Böcker, vinterkläder och andra fynd

Det har inte blivit så många loppisrundor som vanligt, men varannan vecka har jag nog svängt in via något loppis. Combo och Comboliina har ännu förkortade öppethållningstider och öppnar först klockan 12, så har ofta svårt att hinna där via. Mellan 10-12 skulle jag ofta hinna gå en runda bara loppisarna skulle vara öppna den tiden. Hämtar oftast Wilma kl.13 från dagis. Från och med februari ska hon dock börja vara max 86 timmar på dagis istället för max 60, så kanske får mer tid över då. 

Det blir förstås mest kläder åt Wilma jag fyndar. Leksaker och böcker har hon förstås massor av, men svårt att låta bli att köpa då man hittar billigt.


Doktors saker har hon länge velat ha, så de måste hon få då vi hittade billiga. En Alfonsbok för 50 cent och Mamma Mu bok för 2€ var ju nästan ingenting.

Just nu använder hon kläder i storlek 98-104. Byxor i storlek 98 börjar bli små. Därför köper jag nu mest kläder i 110-116. Hon använder redan flera tröjor i den storleken, viker upp ärmarna lite så är de perfekta. Den rosa vinterjackan i storlek 110 passar säkert en kommande vinter, får bara se vilken vinter 🙂 Kax halaren hon har som är storlek 98 är nog ganska så precis om inte lite liten, så får se om jackan är liten eller stor i storleken. Än så länge såg den nog stor ut på henne, men tror nästan den passar nästa vinter.

Vad skulle man göra utan loppis? Ja inte vet jag 😀.




En snökoja

Dagen började med spyhuvudvärk för min del, så det blev ingen träff med Wilmas kompis idag. Istället gick vi ut och fortsatte bygga på snökojan. Frisk luft (och burana) gjorde susen. Vi har ännu inte inrett kojan, men en ugn byggde vi.


Vilket snöoväder vi hade igår. Vi var körandes runt Tervajoki så Wilma skulle sova, fick nog köra mitt på vägen och väja för drivor lite här och där. Johnnys pappa var här och plogade vägen och gården både igår och idag men ändå har jag fått skotta delar av gården flera varv. Roligt att skotta snö (så länge min rygg håller).

Det blir nästan ledig helg för mig, ska till natten på söndag. Jag borde få sova, är trött efter dubbelnatt och en dålig natt efter det. Får hoppas Wilma sover länge imorgon, men jag tvivlar. Bra dock att hon börjat gå o sova 21 tiden varje dag 🙂👍. 

Nu blir det Talang och Farmen på tv. Önskar er alla en fin helg ☀️.





Semester, kallt väder och korvgrillning

Den här veckan har jag haft semester. Wilma har fått vara på dagis 3 dagar ändå. Välbehövligt för oss båda 🙂. Vi har busat i snön, skottat snö och åkt pulka.


De kallaste dagarna var vi inte så mycket utomhus, vi busade inne istället. Jag lyckades pricka in service med bilen på den kallaste dagen. Så nu är bilen servad och besiktad 👍.




Idag då det var lite varmare väder blev det picknick och korvgrillning vid Petsmo simstrand. Något dopp blev det dock inte 🙂.





Det har varit en bra semester vecka. Har två veckor vintersemester kvar, men de tar jag i mitten av mars. Får se vad vi hittar på imorgon, förhoppningsvis får vi se solen ☀️.





Wilmas första skidtur

Förra lördagen testade Wilma sina skidor för första gången. Det gick riktigt bra, tills det började gå lite neråt och hon föll omkull. Då var det inte roligt mera, färdig skidat för den dagen. Får ta nya tag en annan dag ❤.




Vackert vinterväder

I onsdags tog jag mig en uppfriskande promenad i det kalla och fina vädret. Termometern visade hela -15 grader.
 
 



Årets första dagar

Det nya året har börjat bra. Blev en promenad på årets första dag. Lite senare åkte vi till Lillö i skymningen. Det var lika kallt inne som ute. Wilma tyckte vi skulle elda en brasa, men det får bli en annan gång.





Vi har också lekt i lekstugan och varit på en kvällspromenad. Wilma satt i pulkan fram till Marthagården, sen gick hon hela vägen hem 💕.


Julgranen åkte ut 4.1. Bollarna föll en och en av granen så den hade nog gjort sitt. Nu får vi säkert sopa upp barr fram till midsommar 🙂.


Nu har kylan kommit för att stanna veckan ut, -15 grader just nu, brr. Vi får hålla tummarna för lite varmare väder 🙂👍.







Nyårsafton 2020

Wilma och jag förberedde hela dagen, satte ut ljuslyktor, dukade och pyntade bordet.






Wilma tyckte vi skulle bjuda på pizza, men det fick nog bli lite annat gott 🙂. Denna nyårsafton firades tillsammans med Johnnys föräldrar och bror. Vi tar nya tag nästa nyår Mia och Tomi ⭐.


Whiskas fixade egen mat 🙂. 



Sedan gick vi ut och såg på ljusen och tände några sprakanstickor.







Efter att vi fått lite frisk luft gick vi in igen och spelade lite. Sedan blev det kaffe med dopp.


Detta år stöpte vi i honungsvax och inte i tenn. Det var ingen höjdare och tvivlar på att vi gör det igen. Får väl smälta några gamla tenn nyårslyckor nästa nyår 🙂.



Klockan blev sovdags för Wilma och hon somnade i egen säng lite efter kl.22. Vi andra fortsatte spela. Nyårsvakan från Finland och Sverige surrade på i bakgrunden. Det var roligt att spela lite sällskapsspel igen. Det händer så sällan. Nästan till klockan ett orkade vi spela, sen tackade gästerna för sig.


Tack 2020, vi hoppas på ett ännu bättre 2021⭐.



RSS 2.0