Julafton 2021

Det blev verkligen en snörik julafton i år. Många julklappar blev det också, ja åtminstone för Wilma 🙂. Hon fick börja dagen med att öppna ett stort paket som stått bakom granen flera dagar. Hon hade redan sett vems paket det var, det stod ju klart och tydligt WILMA på paketet 🙂. Inne i paketet fanns det lego. Molly behövde lite hjälp med sitt paket 🙂.



På dagen passade vi på att njuta av vintervädret en stund. Sedan blev det julbastu.


Blev ett snöigt besök vid gravgården lite senare.



Färden fortsatte sedan till Västervik där vi blev bjudna på god julmat. Matti och mamma hade hjälpts åt att fixa maten. Jag behövde bara köpa kalkonen (en bit, inte en hel kalkon alltså). En mjuk pepparkaka men lingon ovanpå svängde jag och Wilma ihop en dag, så den bjöd vi också på.

Före vi åt måste vi förstås se på Kalle anka 🙂.



Vi blev minsann mätta! Sedan började den långa väntan på jultomten. Det visade sig att det kommit så mycket snö så det tog en stund innan vi skymtade tomten genom fönstret 🎅. Han hade bråttom vidare så han lämnade paketen på trappan. 


Wilma fick en hel hög med paket. En massa fina saker. Hon hade önskat sig en hund, och det fick hon. Ja ingen riktig hund, utan en Lucy hund som kan göra olika saker. Tyvärr talar Lucy bara finska, men det gör inte så mycket. Måste bara lära henne att lyssna på Wilma och inte bara på mig 😅. Köpte hunden på loppis, Wilma var faktiskt den som hittade den och ville ha den. På ett villkor sa jag, att hon får vänta till julafton innan hon får leka med den. Ett bra köp var det verkligen. Kostade inte många euro jämfört med i butiken.


Efter paket utdelningen blev det kaffe, tårtor, ostbricka och en massa annat gott. Wilma fick äta sitt kvällsmål, klä på sig pyjamas och borsta tänderna innan vi tackade för oss 22.15. Skulle inte Johnny ha skottat gården före vi startade, så kan det nog hända att vi inte skulle ha kommit oss hem. Otroligt mycket snö hade kommit medan vi var där. Sammanlagt under dagen kom det nästan 50 cm. Som tur hade det kommit ca hälften av det här hemma ❄.


Även detta år blev det en bra julafton 🎅.





Den stora julvandringen 2021

I år for jag ensam med ljus till gravarna. Lite ensamt kändes det nog, det brukar ju vara pappa och jag som åker runt. Så blev det ju inte i år 😔. Istället fick jag åka med ett ljus till hans grav 😪❤. Började dock med att fara till gamla sidan av gravgården i Gamla Vasa.





Det var mörkt då jag kom till gravgården lite över åtta på morgonen, direkt efter nattjobbet 23.12.

Fortsatte sedan till stan och till pappas grav mfl.


Till sist blev det ett besök till Malax. 


Senare på kvällen åkte jag och Wilma med ett ljus till Kvevlax gravgård. Nya sidan av Gamla Vasa gravgård sparade vi till julafton. Ändå tog rundan nästan 3 timmar. Mest pga att tändaren krånglade och jag fick stå säkert 15 minuter på flera ställen och försöka få på ETT ljus 🙈. 

En stämningsfull runda var det, fastän stressnivån nog var ganska hög efter allt krånglande med tändaren 🕯.




Wilmas coronatest negativt, igen

Förra helgen blev Wilma förkyld för sjuttioelfte gången. En vecka hann hon vara på dagis innan det var dags igen. Körde via Kaserntorget i söndags, där var det lååång kö till coronatestningen. Körde hem igen. På måndagen bokade jag enkelt och smidigt tid till coronatest vid Hvc. Ett dygn tog det innan svaret kom, negativt, som tur var. 

Så här glad blev Wilma över det, eller så var hon bara annars glad 🙂.


Ännu är hon förkyld och hostar. Det ger väl med sig om nån vecka 🙈.





God Jul

 



Granen står så grön och barrande i stugan

Redan helgen före Lucia inhandlades årets gran. Direkt samma dag kom den in. Det tog dock någon dag till innan den kläddes. Och ännu någon dag till innan jag fick dit glittret.


Då bilden togs hade bocken ännu inte hittat ut ur skrubben.


Före granen var klädd var den en sväng via golvet också. Allt vatten ur julgransfoten ut över golvet 😬🙈. Vi tror att orsaken till det hela var att granen torkat lite i värmen så att den släppte nere vid foten och allt åkte i golvet. Någon katt tror jag inte har rört granen. De har ju inte varit så värst intresserade av själva granen på de närmaste 15 åren 🙂. Förut drack de vatten ur julgransfoten, men med denna fot slipper de inte riktigt dit. Missödet resulterade i att den nu barrar som bara den. Får hoppas den har några barr kvar på julafton 😅🎅.





En liten Lucia

Passligt inför luciadagen hade jag köpt en luciaklänning åt Wilma. Någon krona behövde vi inte köpa för en sådan fanns hos mommo, min gamla. Vi åkte till fammo och faffa och lussade lite snabbt före jag åkte till jobbet på julmiddag. 


Wilma tyckte inte riktigt om att ha kronan på huvudet, kan hända den var lite stor. Senare på kvällen var vi på lucia och julmarknad vid f.d. skolan i Veikars. Vi vann alla tre på lotteriet 🙂.






Julfiilis utan tomte och en missad Lucia

Förra helgen besökte vi Julfiilis marknaden i stan. I år måste man betala inträde, 5 euro kostade det för oss tre tillsammans. Inte dyrt, men kändes onödigt. Wilma klappade ett får och en get, det var väl det bästa. Någon tomte såg vi inte skymten av fastän jag läst i programmet att han skulle vara där just då. Wilma blev förstås besviken då hon inte fick träffa tomten 😕. Tror vi klarar oss utan ett besök dit nästa år.


Efter marknaden hade vi lite extra tid, så då blev det fika vid simhallen. Wilma hade aldrig varit dit förut, så det var lite spännande att se på alla som simmade. Sedan såg hon lekhörnan så då skulle den testas 🙂. Nu då hon har varit sista gången på babysim borde vi nog åka och simma någon annanstans nån gång i vår.


Sedan åkte vi till Västervik för att se på Lucia vid Hannas stuga. Hade ingen brådska från parkeringen då Lucia inte skulle vara där exakt då det började. Vi blev minst sagt besvikna, åter igen denna dag, då vi missat Lucia. Tydligen hade hon bara ridit snabbt förbi just då tillställningen började. Wilma köpte en slickepinne och sen for vi till mamma på mat.




Vi får hoppas på bättre tur med både tomten och Lucia ett annat år 🙂🎅.





Tjejkväll i Koskö och ett pepparkakshus

För en och en halv vecka sedan blev det äntligen träff med mammorna från mamma-barn gruppen. Första gången på över 3 år som vi bara träffades vi mammor, utan barn. Bättre sent än aldrig 🙂. Vi åt och drack gott och bara umgicks. Spelade ett parti "När då då" också.


Det här gör vi om snart igen 🙂.

En annan dag blev det pepparkakshus tillverkning här i huset. Jag har inget vidare tålamod med pepparkakshus, så det är Johnnys och Wilmas uppgift att fixa den saken 🙂.


Fjolårets pepparkakshus står ännu kvar på wc:n där uppe. Muminhuset som de lagade året före det fick åka i roskis, det hade gjort sitt och började falla ihop 🙈. Får se hur länge årets pepparkakshus håller ihop 🙂.




Fint vinterväder på Lillö

Förra veckan hade jag semester. Passade på att fara till Lillö en dag då Wilma var på dagis. Skottade snö och njöt av utsikten. Mitt i allt hade jag varit där över en timme 🙂. 


Tyvärr slapp jag inte in då låset var fruset. Måste försöka pånytt en annan dag.



Nu väntar jag till våren och sommaren då man kan börja sova på Lillö igen 🙂.






5 års kalas 🎈

För snart två veckor sedan var vi på Lucas 5-års kalas 🥳. Han fick förstås Lego, vad annars 🙂. Lucas mamma hade som vanligt gjort fina tårtor, goda var de också 🎂.



Där hade det också flyttat in en liten tomtenisse 🎅.


Stort GRATTIS än en gång 🎁🥳.




Glögg och reflexbana på dagis

Detta år blir det heller ingen dagisjulfest med föräldrarna inbjudna. Istället ordnades det en glöggkväll utomhus. Det var riktigt skoj! Vi började med att gå en reflexbana i skogen, i mörkret. Det var spännande. Det var ju tur vi hade ficklampa 🙂. Längs banan fick man svara på frågor som hängde lite här och där. Riktigt roligt, det här gör vi gärna igen.


Kvällen var kall, så efteråt var det gott med varm glögg och saft. Ja och pepparkakor förstås. Barnen lekte på dagisgården och sedan sjöng de några julsånger för alla föräldrar. 


Det var en riktigt rolig kväll 🙂.





Julmarknad på Stundars 2021

Ifjol blev det ingen marknad på Stundars. I år kom marknaden tillbaka. Och vilken återkomst, vi var verkligen inte de enda besökarna på marknaden. Tror nog det var besöksrekord. Ja mycket folk var det! Vi köpte inte så mycket, något smått bara. Wilma fick leka av sig lite i lekparken också.
 
 
Förut om åren har det ju ordnats ringlekar för barn, men nu ordnades det ju förstås inget sådant. Får hoppas de ordnar ringlekar ett annat år så Wilma skulle få vara med, tror hon skulle tycka om det. Tyvärr fick jag inte riktigt någon julkänsla i år, tror jag hade för fullt upp med att hålla reda på Wilma. Hann nästan inte ens se vad de sålde. Får hoppas julkänslan kommer, ja senast på julafton om inte annat ☺.
 



Julöppning 🎅

21.11 var vi på julöppning till stan. Tyvärr ordnades inget fyrverkeri i år heller. Vet inte om de helt slutat med det eller om de bara har uppehåll nu under coronan. Synd i alla fall. Det brukar ju vara det bästa med hela julöppningen, ja om man frågar mig. Wilma tyckte dock att det var roligt att åka karusell på torget och träffa jultomten inne i Rewell.
 

Jultomten var lite spännande, så den annars så pratglada treåringen blev plötsligt tyst. Men riktigt skrämmande var tomten inte, för då vi skulle fara på nästa julmarknad funderade hon om hon skulle få träffa tomten igen.
 
 
Som avslutning på en bra julöppning så snurrade Wilma på ett lyckohjul och vann en fin penna som såg ut som en blomma 🙂.




RSS 2.0