Midsommar 2022

Det blev en bra, och VARM midsommar i år. Jag jobbade 12-21 på midsommarafton. Sedan åkte jag till Målarbackan där Johnny och Wilma spenderat kvällen. Blev bjuden på mat, njöt av det fina vädret. Efter 22 tackade vi för oss.



Midsommardagen jobbade jag 7-15. Sedan var det bråttom hem via, packa, och sen till Lillö. Johnny, Wilma och mamma var redan där. Sedan kom Gunvi och Jussi också. Vi grillade och åt ute. Det blåste hårt rakt upp, så något parasoll kunde vi inte ha upp. Varmt var det ändå fastän det nog var varmare hemma. Lite senare tog Wilma och jag ett dopp i det blå. Det var avsvalkande 🌊.


Sedan fick vi mera frömand då Peppe och Matti kom på kaffe. Peppe hade bakat en god jordgubbs paj/tårta och mamma en smaskig rabarberpaj 😋.

På söndagen var det fortsättningsvis varmt, men blåsigt väder på dagen. Mia och Tomi kom till Lillö, det var säkert 10 år sedan senast. Vi åt gott utomhus. Wilma och jag svalkade av oss i vattnet även denna dag.



Skål! Dagen till ära använde vi faktiskt riktiga tallrikar och glas. Vet inte när vi gjort det senast 😀. 


Vi fick alla tre presenter. Antingen hade vi fyllt eller skulle fylla år. Tusen tack! 🤗❤


Till kaffet hade jag bakat en äppelpaj 😋. Sedan blev det en promenad till fladan där vi kastade lite. Några fiskar fick vi inte på kroken. Det var bara Johnnys shorts som mitt i allt fick en krok i sig 🙈😂. Vi skrattade så vi nästan tänkte trilla av stenen 😂😂.


Senare på kvällen då gästerna åkt hem satt jag och njöt av kvällssolen på bryggan. Oj så skönt med tystnad för en gångs skull 🙂. Bara naturens egna ljud (och grannens generator 😅).


Då jag satt där på bryggan kom jag att tänka på att det i princip hade slutat blåsa. Nu kunde vi äntligen ta oss en tur med båten. Årets första båttur. Efter klockan 21 på kvällen. Det blev en tur till Replot hamn och tillbaka. 




En riktigt skön båttur! 😍 Wilma uppförde sig exemplariskt, till skillnad från ifjol. Hon ville bara åka mera båt. Det berodde nog på att det knappt var några vågor. Vem vill åka då det blåser. Motorn började dock krångla på vägen hem, men vi kom oss hem. Får hoppas det var en engångsföreteelse 🙏.

Nu hoppas vi det fina vädret fortsätter hela semestern, men vi klarar oss bra med max 25 grader 😉🙂.





Trevlig midsommar! ☀️🌼





Önskar er alla en riktigt fin midsommarhelg! Jag firar med att jobba kväll ikväll och morgon imorgon. Sedan får jag SEMESTER! 😎☀️🌼






Att hinna njuta av allt det vackra

Tre arbetsskift kvar innan semestern 🙂. Det närmar sig. Just nu blommar det så fint i trädgården. Man hinner inte njuta så mycket man skulle vilja. Känns som att tiden inte räcker till. Allt går så snabbt denna årstid.


Det är svårt då man vill vara på flera ställen samtidigt 😅. Emellanåt känns det som om jag knappt hinner vara hemma, eller så är jag bara hemma och sover. Sommartid vill jag förstås spendera så mycket tid som möjligt på Lillö, så då hamnar trädgården där hemma oftast lite i skymundan. Vi har ju ännu inte ens fått ut utemöblemanget. Men då igen, vem skulle ha suttit där? Nu ska det nog ut veckan som kommer, har jag bestämt 🙂.


Nu har Johnny semester, hela 7 veckor dessutom. Vilken lyx! Jag får nöja mig med 4 veckor, bättre än ingenting 😅. Men helst skulle jag ju vilja ha 5 på en gång som på den gamla goda tiden då jag tog ut 23 semesterdagar på sommaren och på så vis fick ihop nästan 5 veckors ledighet med räknat lediga dagar. Hade då bara 28 semesterdagar i året, nu har jag 30. Så nu skulle jag kunna ta ut 25 och spara 5 men tyvärr får vi endast ta ut 20 dagar i sträck på sommaren. Nästa år borde jag komma upp i 38 semesterdagar. Får bara hoppas att det fortfarande är samma system med semestern då och att inget ändras. Har ju bara väntat i 15 år på de där 38 dagarna 😅.


Också i Västervik blommar det 🌼.


Efter några regntunga dagar ser det ut att bli en solig dag idag. Bäst att stiga upp ur sängen så man hinner njuta av dagen innan det är dags för nattjobb 😀.

Hoppas ni får en solig och fin dag! 🌼☀️





Mamma med till Lillö och lite gårdsloppis

Det närmar sig semester med stormsteg. Midsommardagen är sista arbetsdagen 🙂. Förra helgen fick Wilmas mommo äntligen komma med till Lillö igen. Har varit jobb och corona här emellan så har inte blivit av på länge.


Förstås skulle det spelas afrikas stjärna 🙂. Det blåste hårt ute och rakt upp men vi kunde ändå dricka kaffe ute i solen ☀️.


Jag vispade snabbt ihop en äppelpaj, och den blev helt okej. Som tur hade vi "sprutt grädde" med 🙂.

Mamma och jag städade bort lite gamla kläder och annat skräp. Wilma fick se på utsikten från storstenen för första gången. Hoppas nu bara att hon inte börjar klättra upp dit själv 🙈.


På söndagen kom jag på att jag ville fara på gårdsloppis till Vikinga. Så då åkte vi iväg alla tre. Några småsaker hittade vi. Inga större fynd. Men det är alltid så fint att vandra runt där bland husen. Nu doftade det så gott av alla blommor överallt också 🌼. 4 km gick vi av och an där mellan husen. Men speciellt många bilder hann jag inte ta.


Hade med matsäck och så köpte vi färska syltgrisar och så åt vi i bilen 🙂.


Som avslutning på rundan ville Wilma gunga lite. Sedan bar det av till Lillö igen. Johnny började förbereda inför tapetsering i "kamarin". 



Jag dammsög lite allt eftersom Johnny skräpade ner 😅. Var också bra att få bort många års skräp mellan golvbrädorna. Var viss skillnad att dammsuga med en vanlig dammsugare jämfört med den akkudrivna som vi annars har.


Salladen har börjat gro och blommorna jag planterade har tagit sig bra. Jag och Wilma stannade kvar över natten till måndagen medan Johnny åkte hem. På måndagen hann vi inte mycket annat än att städa och packa ihop då jag skulle på jobb kl.12 🙂.




Cykeltur och hamburgare

I fredags då Wilma och jag hade en kväll för oss själva bestämde vi oss för att göra något roligt. Vi tog cykeln och cyklade till Golkas och köpte hamburgare 🍔😋.


Hälsade på fåren bredvid vägen 🙂.


Sedan åt vi våra burgare vid "brandbilslekparken". Det började komma lite regn, men det var inte många droppar. Wilma lekte lite där också innan vi cyklade hem igen 🚴‍♂️. 


En bra fredagskväll 🧡.




Fårsläpp

Förra söndagen åkte vi på "fårsläpp" till Miekka. Det var intressant tyckte Wilma 🙂.


Det var roligt att mata fåren 🐑. Det var också spännande då de större fåren släpptes ut på grönbete.


Vi kommer gärna nästa år igen 🙂.




Coronadagar på Lillö

Förra veckan kom sig båten äntligen ut ur vintervilan. I vattnet är den inte ännu, men förhoppningsvis snart.


Corona veckan fortsatte. Wilma och Johnny blev ju också sjuka, men febern var över på en dag så det var ju tur 🙏. Johnnys coronatest visade betydligt starkare positivt än mina test, så det var ingen tvekan om saken att han var smittad.

På tisdag kväll for vi till Lillö för att hämta honung som lämnat dit. Spelade lite Afrikas stjärna också och åt korv med bröd.



På onsdag eftermiddag/kväll for vi till Lillö igen. Hellre är man ju där än där hemma. Så då blev det två nätter där igen. Jag förnyade blombänken framför gungan, grävde bort allt ogräs, hittade de försvunna blommorna som gömt sig bland ogräset. Sen planterade jag akleja, gräslök och gullviva som jag grävt upp där hemma och tagit med. Sedan sådde jag lite sallad och satte ner några squash frön. Får se om squashen hinner bli till något.


På torsdag tänkte jag att jag måste nog ta och röra på mig lite, så jag orkar springa runt på jobbet i helgen. Har ju hört att det tagit så länge för vissa att träna upp konditionen igen efter corona. Men promenaden kändes nog som vanligt, så tur var ju det, gick en liten extra runda till 60-skylten efter Köklotvägen. Måste säga att vi nog slapp lindrigt undan denna gång vi fick corona. Man vet ju aldrig hur det blir en ny gång (hoppas det var första och sista gången).


Det var lite mulet och blåsigt väder mellan varven. Jag rensade bort lite gräs och annat skräp vid stranden. Wilma hjälpte till.


På eftermiddagen ville Johnny också ta en promenad, så då gick vi en kort sväng mot Fladan. Inspekterade den nybyggda vägen på samma gång.




Egentligen kändes det som om jag mest stod i köket denna torsdag. Till lunch lagade vi pizza, sen morotsbiffar med tillbehör till middag. Ja och en rabarberpaj också. Det blev mycket disk 😅🙈. 


På fredagen åkte vi hem redan på förmiddagen så jag skulle hinna med alla ärenden jag hade att uträtta före nattjobbet.








Födelsedagshelg och coronapositiv

Jag hade sett framemot den lediga helgen länge. Efter att ha jobbat 4 hela helger i rad och den senaste veckan dessutom jobbat mera intensivt och med mindre personalstyrka så kändes det skönt att äntligen få lite ledigt. Den senaste veckan har jag tagit ett coronatest varje dag, eftersom jag blivit exponerad. Varje dag har det bara dykt upp ett streck. Så jag blev faktiskt lite överraskad, dock inte förvånad, då det på fredagsförmiddagen, efter att jag kommit hem från nattjobb, dök upp ett svagt andra streck. Trodde först inte på det, så tog ett till, med samma resultat. Då var det bara att boka tid till ett officiellt test då.


Svaret på det officiella testet skulle jag få om 1-2 dygn. Några symptom hade jag inte. Så skulle jag inte ha blivit exponerad så skulle jag ju heller inte ha tagit något test. 

Det blev ingen kalas helg som tidigare planerat, istället blev det en helg på Lillö. En riktigt bra helg ändå.


Vi satte ut roddbåten och rodde iväg en kort bit. Längre skulle vi ha kommit om vi hade haft motorn 😅.

Vi plockade lite häggblommor. Wilma tyckte också att de doftade gott.


Där båten legat upp och ner hittade vi några maskar. Va bra! Nu kunde vi gå och meta. 


Vi gick till fladan och testade fiskelyckan. Men antingen sov fiskarna eller så var de inte hungriga. Inte ens ett napp. Inte ens makaronerna ville de ha 😀.


Åt födelsedagstårta en dag för tidigt, bara för att tårtan redan hade tinat upp. Gott var det!


Jag kom på att jag ville såga lite ved, så då hjälptes vi åt. Jag sågade, Johnny klöv veden och Wilma staplade upp den. På söndagen hade vi sågat klart 🙂.


Jag väntade och väntade på det officiella testsvaret. Fick till sist gå in på Kanta och läsa, jo som jag trodde, även det visade POSITIVT. Jag hade corona. Textmeddelandet kom dock först på måndag morgon, 20 timmar senare. Tur att jag gick in på nätet och läste, för tänk om det hade visat negativt. Då skulle jag ju ha behövt vara på jobbet klockan 7 på måndag morgon. 

Och några direkta symptom har jag ännu inte fått efter 7 dagar. Har inte haft mera snuva eller ont i kroppen än vad jag normalt brukar ha. Snyter mig gör jag hela tiden annars också. Inget slem i halsen eller sjuk hals, inget. Så coronan är nog lömsk. Här skulle jag ha gått omkring helt ovetandes om att jag har corona, om jag inte skulle ha testat mig bara ifall om. 

Det blev alltså en lite annorlunda men bra födelsedagshelg ändå 🌺.





RSS 2.0