Påskpyntat

I flera veckors tid har Wilma och Johnny pysslat och lagat påskpynt. I år har jag endast tagit fram några påsktuppar och påskdukar samt planterat lite påskblommor där ute.


Också på Lillö har vi pyntat 🐥.



Här om dagen hjälptes vi åt att sätta fjädrar i trädet ute vid vägen.


Hälge ville också ha en blomma 🙂.


Jag jobbar natten till långfredag samt 7-15 på måndag, är ledig lördag och söndag.

Nu kan påsken komma, vi är redo 🐥.







Njutit av vårsolen

Det här blev en bra dag. Började med att fara till bibban och låna böcker. Sedan blev det en timme vid Edvinstigens lekpark. Där gungade vi, åkte karusell och linbana och kastade lite grus 🙂.




Wilma åt halva lunchen i bilen på väg till Lillö. Bra var det för det tog en stund innan jag fick upp eld i spisen. Sedan åt vi vår matsäck. Wilma gjorde många "katt-kakor" i snön. Vi skottade en väg till bastuterrassen och tog bort lite snö bakom huset så man får på gasen. 








Inne var det bara en grad då vi kom, ute var det 7. Hela 13 grader kom vi upp i inomhus, men då eldade vi inte så mycket heller. Vi spelade några spel och lekte att vi sov i sängarna.


Vilket vårväder! Solen värmde skönt i ansiktet, jag tror nästan jag blev lite solbränd 😎. Hoppas på fler fina vårdagar ☀️.




Påskbana

Idag var vi till Vestis i Gerby på påskbana. Det var riktigt roligt! Vi fick en karta som vi skulle följa. Vid varje "station" skulle man göra någonting och så fick man ett påskmärke. 


Wilma tyckte det var spännande att söka efter alla märken. Att dansa som en påskkyckling var inte lika intressant 🙂. 


Vi flög också som en påskhäxa, kastade bollar och målade ett påskägg.


På sista stället hade påskharen gömt en överraskningspåse med lite smått och gott 🐰.


Åtta påskmärken hittade vi 🙂.

Tack till Vestis för en rolig påskbana 🙂🐥.





Semester

I måndags började äntligen min efterlängtade semester. Två veckor ledig. Visserligen skulle jag ju mer än gärna ha åkt på någon resa (typ till Sverige), men det går ju inte i dessa tider tyvärr. Är glad att få vara ledig ändå 🙂.


I måndags var vi till en lekpark och till Wilmas mommo och moffa. Wilma var tyvärr inte på det bästa humöret, men så kan det vara ibland. Det blev ingen lång stund vid lekparken. Var nog snön och isen som ställde till det. Var svårt att gå där och Wilma ville inte rutscha, gunga eller något annat.





Lekparken fanns ganska nära mommo och moffa, så vi for dit och lekte istället. 


Igår blev det en loppisrunda för mig. Hittade lite smått. Inga stora saker. Wilma fick vara hos fammo och faffa under tiden.

Idag blev det äntligen frissa tid för mig. Topparna klippta och lite slingor. Har nog inte färgat håret på flera år, så var trött på min vanliga färg. Får se hur det blir 🙂.


Wilma får vara på dagis tre dagar denna vecka. Blir två dagar nästa vecka. Bra så hon får leka av sig lite. Jag har inga större planer för resten av semestern, men tanken är väl att få städat lite här och där. Nån dag ska jag nog bara ligga framför tv:n, det kan också behövas 🙂. 





Våffeldags

En kväll tog vi in våffeljärnet från föjset. Det blev inte använt då vi bodde där. Så våfflor gräddade vi senast då vi bodde i Smedsby. Det är ju över 10 år sedan 😃. Det var dags nu. De blev riktigt goda 😋.


Wilma åt på "stående fot" i köket. Det fick bli den dagens kvällsmål 🙂. Smaskens 😋.





Två buketter

På Kvinnodagen kom Johnny hem med två buketter tulpaner 😍⚘. En bukett åt mig och en åt Wilma. Då solen lyste in här om dagen var de som vackrast.





Nu då våren snart är här blir det säkert ännu fler tulpanbuketter. Helst skulle jag vilja köpa en varje vecka 🙂.





Lekparkslek i både snö och sol

En kväll och en förmiddag i förra veckan åkte vi till dagisgården och lekte. Wilma har ju varit borta från dagis i flera veckor, så hon tyckte det var kul att få rutscha igen.








Båtparken i Metviken besökte vi senast i höstas, men nu var det dags igen. Klockan var nästan matdags så vi hann inte vara där länge än cirka en halvtimme, men vi hann med mycket 🙂.









Där finns ju förutom de vanliga lekparkssakerna som gungor och rutschbana också studsmatta och en större xylofon och andra rör att spela på. 

Nästa gång får vi se till att vi har mera tid på oss och kanske vi tar med picknickväskan då också.





Söndag på Lillö

I söndags for vi till Lillö alla tre. Det hade kommit mera snö sedan vi var dit sist, så det blev att skotta även denna gång. 


Denna gång var dörren inte fastfrusen som tur var. Vi gick in och tände en brasa. Wilma lekte med sina saker och så åt vi vår medhavda matsäck.


Sedan gick vi ut och lekte. Wilma byggde en stor tårta. Johnny och jag skottade bort all snö från terrassen.


Det var minst sagt MYCKET snö på terrassen. Det straffade sig förstås efteråt med ännu mera sjuk nacke och axlar, men snön skulle bort. Så länge det inte kommer massor av snö den närmsta tiden så får vi snart börja grilla på terrassen 🙂☀️.






RSS 2.0