Tåglekparken med moffa

Här om dagen skjutsade jag mamma till frissan. Under tiden som hon blev fin i håret åkte jag, Wilma och Wilmas moffa till "tåglekparken". Det var eftermiddag, så det var inte så många andra barn där, men Wilma tyckte det var roligt ändå 🙂. Mest stolt var hon nog över att hon kunde balansera själv på de gula cirklarna. Senast vi besökte lekparken vågade hon inte gå själv, men nu ville hon bara ha lite hjälp emellanåt. Sen sa hon "mamma gå bort". Så hon var riktigt duktig 😍.



Sen tog vi en kort promenad ner mot vattnet. Det var fint i Björkparken.




Sedan for vi till Västervik och åt glass, mums 😋.





Äntligen två dagar ledigt

På torsdag kväll efter jobb, Prisma och Rolls besök åkte vi till Lillö. Äntligen hade jag två dagar ledigt. Senast det hände var 28.7-29.7, alltså för över 3 veckor sedan. Var skönt att få koppla av lite och bara göra det man kände för.


Det var högt vatten, så här högt har det inte varit på hela sommaren. Skulle få vara så här högt hela tiden.



Hade visserligen nästan ingen strand, men var ju passligt med vatten. Tyvärr var det väl kallt, så blev inget dopp.

På fredagen for Johnny på jobb. Jag och Wilma for och hälsade på Wilmas mommo och moffa. For sedan tillbaka till Lillö igen.


Wilma kokade lite "korvsoppa". Den blev god 🙂 


Johnny hade satt upp lite ny belysning. Bl.a. den här lampan i fönstret som går på timer. Han hade också satt upp små lampor i storleken av en vanlig lampknapp i varje rum. Bra med mera belysning nu då det snabbt blir mörkt om kvällarna.


På lördagen for vi på gårdsloppis till Iskmo/Jungsund. Jag fyndade bl.a. en del kläder åt mig själv. Vid Iskmo dagis sålde de plättar och korv, det var gott. Men lite besvärligt att äta en stor plätt med vispgrädde utan bestick. 😋.


Efter loppisrundan for vi på pizza till Replot. Wilmas fammo och faffa kom också med. For via efter färska syltgrisar och sen på kaffe till Lillö.




På kvällen åkte vi hem igen. Jag fick äntligen tvättat golvet på Lillö före vi for hem, har tänkt göra det hela sommaren 😄.

Nu ser jag framemot en ledig helg kommande helg. Är fyra veckor sedan sist 😮.




Nytt i muminhyllan

På mumindagen den 9.8 kom det ut en ny specialmugg. Jag var dock inte en av dem som stod och köade för att få en (eller var det helst nån kö?!). Johnnys bror hade handlat flera så både jag och Wilma fick köpa varsin 🙂👍.


Då semesterpengarna äntligen kom kände jag att det var dags att köpa årets sommarmugg. Jag fick ju ingen till födelsedagen 😪. Så det var hög tid att köpa en, eller rättare sagt två, innan de slutar sälja dem 🙂. Får se då sen om de rear bort dem som de gjort med fjolårets mugg (som jag har ×- antal av 🙈).


Jag tycker årets mugg är mycket finare än fjolårets gröna. Får se hur nästa vintermugg kommer att se ut, väntar med spänning 🙂.





15 års kalas 🎈

Det börjar redan vara nästan 2 veckor sedan vi firade Williams 15-årsdag. Samma lördag som det ordnades festival i stan, så vi hörde lite "dunka dunka" därifrån 🙂. Kalaset ordnades som vanligt på Sommarbo i Gerby. Det var riktigt passligt väder, men det blev försent att ta sig ett dopp 🌊.


Vi satt ute och drack limsa och åt en massa gott 😋.


Åt lite hallon som vi hittade vid skogskanten och gungade lite. Såpbubblorna kom också fram 🙂.



Stort GRATTIS än en gång! 🎈





Augusti är här

Dagis har börjat igen. Ganska skönt egentligen. Wilma har nog saknat sina dagiskompisar. Jag har jobbat ganska intensivt de senaste veckorna. Har bara enstaka lediga dagar fram till Juthbacka helgen. Ja som inte blir av nu då 😔. Årets höjdpunkt som är inhiberad för andra året i rad. Men vad kan man. Dumma corona 😷. 


Vi har plockat en hel del vinbär. Lite blåbär och hallon också.


Måste förstås åka till Lillö så fort ledig tid finns 🙂.


Det är gott med glass också 😋.


Lite tid här hemma har vi också hunnit med mellan alla arbetsskift och dagisdagar.




Solrosorna som Wilma sådde i en kopp på dagis och gav åt mig till morsdag har vuxit bra. Nu blommar de så fint 😍. I år kommer det massor av äpplen, får se vad vi ska göra med dem alla.


I onsdags, på min enda lediga dag den här veckan, var det fullt upp. Vi började med att fara till tandläkaren på 3-års koll med Wilma. Väntade i 30 min, PÅ FEL STÄLLE!! Hur skulle jag kunna veta att personen hon skulle till har sitt rum på andra våningen. Stod varken i påminnelse meddelandet jag fick dagen före eller på någon skylt där nere (vad jag såg). Fick till sist fråga i infon, sen kom vi rätt. Besöket tog 10 minuter och hon såg bara snabbt i munnen och gav lite info. Sen spurtade vi iväg till Lillö, Johnny kom också. Lite senare dök sotaren upp. Allt såg bra ut, bara att elda vidare 👍. 

På kvällen var vi på höstens första familjesim. Som tur fick Wilma fortsätta simma fastän hon kommit upp till åldersgränsen på 3 år.


Ikväll har vi njutit av det fina vädret. Först åt vi pizza ute, sen blev det baddags för Wilma 🙂.




Loppisrace i Nykarleby

Ifjol ordnades inget loppisrace i Nykarleby, men i år var det dags igen. Wilma minns knappast att hon var med sommaren 2019 och fyndade sandaler. I år fyndade vi desto mera.


Det ösregnade då vi for hemifrån, men jag sa åt Johnny att det börjar regna först senare i Nykarleby. Rätt hade jag. Det höll upp hela rundan (med undantag av några små droppar). 


Det var roligt att gå omkring bland alla 34 försäljningsställen. De fanns ju så nära varandra. Bilen blev nästan full av fynd. Köpte bl.a. en stol åt Wilma som ska vara på Lillö. En version mindre av tv-stolen som finns där. En del kläder, leksaker och annat.


Då vi satte oss i bilen då vi fyndat färdigt så öste regnet ner. Passligt så. Vi avslutade Nykarleby besöket med pizza vid den lokala pizzerian. Mums.





Promenad till Saltkaret med Wilma

Förra torsdagen blev det en promenad till Saltkaret. Igen för min del. Var ju dit tidigare i sommar också. Wilma var först inte på humör, men det gick bra sen.


Sedan hade vi lite picknick nedanför tornet. Wilma tyckte det var gott med salta nötter 🙂.





En kväll på stan

En kväll i förra veckan åkte jag och Linda till stan en kväll för att äta och dricka något gott. Vi konstaterade att det var 10 år sedan vi varit "ute" och ätit tillsammans senast. Så det var på tiden. Vi kunde inte ha valt bättre dag. En av de varmaste på hela sommaren. Tyvärr fick vi inte sitta ute vid Faros där vi bokat bord eftersom de skulle ha musikunderhållning utomhus (och vi ville inte betala för att lyssna på den). Det blev Faros burgare för oss båda, gott var det och snabbt gick det att få maten 🙂👍.


Svettigt blev det inomhus, så det var skönt att kunna gå vidare till Strampen och sitta ute. Satt också en stund på terrassen vid Inre hamnen.



Besökte ännu några andra ställen innan vi åkte hem igen. Tack för en trevlig kväll. Det här gör vi om (dock tidigare än om 10 år 😅).






Auktion i Pensala

Förra lördagen åkte vi äntligen på en riktig auktion. Det var längesedan sist. Hade med matsäck och en hel del underhållning åt Wilma. Har man en gång åkt iväg så åker man inte hem direkt. Tre timmar var vi där! Det trodde jag inte då vi kom dit. Där var mycket folk, en del skräp och bättre saker. Inget speciellt som vi behövde, kanske en spis men den blev för dyr.



Wilma underhöll sig med att se på folk, rita, klistermärken, modellera, plocka blommor och äta 🙂.




Vi ropade inte in något, men roligt var det ändå. Sedan blev det mat vid kaffestugan i Oravais. Sen sov Wilma hela vägen till Lillö 🙂.





RSS 2.0