Lunch på Lillö och en promenad till Saltkaret

Igår åkte vi till Lillö för att luncha utomhus. Solen sken och det var riktigt varmt på bastuterrassen. Visserligen blåste det ganska hårt, men i lä var det varmt. Vi grillade korv och tomater. Lite coleslaw hade vi också med. Smaskens. Där satt vi i några timmar och njöt av vädret. 
 
 
Sedan åkte vi vidare över Replotbron, via Replot hamn vidare till Björkö.
 
 
Åkte ut till Svedjehamn där vi parkerade och vandrade upp till Saltkaret. Uppe i tornet blåste det hårt, 14 m/s visade det senare vid Replotbron.
 
 
Det blev en riktigt bra lördag, lite frisk luft fick vi ju dessutom. 
 



Vår vid forsen

Igår kväll passade vi på att ta en cykeltur i solskenet. Det blev en tur till forsen för att kolla läget där.
 
 
Sedan spenderade vi några timmar på Målarbackan innan vi cyklade hem i solnedgången. 
 
 
En perfekt fredagskväll.



Vackra ting i köket

Fredag igen då. Känns skönt, har ju ändå ledigt till söndag. Idag tänkte jag visa lite bilder från vårt kök. Inte för att det ändrats så mycket där, men varför skulle det göra det om jag trivs med hur det ser ut just nu. Förstås finns det saker jag skulle vilja ändra på, men de är ju onödiga att fotografera. T.ex. skulle jag vilja ha bättre förvaring under det ena fönstret där vi nu har en öppen förvaringshylla/bord på hjul. Inget fel på bordet, men en inbyggd bänk med lådor skulle verkligen behövas. Vi har ju inte precis något stort kök. Ja nu skulle vi ju inte tala om sakerna som jag är missnöjd med, utan de små detaljerna som jag tycker om.
 
Det gamla skärbrädet från Arabia använder jag inte. Det står mest där och ser vackert ut. För visst, man måste ju ha vackra saker att se på i ett kök också och inte bara fula kattmatspåsar.
 
 
Något som jag är nöjd med är nog de inbyggda fönsterbrädena. Bra förvaring och perfekt för en julkaktus i en blommig kruka. 
 
 
 
Den kanske inte är lika "inne" som för något år sedan, med vad gör nu det. Jag bara älskar den här Hartwall trälådan. Skulle absolut inte kunna sälja den...ja kanske om jag skulle få en miljon...
 
 
Den öppna hyllan med virkade spetskanter är en favorit i köket. Ibland byter saker plats, ibland står de samma kvar en längre tid. Just nu har jag inte ändrat något i hyllan på vem vet när. Sakerna har nog hittat sin rätta plats.
 
 
En annan sak som jag kan sitta länge och bara titta på är nog vitrinskåpet. Det är sällan belysningen är tänd, men då det en gång lyser då får det lysa resten av dagen.
 
 
Nu ska jag fortsätta njuta av fredagen, kasta upp benen i soffan och se på ett till avsnitt av Paradise Hotel Norge. Är lite svårt till en början att förstå alla norska dialekter, men efter några säsonger har faktiskt börjat förstå mer och mer. Bra att kunna lite norska då vi åker till Norge i sommar, hehe.
 
Trevlig helg!
 



Whiskas 10 år!

Idag fyller Whiskas hela 10 år! Tänk att det har gått tio år sedan jag hjälpte Mollys alla ungar till världen. Det känns nästan som igår. Dagen till ära fick hon lite lyxig mat samt en hatt. Hatten var hon inte så förtjust i så den åkte snabbt av. 
 
 
Idag har jag uträttat lite ärenden i stan samt varit till gymmet och butiken. Ikväll blir det nattjobb igen. Sedan ledig till söndag morgon. Håller tummarna för bättre väder i helgen, ja man kan ju alltid önska.
 



Värsta vintervädret

Ja, nu har vi vinter igen. Får se hur länge. Det är blåser som bara den och snöar där ute just nu, riktigt vinterväder. Usch då! Tur att jag inte behöver gå ut mera idag. Slutade jobbet kl.9. Sen blev det gymmet i 1,5 timme. Har försökt att gymma 3-4 gånger per vecka nu i några veckor, och än så länge har det gått bra. Alltid då jag tycker jag har kommit igång ordentligt brukar jag bli sjuk, så hoppas jag slipper både förkylning och spysjuka. Idag var jag dessutom på stretchning en halvtimme, det var välbehövligt. Borde nog gå på det oftare, är så dålig på att ta mig tid för att stretcha. 
 
Då jag kom hem såg det ut så här på gården, nu är det nog mycket vitare på marken. Suck, jag som har lagt undan snöskottan, måste jag ta fram den nu igen, hoppas inte.
 
 
Molly såg först skeptisk ut då jag frågade om hon ville gå ut. Sen gick hon nog ut och var ute någon timme. Det är bra med stora uthus. Då hon kom in kom hon nämligen därifrån, så någon nöd hade det inte gått på henne. Varför stå ute i snön då man kan vara ute men ändå inne.
 
 
Nu har jag sett på några avsnitt av Ex on the beach Sverige, kan hända jag ser något avsnitt till. Kan med gott samvete göra vad jag vill och bara ta det lugnt. Maten är färdig, kokade korvsoppa igår så det skulle räcka två dagar. Tvättmaskinen snurrar och torktumlaren likaså. Så mycket mera tror jag inte jag ska göra idag. Möjligtvis spela lite Simcity, hehe. 
 



Den första krokusen

Våren är lite trög i starten i år. Men igår såg jag att första krokusen tittat upp ur jorden. Det var på tiden. Såg dock inte skymten av några andra blommor. Var är blåsipporna? Såg mest några torkade blad, får se om de alls piggnar till.
 
 
Molly och Whiskas sköter om gödslingen av blombänken, men de kunde nog lära sig att platta till jorden lite bättre. Just nu ser det ut som en berg och dal bana. Snön på andra sidan gården ligger envist kvar, men visst minskar det. Får se om det kommer mera snö idag eller imorgon. Önskar att det inte kommer mera.
 
 
Det är ännu nästan för tidigt att ge sig på blombänken runt stenen. Fjolårets torkade blommor ska bort, men en del blad är ännu fastfrusna. Får nog vänta några dagar innan jag kan börja rensa. Väntar på att få börja så i odlingslådorna, men ännu är det för kallt. Vet ännu inte vad vi ska så där i år, men sallad, basilika och squash blir det åtminstone. Dill och persilja känns ganska onödigt att så för de använder jag inte.
 
 
Vårsolen värmer åtmintone skönt då den visar sig. Whiskas tycker om att njuta i solen. Det är dock inte så trevligt då katterna rullar runt i gruset och sedan kommer in och hoppar i sängen, men det är sådant man får leva med, hehe. 
 
Idag ska jag till jobbet först till natten. Känns som om jag är hemma hela denna vecka då jag bara jobbar nätter. Har dock inte dubbelnatt utan har natt nu tisdag till onsdag och sedan torsdag till fredag. På söndag har jag morgontur. Ganska skön arbetsvecka egentligen. 
 
Nej nu ska jag se ett avsnitt av en bra serie, sen får jag se vad jag hittar på.
 



Lyx frukost och en rolig dag

Igår fixade jag bacon och ägg till frukost, det var ju ändå Johnnys födelsedag. Några paket fick han också .
 
 
Lite senare på förmiddagen åkte jag in mot stan för att träffa Sofia och Malena. Åkte ut till Vasklot och träffade Malena och barnen vid hotellet de övernattat på. Roligt att träffa er! Fin utsikt över vattnet där bakom hotellet var det också.
 
 
Sedan tog vi en runda på Comboliina. Vi hittade alla något smått att köpa. Till sist blev det mat och kaffe på Abc. Det blev några riktigt trevliga timmar tillsammans. 
 
På kvällen kom Johnnys bror hit på tårta. Nu borde det vara färdig kalasat för denna gång. En månad kvar tills nästa bjudning. 
 
Har haft långledigt över helgen, fre-må, ska först till natten imorgon. Kommande arbetslista arbetar jag lite mera intensivt, men det ska nog gå det också. Kan ju inte bara vara ledig. 
 
Nu skiner solen. Tror jag åker iväg till gymmet en sväng, även om det lockar att vara utomhus. Nej det får nog bli gymmet, skulle ändå inte få något vettigt gjort där ute, skulle nog sätta mig ner och göra ingenting, hehe. 
 
Önskar er en solig och fin vecka!
 



Mässbesök och födelsedagsfirande

Igår hade vi program hela dagen. Vi hade fribiljetter till mässan i Botniahallen, så vi började dagen där. Spelade bingo som Wasaline ordnade, men vann ingenting. Lyssnade också lite på FORK som uppträdde. Sedan vandrade vi runt på mässan och fyllde i x antal tävlingslappar, hoppas vi vinner något nu då, hehe. Det blev dock ett billigt mäss besök, inte en euro gjorde vi av med. Bra så.
 
 
Lunchen intog på Smedsbys bästa hamburgarställe, Smith´s Burgers såklart. Då vi lunchat färdigt och kom ut möttes vi av snöblandat regn, usch då. Var är värmen? 
 
På kvällen kom mamma och pappa samt Johnnys föräldrar hit för att fira Johnnys födelsedag. Det blev en trevlig kväll. Spelade lite "När då då" också.
 
 
Tog fram finporslinet dagen till ära, muminmuggarna fick lämna i hyllan. Det fick bli köpt tårta denna gång, minst lika god som hemlagad. Denna Strawberry cheesecake köper vi nog igen, den var riktigt smaskig.
 



Middag på Fondis

Det blev alltså Fondis igår. Vet inte när jag senast varit in dit, om jag ens varit dit. Jo nog har jag väl varit dit nångång, men minns ej vilket årtal. Det kändes nog att vi var på en lite bättre restaurang, vi är ju inte riktigt vana med sånt. Det blev ingen biff för mig. Istället tog vi varsin "planka". Det var ingen förrätt, men inte heller en varmrätt, utan något där mitt emellan. Allt var kallt förutom franskisarna. Lite tapas liknande. Måste säga att jag blev överraskad, riktigt gott var det och mätt blev jag. Det enda som jag skulle ha kunnat lämna bort var olivröran. 
 
 
Lite väl saftigt var nog priset, men sist och slutligen blev det inte så många euro dyrare än vad det brukar bli t.ex. på Amarillo. Nöjda och belåtna kunde vi åka hem igen. Säkerligen var det inte sista gången vi besökte stället. 
 



Dagens muffins

Då var muffinsen klara! Sådär lagom till fredagsmyset. Nå nej, inte riktigt. Ska spara dem till morgondagens kaffebjudning. 
 
 
Idag blev det faktiskt ingen loppisrunda, fastän det är fredag. Men förmiddagsjumppan kunde jag ju inte missa. Sedan gick jag omkring på Prisma i säkert 1,5 timme, vet inte vart tiden for iväg. Jag kom ändå bara ut med en massa mat. 
 
 
Nu ska vi snart åka iväg till stan. Ska bjuda Johnny på födelsedagsmiddag. Tänkte vi skulle testa Fondis denna gång. Hoppas de har bra mat där! Vi är ju så vana med Amarillo och Pancho Villa, så hoppas verkligen vi inte behöver bli besvikna. Jag är sugen på en god köttbit, inget griskött utan en riktig bit oxkött ska det vara. Vi får se vad vi hittar på menyn. 
 
Hoppas ni får en bra start på helgen allihopa! Vi ses väl på mässan i Botniahallen imorgon?
 
 



En torsdag i april

Har en effektiv morgon bakom mig. Har tvättat städat och renbäddat. Sällan jag städar sådär noggrant i sovrummet, men det behövdes nog. Skulle egentligen behöva klättra upp på skåpen och torka damm också, men det man inte ser lider man inte av, hehe. Förstår inte varifrån allt damm kommer. Förutom fönstertvättning så är nog dammtorkning något av det tråkigaste jag vet. Det är bäst att blunda nu då vårsolen lyser in, ja i alla fall om man inte vill se hur smutsigt och dammigt det är överallt. 
 
 
För någon vecka sedan pyntade jag matbordet med dessa blommor. Tyvärr har de redan åkt i roskis. Ja det gjorde faktiskt påskriset idag också. Påsken städas bort, men vad ska jag plocka fram? Egentligen borde jag storstäda i de flesta skåp. Rensa och plocka om lite. Kanske något kan säljas. Jag är dock lite lat så fastän jag vet vissa saker som jag inte vill ha kvar så kommer jag mig inte för att boka ett loppisbord. Att sälja småsaker på nätet är inte riktigt min grej. Är det dock någon som är intresserad av att köpa vår gamla säng så hör av dig! Nu är den nämligen till salu, 150€ och den blir din. Länk till annonsen HÄR.
 
Nu ska jag nog fortsätta städa. Det vankas nämligen kalas här i helgen. Denna helg ska vi också åka på stormässa till Botniahallen och så blir det träff med Malena och Sofia på söndagen. Roligt att ha något att se framemot!
 
Hoppas ni får en bra torsdag!
 



Gosiga katter och några loppisfynd

En ledig dag mitt i veckan, vad är nu bättre än det? Vad katterna har att säga som saken vet jag inte, de är ju mest lediga hela tiden.
 
 
Idag storhandlade vi bastustenar. Såg att de hade billiga stenar på K-Rauta, bara 2 euro per låda. Förr om dagen talade vi om att vi nog borde byta stenar då vi använder bastun så ofta. Helt perfekt tajming alltså! Förutom stenshopping blev det också lite jumppa och ett varv via två loppisar. Fyndade lite ett och annat, både presenter och saker åt mig själv. 
 
 
Köpte bl.a ett kuddöverdrag (undrar hur många jag egentligen har), en topp och en bok. Blev riktigt glad då jag hittade boken under lite annat "skräp" i en hylla. Vi har nämligen tänkt åka till Norge och närmare bestämt Oslo i sommar. Nu ska jag lusläsa boken och se vad som finns att se i staden. Kan inte få nog av resor. Har nog flera andra resor färdiga i huvudet, det är bara pengarna som fattas, hehe. 
 
Nu ska jag nog sluta svamla, måste ju laga färdigt maten. Börjar bli lite smått hungrigt då min lunch endast bestod av en yoghurt och ett äpple, men så är det då jag är på språng och inte har tid att luncha.
 



Morgonpromenad i skogen

Igår vaknade vi tidigt så vi hann ut på en långpromenad före jag skulle till jobbet. Blev en promenad efter skogsbilvägen. Där fanns det en hel del snö, men också barmark. Två svanar gjorde oss sällskap. Sammanlagt blev det 6 km. 
 
 
Slutade kl.21 igår. Idag jobbar jag 7-15. Blir nog en sväng till gymmet efteråt, om jag orkar. Sedan tror jag inte det händer så mycket mera denna dag. Måste ju hinna sätta mig ner och ta det lugnt lite också. Imorgon har jag en ledig dag, men har inga planer ännu, månne det blir en loppisrunda.
 
Jobbar faktiskt ganska lite denna vecka också, bara tre skift. Har ledigt torsdag-måndag. Så jag ska inte klaga. Kommande helg fyller Johnny dessutom år, så bra att ha ledigt då det blir kaffebjudning. 
 
Hoppas ni har haft en bra påsk! Det har vi!
 



Påskmiddag i Västervik

Igår var vi samt Johnnys föräldrar bjudna på mat till Västervik. Mamma och pappa bjöd på god mat och efterrätt. Jag passade också på att fotografera lite påskpynt.
 
 
Nu är det dock slut på påskledigt. Idag jobbar jag 13-21. Ska ta oss en morgonpromenad nu så vi får lite frisk luft. Har ju mest suttit inne och ätit hela påsken så ska bli skönt att komma ut och röra på sig lite. 
 
 



Påskbrasa 2017

Igår kväll var det dags för årets påskbrasa. Tyckte det var mera folk där än ifjol, så det var ju positivt. Brasan den värmde skönt, för det blåste lite kallt. Konstigt nog så frös jag inte alls, jag som alltid brukar frysa. Kanske det berodde på att jag hade stickasockor i vinterstövlarna. Det var ju dock inte så kallt så jag skulle ha behövt några utebyxor, nej nej, det ska nog vara mycket kallare för att jag ska klä på mig något sådant. Några grillkorvar och lotter köpte vi förstås. Sedan bänkade vi oss inomhus för att med spänning följa lottdragningen. Några små vinster kom vi nog hem med. 
 
 
En riktigt rolig kväll blev det!
 



Chokladtårta och SNÖ

Igår kväll blev vi bjudna på god tårta som Tommy gjort. Lite senare blev det några omgångar Ticket to Ride.
 
 
Julia kissen hade fullt upp med att spana på fåglar.
 
 
Idag möttes vi av denna syn. Det hade snöat massor under natten och mera kom det.
 
 
Johnny hade tänkt åka och skogsarbeta lite, men det var för dåligt väder, han for till simhallen istället. Jag for till gymmet på Fit For Sun 45. Sedan åkte jag via butiken och hem igen. Lite senare på eftermiddagen åkte vi till Tesses Café med några vänner. Som vanligt hade de god mat och vi blev alla mätta och belåtna. 
 
 
Efteråt bjöd vi på kaffe hemma hos oss. Blev också mjöd och struvor, fastän det inte är första maj idag. Nu ska vi bara ta det lugnt en stund, lite senare ska vi cykla iväg till påskbrasan. Månne vi ser några påskhäxor där. I år kom det nämligen inte en enda påskhäxa till oss...och vi som hade köpt 25 chokladägg. Nåja, har ju fredagsgodiset räddat nu för några veckor framöver, hehe. 
 



Ingen varg och påskbuffé i Härmä

Igår kväll for vi ut och köra en sväng till grannbyarna. Det var så soligt och fint väder så jag ville åka ut en sväng. Spanade efter den omskrivna vargen, men den gömde sig någonstans. 
 
 
Idag har vi redan hunnit med en hel del. Det är ju ändå långfredag. Började dagen med att åka till gymmet. Ja ni läste rätt, jag for till gymmet. Tänkte att jag får ha gymmet för mig själv då det egentligen var stängt (bara de som har ett extra kort slipper in då det är stängt). Men icke. Det var redan flera andra där och gymmade och ännu fler kom då jag for. Tydligen andra som passar på att motionera då de är lediga. Skön start på dagen!
 
Åkte hem och hann bara in en kort stund innan det bar av igen. Denna gång till Härmä. Traditionsenligt blev det påskbuffé vid Härmän Kuntokeskus. Helt okej mat, men förrättsbordet var bäst, åt knappt något från varmrättsbordet. Dock var det lite väl svalt så vi satt nästan alla och frös då vi åt. Nu är vi hemma och ska vila upp oss inför kvällens kalas. Ja eller kalas och kalas. Vi ska åtminstone till Målarbackan och fira Johnnys bror som fyller år idag.
 
 
 
Ha en fortsatt trevlig långfredag allihopa!
 



Påsklistan

Ett flertal bloggare har skrivit sin påsklista, så nu tänkte jag göra likadant. Här kommer den!
 
När någon säger PÅSK, tänker jag: 
 
Det första jag kommer att tänka på är nog påskhäxor. Jag var påskhäxa tills jag var 13-14 år och jag minns att det var så roligt att gå igenom hela byn och få massor av godis. Sedan tänker jag förstås också på ägg, gult, videkissor och påskbrasa. 
 
 
Jag firar påsken för att:  
 
Egentligen vet jag inte om jag direkt firar påsk på något speciellt sätt eller av någon speciell orsak. Ibland jobbar jag och ibland inte, så ibland känns det som helt vanliga dagar. Vårens ankomst kan man kanske säga att jag firar.
 
Det bästa påskgodiset är:
 
CHOKLAD! Vad annars? Kinderägg är också goda.
 
 
 
Mitt påskpynt ska vara:
 
Det kan vara lite av varje, men jag tycker inte att jag pyntar så mycket. Påskblommor, nån häxa, påskris, nån tupp, ja lite såna saker tar jag fram. Samma pynt varje år, förutom riset då förstås. Ja och någon gul påskduk.Tänker inte på färger och sådant, det blir som det blir. 
 
 
Det sämsta med påsken är:
 
Förut tyckte jag inte om då alla butiker var stängda alla dagar förutom lördagen. Nuförtiden är det ju annorlunda, tur det. Påsken är nog nästan för kort.
 
Det bästa med påsken är:
 
Helt klart påskbrasan! Så länge jag kan minnas har jag alltid besökt eller åtminstone sett en påskbrasa på påsken så det skulle nog inte vara någon påsk om jag inte fick se någon påskbrasa. Annat som är bra är att vi ofta far ut och äter på påsken, mat är ju alltid gott...bara det inte är fårkött, hehe.
 
 
 
Min åsikt om påskhäxor:
 
Vilken fråga! Ingen påsk utan påskhäxor! Det är ju tradition och traditioner bryter man inte. Tyvärr är jag ju nog själv lite för gammal för att gå omkring i gårdarna och tigga godis, men vi har ju faktiskt klätt ut oss några år och cyklat runt till bekanta i byn. Det var dock inte för att tigga godis utan mest för skojs skull.
 
 
 
Det här är min påsktradition:
 
På påsken brukar vi ju som sagt alltid besöka påskbrasan. Många år har vi varit till Härmän kuntokeskus på påskbuffé, men det varierar nog vart vi far. Annars brukar vi också umgås med nära och kära. Det beror på från år till år hur det blir om jag jobbar eller ej. 
 
 
 
En riktigt Glad Påsk önskar jag er ALLA!
 
 



Här var det påskpyntat

Igår blev det en intensiv förmiddag. Städade, bakade blåbärspaj och bröd samt svängde ihop en broilersallad. Vid lunchtid kom Johanna hit. Vi åt och pratade och åt lite mera. Blev en riktigt trevlig eftermiddag. Tack för tulpanbuketten!
 
 
Före besöket hann jag påskpynta lite också. Bäst att ta fram pyntet så det nu helst får vara framme några dagar. Påsken är ju så kort. 
 
 
Inatt har jag jobbat. Då jag slutade imorse åkte jag till gymmet. Sedan blev det lunchdate med Johnny. Nu är jag hemma och tar det lugnt några timmar innan jag åker på nattjobb igen. Sedan väntar en nästan helt ledig påsk, jobbar bara måndagen, ska bli skönt! Har dock på känn att vi knappt kommer att vara hemma, men vad gör nu det.
 
 



Sista dagen i Playa del Inglés

Vi börjar komma till slutet av vår södernresa. En vecka går otroligt snabbt. Ändå skulle jag nog inte ha velat vara borta två veckor. Tänkte på de stackars kissekatterna som var ensamma hemma. 
 
Vår sista dag, var också den varmaste dagen på hela veckan. Efter hotellfrukosten tog vi vårat pick och pack och gick till stranden 800 meter längre bort. Vi bestämde oss för att inte hyra några solstolar (snåla som vi är, hehe) och istället sola på våra handdukar. Det gick nog bra det också.
 
 
Det var riktigt varmt och skönt att ligga där i solen, inte alls som i början på veckan då jag frös. Då vi solat i några timmar började det kurra i magen. Nere vid stranden fanns det många restauranger att välja bland. Det fanns ungefär lika många inkastare som restauranger (störande). Vi valde nästan den första restaurangen vi såg som hade pizza. Då kan det inte bli fel, har ännu inte ätit en äcklig capricciosa, så denna gång fick jag gå ut nöjd och belåten. Det enda som störde matron var alla försäljare som gick omkring bland borden och sålde solglasögon, bälten, klockor m.m. Jag bara skakade på huvudet så kom de som tur inte ens fram till bordet. 
 
 
Efter en skön dag på stranden gick vi tillbaka till hotellet. Orkade inte ens titta in i någon butik efter vägen, så trötta var vi. Då vi kom fram till hotellrummet var vi båda två lite röda, men inte så röda som många andra vi sett på stranden. Johnny började må lite dåligt så vi vilade många timmar på rummet. Jag spelade lite Simcity och såg på tv. Visste inte riktigt om det var solen eller ryggen som orsakade illamåendet. men kom fram till att det säkert var ryggen ändå. Senare på kvällen då vi båda var utvilade tog vi oss en promenad, en sista promenad i värmen. 
 
 
Vi promenerade gata upp och gata ner, gick i några butiker utan att vi egentligen hade en tanke på att köpa något. Gick in via en matbutik och jag köpte en glass. Min första glass jag vågade köpa. Johnny hade läst en massa före resan, vad vi inte skulle äta och dricka, därav var vi också mycket försiktiga med var vi åt och drack. Säkerligen skulle vi ha kunnat äta mycket av det vi inte vågade äta, men bättre att ta det säkra före det osäkra.
 
Det lockade inte riktigt med någon fin restaurang. Vi ville inte heller koka någon mat på rummet, så det fick bli Burger King vid Yumbo bredvid hotellet. En måltid utan majonnäs. Tog med oss maten och åt den på hotellbalkongen, den sista måltiden. Kändes lite ledsamt att behöva lämna värmen följande dag, men allt har sin tid. Man kan ju alltid åka hit pånytt då man har tid och råd. 
 
 
Det blev tidig väckning följande morgon. Fick vakna vid fyra. 04.45 kom bussen och hämtade oss. Sedan bar det av till flygfältet. Det var långa köer vid incheckningen, men vi kom oss igenom till sist.
 
 
Tack Gran Canaria och Playa del Inglés för den här gången. Vi kanske ses igen en annan gång.
 



Effektiv helg och påskveckan är här

Helgen den kom och den gick. I lördags var det fint väder och vi hann göra en hel del. All julbelysning tog vi in och jag lagade lite påskfint på trappan. Gasgrillen hade varit utomhus hela vintern, ojdå, så den var helt möglig. Johnny tog högtryckstvätten och tvättade ur den. Sedan hjälptes vi också åt att tvätta fönstren i kvisten samt fönstret i vardagsrummet. Även bilarna fick sig en omgång med högtryckstvätten (sådär lagom till gårdagens regn). 
 
 
En cykeltur på kvällskvisten blev det också. Då klockan var över åtta på kvällen började Johnny tvätta bastun. En gång förut har den nog blivit tvättad, men inte sådär noga. Där fanns alltså sju års skräp som nästan såg ut som jord. Det är ju tur att man inte behöver tvätta bastun så ofta, men kanske lite oftare ändå än med sju års mellanrum. Fint blev det!
 
Igår hann jag inte med så mycket här hemma. Var och röstade samt på mat till Målarbackan. Sedan jobbade jag 13-21. Medan jag jobbade passade Johnny på att olja in bastun. Det behövdes verkligen! Nu har vi en "ny" fräsch bastu igen. Känns ju som det var igår den blev färdig, men tydligen har det gått hela sju år sedan, konstigt nog. 
 
Idag har jag en ledig måndag. Jobbar bara en dubbelnatt denna vecka (ti-to), sedan får jag lite påskledigt. Jobbar endast annandag påsk, alltså måndagen. Skulle ju egentligen också ha jobbat söndagen, men då jag hoppade in på min ena lediga dag förra veckan så plockades den dagen bort. Egentligen skulle jag ha velat jobba då också, men nu har vi redan andra planer så lika bra att det blev som det blev. 
 
Önskar er alla en bra påskvecka!
 



Maspalomas

Bara några kilometer bort från Playa del Inglés ligger Maspalomas. Maspalomas är väl nog mest känt för sina sanddyner med sand som blåst dit från Sahara. Vid stranden ligger också Maspalomas fyr. Vi kände oss inte så hurtiga att vi ville promenera x antal kilometer efter stranden fram till Maspalomas, det lockade heller inte att ta en promenad gata upp och gata ner, så vi hoppade på bussen. Smidigt och bra. Dessutom kändes det att det skulle bli en av veckans varmaste dagar.
 
 
Vårt första uppdrag blev att hitta en wc. Var inte det lättaste men vi lyckades till sist. Sedan blev det en promenad vi sent glömmer.
 
 
Invid sanddynerna fanns en lagun. Där bredvid gick en väg där man kunde gå och njuta av utsikten över lagunen och mot sanddynerna.
 
Vi promenerade där i sakta mak då vi mitt i allt blev stoppade av några afrikanska damer. De tog oss i hand och frågade en hel del. Vips hade vi båda varsitt armband på armen, gjort av hår? och några pärlor. Sedan ville de förstås ha betalt. Jag gav 2 euro och sa att det var allt jag hade. Johnny sa att han inte hade några pengar. Till sist släppte damen min hand och vi kunde gå iväg. Hann inte många steg innan de kom springandes efter Johnny och tog av hans armband, han hade ju inte betalat för det! Hela händelsen var mycket obehaglig och det förstörde nästan resten av dagen. Kollade genast efteråt att vi hade alla värdesaker kvar, ja man kan ju inte vara helt säker, men vi hade som tur nog allt kvar. Jag hade ju krampaktigt hållit i väskan hela tiden, så rädd var jag. Säkert helt oskyldiga människor, men som sagt, man vet ju aldrig, man har ju sett hur det kan gå till.
 
Måste sedan gå en omväg för att slippa gå förbi damerna igen. Gick sedan upp mot dynerna och beundrade de fantastiska vyerna.
 
 
Det blåste dock hårt så sanden yrde runt och man fick sand överallt. Vi hittade dock ett ställe bakom några buskar där det var lä. La ut våra handdukar och låg där och solade ungefär en timme. Var riktigt hett! Vi var inte de enda som tyckte det var varmt. Lite här och där såg vi folk som inte hade en tråd på kroppen, men de störde inte oss desto mera. Var och en med sitt. 
 
 
Då vi solat färdigt och druckit upp vår matsäck vandrade vi vidare över dynerna och längs med stranden tillbaka. Mat hittade vi på en av restaurangerna vid stranden. Jag beställde fisk, men det var ingen höjdare, gick hungrig därifrån.
 
 
Det blev inget dopp i havet. Tänkte nog att får se om vi alls kommer att doppa oss i havet på den här resan, men vi hade ju ännu en dag på oss. Tog bussen tillbaka till hotellet. Senare på kvällen blev det mat, eller rättare sagt revbensspjäll på Playa del Sol. Ät så mycket du vill stod det på reklamen, så vi trodde det skulle vara en buffé bestående av bl.a. revbensspjäll och andra kött sorter m.m. Priset lät ju bra, 7,90 per person. Vi blev dock minst sagt besvikna då vi inte såg något buffé bord utan fick en tallrik full med torra revbensspjäll till bordet samt några såser. Ingen potatis, inget annat. Verkligen dåligt! Jag som inte ens tycker om revbenspjäll. Skulle jag ha vetat att vi bara skulle få det så skulle jag ju ha valt någon annan mat. Fick åter igen gå ut hungrig. Denna kväll var jag sur då jag inte fått någon ordentlig mat i mig, men efter några smörgåsar och x-antal chips var jag på bättre humör igen. Och vad kom jag fram till efter denna dag? Jo ät sådant som du vet att du blir mätt av, typ nötkött med tillbehör, pizza och hamburgare,  testa inget nytt. Låter kanske tråkigt, men då är jag ju också ganska "krantto" då det gäller mat, hehe. Vi fick ju åtminstone varsin "efterrätt".
 
 



Tortillas och cykelpremiär

Igår kväll lagade jag tortillas med diverse goda tillbehör. Den här gången blev tortillabröden helt perfekta. Gott var det också!
 
 
Efter maten gick jag in på Facebook och möttes då av nyheten att det skett en terrorattack i Stockholm. En lastbil hade kört efter Drottninggatan och sedan in i Åhléns. Flera döda och många skadade. Usch då! Snart vågar man inte åka någonstans, knappt gå ut. 
 
Lite senare dammade vi av våra cyklar och tog årets första cykeltur i kvällssolen. Var riktigt uppfriskande och skönt att komma ut i vårvädret. Cyklade till Målarbackan där vi bjöds på kaffe. 
 
 
Då vi cyklade hem i skymningen fick vi njuta av vacker svansång. Tyvärr ville svanarna inte riktigt vara med på bild, de var så långt borta och flög så snabbt. De var alla påväg åt samma håll, lite längre ner efter älven. De sjöng ganska högt, så det var nog många svanar samlade men vi kunde tyvärr inte se dem.
 
 
Idag är det åter igen en solig dag. Nu ska åtminstone julbelysningen där ute plockas in. Sedan får vi se vad resten av dagen har att erbjuda. 
 



Äntligen fredag och solen skiner

Äntligen fredag! Är så skönt med en ledig fredagskväll. Blev det vanliga programmet efter nattjobbet. Gym, butiken och loppis. Hittade bl.a. ett kuddöverdrag och en tröja på loppis för sammanlagt 3,50€. Provade nog lite andra kläder också, men de satt inte så bra så de lämnade kvar på loppisen.
 
 
Nu har jag tänkt laga lite tortillas, fredagen till ära. Måste bara söka fram receptet först. Senast jag lagade tortillas använde jag ett recept jag inte använt förut. Då rann allting nästan ut ur brödet så nu ska jag nog laga enligt receptet jag brukar laga. Inga rinnande tortillas idag! Solen den skiner och humöret är på topp, det blir nog en bra helg!
 



Små vårtecken

De första små små vårtecknen har börjat komma upp ur marken. Whiskas är också glad då gräset har börjat grönska. 
 
 
Lite senare igår kväll tog Molly och jag en kort promenad in i skogen. Måste ju kolla läget där efter den långa vintern.
 
 
På ängen bakom skogen såg det ännu ganska vintrigt ut, men det var ändå vår i luften.
 
 
Idag är jag mest hemmavid och städar och plockar. Hade just frassbesök också, men Molly och Whiskas var inte så intresserade. Tror att han ännu sitter kvar på trappan, men han tröttnar säkert snart. Ikväll har jag nattjobb, sedan är jag ledig till söndag eftermiddag. Är en hel del som jag skulle vilja få gjort här hemma. Julbelysningen utomhus ska ner samt en massa andra saker. Får se vad vi hinner med i helgen.
 



En utflykt till Las Palmas

Länge hade jag väntat på att få åka till Las Palmas och speciellt till en butik, Primark. 27.3 blev det äntligen av. Vi tog bussen från Playa del Ingles fram till huvudstaden. Blev något på 11 euro per person/väg. Så allt var inte dyrt där!  Även om ni kanske fick det intrycket efter förra inlägget då jag tyckte det mesta var dyrt, hehe. Ja nå ni som känner mig vet ju hur jag är, jag tänker pengar hela tiden. Men denna resa skrev jag faktiskt inte upp hur mycket pengar som gick åt och vad allt kostade, men nog vet jag ändå på ett ungefär eftersom vi endast använde kontanter.
 
 
Bussresan tog ca 1 timme (skulle ha gått betydligt snabbare med bil), det var ändå bara 52 km. Visste ni förresten att det finns ett IKEA på Gran Canaria? Ja det visste inte jag före vi såg det på vår väg till Las Palmas. Tyvärr kunde vi inte stanna, men nu vet vi åtminstone var det finns. Skulle ha varit intressant att jämföra priser.
 
Vi steg av vid San Telmo busstation och promenerade genom staden, gick i några butiker. Vårt mål var Santa Ana katedralen. Hade först lite svårt att hitta dit, men vi kom nog fram till sist. Det märktes att jag inte hade planerat resan lika noga som jag brukar. 
 
 
Jag ville också gå in i kyrkan så det gjorde vi. Johnny tyckte jag skulle vara nöjd då jag ens fått vara in i 1 kyrka på vår resa. Annars brukar jag vilja besöka alla möjliga gamla kyrkor på våra resor, men det fick alltså räcka med en denna gång (såg inte så många andra heller).
 
Katedralen, eller kyrkan var byggd på 1400-talet och riktigt fin. 
 
 
Sedan satte vi oss i en taxi och åkte till andra sidan stan, till Las Arenas köpcentrum.
 
 
Där inne fanns en hel del butiker och restauranger, bl.a. Primark. Men vet ni vad? Jag köpte INGENTING i butiken. Bara några små saker i andra butiker. Konstaterade att de nog är mera turistinriktade på södra sidan av ön för här inne i köpcentret hittade man inga menyer eller reklam på engelska. Bara på spanska. Det var faktiskt tur att vi inte köpte så mycket, för i flera butiker hade de något konstigt kassa system. Alla stod i en kö och så ropade de upp nummern på kassan som var ledig. Jag har ju faktiskt läst spanska, en kurs, men det är inte mycket jag minns från den. Kan typ säga vad jag heter, inget annat. Nåja, vi behövde åtminstone inte stå i någon konstig kassakö och se dumma ut då vi inte kunde siffrorna, hehe. 
 
På andra sidan köpcentret tvärs över vägen kunde man se Las Palmas mest kända strand, Las Canteras. Där fanns flera surfare som testade vågorna, för det var faktiskt ganska stora vågor. Ja i alla fall då man jämför med vågorna här hemma. Konserthallen "Auditorio Alfredo Kraus" låg också där bredvid.
 
 
Timmarna hade gått snabbt och nu tyckte vi det var dags att bege oss söderut igen. En timme senare var vi tillbaka i Playa del Inglés. Blev en mycket lyckad utflykt till Las Palmas och jag skulle nog ha ångrat mig om vi inte åkt dit då vi nu en gång var på ön.
 



Sen kväll i Playa del Inglés och vackra Puerto de Mogán

Vår tredje dag i södern var en lördag. Även denna dag kändes lite sval, var halvmulet och blåste. Bestämde oss för att ta oss en promenad till butikerna norr om staden igen, men före det solade vi faktiskt en stund vid poolen. Det var inte så jätte varmt och jag frös till och från då solen försvann, men är man på solsemester så är man. 
 
 
Det blev en bra shoppingrunda. Johnny hittade hattar och jag sandaler.
 
 
På väg till hotellet igen pausade vi vid en engelsk pub. Där hade de ett billigt erbjudande på hamburgare med öl, så då tog vi varsin sån så vi skulle orka gå hela vägen tillbaka till hotellet. Bredvid fanns det ett finskt ställe, men vi var nog inte riktigt så sugna på karaoke.
 
 
Senare mot kvällen sökte vi oss mot köpcentret Kasbah. Där utanför hittade vi till sist en bra restaurang med god mat. Hade först lite svårt att bestämma oss vart vi skulle gå, fanns många alternativ. Eller egentligen var det väl nog jag som hade svårt att välja vad jag ville äta. Fanns inte så många alternativ, kött med franska, pizza eller hamburgare. Ja det levde vi i princip på hela veckan då jag inte vågade äta något annat. Ingen hälsokost precis, hehe.
 
 
Vi fick in en kolgrill med massor av gott kött, helt klart godkänt! Efter den sena middagen sökte vi oss vidare för att kolla in nattlivet lite grann. Sökte efter ett ställe jag läst om, men det hade tydligen stängt för något år sedan. Till sist blev vi "inkastade" på en nattklubb. Helt okej ställe bara det att vi blev lite fundersamma då vi fick två öl var fastän vi hade beställt varsin öl. Det var tydligen happy hour, men absolut inga billiga priser. Underhållningen var inte heller den bästa, en lättklädd dam som stod och dansade. Sedan dök det upp en man bredvid henne också. Helt okej musik spelade de, men vi gick nog ganska snabbt därifrån. Nästa ställe var ungefär likadant. Även där stod en lättklädd dam och dansade. Satt och lyssnade på musiken en stund innan vi tackade för oss. Nattlivet fick alltså inte så många poäng från oss. Ingen bra stämning och jag fick åtminstone inte någon lust att dansa. Den svenska dansbandsrestaurangen Playa del Sol var nog mycket trevligare jämfört med dessa nattklubbar. Även fast musiken var bättre på nattklubbarna så är det nog stämningen som gör det, trivs man eller inte. 
 
 
Följande morgon började vi också med att sola en stund vid poolen. Denna dag kändes det betydligt varmare som tur var. Skulle ju inte ha varit så roligt att ligga och frysa i solen hela veckan. Mitt på dagen hoppade vi in i en taxi och åkte till Puerto de Mogán ca 26 km från Playa del Inglés. Vi hade bestämt oss för att åka på en ubåtsfärd.
 
 
Taxiresan blev väl dyr, men vi kom oss fram åtminstone. Puerto de Mogán var så vackert! Trånga gränder och blommor överallt. 
 
 
Det blev en stunds väntetid men till sist fick vi åka ubåt.
 
 
Det var lite spännande, minst sagt. På en liten monitor nedanför kunde man se då ubåten for ner under vattnet och hur det såg ut hela vägen framåt då vi åkte iväg. På vår färd fick vi se en hel del fiskar simma förbi och faktiskt flera vrak också. Var riktigt roligt och värt sitt pris, även om jag först tyckte det var dyrt. Blev dock lite mörka bilder.
 
 
Äntligen fick vi känna av lite värme. Då vi gick tillbaka in till staden var det riktigt varmt, nästan hett. Så skönt efter några svala dagar! Lunchade på ett ställe vid vattnet innan vi hoppade på bussen.
 
 
Det var riktigt fint att åka efter serpentinvägarna genom alla turistorter längs kusten neråt mot Playa del Inglés. Vi bestämde oss för att hoppa av i Puerto Rico för att vandra omkring där en stund. Vi promenerade från busstationen ner till stranden och upp tillbaka. Klockan var så pass mycket så alla människor hade redan sökt sig upp från stranden.
 
 
Puerto Rico var ett riktigt mysigt ställe, även om vi inte såg så mycket av platsen. Sedan hoppade vi på bussen igen och åkte vidare till hotellet. Rekommenderar verkligen en bil eller busstur längs kusten upp till Puerto de Mogán!
 
 
Den fjärde kvällen i södern avslutade vi med middag på Playa del Sol. Vi var minst sagt nöjda och belåtna med dagen.
 



April är här och vardagen likaså

Semestern är slut och vardagen här igen. Kändes ändå bra att fara till jobbet igår, fastän jag förstås skulle ha kunnat ha semester ännu någon vecka till. Idag skulle jag egentligen vara ledig, men hamnade på kvällsjobb. Hade nog några planer för dagen, men får göra det jag tänkt imorgon istället då jag är ledig. 
 
Tar sin tid att gå igenom alla foton från resan, men tids nog ska vi få se och höra hur hela resan gick, ja vare sig ni vill eller inte, hehe. 
 
Snön som föll i  har nu smält och hoppas verkligen det inte kommer mera snö nu, men säker kan man ju aldrig vara. Just nu ser det riktigt våraktigt ut där ute. Skulle vilja börja ta fram cykeln, och visst går det att cykla nu redan, men väntar på varmare väder. 
 
 
Köpte hem en till pärlhyacint i fredags, hinner nog säkert köpa hem fler innan sommaren är här. Nu väntar jag med spänning på när de första vårblommorna dyker upp ur jorden. Tycker inte det kan räcka länge till. I år är det inte någon snö kvar ovanpå blombänken vid uthuset, så håller tummarna för att jag får se lite grönska snart!
 
Önskar er en bra tisdag!
 
 



Back to the 90´s @ Vaasa Arena

I lördags var vi på en bra show till Ishallen i stan. Det bjöds på musik från 90-talet. Kan helt enkelt inte få nog av den musiken, den är ju ändå bäst! Det var inte riktigt lika mycket folk som ifjol då det ordnades ett liknande evenemang, men helt tillräckligt med människor, slapp ju köa åtminstone. 
 
Kvällen började med att DJ Ice K spelade medryckande musik, men vi hann och ville inte lyssna så mycket på det. Kom riktigt passligt till Mr. Presidents spelning. De spelade några bra låtar men också en hel del mindre bra. Helt okej ändå.
 
 
Följande artist på tur var Basic Element. Även de hade en helt okej show.
 
 
Pandora såg vi även ifjol. Hennes låtar var kanske inte de bästa, hon spelade en hel del som man aldrig hört förut. Hon var också den som sjöng flest låtar.
 
 
Efter Pandora var det Waldo´s Peoples tur att stiga upp på scenen. Helt okej spelning hade även de, fast jag missade en del då jag stod och talade med Sofia som äntligen hade hittat mig.
 
 
Sist upp på scenen var E-rotic. Deras musik har jag lyssnat på sedan mitten av 90-talet, men har nog inte vad jag minns sett dem live förut. Deras uppträdande var nog bäst under hela kvällen. 
 
 
Helt klart en lyckad kväll!
 
 



Playa del Inglés dag 1 - Shoppingrunda och svalt väder

Vår första dag i Playa del Inglés började med soligt men fortfarande blåsigt väder.  Så värst varmt var det inte heller, ca 17-18 grader men kändes kallare. Kokade eget kaffe innan vi gick ner och åt hotellfrukost. Ja vi hade både kaffe och mjölk med så vi skulle klara oss, hehe. Det fanns inte så mycket som vi vågade äta vid frukosten, men bröd och yoghurt går ju alltid ner.
 
 
Lite senare blev det en promenad till San Fernando, en stadsdel norr om Playa del Inglés. Där shoppade vi mat och annat behövligt. Visst fanns det x antal matbutiker närmare hotellet, men hade läst att det är billigare att storhandla längre bort från centrum och så var det nog. Då vi hade handlat färdigt kändes det skönt att hoppa i en taxi tillbaka till hotellet, billigt och bra.
 
 
Då vi ätit lite mat var det dags att ta en titt på stranden. Det var dock inget vidare badväder. Jag frös. 
 
 
Hotellet hade också några husdjur. Flera vildkatter huserade vid poolområdet. 
 
 
Alldeles bredvid hotellet låg Yumbo shopping center. Där fanns mestadels restauranger och barer men också shoppingmöjligheter. Vi trodde att det skulle höras musik och störande ljud därifrån om nätterna men som tur så gjorde det inte det. Gick dock bara igenom där några gånger under veckan, kändes inte bra att gå där då man inte fick gå ifred för alla inkastare som ville ha in oss just till deras restaurang. Vi gick till ett svenskt ställe istället, Playa del Sol som inte heller låg så långt borta från hotellet. Där hade de bra och billig mat, så vi åt där tre gånger under veckan.
 
 
Mätta och belåtna och nöjda med vår första dag på Gran Canaria gick vi tillbaka till hotellet. Det blev ingen sen kväll då vi båda var trötta, men en stund framför tv och Sveriges tv1 hann vi nog med. Lyx med svensk tv på hotellrummet!
 



Dagen vi äntligen kom oss iväg till södern

Ja var ska vi börja? Länge har vi pratat om att göra en södernresa, men inte riktigt kommit oss för att boka en. För någon månad sedan bestämde vi oss för att nu fick det vara dags och bokade en resa till Gran Canaria. Jag har alltid sagt att jag inte är intresserad av att åka dit, solsemester det är inget för mig. Men man kan ju göra mycket annat än sola, och så fick det bli. 
 
Förra torsdagen var det äntligen dags. Lite nervösa var vi nog båda två, hur skulle flygresan gå? 
 
 
Det började sådär. Fick sittplatserna längst in i en rad med 3 sittplatser. Det var så trångt så Johnny kunde inte sitta ordentligt, benen tog i sätet framför. Och då menar jag inte att de bara nuddade i sätet utan det gick verkligen inte att sitta ordentligt. Nåja, bara att gilla läget. Vi lyfte och allt gick bra, tog bara lite i magen. Vasa centrum fick vi också se från luften.
 
 
Efter en stund kom en av flygvärdinnorna och bad mannen som satt längst ut i raden att flytta sig till en annan ledig plats så att vi skulle få mera rum, så Johnny fick två säten och kunde sitta mera bekvämt. Vilken service! Vi hade inte ens klagat. Så resten av färden satt vi båda relativt bekvämt åtminstone. Såg på lite tv och läste lite grann och åt lite mat. Klockan 21 lokal tid var vi äntligen framme! De sista 20 minuterna av flygfärden kunde vi ha skippat, men jag hade åtminstone örona kvar då vi landade även om det kändes som om de skulle trilla av där ett tag.
 
 
Vi kom 45 minuter för tidigt så vi fick vänta en stund på bussen som skulle köra oss fram till hotellet i Playa del Inglés, men då vi väl satt på bussen och fick se alla palmer efter vägen kändes det att nu ÄNTLIGEN var vi i södern! Varmt var det visserligen inte och blåste hårt, men det kunde ju bara bli bättre. Vi kom oss fram till hotellet och kunde andas ut, vi hade klarat oss så här långt utan missöden. Ja lite hade åtminstone jag funderat, skulle vi komma oss till hotellet, hade vi verkligen ett bokat rum på hotellet osv. Öppnade en vinflaska och satte oss på balkongen och slappnade av. Åh, tänk att få spendera en vecka i det här paradiset!
 
 



RSS 2.0