SEMESTER

Nu har jag äntligen semester! Ska bli så skönt. Hoppas på bra väder. Har ju börjat bra åtminstone. Slutade jobbet 9 imorse. For sen och handlade några amplar och sen till gymmet. Före jag for hem var jag och också via matbutiken. Nu är jag x antal euro fattigare, är dyrt det här med mat och dylikt. 
 
Nu ska jag fixa det sista inför kvällens kalas. Tror jag kan ha ganska sjuka ben och fötter imorgon efter allt springande av och ann idag :). Håll tummarna för uppehållsväder ikväll så vi kan sitta utomhus! Imorgon får det regna bäst det vill (tycker jag men kanske inte alla som har skolavslutning).
 



Snart semester

Har varit inomhus nästan hela dagen fastän det är så fint väder, 28 grader och halvklart. Har städat, bakat och ställt iordning inför morgondagens "kalas". Var faktiskt ut på en kort cykeltur för att testa en sak på telefonen, men det fungerade inte. Får se om Johnny är smartare än mig och får det att fungera. 
 
Snart är det dags att jobba natt 18-09. Från och med imorgon bitti är jag ledig fram till 6.7 :).
 



Blommor i träden

Nu blommar äppelträden och päronträdet så fint. Ska bli spännande att se om det blir några frukter.
 
 
Vi planterade ju träden ifjol så har inte så höga förhoppningar om frukter redan i år, men man vet ju aldrig. Bara träden växer snabbt och blir större är jag nöjd. Synd då vi inte har några gamla äppelträd på gården, de är så fina, speciellt då de blommar.



Ny telefon

Fick en ny telefon av Johnny till födelsedagen. Tack, tack gulle! :) Jag som inte skulle börja använda någon touch telefon, får se nu om jag lär mig. Känner mig som en gammal tant som inte vill lära mig ny teknik. Då allt ska vara så invecklat nuförtiden. Eller det blir väl kanske lättare, men innan jag har lärt sig alla finesser på telefon så är det nog svårt. Kan åtminstone ringa och ta emot samtal, det är ju ändå det viktigaste :). 
 
 
Den är inte så randig som den ser ut. Är taket som speglar sig i displayen. 
 
Ska nu avsluta denna födelsedag med bastu. Sen får vi se vad som kommer på tv. Imorgon jobbar jag sista natten och sista arbetsskiftet före semestern börjar!



Ett år äldre

29.5, min födelsedag. Är alltså ett år äldre nu igen. Tycker det börjar räcka till. 29 känns ännu bra, men 30 låter gammalt. Dagen har spenderats på jobbet. Efter det for vi på mat till Wazaca, en ny resturang i stan. Var inte någon höjdare. Skulle ha varit bättre med Amarillo, men nu har vi ju testat åtminstone och mätt blev man ju nog.
 
 
Nu ska jag nog gå ut och njuta av det varma vädret! :)



Kokostoppar

Igår bakade jag också en hel hög med kokostoppar för första gången. De blev nog godkända!
 
 
Kanske kunde de ha fått vara lite längre i ugnen, men det vet jag tills nästa gång.



Dagens klänning

Slutade jobbet 9 imorse. Sen blev det gymmet. Var sen via Röda Korset loppis, hittade ingenting där. Blev sedan ett besök till Adam o Eva. Där fyndade jag en klänning för 2,50 :). 
 
 
Perfekt sommarklänning!



Kardemummamuffins

Har bakat lite inför helgen idag. Bäst att passa på då motivationen infinner sig och jag har tid. Idag blev det bl.a. kardemummamuffins. Blev nog fler än 6 st av en sats. Beror kanske lite på hur stora muffinsformar man har.
 
 
Just nu har jag kokostoppar i ugnen. Receptet på dem får du imorgon!



Terrassbygget framskrider

Terrassbygget går framåt hela tiden. Igår var Jussi här och hjälpte till. Just nu ser det ut så här.
 
 
Alla plintar är gjutna och nu kan man se ungefär hur stor terrassen blir. Väntar bara tills den dagen då man kan sitta på den :). Måste bara låta häcken framför växa lite högre så det inte är full insyn på terrassen från vägen.



En trevlig kväll men en sämre natt

Gårdagskvällen började bra. Var och firade Dennis som fyllde 30 år, var riktigt roligt att få komma ut och se lite folk och njuta av kvällssolen.
 
 
På vägen hem sa Johnny att han hade haft sjukt i magen hela dagen och hade det ännu. Ett tiden på natten fick vi fara till akuten, de tog alla möjliga prover, men kom inte fram till något. Möjligtvis kan det vara gallbesvär som han också haft tidigare. Först 5.15 kom vi hem och då var det inte länge tills jag skulle vara på jobb, nämligen kl.7 så blev ingen sömn denna natt. Slutade jobbet lite tidigare och gick genast och sova då jag kom hem. Fick inte sova länge för först ringde min telefon, sen Johnnys och sen kom Jussi hit. Nåja, får väl sova mera inatt.
 
Han har fortfarande sjukt i magen, men inte lika mycket. Får hoppas det blir bättre och att vi slipper åka till akuten igen. 
 
Gräsmattan väntar på att bli klippt där ute. Kanske jag får den klippt ännu idag.
 
 



Sköna timmar på Lillö

Var några sköna timmar på Lillö idag. Där var lä och betydligt varmare än här hemma där det blåser rakt upp. Gårdsbilden hade ändrats något sedan sist, nu är det grus på gården.
 
 
Grillade och åt god mat. Promenerade fram och tillbaka till fladan och kollade läget där. Solade/läste en stund i solen. Blev lite avundsjuk på grannarna som satte ut båten, jag vill också ut och köra. Men nog ska vi väl få ut vår båt också förr eller senare.
 
 
Var mycket lågt vatten så kanske bäst vi väntar ett tag med att lägga i båten. Just nu finns det inte mycket vatten som den kan flyta på. Dessutom är det inte det enklaste att ta sig ut ur viken nu heller då det är lågvatten.
 



Dagens fynd

Blev glad idag då jag hittade Ticket to Ride USA för endast 5 € på loppis. Normalpris är ca.45€. Såg nog ut att vara alla delar med också. Nu har vi tre stycken Ticket to Ride spel, USA, Europa och Norden. Välkomna hit på en spelkväll!
 



Fint spänne

För någon dag sedan fick jag det här fina spännet som Johnnys släkting inte längre ville ha. Får väl lägga upp håret i en knut nu då, om jag bara kunde :). 
 
 
Ska nog bara ha spännet som prydnad. Det är så fint som det är. 
 
Idag blir det jobb 14-22. Före det gym och butiken. Hoppas det blir en lugnare dag än igår då vi hade över 100 personer på Öppet hus på jobbet. 



Gurk och tomatplantor

Igår köpte jag två gurkplantor och tre tomatplantor. Blev två körsbärs, en gul och en röd samt en vanlig tomatplanta. Får hoppas de klarar sig. Gurkplantorna är lite känsliga av sig.
 
 
Idag blir det jobb 13-21. Vi ska ha öppet hus på jobbet så blir full rulle. Tror jag kommer att vara ganska trött då klockan slår 21. Men nog är det roligt med lite annorlunda arbetsdagar också.



Det blommar




En skänk

Har äntligen köpt en skänk/byrå åt min klient på jobbet. Har länge sökt efter en, men har inte hittat någon som fallit mig i smaken. Igår såg jag en fin skänk på Jysks hemsida så idag var jag och köpte den. Får bara hoppas den ser bra ut i verkligheten. Just nu är den nerpackad i tre lådor så får se när och om jag får den ihopmonterad.
 



En till varm dag

Har varit ännu en varm sommardag, 25 grader. Har rensat i klädskåpet, cyklat 15km på motionscykeln utomhus samtidigt som jag solade och såg på Vampire Diaries, varit och handlat samt tvättat dukarna från auktionen. Så en del har jag väl nog gjort fast det känns som om jag gjort ingenting. Dagen har bara rusat iväg. Snart är det dags för nattjobb 18-09. Efter jobbet imorgon blir det gymmet och sen ska jag träffa Tea :).
 



Det växer så det knakar

Det växer som bara den i odlingslådorna på gården. Här har vi sått sallad, frilandsgurka, dill, rädisa och lök. Ska ännu planteras rödbeta.
 
 
Väntar tills man kan börja skörda lite egna grönsker. Har ännu inte köpt några tomat och gurkplantor. Brukar köpa dem ganska sent så det inte finns risk att de fryser då jag ska plantera dem efter uthusväggen. Frågan är bara när jag ska våga plantera dem. Är ju fint väder nu, men kommer det någon till frostnatt? Tror nog jag ska köpa dem antingen denna eller nästa vecka och hoppas på det bästa.



Shoppingdag med Malena och Sofia

Blev en rolig shoppingdag med Malena och Sofia. Gick i några butiker i stan samt var till två loppis. Var också och åt god mat på Amarillo. Blev Garlic Chicken som vanligt, denna gång dock utan potatis. Fick mycket goda grönsaker istället. Var riktigt svalkande och skönt att sitta och äta på Amarillos terrass.
 
 
Hittade överraskande nog en bikini på Cubus, eller rättare sagt en och en halv. Köpte två övredelar och en nedredel. Skönt att ha det bekymret ur världen och slippa använda de gamla bikinibyxorna som är halvt genomskinliga. Färgen på den nya bikinin var kanske lite oväntad, jag brukar ju trivas bäst i svart, men denna var så fin så kunde inte motstå den.
 
 
 
Några andra plagg kom jag också hem med...
 
 
Tack för en trevlig dag! Nu ska jag väl gå ut och se vad som behöver göras :) 
 



En lååång dag

Har varit en lååång dag idag. Synd att ha tillbringat större delen av dagen inomhus, men så är det ibland. Var faktiskt ut och gick med en klient på jobbet så lite fick man njuta av finvädret. Då jag kom hem från jobbet var det bara att leta fram dammsugaren och börja städa för imorgon kommer Sofia och Malena hit. Är ledig hela dagen lång imorgon. Ska bli skönt att få sova längre då. Jag klarar mig inte länge på 4 timmars sömn per natt, blir bara irriterad och tålamodet är lika med noll. Men efter en god natts sömn blir det nog säkert bättre!
 
Nu blir det bastu (skönt för mina sjuka ben och fötter) och något bra på tv.
 



Rökta räkor och eurovisionen

Var en skön och fin kväll igår. Lagade rökta räkor i den nya rökugnen, blev ganska bra. Läste gamla inredningstidningar och njöt av kvällssolen.
 
 
Såg sedan till och från på eurovisionen. Som vanligt somnade jag på soffan just före röstningen började. Börjar nästan bli en tradition, tror jag somnade på soffan ifjol också. Vaknade 01.30 då de spelade Danmarks låt så antog att de vunnit då. Nåja, fick se slutet av tävlingen nu på morgonen istället. Gick som jag trodde, Danmark vann. Tyvärr kom min andra favorit, Irland, sist.
 
Nu är det dags att jobba, 9-18.



Auktion i Jakobstad 19.5.2013

Var på auktion till Jakobstad idag. Det var antikbutiken "Antik Loveret" som hade auktion på sitt lager. Auktionen hölls vid Jakobstads museum, inne på gården. Förutom auktionen hölls också Museikarneval med ett flertal hantverkare och andra aktiviteter. 
 
 
Var verkligen en varm dag. 26 grader varmt och klart solsken. Hann nog bli lite röd här och där då jag satt i solen i 1 timme och 15 minuter. Johnny hade inte tålamod att vara på auktion så han var till Biltema i Kokkola istället. Vi for sedan vidare till en s.k. auktion i Munsala, men det var ingen auktion att tala om, lite saker och bara skräp, så for direkt hemåt. Om vi vetat att det inte fanns något att se i Munsala skulle vi säkert ha varit längre i Jakobstad. 
 
Jag fick åtminstone det jag ville ha. En hel hög med randiga kuddar, eller rättare sagt fyra stycken. På köpet kom också en hel hög med dukar. Lådan med dukarna samt tre kuddar betalade jag 20 € för. En enskild kudde fick jag för 5€.
 
 
Var nog en lyckad auktionsdag!
 
 



Grattis Molly!

Molly fyllde hela 8 år igår. Grattis grattis! :)
 
 
Idag blir det en auktionsdag, får se om man gör något fynd.



Svart och orange

Vilket sommarväder! Över 20 grader varmt! Har varit till gymmet och butiken. Fick äntligen köpt två nya däck till bilen också. Känns skönt att ha det gjort så inte polisen stannar en och ger böter för att man har för dåliga däck. 
 
Köpte lite nya kläder från Prisma (av alla ställen). Den långärmade var till och med på rea :). Ps. Den svarta är inte fläckig, var bara något skräp på kameralinsen.
 
 
Ikväll är det dags för årets Boccia supé från jobbet. Blir mat på Vallonia. Roligt med en lite annorlunda fredagskväll på jobbet. Slutar 9 imorgon.



Mössöron




En solig kväll

Har spenderat största delen av kvällen utomhus. Har fortsatt jämna till kanten på gräsmattan, men är inte färdig ännu. Är inte huvudsaken det blir spikrakt, bara det blir bättre än det var förut.
 
 
Har också sått lite blomfrön, med min tur börjar de kanske blomma i september om de alls kommer upp. Återstår att se.
 
 
Mitt i allt kom jag på att jag skulle rensa lite under granen på gården. Fanns massor med torkade kvistar som jag tog bort. Blev genast mycket snyggare, men det syns inte på bild.
 
 
Johnny har borrat fler hål för plintarna till terrassen. Går behändigt att borra med den billiga borren från Biltema :).
 
 
Nu blir det snart bastu. Sen får vi se vad som visas på vår tv.



Stor skillnad

Imorse då jag skulle fara till jobbet till 7 var det så kallt att jag måste skrapa bilrutorna, termometern visade +0,3. Då jag for hem från jobbet var det + 20 grader, ganska så stor temperatur skillnad! Såna här dagar är det svårt att veta vad man ska klä på sig. Förhoppningsvis var det en av de sista frostnätterna denna vår.
 
Ikväll är det dags för andra semifinalen i Eurovisionen. Får se om jag får se på det eller inte. I tisdags såg jag till och från på det fram till klockan 23 då Johnny gick och sova, fram till midnatt fick jag se bäst jag ville. Är inte roligt då man ska behöva "bråka" om vilket tv-program man ska se på, så tror jag bandar in programmet och ser det imorgon förmiddag istället.
 
Nu ska jag nog gå ut och njuta av det fina sommarvädret. Passa på och njut du också!
 



Två tallrikar

Hittade två flata mattallrikar på loppis idag, 4 € styck. Inte illa det. Fanns också ett bullafat till salu, men det köpte jag inte för har redan ett likadant och i bättre skick. 
 
 
Hade bara fyra stycken mattallrikar från förut så blev glad då jag hittade två till.



Frukost på balkongen

Åt frukost på balkongen idag för första gången i vår. Var ganska varmt, men blåste. Ska nog passa på och njuta av många frukostar på balkongen denna sommar. 
 
 
Whiskas låg nedanför på gården och funderade vad jag sysslade med.
 
 
Är ledig idag. Blir en vilodag från gymmet. Tror det blir en loppisrunda istället :). Ska också på kaffe med Gunilla på eftermiddagen.



Eurovision semifinal 1 ikväll

Ikväll börjar årets Eurovision med semifinal 1. Av de 16 länder som deltar i kvällens tävling är det nog Danmark med Emmelie de Forest och låten Only Teardrops samt Irland med Ryan Dolan och låten Only Love Survives som är mina favoriter. Tror någon av dem vinner hela tävlingen, får se om jag har rätt.
 
 
 
Kommer du ihåg vem det var som vann för några år sedan eller för 20 år sedan? Kan vara lite svårt. Här kommer en video med alla vinnare 1956-2012 för att friska upp minnet lite.
 
 
Mina favorit vinnarlåtar genom tiderna är Sverige 1974 med Abba - Waterloo, Sverige 1984 med Herreys - Diggiloo Diggiley, Norge 1985 med Bobbysocks - La det Swinge, Sverige 1991 med Carola - Fångad av en stormvind, Israel 1998 med Dana International - Diva, Sverige 1999 med Charlotte Nilsson - Take Me To Your Heaven, Grekland 2005 med Elena Paparizou - My Number One, Finland 2006 med Lordi - Hard Rock Hallelujah, Norge 2009 med Alexander Rybak - Fairytale och sist med inte minst förra årets vinnare Sverige med Loreen - Euphoria.
 
Vilka är dina favoriter?



Jobbat natt

Har jobbat inatt, var en ovanligt lugn natt för en gångs skull. Skönt det. For till gymmet direkt efter jobbet. Nu har jag varit ute en stund, tvättat några fönster och gjort lite andra saker. Nu vet jag inte, ska jag lägga mig raklång utomhus eller i soffan. Solen tittar inte fram just nu så kan kanske bli lite svalt att ligga ute...får se hur jag gör. I alla fall ska jag se på nya avsnitt av 90210 och Vampire Diaries, bästa serierna som finns! :)
 



Löjtnantshjärta

Köpte lite nya blommor igår på Plantagen. Blev två stycken Löjtnantshjärtan (tror de heter så). 
 
 
Ska köpa några till en annan gång och plantera fler runt stenen. Blir säkert fint bara de får växa till sig till en buske. 



Molly poserar




Morsdag 2013

Idag har vi firat morsdag på två håll. Först i Västervik. Mamma fick två morsdagstallrikar av mig. Vi bjöds på god mat och kaffe med tårta.
 
 
På kvällen var vi och firade Johnnys mamma. Där njöt vi av det fina vårvädret.
 
 
Nu har vi avslutat denna vecka med bastu. Imorgon blir det jobb 18-09.
 



Trädgårdsysslor

Är så skönt då solen värmer där ute och man får vara ute på gården och göra det ena och det andra. Rensade en del av blombänken idag igen. Tar en del i taget. Vill inte förstöra ryggen, så är bäst att ta det försiktigt. Var faktiskt riktigt roligt! Blev lite våt i baken då jag satt på marken, men hellre det än att stå böjd. Har jag i misstag rensat bort några blommor så kommer de nog säkert upp efter en tid i alla fall, ogräset kommer ju också ändå upp igen.
 
 
Gräslöken växer åtminstone så det knakar. Borde ta in och lägga i en sallad någon dag.
 
 
Den fula rostiga tunna i bakgrunden på bilden ovanför ska nog bäras in i uthuset. Tunnan eldade vi skräp i på vintern. 
 
Såg att björken också har fått knoppar.
 
 
Är intressant att följa med i naturen då våren och sommaren kommer. Som ni säkert märker så blir den här bloggen nästan en trädgårdsblogg då våren kommer, men vad gör nu det. Roligt att ha sådan info sparat också så man kan följa med från år till år och jämföra om våren är sen eller tidig. 



Äppelträden

Igår gav Johnny äppelträden lite omvårdnad. Klippte dem så de ska förgrena sig samt band ner kvistarna så de ska växa åt sidorna istället för rakt upp.
 
 
Ser nästan ut som en variant av julgran, men men, tydligen ska det komma bättre skörd då man böjer kvistarna på detta sätt. Nu får de växa med god fart så vi får några äppel någon gång!



Solen tittar fram

Idag ska jag på jobb, 14-22, efter i princip en veckas ledighet (med undantag av planeringsdagen i tisdags). Känns ganska skönt ändå. Tror jag ska gå ut en sväng före jobbet och få lite frisk luft så man orkar arbeta inomhus resten av dagen. Kanske jag får sällskap av någon kissekatt.
 
 
Ser att solen kikar fram bakom molnen just nu. Hoppas det blir en fin dag. De har lovat ganska varmt de kommande dagarna. Om det fortsätter så räcker det inte länge tills gräsmattan måste klippas. Det ser jag som ett sommartecken.



En grå fredag

Har varit en vanlig fredag. Gym på förmiddagen och sen via Suvikirppis och butiken. Fyndade inget på loppis. Nu har jag varit i skogen en timme (i regnet) och kapat ner lite mera sly.
 
 
Borde nog ha en såg för att få ner de flesta skräp träden, men lite fick jag nog ner med den stora sekatören (eller vad man nu ska kalla den). Frågan är bara vad man ska göra med de stora rishögarna... Tycker det ser fult ut med dem i skogen. Kanske spara till en påskbrasa? Nåja, elda mitt i skogen kan man ju inte. Kanske man borde ställa sig och hoppa på högarna så skulle de åtminstone bli lite mindre iögonfallande. 
 
 
Nästa projekt för dagen blir att laga en lchf pizza. Tycker det passar bra på en fredag. Kanske tända något ljus också så det blir extra mysigt. 
 



Regntung promenad

Igår var jag ut och gick/joggade efter skogsbilvägen. Var grått och allmänt tråkigt väder, till sist började det duggregna. Doftade dock friskt och gott.
 
 
Var riktigt uppfriskande!



Cilla 14

Har varit och firat Cilla ikväll, tänk att hon är 14 år redan!
 
 
Huset var fullt av gäster och vi bjöds på mycket gott.



Andra varvet

Idag har stolen som jag håller på och målar fått ett till lager med färg. Får se om det räcker med två varv eller om det behövs ett tredje. 
 
 
Under stolen står årtalet 1926, så riktigt gammal är den inte, men nog börjar den ju bli till åren i alla fall.



Tussilago

Såg idag att det växte några tussilagon ute vid vägen. Har nog sett ännu fler efter Voitbyvägen, men man kan ju inte stanna hur som helst efter vägen och ta foto.
 
 
Har varit ute och räfsat i två och en halv timme. Känns bra att få bort kvistar och kottar från gräsmattan. Klippte av lite sly i skogskanten också.
 
 
Nu är det grilldags! Blir gott kött och en smaskig sallad. Tror nästan vi ska äta ute... jo det gör vi nog.



En skön kväll

Var en riktigt skön kväll utomhus igår. Jag räfsade bort mera stenar från gräsmattan och rensade lite i blombänken.  Tycker dock inte om att rensa i blombänken då jag är rädd att jag rensar bort blommor också. Antingen rensar jag för mycket eller för lite. Fanns nog något "ogräs" som Johnny påstod var ogräs men som jag tyckte såg ut som någon blomma, men säkert är det väl nog ogräs. 
 
Johnny fortsatte att lägga cement runt stenfoten så han ska ha något att fästa terrassen i. Jorden var nästan upp till husväggen så då han skyfflade undan lite jord såg han att det inte fanns några kilstenar där under utan bara mindre stenar.
 
 
Konstaterade också att det är fullt med knoppar i buskar och träd. 
 
 
Idag blir det träffis med min småkusin från Sverige. Ska nog fara via gymmet också.
 
 



Försommarväder

Har varit på planeringsdag från jobbet hela dagen. Åt riktigt god lunch på Kesmo där vi var och hade möte. Jag åt en smaskig laxsallad. 
 
Är soligt och fint väder idag också så blir väl nog att gå ut och göra någonting ikväll. Kanske påta lite i jorden eller något liknande. Måste nog passa på och njuta av försommarvädret!
 
Solade lite med Whiskas igår :)



Till och med TVÅ par skor

Kom otroligt nog hem med TVÅ par skor idag. Det ena paret lite dyrare än det andra. Hittade de andra för tre euro på loppis. Dessutom blev det en scarf, ett par byxor samt en t-skjorta. Skulle egentligen behöva mycket mera i klädväg, men allt kan man inte köpa på en gång. 
 
 
Kan känna mig riktigt nöjd med dagens inköp! :)



En kalas vecka

Ser ut att bli en solig dag idag. Ser framemot sommarvädret som de lovat denna vecka. Skulle nog vara skönt med 20 grader och sol! 
 
Idag blir det gymmet och kanske någon butik. Borde hitta ett par nya skor, men har ju alltid svårt att hitta några som jag tycker om samt passar. Dessutom tycker jag att inga skor håller mera än en säsong nuförtiden.
 
 
Ikväll ska vi på kaffe till Ingvald och Vivi-Ann. Vid den här tidpunkten på året är det är en hel del "kalas" hela tiden. Den här veckan blir det tre stycken om man räknar med morsdag på söndag. Men inte klagar jag, kalas är ju roliga :).
 



Rödbetor och gurkor

Både rödbetorna och frilandsgurkorna har börjat växa här inne. Får hoppas de blir till något där ute sedan också. 
 
 
Är nog lite väl tidigt att plantera ut dem ännu. Men bara det blir lite varmare ska de nog få komma ut.



Gårdagen

Igår var vi på loppis till Karperö. Eller rättare sagt jag, Johnny satt i bilen. Fanns mest barnkläder där, men jag hittade en blå-vit randig lampskärm och en lika randig tunika/klänning. 
 
Bytte ut lampskärmen på lampan i vardagsrumsfönstret. Nu matchar lampskärmen nästan med de blårandiga kuddarna :). 
 
 
På kvällen var vi på försenat födelsedagskaffe till Linda-Marie där vi bjöds på god tårta och andra tilltugg.
 
 
Idag ska vi få gäster från Lappfjärd så får väl sätta igång och städa nu då!



Terrassförberedelser

Terrassförberedelserna pågår för fullt. Johnny har länge planerat hur terrassen ska se ut och denna sommar kommer den förhoppningsvis bli färdig. Vi är ännu inte riktigt ense om vissa saker. Ska man kunna gå runt den eller inte? Ska häcken vara terrassräcke? Jag tycker att man ska kunna gå runt den och det ska nog finnas ett riktigt terrassräcke. Vad tycker ni?
 
 
Återstår nog en hel del jobb ännu innan det är färdigt! 



En gräddsnäcka

För någon dag sedan fick jag en gräddsnäcka samt några assietter av Johnnys släkting Vera. Hon är förövrigt  född i vårt hus (i ett litet rum där vårt matbord nu står). Har fått höra mycket intressant om huset av henne bl.a. har hon berättat att det tidigare fanns en "råspis" i hörnet av vardagsrummet och att det har funnits flera bodar på gården som nu är borta. Synd att det inte finns några foton (vad jag vet om). Skulle vara intressant att se bilder på huset och gården från förr i tiden. 
 
 
Fanns en liten skada nere i kanten på gräddsnäckan, men det gör ingenting. Istället för att bli bortkastad kommer den nu istället att bli välanvänd.
 
Tack så mycket!



Fredagsmys

Jag sitter här inne och lyssnar på Radioseven och Johnny förbereder för terassbygget.
 
 
Ha en bra fredagskväll!



Vår




Fredag igen

Nu är två nätters jobb över, skönt! Har varit och handlat samt på jumppa så nu får jag ta det lugnt resten av dagen. Ska väl börja med att vila benen på soffan och se på något bra program på tv.
 
 
Hade lite action på jobbet igår. Katten klättrade upp på terasstaket (se mitten av bilden) och visste först inte hur han skulle komma ner, men till sist tog han modet till sig och kom ner samma väg som han kom upp.



En grön tröja

Köpte en grön fin tröja för 5€ på loppis idag.
 

Kanske inte riktigt en sommartröja, men inte den tjockaste tröjan heller.



Vårblommor

Nattjobb och gym är avklarat. Har nästa natt kvar att jobba, sen är jag ledig till tisdag. Borde städa idag, får se vad som blir gjort. 
 
Igår planterade jag ut lite blommor där ute. Nu får det faktiskt bli vår och sommar! Kändes skönt att kasta bort de fula vinterblommorna.
 
 
Väntar tills gräset börjar växa så jag får klippa gräsmattan, men får väl vänta några veckor ännu. Några andra blommor än dessa som jag har planterat har inte dykt upp i trädgården ännu. Vi hade snö så länge så först nu kan man se att det börjar hända något i blombänkarna. 



Första Maj 2013

Var till stan och frös på torget. Åt en glass. Såg på 1-maj tåget samt på veteranbilarna. Åt mat vid Spices.
 
 
Om någon timme ska vi på en snabbvisit till Peppe, sedan blir det nattjobb 18-09 natt 1 av 2.



RSS 2.0