Framme i Vanda

Är nu framme vid Sokos Hotell Flamingo i Vanda. Kom nog hit redan en 14.30 tiden, men har varit till flera loppisar före vi checkade in. Loppisarna vi besökte behöver vi inte besöka igen, för det fanns inte mycket att se. Hoppas på bättre loppis inne i city. Ovanligt VARMT har det varit idag och nog det fortfarande.
22 grader den sista september!

Ska väl gå en sväng till köpcentret Jumbo nu som ligger här brevid. Senare ikväll blir det god mat på Amarillo.
Utsikten från hotellrummet.



Till Flamingo Spa!

Är uppe med tuppen, ja nästan i alla fall. Mitt mål att komma oss iväg senast 8 uppnås nog inte, men det trodde jag inte heller. Drar väl nog snarare ut till 9. Ska bli skönt att komma bort från vardagen lite och koppla av. Nu beger vi oss nämnligen mot Vanda och Flamingo Spa! :)




Naglar

Fina naglar inför resan. Får se hur länge de hålls på plats. Blev lite kladdigt med limmet också då jag aldrig haft lösnaglar förut, men till sist gick det nog bra.





Molly njuter av regnet

Molly sitter och njuter av regnet ute på trappan. Hon vill inte komma in i alla fall :)





Äntligen hemma

Är äntligen hemma efter nattjobbet. Tog en stund att komma sig hem. Slutade 9, men for direkt till gymmet. Kom på att de hade öppning av nya HM i GW-gallerian i Stenhaga så måste ju fara dit och se. De 25 första fick ett rabattkort på 25%, de tog slut just före mej, typiskt! Hittade dock ingenting jag behövde där heller så det gjorde sist och slutligen inte så mycket att jag inte fick något rabattkort. Hittade slutligen en längre skjorta med bälte i midjan samt en topp på Seppälä som jag köpte, fast jag egentligen sökte efter byxor...

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen, känner att jag gjort tillräckligt idag.


Julkaktusarna har stora knoppar, snart börjar de nog blomma. Fast det är ju nog lite för tidigt ännu, de tror tydligen att det är jul redan...



Lite höststämning ute

Har planterat lite höstblommor där ute idag. Pelargonerna under fönstret får dock vara kvar för de blommar så fint ännu och har många knoppar.





Nu är det snart dags att laga lite mat och sen såsmåningom bege sig mot jobbet, jobbar 18-09 inatt.


Zumba

Nu tänker jag fara och zumba lite. Är en tid sedan sist. Har ju mest jobbat alla onsdagar den senaste tiden så nu då jag är ledig passar jag på och far. Sen borde jag väl handla lite också...




Loppis planer

Har planerat helgens lilla resa idag. Ska bli skönt att komma bort lite. Har sökt efter loppis i Helsingfors området. Har nog hittat några.

Dessa i Helsingfors:

Aino kirpputori Sitratori 3 Kannelmäen asema
Hakiwex kirpputori Kastelholmantie 2
Mellu kirppis Korvatunturintie 2
Kartano kirppis (aurinkobasaari) Hankasuontie 7

I Esbo:
Akseli Sinikalliontie 1
Olarin kirppis Maapallonkuja 1
Kirpputori Ankkurinappi Satukuja 3

I Vanda:
Myyrinkirppis Liesikuja 4
EY-Kirpputori Maitikkakuja 3
Korson kirppis Korsonpolku 2

Fanns ju nog många många fler att välja mellan, hoppas nu att dessa är värda ett besök. Vill ju helst att ett loppis ska vara stort, åtminstone 100 försäljningsplatser, men helst 200 och mera. Det ska vara självbetjäningsloppis där man får gå runt och se sig omkring utan att känna sig uttittad av försäljare.

Har någon några tips på bra loppis runtomkring Helsingfors? Tips mottages gärna!

Återkommer sedan med en lista på vilka loppis vi besökte samt vilka som var värda ett besök.




En skön stund i solen

Tänkte klippa gräset, men fick inte igång gräsklipparen (igen!). Tog istället fram en stol och satte mig ner och läste en stund och njöt av solen. Whiskas ville tydligen också sola så hon lade sig ner i min famn.




Dammigt jobb

Oj vad det blåser idag, men fint väder är det ju nog ändå då solen skiner! Har inte hunnit vara ute och njuta av vädret ännu idag. Har varit inne i huset och skrapat bort bark från takbjälkarna. Usch vad dammigt det blev, måste nog ta på munskydd till sist! Måste ta en paus nu från allt damm, får fortsätta skrapa senare.





Barken måste bort så man kan olja in eller måla takbjälkarna sedan. Dessutom måste de vara färdigt rengjorda före vi kan lägga takpanelen.


Kvällen

Har varit med Mia till hennes mamma ikväll. Såg på en släktforskning, men vi var nog inte släkt med varandra från den grenen. Var intressant läsning ändå!

Har ledig dag imorgon också, får se vad man hittar på då. Nu blir det Idol och Ensam mamma söker, får se hur mycket jag hinner se innan Johnny kommer in och byter kanal. :)


Satt lökar

Tog en stund innan jag kom mig ut och då hade förstås solen gått i moln, men det regnade ju inte i alla fall. Har städat lite på gården och plockat in lite saker som inte ska vara ute i vinter. Satte också ner lite lökar, får se om det kommer upp några blommor i vår.



Några såna här borde titta upp sen ivår om jag har tur...

File:Crocus albiflorus 2.JPGPerlhyazinthe CLP.jpg
(Bilder från Wikipedia)

Plockade in resten av tomaterna som inte hunnit mogna ännu. De mognar ju nog inne också.




Bra låt!

Ny bra musik!




En ledig måndag!

Vad skönt att vara ledig! Arbetet denna helg tärde nog på krafterna. Förkylning har man i kroppen också, men den vill inte bryta ut, går och snörvlar och känner mig trött hela tiden istället. Hoppas man känner sig bättre till helgen då vi ska på spa! Skönt också att bara behöva jobba 1 natt (ons-to) denna vecka.

Whiskas har varit ute på nattligt äventyr igen. Men orkade inte oroa mig desto mera för det. Somnade direkt jag lade huvudet på kudden. Johnny var ut och ropade på henne nån gång, men hon kom in 5 tiden då jag ropade på henne. Sen somnade jag om och steg upp först 10.15, blev 11 timmars sömn så borde vara utvilad nu.

Har inga större planer för idag. Ska väl gå ut och njuta av det soliga och fina vädret samt göra lite höstsysslor ute i trädgården.


Tog upp de sista potatisarna på lördagen. Blev inte mera än så här av 3 sängar (många potatisar var ruttna och fulla med hål). Får förstora landet nästa år.


En fin höstdag på Lillö

Vilken skön dag det har varit på Lillö idag! Perfekt höst väder, 13 grader och nästan ingen blåst alls. Var ut på en lång båttur, åt god mat, fiskade lite, plockade något havtornsbär, var ut på en promenad till Fladan samt tog upp båten.












SöNdAg

Är trött efter att ha jobbat 2 nätter, men hinner inte sova nu. Ska fara till Lillö idag. Mia o Tomi kommer också med. Vi ska fara ut med båten en sväng om det inte blåser så hårt. Dessutom ska vi väl ta upp båten tror jag. Hoppas det blir fint väder, men huvudsaken är att det inte börjar regna eller blåsa hårt.


Loppisrunda igen

Var till 4 olika loppisar idag. Först till Åminne, där fanns mest barnkläder så vi köpte ingenting. Sen till ett intressant gårdsloppis i Sundom där i princip allt i hela huset var till salu, jag hittade dock bara en bok. Sen var vi till Sundom Uf där de också hade loppis men där gjorde vi inte heller några fynd. På vägen hem svängde vi in via Suvi-Kirppis, jag hittade ingenting men Mia fyndade nog några saker.



Fanns många intressanta bilder i boken.

Nu ska jag äta en pizzabit (egenhändigt lagad från igår). Sen ska jag nog bara ta det lugnt så jag orkar jobba inatt också, blev inte många timmars sömn senaste natt.


Blir en loppisdag

Oj oj vilken kväll och natt på jobbet. Skönt att vara hemma och vända en stund. Men ska tillbaka till kl.18, får hoppas det blir en lugnare kväll.

Ska fara med Mia på loppis idag.De har loppis vid Sundom UF 11-15, Gårdsloppis i Sundom 12-17 och loppis vid Åminne 11-17. Ska bli roligt att fara på loppis också och inte bara ha loppis själv. Behöver ju inte köpa någonting man inte behöver. Får se hur bra det lyckas...:)


Far iväg till jobbet

Vet inte om internet blev så mycket bättre fast vi bytte sticka, nu krånglar det igen. Men nu slapp jag äntligen in på internet igen. Ska snart börja fara iväg mot jobbet så hinner inte se klart det jag såg på på nätet nu heller, måste se klart imorgon. Har dubbelnatt i helgen, 18-09. Hoppas på en lugn kväll, men så ska jag inte säga för då blir den inte lugn! :)

Ha en bra fredagskväll!


Kuddar

Efter gymmet for jag en sväng via loppis, fyndade 2 kuddar för 4€/st. Men jag tror nästan jag tar bort den nervikta tygremsan och knappen, får se...



Köpte samma tyg (det röd-randiga) på en auktion i sommar och av den tygbiten ska det bli en madrass till kökssoffan samt kanske nån kudde. De här kuddarna var dock en nyans mörkare, men det gör ingenting för annars var det samma slags tyg som jag hade från förr.


Till gymmet

Fredag idag då. Men känns inte riktigt som om det är helg. Ska ju jobba hela helgen. Ser dock framemot nästa helg då vi ska till Flamingo Spa! :) Men nu blir det RPV och LadyBody på gymmet. Känns lite mera motiverande att fara till gymmet nu då det regnar ute.


Skivor på vinden

Just nu arbetas det för fullt om kvällarna med att få upp skivor på väggarna på vinden. Först kommer det ett lager med OSB skivor och ovanpå dem ännu ett lager med gipsskivor. Fast gipsskivorna tror jag nog att vi beställer hemleverans på för det behövs nog ganska på många skivor till hela övrevåningen och på en vanlig bilsläpkärra ryms bara ett fåtal.


Stockväggen till höger lämnar fram. Sovrum 1.


Sovrum 1.


Lilla skrubben


Sovrum 2.

Det går ganska snabbt framåt med skivorna tycker jag. Börjar se mer och mer beboeligt ut också. Nu är óckså elektikern här igen, bra då han tar sig tid att komma hit. :)


"Nytt" vardagsrumsbord

Var in på Findit då jag plötsligt såg ett fint bord som jag måste ha. Otroligt nog var bordet osålt ännu, så då var det bara att hoppa i bilen och fara till Solf efter det!







Är så nöjd! Har ju sökt länge efter ett förmånligt vitt vardagsrumsbord och äntligen hittade jag ett! :)


I lingonskogen

Var till skogs med pappa och plockade lingon i regnet. Typiskt att det måste börja regna just före vi skulle gå. Men det gick nog bra att plocka fast det regnade. Såklart plockade vi utan lingonplockare för ingen vill ju rensa bären sen efteråt.






Plocka lite lingon

Ledig dag idag då, skönt! Ser lite gråmulet ut där ute, hoppas det inte börjar ösregna. Mamma o pappa kommer snart hit, pappa och jag ska gå och se om vi hittar några lingon. Så håll tummarna nu att det inte börjar regna och att vi hittar mycket lingon! :) (Själv äter jag knappt några lingon, men tycker om att plocka i alla fall).


En onsdag

Har jobbat 12-20 idag. Tänkte dagen aldrig skulle ta slut, men det gjorde den till sist! Nu ska jag bara ta det lugnt och se på tv. Äntligen kan jag surfa också, känns nog att jag inte varit på internet på hela dagen. Imorgon har jag veckans enda lediga dag så ska försöka njuta av den. Om det inte regnar tänkte jag gå till skogs och kanske plocka lite lingon. Regnar det så måste jag väl städa.

Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa! Glöm inte bort att det kommer "Bonde söker fru" kl.21, det ska i alla fall jag se på! :)


Släktforskat lite

Har släktforskat lite ikväll. Eller rättare sagt surfat runt på nätet och hittat lite intressanta saker om släkten. Borde fara till Landsarkivet nån dag, men kommer mig inte dit. Nu ska jag slita mig från datorn och se på Idol som är på inbandning.

Jobbar 12-20 imorgon. Johnny ska ta med internet stickan imorgon för det är något fel på den då internet hela tiden far av och på. Kan alltså inte blogga något före sent på kvällen.


Kantareller och flugsvamp

Gick en sväng i skogen med Molly idag. Plockade kantarellerna som jag väntat skulle växa, men de hade inte växt så mycket. Blir väl nog att steka dem ikväll.





På vägen såg jag också en fin flugsvamp, den får nog stå kvar, tror inte jag skulle må så bra efter att ha ätit den!






Duken

Tvättade dukarna från auktionen. På några var nog fläckarna kvar (men det gör ingenting), men på denna fick jag bort fläckarna ganska bra. Några syns lite då man håller upp duken mot en lampa, men annars syns de inte!


Lite skrynklig men annars är den fin...


Trött

Har jobbat inatt. Slutade kl.7. Såg lite på tv då jag kom hem, men var trött så nu har jag sovit 2 timmar. Känner mig dock inte piggare för det. Får se vad jag gör idag, borde fara och handla.


Nu är det städat lite på baksidan av uthuset också.




Måndag igen

Måndag igen då. Tvättar, diskar och klipper gräs idag. Kunde dock inte klippa allt gräs då jag inte fick igång gräsklipparen igen efter att jag fyllt på bensin. Blir så irriterad då gräsklipparen måste bråka! Får nog vara färdigklippt för idag!

Tvättar några dukar från auktionen igår, får se nu om fläckarna försvinner eller om jag måste ta fram klorit flaskan. Tror inte det var några farliga fläckar så de borde nog försvinna ganska lätt.




Snart måste jag väl börja laga lite mat åt mej så jag orkar jobba inatt, jobbar 16-07. Hoppas nu bara att jag kommer rätt tid idag! :)


På vinden

På vinden fortsätter arbetet. Några mellanväggar är nu isolerade och de har börjat lägga skivor på väggarna.






En fin kväll

Efter auktionen for vi till Lillö. Var fint och soligt väder! Grillade och åt ute på terassen. Sen for vi en sväng med båten.






Skarvar på en sten!

På vägen hem for vi genom Jungsund och stannade vid Johnnys kusin och hälsade på fåren. Jag vill också ha får! Men två skulle nog räcka! :)





Blir nog inga får iår och knappast nästa år heller, men nångång ska jag nog ha några.

Nu blir det att avsluta helgen med bastu, ska bli skönt!


Auktion i Smedsby

Var på auktion till Smedsby idag, i f.d. Piffi. De sålde resten av sakerna från auktionen som vi var på till Petsmo i sommar. Det var lite folk där och det blev otroligt billigt. Till sist avslutade de auktionen, efter bara 45 minuter pga att allt gick för billigt och folk ville inte ropa. Vi hann dock fynda flera saker. Var nog förmånligaste auktionen vi varit på hittills!



En hög med textilier, ville främst ha "papper,påsar,korkar,snören".

En ljuskrona för 2€, den ska hänga ovanför bubbelbadet. Får se om jag ska måla den vit.



Kall natt!

Har varit en kall natt, frost på bilrutan och i gräset ännu kl.10! Hoppas inte tomaterna och gurkorna har frusit nu.




Idag blir det att fara på auktion till Smedsby kl.14, sen far vi säkert till Lillö en sväng.




Final Destination 5

Var på bio ikväll, jag och Johnny alltså. Inte varje dag det händer. Johnny ville fara och se på "Final Destination 5" så då gjorde vi det. Var en äcklig, men lika spännande film som de föregående filmerna. Någon komedi var det inte, men det hade jag inte förväntat mig heller.




När vi for hem från stan var det ganska kallt ute, bara 3 grader! Börjar snart bli vinter!




Lyckad loppisdag! :)

Då var denna loppisdag slut. Blev nog en lyckad dag! Mycket folk kom och många saker fick nya ägare. Fick nog in en nätt summa pengar också :). Men huvudsaken var ju nog att vi blev av med saker som vi inte längre vill ha eller inte behöver. Det var sista gången för iår som vi höll loppis, men säkert kommer vi att ha loppis igen nångång nästa år.






Ställt iordning inför loppis

Vad det blir mörkt snabbt nu om kvällarna! Har varit till Mia och ställt iordning inför loppiset imorgon. Var nog bra att vi ordnade lite saker ikväll så har vi inte så mycket att göra imorgon bitti.

Klippte lite gräs sen då jag kom hem, men hann inte med allt då det blev så mörkt. Går nog inte så bra att klippa gräs i mörkret!

Uppe på vinden i huset går arbetet också frammåt. Såg att alkoven utanför wc:n på vinden kommit upp, eller väggarna iaf. Det ska alltså gå att gå på wc utan att man behöver gå in i sovrummet. Det blir alltså en dörröppning utan dörr från det mittersta rummet på vinden till alkoven. Sen blir det två dörrar i alkoven, en in till sovrummet och en in till wc. Blev lite invecklat, men bild kommer senare.

Nu blir det lite fredagsmys! :)


Loppisrunda igen

Hann vara en sväng in till HM idag medan jag väntade på Mia. Köpte några nya t-skjortor, får kasta bort några gamla med hål nu. Var på en loppisrunda med Mia till 3 loppis, jag köpte dock bara en tidning för 50cent. Mia fyndade fina glasburkar. Var också och handlade lite tillbehör till morgondagens loppis. Tänkte ju ha kaffeservering denna gång!

Nu är jag sååå hungrig, blir tortillas idag fredagen till ära!


Måste tyvärr köpa tomater från butiken då det tar så länge innan de egna tomaterna blir färdiga.




18 och inte 16

Oj oj vad råddig man kan vara då. Trodde jag skulle till kl.16 igår, men det visade sig att jag började först kl.18! Nå det gjorde ingenting, skulle ju ha varit värre om det varit tvärtom, att jag skulle börja 16 men kom först till 18. Så hann fara på en hamburgare med Johnny till Mäckis för att fördriva tiden.

Skulle tanka bilen, men då jag satte i bankkortet och slog in koden stod det bara "fel kod", testade flera gånger, men det fungerade inte. Hade 10€, så fick tanka för det då. Måste ha varit något fel på bensinautomaten för det gick nog att ta ut pengar från bankautomaten med samma kod.

Var annars en lugn kväll, fast jag hade ställt in mig på att jobba på andra sidan :). Men nu imorse då jag skulle fara hem från jobbet tänkte inte bilen starta. Försökte flera gånger, men inte! Gick och begärde hjälp, men testade först om den mot förmodan skulle starta iallafall, och det gjorde den! Måste ha varit något med fukten i luften, för min bil tycker inte om då det regnar mycket, då är den svårstartad ibland.

Nu är jag bara hem och vänder. Ska fara på jumppa till kl.11. Sen hämta Mia från jobbet. Skulle ju ha tagit med jumppa kläderna till jobbet om jag varit inställd på att sluta 9 istället för 7, men var ju inte det...Blir lite onödig körning, men så är det ibland.


Skogspromenad igen

Var ut på en 1,5 timmes skogspromenad. Hittade inga kantareller idag heller. Duggregnade lite, men det gjorde ingenting, var en fin promenad iallafall.



Var genomvåt då jag kom tillbaka, då var det skönt med en varm dusch! Nu ska jag se på tv och sen blir det nattjobb.


En regnig torsdag i september

Fick sova ganska bra inatt med tanke på att Whiskas kom in 6-tiden imorse! Var det månne den vita katten som skrämt bort henne igen? Skulle vara bra om hon kunde säga var hon varit!

Idag blir det en lugn dag. Har inte tänkt göra så mycket innan jag ska till jobbet. Jobbar 16-07 inatt. Men via posten måste jag för jag fick ett sms igår att jag får hämta mina böcker som jag beställt. Får hoppas det blir rätt den här gången nu då och att jag får en ny räkning. Den förra räkningen för böckerna har ju förfallit.

Ser inte ut att bli så bra väder idag heller. Men det får nog regna hur mycket som helst nu bara det är fint väder i helgen! :)


250 lappar

Nu får det vara färdigt utdelat loppislappar för denna gång! Har nog delat ut cirka 250 lappar så hoppas nu nån kommer på lördag! Ska lägga ut en annons på findit i morgon också.

Nu blir det Bonde söker fru och sen bastu. Borde egentligen ha gått i bastun i går kväll istället för då hade jag alldeles våta och kalla fötter av allt springande i vattenpölar letandes efter postlådor, men bättre sent än aldrig.
(Blev ingen bastu heller. Johnny for tydligen hem i bastun, jag hörde att han skulle sätta på bastun, men tydligen inte)

Ska till natten imorgon så får sova länge på morgonen. Hoppas nu att Whiskas kommer in ikväll och inte är ute hela natten, annars far nog min nattsömn...


Jobb och nån kantarell

Har jobbat 7-15 idag. Usch vad mörkt det var då jag steg upp kl.6! Blir förstås bara mörkare och mörkare, men det märktes tydligt idag att det faktiskt var mörkt då ännu. Tycker inte om då det är sådär halvskymt, då gatlamporna inte är på och då man nästan inte behöver sätta på helbelysning på bilen. Då ser man ju nästan ingenting då man kör! Kommer ihåg att en optiker sa åt mej att jag har ett litet brytningsfel och det är i skymningen som jag märker av att jag faktiskt ser lite dåligt. Så länge det inte hoppar fram en älg framför bilen då går det väl bra! :)

Var just till skogen en sväng, bara här bakom uthuset. Såg om jag skulle hitta nån kantarell, och hittade faktiskt 3 små och 1 stor, men ska vänta nån dag och se om de mindre växer till sig lite.




Loppislappar

Ikväll har Mia varit här och vi har skrivit loppislappar samt varit och delat ut dem. Vi måste dock fortsätta med utdelningen imorgon för det blev så mörkt så vi såg inte postlådorna.

LOPPIS

Lördagen den 17.9 kl. 11-17 på Målarbackv. 32A i Voitby. Säljes gammalt och nytt bl.a. arabia, porslin, lampor, tavlor, gardiner, fiskeredskap, kläder, skor, inredningsdetaljer m.m. Välkommen och fynda! Kaffeservering.

Hoppas nu det kommer lite mera folk den här gången, så alla som läser detta, KOM OCH FYNDA! Finns mycket saker, mera än förra gången!

Här är några bilder från förra gången vi hade loppis:






Dagens loppis fynd

Var till loppis och fyndade två arabia fat för 3€/st! :)




En grå tisdag

Skulle ha kunnat sova hur länge som helst idag, men steg upp kl.10, kan ju inte sova bort hela dagen heller. Idag ska jag nog fara en sväng till gymmet, fast de inte har några jumppatimmar nu på dagen. Sen borde det handlas lite också. Kanske det blir ett besök till loppis sedan.


Regnbåge över Kvevlax en dag förra veckan.


Arbetet inne i huset igång igen

Ikväll har arbetet äntligen börjat pånytt inne i huset. Johnny o Jussi har börjat spika fast el-uttag på väggarna på vinden.




Seriestart

Hösten är alltid full av seriestarter. Alla favorit serier börjar igen. Under den sista delen av min semester i sommar såg jag alla säsonger av både Vamire Diaries och 90210 (den nya versionen). Nu kan jag knappt vänta tills säsong 4 börjar av båda serierna ska börja. Har sett alla föregående säsonger online, så får hoppas nu att det nyaste avsnittet av båda serierna sätts upp på nätet genast de sänts på tv i USA. Denna vecka har de nämligen säsongspremiär båda två. Kan ju inte vänta på att de visas på svensk eller finsk tv då de är på hopplöst långt efter, skulle nog få vänta flera år innan jag fick se de nya avsnitten då.





Förutom dessa serier följer jag också med Idol, Bonde söker fru, Robinson, True Talent, Ensam mamma söker och Svenska Hollywoodfruar. Idag börjar dessutom Suomen Huippumalli och Matkaoppaat från Nelonen som man inte kan missa! Förutom dessa ser jag nog på många andra program också, det varierar ju lite beroende på vad som visas på tv.

Tur att man har en inspelningsbar digibox annars skulle jag ju inte göra annat än klicka från en kanal till en annan då det vissa kvällar kommer 3 program på samma tid som jag vill se på! :) 


Whiskas nattliga äventyr

Blev ingen morgonjumppa idag för Whiskas var ute hela natten så jag har inte fått sova ordentligt. Igår kväll var den vita lurviga katten här och Whiskas och hon blev osams igen och sprang till skogs. Sedan har väl Whiskas inte vågat komma tillbaka. Så inatt har jag varit ut och ropat på henne säkert 5 gånger och däremellan drömt mardrömmar om vad som skulle ha kunnat hänt henne. Alltså ingen trevlig natt! Kl.8 imorse kom hon äntligen in. Då somnade jag direkt och sov till 10.30.


Den lurviga katten. Undrar var den bor...

Ser ut att bli en regning dag idag. Blir väl nog en inne dag, har många program inbandade på digiboxen som jag vill se på. :)


15-års kalas

Har varit på 15-år kalas ikväll. Nu får han nog äta choklad i flera veckor framöver för han fick åtminstone 4 plattor! Ronja var också snäll och kom in då jag ropade på henne, men hon ville nog snabbt gå ut igen.



Här är en av kvällens gäster, Mamma Mu kråkan! Den var dock ganska tystlåten.




Nu blir det lite tv tittande, kommer ju Idol, fast det ser vi på först efter en stund då man kan spola sig igenom reklamen.

Är ledig 2 dagar nu, ska bli skönt! Men de har inte lovat så bra väder, får se vad man ska sysselsätta sig med då...


Auktion i Skatila och Kurikka

Var först och såg till auktionen i Skatila. Fanns inte mycket att se. Bara bruna fula dyra möbler. Fanns bara en lampa jag kunde ha köpt, men den var nog säkert dyr. Istället for vi samt Mia o Tomi vidare till Kurikka där de också hade auktion. Ingen av oss köpte någonting där heller, men var nog intressantare än i Skatila. Fanns ett hörnskåp som Johnny kunde ha tänkt sig, men det blev onödigt dyrt så det fick vara.

De hade också auktion i Kauhajoki och Ilmajoki idag, vem vet vad vi gick misste om då vi inte for dit. Men vi sparade ju förstås pengar då vi inte köpte något. Tacka vet jag sommarauktionerna vid något gammalt hus, de är nog bäst! Känns nog länge tills nästa sommar då man får fara på en riktig auktion igen.



Söndags planer

Är inte så farligt trött fast jag nu jobbat 2 nätter i rad. Fick sova bra inatt också. Idag har jag tänkt klippa gräset, hoppas jag hinner! Kl.13 är det auktion i Skatila så måste hinna klippa innan det. Ikväll ska vi dessutom på 15-års kalas så det är full rulle hela dagen.


Bokat hotell!

Bokade just rum på Sokos Hotell Flamingo i Vanda 30.9-2.10. Blir en liten minisemester. :) Tänkte först att vi skulle fara till Stockholm, men det sparar vi till julen. Istället blir det Flamingo Spa. Finns hotell, bad/spa, bio, bowling, resturanger, butiker m.m i samma hus. Dessutom ligger köpcentret Jumbo alldeles brevid.

Malena, om du läser det här så tänkte jag fråga om vi kanske får komma och hälsa på till er då vi en gång är där "nere"?





(Bilder från Flamingo Spa´s hemsida)


Marknads dag

Var en sväng via Älvtorget i Skatila. Köpte lite fårkorv.



Såg några fina pumpor också.



Sen for vi via K-rauta. Efter det var vi så hungriga att det blev mat på Rax! :)

På eftermiddagen var jag och Mia på marknad till Klemetsgårdarna i Maxmo. Där fanns egentligen inte så mycket att se, men det är alltid roligt att gå omkring i gamla hus.







Såg på en lapp att de också hade upp Furirbostället i Oravais (dit vi var för ett antal veckor sedan och blev besvikna då de inte hade öppet). Så det blev en sväng till Oravais då också! :)

Vid Furirbostället fick man köpa nygräddat rågbröd, luktade så gott av dem i hela huset, och vilket hus sedan. Var såå fint där inne. Så där skulle man ha det! Utanför fick man lyssna till "Kungliga Österbottens Regementes Lif Compagnie".

















Blev en händelserik dag igen! :) Besöker nog säkert Furirbostället igen nästa sommar.

Snart är det dock dags för jobb igen, natt 2/2 kl.18-09.


Jobbat natt

Då var man hemma igen då efter att ha jobbat inatt. Var en lugn kväll och natt! :) Ska tillbaka till jobbet till kl.18 och en natt till.

Får se vad man hinner göra idag innan jobbet kallar igen. Kanske man far en sväng till Klemetsgårdarna där de har marknad. Men först ska jag nog slöa en stund framför tv:n och vänta på att Johnny stiger upp nångång.


Fredag

Var skönt att vara till gymmet, får se när man kommer sig dit igen. Blir nog inte så mycket städat idag som jag trodde. Fick en uppgift som jag måste göra där ute. Bäst att skynda sig nu då så jag är färdig innan en viss person kommer hem :). Sen får man väl köra till Smedsby igen då jag jobbar inatt.


Gräset växer trögt!


Far iväg till gymmet

Ska fara iväg på Rpv och Body till gymmet nu. Sen måste jag väl städa lite innan nattjobbet börjar. Ska jobba dubbelnatt i helgen 18-09, skönt att få fara till 18 istället för till 16.

Såg föresten att de har auktion på Skatila UF på söndag kl.13, såklart man ska fara dit! :)


Belysning

Idag har elektrikern varit här. Nu har vi belysning i "verkstan" och vedalidret. Tack, tack! :)





Skogspromenad

Tyckte det var passligt väder för en skogspromenad. Gick en sväng uppåt skogen, gick längre bort än förut dit jag aldrig varit förr. Blev nästan rädd att jag skulle gå vilse, men jag har nog ganska bra lokalsinne i alla fall. Trodde nog jag skulle se en björn eller någon älg, men tydligen såg jag så farlig ut så de blev rädda och gömde sig.





Fanns hur mycket blåbär som helst i skogen, men de få jag plockade blev nog genast uppätna. Onödigt att plocka då man inte använder bären sen heller.

Var ju egentiligen ut på kantarell jakt, men jag visste ju redan då jag gick ungefär hur det skulle gå. Hittade 1 stor och 1 liten kantarell. Blir inte precis nån sås av 2 st kantareller. Förstår inte var folk hittar kantareller? På torget?? Drömmen skulle ju vara att hitta mer än 2 kantareller per år. Dessa 2 kantareller hittade jag helt på måfå, men det är nog svårt att hitta kantareller då man inte vet var man ska söka.





Var en uppfriskande promenad. Får se nu bara hur många älgflugor jag hade med mig hem, har nämligen redan hittat några i håret!


Inga fynd men en lilja

Var till Suvi kirppis, men gjorde inga fynd. Lika så bra det. :) For till Lidl istället och köpte en lilja som Johnny tjatat om att jag måste fara och köpa. Vet inte om det var rätt färg, men hoppas den duger. Den ska planteras ut nånstans senare.





Ledig dag

Ledig dag idag då, skönt! Men borde göra någonting annat än bara sitta framför datorn. Men först borde man kanske börja med att klä på sig, kan ju inte gå runt i nattlinnet hela dagen. Man vet ju aldrig när nån kommer hit.

Tänkte nog först att jag ska fara till gymmet idag, men har ingen motivation till det. Tror det blir en loppisrunda istället. Hehe :) Skulle nog fara till gymmet om de hade nån jumppa timme att fara på, är så tråkigt att vara i själva gymmet. Förstår inte varför de inte kan ha jumppatimmar på förmiddagarna varje dag, tror ju inte jag är enda som skulle fara. Men imorgon blir det förmiddagsjumppa i alla fall!






Lite inspiration

Surfar runt lite och ser på fina inredningsbilder på nätet. Drömmer om den dag då vårt hus är färdigt och försöker få lite inspiration till inredning.



Här är det ljuskronorna ovanför matbordet som jag fastnat för. Tänk om man hade en liknande hängandes ovanför bubbelbadet! (Bild från Sköna hem)



Vilken häftig vägg! Tänk om man skulle tapetsera en hel vägg med gamla foton, då slapp man ju i alla fall det jobbiga med att lägga in i album. Men jag tror nog inte en sån här vägg passar i vårt hus! (Bild från Sköna hem)




Fint sovrum! Vitt, vitt! Råspont vill jag också ha på nån vägg. Den som säger att det är svårt att torka av så hör jag inte på för en sån vägg ska jag ha! :) Fint med de vita takbjälkarna också. Vi har ännu inte bestämt oss om våra ska bli vita eller om man bara ska olja in dem eller betsa dem. Frågan är ju om den vita färgen håller eller om den börjar flagna...(Bild från Sköna hem)



Jag tycker om gamla fönster med många rutor, speciellt då de fått ett nytt liv t.ex. som en dörr till ett vitrinskåp. Praktisk och fin vedförvaring där brevid dessutom. (Bild från Allt i hemmet)



7-15

Har jobbat 7-15 idag. For sen en sväng via butiken och sen hem. Har nu lagat spagetti o köttfärssås, ska bli gott med mat för jag är hungrig! Spagetti o köttfärssås är nog en av mina favoriträtter, men får se hur det smakar då jag inte hade nån lök att lägga i såsen.

Annars blir det nog en lugn kväll. Mamma o pappa ska väl komma hit en sväng, men annars har jag inga planer för kvällen. Är ledig imorgon, ska först till kl.18 till jobbet på fredagen.


Har inte sytt dynvaret utan satt fast det med knappnålar på baksidan. Egentligen ska det vara en större kudde, men denna fick duga just nu.


Slö dag

Har inte gjort så mycket idag. Mest slöat framför tv:n och datorn, men också diskat och tvättat. Ikväll har Mia varit här. Där ute har Johnny o Jussi skyfflat mera grus och höjt upp nivån på gården lite. Hoppas nu att vattnet rinner dit det ska.
Måste surfa på Johnnys datorn nu för det måste vara något fel på Saunalahti då det inte går att surfa, hoppas det inte är något långvarigt fel.
Snart är det väl dags att gå sova. Imorgon blir det jobb 7-15.



En stor äcklig skrott!

Hittade en sån här krypandes på mattan. Vad är det egentligen för en skrott? Ganska stor var den. Skulle föra ut den men då hade den gömt sig. Får se nu om Whiskas äter upp den!




Trött!

Är TRÖTT! Har jobbat inatt och det var ofrivillig väckning 2.40!! Efter det har jag knappt sovit något. Blir väl en tupplur på soffan nu, men först lite frukost.




Inget gym idag

Tror nog jag är för lat för att fara till gymmet idag, dessutom har jag ju sjukt under foten och är förkyld (alltid kommer man på nån ursäkt att inte fara). Ska kasta ihop en sallad istället och ta det lugnt innan jobbet. Har ju varit ut och städat lite på gården och i slaskhögen så det får vara min motion för idag.



Gulliga Whiskas! :)


Ny vecka igen

Tänkte först om jag skulle ha farit på jumppa 9.30 idag, men det skulle nog ha blivit för bråttom då jag vaknade 9. Får se om jag kanske far en sväng till gymmet före jobbet, börjar kl.16 idag så, men det beror på om jag orkar :).

Ska börja dagen med att se på lite tv, sen får jag se vad jag gör...




Julafton?

Tror nog jag har missat nåt, är det julafton idag?? I alla fall så fick vi en julklapp idag, eller egentligen två.



Ett plommonträd.


En snöbollsbuske.



God mat

Var till Gunvi&Jussi och åt raclette idag. Det var jätte smaskens! :) Mätt blev man, nästan för mätt. Är fortfarande mätt fast det var 4 timmar sedan vi åt.






Den gula dörren

Här är en bild på dörren som blivit högre. Nu borde nog den andra traktorn rymmas in genom dörren.



Ser ganska bra ut med tanke på att det var gamla röda restbräder som han skarvade i dörren med. Senare i nåt skede ska dock dörren bytas ut mot en tätare dörr, men jag tror nog denna dörr får duga i några år.




Ska äta raclette idag

Idag är jag ledig, skönt! :) De har väl inte lovat nåt vidare solsken idag, men 18 grader stod det att det ska vara så det är ju inte helt fel. Vi ska nämligen äta raclette idag, där ute dessutom, så hoppas det inte börjar regna!

Och för den som inte vet vad raclette är för nåt så ser man "grillen" eller vad man nu ska kalla den här under. Man plockar åt sig en massa smått o gott på den lilla spaden t.ex. maletkött, champinjoner eller vad som helst. Sen sätter man ost ovanpå allt och sedan lägger man spaden in under "grillen" där den får vara tills osten smält. Sedan är det bara att avnjuta den goda måltiden! Ovanpå "grillen" finns en stekyta där vi brukar steka bacon och ägg. Blir hur smaskens som helst! Dock ska man inte vara vrålhungrig då man ska äta detta, tar ju en stund då man alltid måste vänta på att nästa portion som man lagt under grillen ska bli färdig. Men man kan ju servera sallad och potatis till om man så vill.

t-fal-raclette.jpg


Jobbat

Har jobbat 7-15 idag. Dagen gick relativt snabbt! :) Då jag kom hem fick jag genast börja hjälpa Johnny då han höjde på ena dörren på uthuset, så att andra traktorn ryms in. Nu har det varit så att den gamla traktorn just och just, med nån centimeters maginal, har rymts in. Borde dock ha förstorat öppningen före vi satte dit grus på golvet, då skulle det ha gått lättare att få in gruset, men bättre sent än aldrig! :)

Lägger upp en bild sedan då Johnny målat klart :) Får hoppas bara att den gula färgen går att måla ovanpå rödmyllan.



Sitter och surfar på den andra datorn och hittade en fin bild på Mollys första bad! :) Så liten och gullig hon var då (2005), fast gullig är hon ju nog fortfarande. :)


Första arbetsdagen över

Då var första arbetsdagen efter semestern avklarad, och huvudvärk har man! Annars var nog dagen bra! Men nu är man nog trött! Ska nog bli gott med en hot shot som Johnny just lagade åt mej. :)



Blir att stiga tidigt upp imorgon då det blir jobb 7-15.


Tillbaka till vardagen

Jaha, då var den här då, den vanliga vardagen alltså. Tillbaka till jobbet idag, jobbar 11.30-20. Känns väl nog helt okej, fast jag tror inte det tar så länge innan man väntar till nästa semester. Är fortfarande förkyld, men förkylningen har varken blivit bättre eller sämre så får väl stå ut med den rinnande näsan ett tag antar jag.






En lugn kväll

Har varit en lugn kväll. Har mest surfat runt på nätet. Blev inspirerad av att fara på "Antik och Kuriosa mässa" till Stockholm 30.9-2.10, men det är så snart så det blir nog säkert inget med det. Men före jul ska vi väl nog komma oss till Stockholm en sväng. :) Såg en resa som hette julmarknad i Lubeck, men den var väl nog för dyr. Ibland skulle det ju nog vara roligt att fara någon annanstans än till Stockholm.

Mamma kom hem från sjukhuset igår så nu kommer hemsjukvården hem och ger henne medicin. Som tur är hon nog på bättringsvägen.


Fin solnedgång ikväll.


Molly busen!



Loppisrunda i Seinäjoki

Var till Seinäjoki på en loppisrunda. Var till 3 olika loppis, men borde nog ha haft navigatorn med för jag måste nog köra runt lite för att hitta rätt, men tillsist hittade jag ju. :) Var också på en hamburgare till ABC samt till Hong Kong. Var en lyckad utfärd och ett bra avslut på semestern.


Blev en vit scarf idag för ynka 2€


Hittade också en grå tröja för bara 3,20€. Ärmarna är lite långa, men de kan man ju vika upp!

Jag köpte nog en till sak också, men det ska bli en julklapp så säger inte vad det är! :)


Sista semesterdagen...

Sista semesterdagen idag :/. Nå nog ska man väl överleva. Så bara för att det är sista semesterdagen så måste jag göra nåt roligt, ska fara på en loppisrunda till Seinäjoki! :) Får se om man gör några fynd där...


RSS 2.0