i långa girlanger, det ska vara glitter som man hänger på grenarna. Alla har vi våra olika sätt att klä en gran. Vissa byter färgskala från år till år, andra är mer traditionella och kör på rött. Här i huset har det varit silver som gällt i flera år, kommer nog att bli så i år också. 
 
2005 såg granen ut så här, bollar i regnbågens alla färger och en lysande stjärna i toppen.
 
 
2006 såg granen i princip likadan ut som året innan...kanske lite mindre glitter bara...
 
 
2007 fortsatte vi på samma tema.
 
 
2008 blev det rött och silver i granen.
 
 
2009 var året då granen ändrades helt. Inga röda bollar, bara vitt och silver. Dessutom tillkom några pärlband.
 
 
2010 lyste granen fint i föjset, detta år hade vi ingen stjärna i toppen.
 
 
2011 såg den i princip likadan ut som 2010 men detta år fick det bli en enkel silverstjärna i toppen.
 
 
2012 hade granen flyttat in i huset, såg fortsättningsvis likadan ut. Detta års julgran är nog en av mina favoriter, jämn och fin.
 
 
2013 hade vi en spretig gran, men det gick väl det också. En ny fin stjärna fick pryda toppen på granen.
 
 
Hur årets julgran kommer att se ut vet vi inte ännu, men den som väntar får se...



Julrosen

Nu är den inhandlad, julrosen alltså. Fast egentligen är det Johnnys, var snäll och gav den åt honom. Men det var nog jag som planterade den, så vi får väl säga att det är vår gemensamma. Misstänker det blir jag som får vattna den också. Skulle vara fint med någon julros på yttertrappan, men då vädret är så ombytligt ibland. Julrosen tål ju kallt väder, men hur kallt? Dessutom skulle jag glömma att ta in den till natten om de lovat en extra kall natt. Är nog bäst att ha den inomhus ändå.
 
 
Har någon av er testat att plantera en julros utomhus? Hur sträng kyla tål de egentligen?



Andra advent och regn

Idag får vi tända det andra ljuset i adventljusstaken. Regnet det öser ner där ute, får se om vi hinner få en vit jul i år eller om den regnar bort. Får hålla tummarna för ens lite vitt på marken den 24:de. 
 
 
Då vädret är som det är känns det riktigt bra att fara och jobba. Nästa vecka har jag flera lediga dagar, torsdag, fredag, lördag om jag inte minns helt fel. 
 
I min julkalender hittade jag en skraplott igår (utan vinst), idag fanns där en chokladstång. Tror jag ska smaska i mig den senare idag då jag känner att jag behöver lite mera energi. 



Självständighetsdagen

Har jobbat dagen lång. Nu ska det bli gott med en Kotzone! Blir att sitta ensam hemma ikväll och se på presidentbalen, Johnny har jag skjutsat iväg på fest. Egentligen är det ganska skönt att sitta ensam hemma, får ju se på balen i lugn och ro bäst jag vill, hehe. 
 
 
Imorgon får det nog bli sovmorgon, jobbet kallar först 13.30. Hoppas ni alla har en trevlig lördagskväll, och en trevlig självständighetsdag!



Några år efter, men nu har jag också gjort en gran

Jag vet att jag är flera år efter, men i år har jag äntligen kommit mig för att göra en gran av en gammal bok. Köpte några gamla böcker för en billig slant på loppis, den ena blev till en gran. 
 
 
Den blev kanske inte perfekt, men det skulle den nog inte bli heller. Känner mig nöjd med resultatet i alla fall.



Läsbart och lite annat

Ja, dessa lediga dagar (ledig dag), de går ju bara för snabbt. Vips var det kväll och vad har jag gjort här hemma, ingenting än så länge. Eller jo, håller på att laga mat, och tvättmaskinen startade jag redan klockan 6 imorse, men större delen av dagen har jag varit på språng. Det blev förstås det vanliga fredagsprogrammet med gym och loppisbesök, en sväng till butiken blev det också. Några julklappar blev inhandlade men är långt ifrån färdig med klapparna. 
 
 
Dagens loppisinköp blev några böcker för 1 euro styck, ett kuddöverdrag för två euro samt en ljuslykta för en euro.
 
Ikväll tror jag bestämt det ska bakas här i huset. Ska arbeta hela helgen, blev ingen ledig söndag heller, men det gör ingenting. Lite extra pengar tackar man inte nej till. 



Paket nummer fyra och fem

I gårdagens paket fanns en skraplott, tyvärr hade jag inte lika tur med den lotten, ingen vinst denna gång. I dagens paket fanns en fin ängel utsågad i trä. 
 
 



Annorlunda julpynt

Måste säga att jag blev minst sagt förvånad då Johnny kom in från snickeboa igår och hade med sig dessa filurer. Inte riktigt hans typ av pyssel. De var ju inte ens av trä! Men häftiga var de och upp på väggen kom de. 
 
Bilderna har han printat ut från nätet och klistrat upp på svart kartong. 
 
 
Hellre skulle jag förstås ha sett Molly och Whiskas på bild, men det går nog bra med hundar också. Det brukar oftast vara jag som inreder, men Johnny måste ju få inreda ibland han också. 



Utebelysning

I helgen fick vi ut lite julbelysning också, dock inte så mycket som ifjol, får se om vi lägger upp mera. Den stora lyktan som Johnny gjort har vi inte ännu fått ut, den var inte ute ifjol heller, men i år ska den ut i något skede har jag bestämt. 
 
 
Egentligen skulle jag kunna ha mycket mera julbelysning där ute, lite sådär amerikansk stil. Men tror sist och slutligen inte att det skulle passa på vårt hus. Får istället åka runt och beundra alla hus i omgivningen där de inte sparat på julbelysningen. 



Paket nummer tre

Dagens paket innehöll en liten tomte. Rätt färg var den också, vit och grå.
 
 
Efter jobbet blev det gymmet. Nu fuskar vi och ska snart äta varsin pizza, skyller på att det är "lill-lördag" idag. 



Tredje december - en sådan dag

Idag blev det ändrade planer. Hade egentligen en ledig dag, men istället blev det en jobbdag igen. Är nog inte den piggaste personen efter en dubbelnatt med lite sömn bakom mig, men det ska väl gå. Lite synd dock att jag går miste om mina åtta söndags timmar på söndag, men så kan det vara ibland. Får ju istället vara ledig på söndag och jobba idag istället.
 
Är nog lite autistisk av mig (vem är inte det), tycker inte om då mina planer rubbas. Jag som hade tänkt vara pigg och utvilad idag, fara till gymmet och pyssla lite är hemma. Får se om det blir gymmet efter jobbet.
 
På bordet i hörnet av vardagsrummet har GOD JUL bokstäverna kommit fram. Jag har ännu en större variant av bokstäver, men vet ännu inte var jag ska placera dem i år. 
 
 
Hoppas ni får en bra dag!



Lysande

Ljusslingor kan man inte få för många av så här inför jul. Idag kände jag för att belysa renhornet, så nu lyser det så fint i mörkret.
 
 
Så mycket annat har jag inte fått gjort idag. Men alla dagar behöver man inte åstadkomma så mycket. Det räcker med att jag lagt igång diskmaskinen. Nu ska det dock lagas lite mat, sedan får jag se vad vi hittar på ikväll. Skönt att få vara ledig efter att ha jobbat tre kvällar. 



Paket nummer två

Då jag kom hem från nattjobbet på förmiddagen hann jag knappt innanför dörren innan paket nummer två var öppnat. Det innehöll en Snickers. Just precis vad jag behövde, lite energi efter att ha jobbat dubbelnatt. 
 
 
Tog inte länge innan den var uppäten kan jag säga!



Några loppisinköp

Förra veckan tog jag förstås en sedvanlig loppisrunda. Den här gången hittade jag ett och annat.
 
 
Plåtfat 50 cent, glas assiett 50 cent, flaska 1,50€, "soppskål" 5,50€.
 
Jag har visserligen redan en likadan soppskål men vad gör det, nu har jag två! De övriga sakerna var bara för billiga för att kunna motstå. 



Paket nummer ett

Vet ju inte vad alla paket i min julkalender innehåller (om allt passar att visas upp här). Men i det första paketet hittade jag i alla fall en lott. Blev fem euro rikare!
 
 



Min julkalender

Blev minst sagt överraskad då jag kom hem från en stressig arbetsdag på lördag kväll. Nästan under trappan stod det en vit gran full med paket. Det visade sig vara min julkalender. Får öppna ett valfritt paket varje dag, men på ett av paketen står det 24 så får väl spara det till julafton. 
 
Själva granen har jag själv varit med och släpat från skogen, funderade nog vad Johnny skulle göra med en torkad gran, men fick inget svar då. Nu vet jag. 
 
 
Häftig blev den. Har aldrig sett något liknande förut. Då paketen minskar och julkorten börjar trilla in ska vi hänga upp julkorten i granen istället.
 



Hjärta av mossa

Det tog några dagar innan det blev färdigt och då det väl blev färdigt visste jag inte var jag skulle placera det. Det som först skulle bli en stjärna av mossa blev istället ett hjärta. Borde ha haft grövre ståltråd från början så skulle jag nog ha fått ihop en stjärna, eller helt enkelt gjort en stomme av trä eller något liknande. Sist och slutligen är jag nog nöjd med mitt mosshjärta.
 
 
En ljusslinga senare och det blev så här. Måste ta ner den ena hyllan från väggen för att få upp hjärtat, men hyllan går ju alltid att hänga tillbaka efter jul. Vågade inte hänga hjärtat mot en tapetserad vägg då hjärtat inte var hundra procent torrt.



RSS 2.0