En nyttigare paj

Igår kände jag för att laga en paj. Hittade ett passligt recept HÄR som jag modifierade lite. Det blev en broccoli, squash och champinjon paj. 
 
BROCCOLI/SQUASH/CHAMPINJON PAJ
 
Pajdeg:
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 msk fiberhusk (psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 ägg
Fyllning:
  • smör
  • 1 purjolök, eller en vanlig gul lök
  • 1 stor zucchini
  • 1-2 små burkar champinjoner
  • fryst broccoli efter behag
  • 3 ägg
  • 1 msk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar, paprikakrydda, chilikrydda
  • 2,5 dl riven ost
Gör så här: 
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Lägg mjölblandningen i en skål och blanda ihop med resterande pajdeg ingredienser.
 
Smöra en liten form och tryck ut degen. Grädda skalet i 170 grader i ca 15 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 grader.
 
Skär squash, lök, broccoli och champinjoner i mindre bitar. Fräs grönsakerna tills de fått fin färg och blivit mjuka. Krydda grönsakerna med salt, peppar, paprikakrydda, chilikrydda och oregano.
 
Vispa ihop ägg och riven vitlök. Vispa ner den rivna osten. Blanda ner grönsakerna. Häll upp i pajskalet och grädda i 20-30 minuter.
 
 
Det blev en riktigt god och framförallt nyttig middags paj. Som tur räcker den till dagens middag också så jag slipper laga mat idag, tänk så skönt.
 



Muminfynd

Igår då jag var via loppis hittade jag förstås några saker att köpa. Ett av fynden var en liten mumin necessär, passlig att ha sminksakerna i. 2,50€ gav jag för den. En längre tid har jag haft mina sminksaker i en återförslutningsbar plastpåse, tyckte den här var lite finare.
 
 
Nu ska jag sätta mig ner och ta det lugnt en stund. Har sprungit av och an och burit in loppissakerna från bilen och upp på vinden. Konstigt nog fick jag upp dem direkt samma dag. Annars brukar sakerna ofta stå innanför dörren i några veckor innan jag får upp dem på vinden. Så känner mig nöjd då jag fick upp dem direkt och slipper störas av dem i flera veckor, hehe. Pengarna från loppisförsäljningen skulle jag nog få hämta idag, men men gör det först imorgon. Helt okej hade det nog ändå gått fastän det gick lite bättre förra gången. 
 



En promenad i halkan

Vi kom oss fram och tillbaka till Marthagården igår. Men just och just. Det var nog halt. Skulle inte ha klarat mig utan bråddarna under skorna. Den första biten gick jag sakta, sedan vågare jag gå lite snabbare. Minns ju bara ifjol då jag föll flera gånger på gården då det var halt. Finns inget värre än att gå och spänna sig och vara rädd för att falla då det är halt. Bråddarna var dock lite för stora, men det gick. Borde köpa mindre storlek. Nu längtar jag efter vår och bar asfalt. Hellre vattenpölar än ishalka.
 
 
Idag blev det en tur via loppis. Ska nog tömma bordet ikväll. men ville reda upp det lite ifall jag skulle få mera sålt nu sista dagen. Hade inte varit dit sedan i torsdags så sakerna var nog lite "huller om buller". Blev en sväng via Comboliina också samt Prisma. Nu ska jag vara hemma några timmar innan jag får köra samma runda igen. Tömma loppisbordet och sedan fara på vattenjumppa. Skönt att inte ha haft natt inatt, har haft sö-må natt de senaste tre veckorna. Men imorgon har jag natt istället. Ska inte köra runt omkring imorgon, måste nog få gjort något här hemma. 
 



En sådan helg

Den här helgen börjar gå mot sitt slut, äntligen kan jag väl tillägga. Jobbade fredagkväll, 8-17 igår och idag blir det kvällsjobb igen. På fredag kväll då jag kom hem från jobbet bjöds det på en god "snacks" bricka. Morötter, gurka, paprika och en smaskig dippsås. Var gott med något salt men lite "nyttigare". 
 
 
Igår då jag kom hem från jobbet var jag riktigt trött och hade huvudvärk, fastän det varit en lugn dag. Vi hjälptes ändå åt att laga en god middag på kvällen. Sedan vilade/sov jag i 1,5 timme, vilket tydligen var välbehövligt. Vid halv nio var det dags att stiga upp igen, kunde ju inte gå och sova redan då. Blev istället 4 avsnitt av nya säsongen av Shamelss. Nu är jag fast i serien igen och kan knappt vänta tills vi ser nästa avsnitt. 
 
Idag före jag åker till jobbet blir det en promenad till Marthagården för att rösta i presidentvalet. Har egentligen ingen aning om vem jag ska rösta på, är inte precis så insatt, men rösta ska jag ändå. Vi får hoppas vi hålls på benen både dit och hem igen, kan vara lite halt har jag på känn. 
 
Imorgon är jag ledig. Blir en lugn dag. På kvällen ska loppisbordet tömmas och så ska jag på vattenjumppa. Bara tre arbetsskift kvar, sen semester.
 



Drömresemål

Ni som känner mig vet väl vid det här laget att jag skulle kunna vara på resande fot mest hela tiden, men ändå tycker jag att det är skönt att bara vara hemma också. Ibland räcker det med några dagar på Lillö för att stilla mitt resebegär. Har ju snart semester, men det enda vi har kommit på är att vi ska fara till Seinäjoki, längre än så vet jag inte om vi far. Möjligtvis till Tuuri. Sedan senaste sommar har vi ju besökt de närmsta större städerna som Uleåborg, Tammerfors, Björneborg och Åbo. Ja Umeå och Stockholm också för den delen. Helsingfors är en stad som jag inte är så speciellt förtjust i, så känner inget behov av att åka dit. Att flyga känns inte aktuellt så då får det väl bli Seinäjoki. 
 
Om man får drömma lite så vill jag ju nog åka lite längre bort. Någon gång då tid och pengar finns. När det blir vet jag inte, men det finns många ställen jag skulle vilja besöka under min livstid. 
 
Om man tänker vilka länder jag vill besöka så är det nog USA och Australien som står högt på listan, men också europeiska länder. Jag vill ju helst slippa flyga, alltså ta bilen så långt det går. Dock vet jag ju att det är lite svårt att ta bilen till USA och Australien. En roadtrip i Europa på några veckor skulle inte vara helt fel. Det är ju bara det där med tiden. Att ta sig ner härifrån med bil t.ex. till Tyskland tar ju några dagar. I Europa är det främst södra Tyskland, Frankrike, England, Nederländerna, Belgien, Spanien och Italien som lockar. Ja förstås Grekland också, men dit tar man nog inte bilen. Egypten har jag alltid sagt att jag vill besöka, då främst pyramiderna.
 
För snart ett år sedan var vi ju på vår första södernresa till Kanarieöarna. Vi fick många gånger höra att då vi en gång har varit i södern så måste vi fara pånytt nästa år. Det stämmer dock inte in på oss. Visst var det en upplevelse som jag sent glömmer, men jag saknade sevärdheterna (fastän vi såg en hel del annat än stranden). Jag visste ju att jag inte är en människa som vill ligga på en strand eller bara se ett och samma hotell i en vecka. Far jag på en resa vill jag ju hinna se allt och mer därtill som finns i omgivningen. Jag vill se storstäder, gamla hus och byggnader. Jag vill gå i stora köpcentrum och fynda billiga kläder. Marknader där folk i princip "hoppar på en" och vill sälja saker är inget för mig. Visst kan jag se lite natur också, men att åka på en vandringsresa är inget för mig. Vill ha lite av allt.
 
 
Varje år har jag mina planer. I år vet jag att det inte kommer att bli någon lång bilresa, men det kommer ju nya år.  Det är ju tur att man kan planera. Man behöver ju inte förverkliga planerna direkt. Ifjol gjorde jag upp planer på att vi skulle åka till bl.a. Oslo på sommarresa, men så blev det inte och så blir det inte i år heller. Det får bli ett annat år. 
 
Sist och slutligen är jag ganska nöjd med tillvaron bara jag får fara på loppis till en annan stad. Ja det räcker faktiskt med Seinäjoki. Så ser framemot min veckolånga semester fastän vi inte åker till världens ände. 
 



En tur till simhallen och regnväder

Igår blev det åter igen en lång dag innan jag var hemma igen. Åkte hemifrån på morgonen och kom hem tolv timmar senare. Efter att ha varit borta fyra kvällar i rad ska det vara skönt att vara hemma ikväll. Imorgon har jag kvällsjobb igen. Nåja, det var ju visserligen självvalt att vara borta igår kväll. Efter jobbet blev det nämligen en tur till simhallen med Johnny. Det blev 1 km i bassängen. Säkert ett år sedan sist. Inte undra på att det känns i nacken idag. Kändes ändå skönt att vara och simma, men ännu skönare skulle det ha varit om det inte hade varit så många andra i vägen, hehe. Efter flera arbetsdagar var mitt tålamod inte det längsta. Skulle nog inte ha nerver till att fara och simma flera gånger i veckan. 
 
Idag har jag som sagt en ledig dag. Hade tänkt vara hemma hela dagen men måste nog fara via loppis och kolla läget. Senast låg det en massa kläder på golvet som jag måste plocka upp. Förra veckan gick försäljningen bra, men denna vecka har det gått trögt, som väntat. Skönt dock att bli av med en massa "skräp". Som tur så plogade Johnny gården med traktorn imorse före han for till jobbet, skulle inte ha sluppit ut med bilen annars. Under natten hade det rasat ner snö från uthustaket och jag skulle nog inte ha fått bort den högen med snö för hand. Kylan är som bortblåst, nu regnar det istället. Bäst att ta det försiktigt då jag går över gården, såg halt ut. 
 
 
Kissona blev förbjudna att gå ut före all snö rasat ner från uthuset, ännu finns en del kvar så de får roa sig här inne så länge. Knappast roligt att gå ut i regnet heller.
 
 



Vita istället för röda

Nu har jag bestämt att julgardinerna ska ner. Ja åtminstone denna vecka ska de ner. Började redan i söndags med att stryka två gardiner, sedan hann jag inte med fler. Sedan fick Johnny hänga upp dem. Så nu har vi bytt gardiner i köket, resten återstår. Så länge strykbrädet och strykjärnet står framme så ska jag väl få det gjort. Onödigt att lägga undan dem emellan, då blir det inte gjort. Gardinerna som ska strykas ligger i en hög på köksbordet, orkar nog inte se på högen så värst länge. Bara det fanns fler timmar på dygnet skulle det bli gjort direkt. Egentligen är det ju ingen brådska, men jag vill ju få det gjort. Sedan får de vita gardinerna hänga uppe länge, troligen till nästa jul.
 
 
Några vita gardiner är uppe medan de röda hänger kvar i de andra fönstren. Denna gång fick det bli de vita med spets. Hade att välja mellan vita med lite blommor, hel vita eller dessa. Av dem alla är nog dessa mina favoriter, dessutom är de här de första gardinerna som jag köpte till huset. 
 
 
Nu ska jag slänga i mig en snabb salladslunch. Sedan åka via loppis med lite mera saker. Sedan blir det kvällsjobb.
 
Hoppas ni får en bra tisdag!
 



En måndag igen

Nedräkningen till min semester har börjat. Fast egentligen är det ju inte alls längesedan jag hade semester senast, det var ju några dagar i december. Nåja, det känns längesedan. Två veckor till, sen får jag vara en vecka ledig. Den här veckan har jag dock inte sett framemot, jobb jobb och mera jobb. Torsdag är min enda lediga dag, då blir det nog en hemmadag. Det blev tidig väckning på jobbet idag så är inte speciellt pigg. Ska på vattenjumppa ikväll, så får hoppas jag orkar hålla ögonen öppna så jag inte sjunker till botten, hehe. 
 
 
Idag har jag prissatt mera loppissaker, men åker med dem till loppis först imorgon. Orkade inte köra av och an idag. Har också börjat se på en ny spännande serie på nätet, Beyond. Är inne på fjärde avsnittet nu. Såg också att vi har en ny säsong Shameless att se på, hur kan vi ha missat det? Kunde nästan inte hålla mig ifrån att se första avsnittet, men bara nästan. Är ju ingen brådska. Just nu kommer det så mycket intressant både på tv och på nätet så man hinner knappt se allt. 
 
Nu börjar det bli dags att laga lite middag, eller vad det nu ska kallas. Har ju redan hunnit äta flera gånger sedan jag kom hem från jobbet imorse. Så är det då man inte har sovit sedan 03.45, då hinner man bli hungrig flera gånger om. 
 



Mycket snö på Lillö

Det blir inte så många besök på Lillö vintertid, även om jag skulle kunna åka dit mest varenda dag om tid fanns. Igår kom vi oss äntligen dit en sväng, en månad sedan vi var där senast. Mössen hade inte skottat snö, så det var inte så lätt att ta sig fram på gården, men vägen var åtminstone plogad. Solen sken, men det var ganska kallt. Det lockade inte att ta fram solstolen. En annan gång ska vi nog ta med grillen och grilla lite korv utomhus.
 
 
Idag snöar det för fullt, kommer bara ner mer och mer snö. Vi är bjudna på mat till Västervik, sedan ska jag på nattjobb. 
 



Fredagsgott

Igår kväll då jag kom hem från jobbet bjöds det på vitlöksgratinerade musslor med batong. Riktigt gott var det!
 
 
Idag har vi varit och beställt en ny bäddmadrass till sängen. Lite väl dyr var den nog, jämfört med om vi skulle ha köpt den direkt då vi köpte sängen. Känns lite surt, men vad gör man. Vi kan inte använda den som vi köpte med sängen och den 160 cm breda är för liten. Var nog bara att betala och se glad ut. Sedan blev det en tur till Lillö i solskenet, bilder får ni se imorgon. 
 
Nu blir det en lugn fortsättning på dagen. Ser ut att bli bara kallare och kallare. Visade -17 efter vägen, men -15 här. Blir nog att elda en brasa ikväll också.
 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig lördag!



Kalla dagar

Fredag! Har redan hunnit städa och tvätta så det känns bra att ha fått något gjort. Helgen kan börja. Först blir det dock kvällsjobb. Sedan ledigt till söndag kväll. Det har varit kallt nu om dagarna, får se om det blir ännu kallare. Räcker riktigt bra med minus tio grader, minus fem skulle räcka mer än väl. Den här årstiden är det skönt att ha en spis att elda i så man får upp värmen lite. Just nu eldar vi nästan varje dag.
 
 
Har inga speciella planer för morgondagen, bra så. Måste nog säkert ta en tur via loppis någon dag i helgen, men varje dag kan jag ju inte springa där. Nu ser jag framemot kvällen och något gott som jag sa att Johnny ska laga tills jag kommer hem från jobbet, får se vad det blir.
 



Något nödvändigt

Det har varit några stressiga dagar, men idag har jag äntligen en ledig dag. Har hunnit med lite saker här hemma som inte blivit gjorda sedan i söndags, diskat och tvättat. Var också och hämtade ut lite kläder som jag beställt på nätet, de var riktigt bra, tur att jag inte måste skicka tillbaka dem. Sedan blev det en sväng via loppis med mera saker. Städade också upp på bordet lite grann, blir ju alltid lite råddigt då man inte varit dit på flera dagar. Åkte sedan och veckohandlade. Hittade faktiskt lite annat än mat också. Har länge behövt ett par vinterskor som är passliga att ha då jag går ut på en promenad. Hittlls har jag bara haft mina klumpiga vinterstövlar som jag går och drar efter mig, inte precis det bästa för fötterna. Senast vi var ut och gick testade jag att använda ett par vanliga "lekkare" men de var för hala och det passade inte så bra med stickasockor i dem. Idag råkade jag se att de hade skor på rea, så gick ett varv för att se vad som fanns. Hittade ett par som var nedsatta, hade kostat 70€, men nu endast 20€. Helt perfekta var de dessutom fastän jag först trodde de skulle vara för stora. Stickasockorna passade också i. Jag går ju oftast omkring med stickasockor nu vintertid, frusen som jag är. 
 
 
Nu måste jag förstås testa dem, men tror det får bli en annan dag. Just nu känns det för kallt. 
 



Nya armband

Förra veckan beställde jag hem nya armband till mitt aktivitetsarmband. Det gamla armbandet var nämligen nästan helt sönder. Hade inte vågat använda det på flera veckor med risk för att tappa det så nu var det hög tid att skaffa ett nytt armband. Förstås fanns de inte att få tag på i stan så fick beställa hela vägen ifrån Tuuri. Det tog inte många dagar innan jag hade mina armband hemma.
 
 
Aktivitetsarmbandet har jag haft på armen så gott som konstant i två års tid, så inte undra på att det såg ut som det gjorde. 
 
De nya banden kom i tre olika färger så nu kan jag byta färg då jag vill. Det vita tror jag dock inte jag kommer att använda så mycket, har på känn att det skulle bli smutsigt ganska snabbt.
 
 
Själva "klockan" är förstås lite skråmad, men det är inte konstigt då jag ju nästan inte tagit av den på två år. Den har fått vara med om mycket. Det är dock inte skråmor som stör så kan nog säkert använda den i flera år till.
 
I helgen blev det inte många steg, men tror nog det blir ändring på det nu då jag har flera intensiva dagar denna vecka.
 
 



Julgranen ute och loppisbordet fyllt

Igår åkte julgranen ut. Så nu är det tomt där i hörnet. Har ännu inte orkat bära ner alla barstolar som ska stå längs med bardisken, men så småningom kommer de väl på plats. Julgranen ligger nu på gräsmattan nedanför terrassen, där får den ligga tills snön har smält och jag kan bära den till skogs.
 
 
Idag har jag varit trött hela dagen. Blev inte mycket sömn på jobbet inatt. Gick och sova då jag kom hem imorse, men det var inte många minuter jag kunde sova. Kan helt enkelt inte sova på dagen. Prissatte de sista loppissakerna och ikväll förde jag sakerna till loppis. Usch vilket blåsigt väder det var och vilka drivor efter vägen, tur att jag inte hade bråttom. 
 
 
Denna gång valde jag att ha loppisbordet i två veckor, håller tummarna att jag får en hel del sålt nu då.
 



Tjugondag Knut och sen middag på Wazaca

Julgranen åkte inte ut igår, men idag ska den ut. Igår hann vi istället med en hel del annat. Åkte till Stenhaga och gick i butiker, kom hem med mattallrikar som var på rea. Någon ny bäddmadrass till sängen kom vi dock inte hem med då vi inte fick någon betjäning i möbelbutiken fastän vi var där i 40 minuter. Sedan blev vi bjudna på mat och kaffe på Målarbackan tillsammans med en del av Johnnys släktingar. 
 
På eftermiddagen plockade Johnny ner alla stjärnor och ljusstakar och satte dit fönsterlamporna istället. Skönt att ha fått den saken ur världen. På kvällen åkte vi via mamma och pappa en sväng där jag fick prova en vante som mamma håller på att sticka. Därifrån åkte vi direkt till stan där vi hade bokat bord på Wazaca. Det blev riktigt lyckat. Oftast blir det ju att man beställer någon biff eller hamburgare då man går ut och äter, men denna gång beställde vi båda två räkpanna. Till förrätt delade vi på en nachotallrik med pulled chicken. Riktigt gott och inte speciellt dyrt heller.
 
 
Nu är det dock slut på lediga dagar. Har bara enstaka lediga dagar fram till helgen 3.2-4.2. Den nya veckan börjar intensivt med nattjobb tills imorgon och sedan ska loppissakerna föras till loppis. Tisdag och onsdag är jag borta från tidig morgon till sen kväll båda dagarna. Sedan har jag faktiskt en ledig dag. Några andra speciella planer för den kommande veckan har jag inte ännu. 
 



Dagens loppisfynd

Igår bokade jag ett loppisbord. Sist jag sålde på loppis var i maj (ej medräknat Skatila loppis). Så nu tyckte jag det var dags igen. Blev Combo denna gång. Tycker alltid det är svårt att boka bord per telefon då man inte kan se var borden är placerade. Borde finnas en karta på hemsidan, men icke. Nåja, jag fick ett bord. Tur var att jag var dit idag och såg var bordet fanns. Nästan längst bak i lokalen, precis de bord jag faktiskt brukar hoppa över då jag går en runda. Så gick till kassan och bad om ett annat bord. Som tur var så var det inget problem och jag fick ett bord på ett bättre ställe. Passade samtidigt på att ta mig en runda runt loppisen, kom hem med en lång tröja för endast 2 euro samt några tidningar. 
 
 
Nu blir det prissättning resten av kvällen. Ska dock föra sakerna till loppis först på måndag kväll, men bäst att prissätta då man har tid och motivation till det. 
 
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll och en bra helg!
 



Nya muminglas

För några veckor sedan såg jag att de reade bort Iittala muminglas i butiken. Nu har nya glas kommit ut. De nya är lite högre och annat format än de gamla, dyrare var de också. Säkerligen måste jag nog ha dem i min samling också, men de kommer säkert att säljas i flera år så har ingen brådska med att köpa dem.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilket glas är din favorit? Mina är nog Snorkfröken i båten och Lilla My som badar.
 



Dimma och frost

Idag har det varit riktigt dimmigt hela dagen. Någon minut tittade solen fram mellan molnen, men annars har det nog varit vitt ute. Har rensat i klädskåpet ordentligt idag, skönt att få det gjort. Varför sparar man på söndriga strumpbyxor? Ja jag vet inte. 
 
 
Sakta men säkert är julen påväg att plockas bort. Börjar med julpyntet som går lätt att ta ner. I helgen åker nog julgranen ut. Gardinerna tar jag till sist. Förhoppningsvis har vi inte röda gardiner ännu på midsommar. Ingen brådska med andra ord. Jobbar natt inatt, sedan är jag ledig till söndag kväll, skönt med såna här veckor då jag knappt jobbar något alls. Hinner göra en massa saker här hemma som jag inte annars skulle få gjort.
 
 
 



Något gott till middag

Åh vad svårt det kan vara att komma på vad man ska laga till middag, oftast blir det bara samma sak hela tiden. Redan förra veckan handlade jag ingredienser till moussaka, så idag fick det bli det. Receptet hittar du HÄR i ett inlägg från 2016. Som vanligt blev det riktigt gott!
 
 
En fin solnedgång fick jag också se idag. Snart är det dags för en promenad, tyvärr är det lite mörkare där ute just nu än för några timmar sedan.
 
 
 



En snörik vinter

Ikväll blev nästan all snö bortskyfflad från balkongen. Det är nog länge sedan det varit sådär mycket snö där!
 
 
Annars har här inte hänt så mycket idag. Blev butiken och soffan efter nattjobb. Ikväll var vi på mat till Målarbackan. Snart blir det bastu och sedan ska vi nog se ett till avsnitt av Gåsmamman säsong 3, spännande!
 



Trettondagshelgen

Igår blev det jobb 8-17. Då jag kom hem vankades det god morotssoppa. Lite senare blev det att åka tillbaka till Smedsby till min äldsta syster där vi blev bjudna på en massa gott. Blev en trevlig kväll. Kring tio var vi hemma igen. Såg på en film, men jag somnade efter halva filmen, så får nog se resten någon annan dag. 
 
Idag vaknade vi till soligt väder. Var riktigt skönt med en sovmorgon även om jag vaknade med sjukt i nacken och huvudvärk, igen. Efter lite frukost blev det dock lite bättre. Efter någon timme bestämde vi oss för att gå ut och gå, men tyvärr hade solen gått i moln då. Blev ändå en timmes uppriskande promenad efter skogsbilvägen.
 
 
Nu ska jag bara ta det lugnt resten av eftermiddagen fram tills jag ska på nattjobb. Äta gårdagens soppa och kanske se något avsnitt av en bra serie. 
 



En ny sänggavel

Igår kväll bar vi in den nya sänggaveln som Johnny snickrat ihop. Den blev riktigt fin! Så länge vi har haft den nya sängen utan gavel har vi känt att det har dragit kallt från fönstret så en sänggavel var nog ett måste. Sänggavlarna vi sett på i olika butiker var alla högre än denna och vi ville ju inte att gaveln skulle täcka hela fönstret så den här blev nog riktigt passlig. Vi har ju fönstren ganska lågt ner så det var oundvikligt att inte täcka för fönstret alls. 
 
 
Molly tyckte tydligen det var enklare att bara sätta sig på sänggaveln och titta ut än att hoppa ner på fönsterbrädet som hon brukar.
 
 
Idag blev det en loppisrunda, men hittade inget. Nu väntar en helg med jobb både lördag och söndag men sedan blir det en lugn vecka med bara någon natts jobb, skönt så. Bäst att njuta medan det varar, sedan kommer mera intensiva veckor.
 
Hoppas ni alla får en trevlig trettondags helg!
 



Julen varar fram till tjugondag knut

Ännu har vi jul i vårt hus och så ska det förbli ännu någon vecka. Varför kasta ut julgranen då vi "just" tagit in den? Dessutom barrar den knappt. Vet att många vill kasta ut julen direkt nyår är över, men inte jag. Jag försöker istället dra ut på det så länge som möjligt. Får se hur länge vi har in julgranen i år. Fram till tjugondagknut ska den nog vara inne, om den mot förmodan inte börjar barra hemskt mycket mitt i allt. Man brukar säga att "julen varar fram till påsk", men riktigt så länge tror jag inte vi har in granen. Det andra julpyntet plockar jag väl ner nästa vecka, bäst att passa på då jag har många lediga dagar. 
 
 
Igår kväll kom vi oss ut på en promenad, har så svårt att komma mig ut då jag är ensam hemma. Helst vill jag gå i skogen, men just nu är det väl mycket snö där. Som tur har vi både en crosstrainer och en motionscykel. Den senare blir dock inte använd just nu, men crosstrainern används nog i princip varje vecka. Den står fortfarande mitt mellan matplatsen och vardagsrummet, lite mitt i, men så får det vara. Ska den komma till användning måste den stå framför tv:n. Just nu lockar dock ingen träning. Var på sockerbelastning imorse och det var ingen trevlig upplevelse. Är ännu yr i huvudet och har huvudvärk så blir nog en vilodag tills krafterna återkommer. Ska lägga mig ner och njuta av julgranens doft samtidigt som jag ser på tv.
 



Årets första dagar

Det nya året började bättre än det förra. Ifjol fick vi åka med Molly till veterinären direkt på nyårsdagsmorgon då hon inte mådde bra. Så var verkligen inte någon bra start på 2017. Igår tog vi det mest lugnt, ja Molly också för den delen. Det blev bl.a. några omgångar Ticket to Ride på Målarbackan. Skulle det inte ha varit för nackont och huvudvärk så skulle det ha varit en perfekt ledig dag. Kvällen spenderades framför tv:n och i snickeboa.
 
 
Idag är vi tillbaka till vardagen igen. Jag jobbar mest nätter de kommande två veckorna, med undantag för kommande lördag då jag har morgontur. Idag har jag varit hemma hela dagen, inte gjort något speciellt. En tur på crosstrainern blev det då jag inte ville gå ut på en promenad i det gråa vädret. Snart är det dags att laga lite mat, sedan blir det nattjobb. 
 
Hoppas ni har fått en bra start på det nya året!
 



Nyåret

Igår blev det nyårsfirande här hemma tillsammans med goda vänner. Det blev en trerätters middag bestående jag jordärtskockssoppa till förrätt, tournedos med hasselbackspotatis och grönsallad till huvudrätt samt mangofromage till efterrätt. Så gott!
 
Den fina buketten fick jag av Johnny på vår årsdag ❤.
 
 
Sedan blev det några omgångar Blokus och lite biljard.
 
 
Glögg och lite annat gott hann vi också med.
 
 
Då klockan började närma sig midnatt blev det en promenad till Målarbackan där vi firade in det nya året med raketer.
 
 
Då raketerna var skjutna bänkade vi oss kring kaffebordet och sedan såg vi då Sverige firade in det nya året på Skansen på tv. Sedan var det dags att bege oss hem igen. 
 
Tack för en rolig kväll och tack för 2017. Ser framemot 2018.
 
 



RSS 2.0