Ändrade planer

Blev ändrade planer. Har tillbringat dagen och kvällen på akuten med Johnny. Han kände domningar i ena sidan, från topp till tå, de tog en massa prover, ct röntgen och ryggmärgsprov, men hittills har inget visat något avvikande. Han måste dock lämna där över natten för observation, lika bra det så behöver man inte oroa sig här hemma. 
 
Så det blev den lilla julen. Hade ju tänkt fara på julfest, men det blev inget av de planerna. Är inte riktigt på humör att fara nu heller. Därför ska jag gotta mig med en pizza, chipspåse och coca-cola. Riktig hälsokost med andra ord.
 
 



Lillajulsgran

Nu står lillajulsgranen på plats. Bestämde mig för att den passade bäst i en mjölkhink, men hade lite problem med att få den att stå rakt. Satte till sist granen i en glasburk och sedan glasburken ner i mjölkhinken.
 
 
Badrumsmattan fick byta plats, vill ju inte i misstag förstöra golvet med eventuella fläckar från mjölkhinken, är billigare att köpa en ny matta än nytt golv.
 
 
Stjärnan har jag köpt i Tuuri.
 
 
Vill önska er alla en fin Lillajul. För min del blir det julfest från jobbet ikväll. 



Lillajulsfredag

Har haft en riktigt trevlig kväll hos Mia och Tomi. Hade med oss en liten lillajulspresent också. Roligt att ni tyckte om den! Blev bjudna på gott att äta och dricka. Dessutom blev det ett parti Ticket to ride och lite filmförevisning.
 
Mia hade pyntat så fint i huset, ljus, ljus överallt. Kanske vi har samma smak? :)
 
 
Tack för en trevlig kväll!
 



Äntligen helg

Med den här bilden vill jag önska er alla en bra fredag. Nu blir det jobb för min del. Vi hörs sen ikväll!
 
 



Torsdagen

Blev gymmet idag efter jobbet. Skönt att röra på sig lite. Får se nu om jag är sjuk överallt imorgon, hoppas inte. For sen på en kort loppisrunda, men hittade inget. Blev en butiksrunda med Johnny efterråt. Var gott med mat sen då vi väl kom oss hem efter klockan sju. 
 
Blåser hårt ännu. Prydnadsbrunnen som står ovanpå brunnen på gården hade blåst ner, det har den aldrig gjort förut. Dessutom hade ljuslyktan på trappan blåst iväg, men som tur var den hel. 
 
Nu ska vi fara en sväng till Målarbackan och se om de har nå kaffe.
 
Medan det ännu fanns lite snö på marken.



Pepparkakor

I förrgår lagade Johnny ihop en pepparkaksdeg, LCHF pepparkaksdeg dessutom. Har aldrig bakat enligt receptet förut, så det var någonting nytt. Igår fick jag äran att kavla ut degen till pepparkakor. Det gick nu sådär. Jag tyckte degen var för våt, det bara fastnade i kaveln fastän jag satte massor av kokosmjöl på den. Till sist fick jag nog utbakat ett antal pepparkakor, men några mängder blev det inte, bara ca. 20, men nu har vi testat receptet i alla fall. 
 
 
Vet inte om vi gör om det, isåfall ska det nog vara mera kryddor i. Vet inte om degen faktiskt ska vara så som den var till konsistensen, men lätt att bearbeta var den inte. Är ju inte jul ännu så kanske man hittar ett annat recept att testa. Vanliga pepparkakor gjorda på köpt deg är nog godare än de här åtminstone. 



En blåsig onsdag

Jobbade 8-16 idag, imorgon blir det 7-15. Var effektiv på jobbet och städade, tvättade fönstren, satte upp julgardiner och julpyntade i min klients rum. Känner mig nöjd. 
 
Ute har det nu börjat blåsa som bara vad, får se om man alls får sova inatt. Låter ju som att huset snart flyger iväg. All snö har också smält bort, så synd. Hoppas det kommer mera till helgen då det är första advent, men det ser inte så lovande ut tyvärr. 
 
Nu ska vi bänka oss framför tv:n och se på Bonde söker fru samt gårdagens avsnitt av Montazamis med vänner. Tycker det kommer så många bra program på tv just nu så man hinner knappt gå och sova innan det är dags att stiga upp igen.
 
 
 



Kan inte få för många

På loppis i Seinäjoki köpte jag bl.a. den här ljusstaken. Också en sak som jag samlar på. Kan inte få för många ljusstakar av fattigmanssilver. Köpte också en glittrande tunika, men den har inte fastnat på bild ännu.
 
 
Då jag kom hem kunde jag konstatera att jag hade en likadan ljusstake från förut, men vad gör nu det. 



Julmiddag

Igår kväll hade vi julmiddag på jobbet, både klienter och personal. Var första julmiddagen på nya boendet så vi valde att ordna middagen där istället för att fara ut och äta. Blev riktigt lyckat! God julmat fick vi och vi blev alla mätta och belåtna.
 
 
En av husets hyresgäster, katten Emil fick tyvärr inte vara med på middagen, men han var lika glad ändå.
 
 



Julen flyttar in

Lite i taget, något julpynt varje dag. Sakta men säkert flyttar julen in. Idag kom ännu fler julgardiner upp, någon till julduk sattes på bordet, julkrubban kom fram, stjärnorna och ljusstakarna kom upp i fönstren.
 
 
Får se vilka pynt som letar sig fram imorgon...



Lite förändring

Tog ner bordet som jag gjort själv för x antal år sedan och placerade det i köket. Passligt bord att ha kokboksställningen på. Rymdes två små ljuslyktor också.
 
 
Nu ska jag hoppa i bilen och fara på julmiddag till jobbet. Hoppas det blir gott!



Blev en bra dag i alla fall

Igår gick det inte riktigt som planerat då Sofia måste fara på ett möte från morgonen. Jag och Malena hade dock en trevlig dag på stan med shopping och fikapaus. Blev ett besök till loppis samt Säde också. Då klockan började gå mot två bestämde vi oss för att gå till Amarillo och äta. Vi hade inte hunnit sitta där länge då Sofia ringde och sa att hon var påväg. Var roligt att träffa henne också! Vi åt god mat och hade det allmänt trevligt. Sedan körde vi ut ur stan och till Sofia där vi hade en pratstund i skenet av många ljus. Vid Sofia var julpyntandet redan igång, julstämningen stärktes av den goda chokladen hon bjöd på.
 
 
Jag handlade inte så mycket på stan, några vanliga toppar bara. Före vi for in till stan handlade jag några krukor vid Plantagen, de dyker säkert upp i något inlägg närmare jul. På loppis köpte jag något så otippat som en rödrandig kudde, men jag köpte bara en, skulle ha kunnat köpa tre till plus ett flertal överdrag, men drog gränsen vid en. Någon måtta får det ju vara!



Exklusiv söndagsmiddag

Igår njöt vi av en riktigt exklusiv middag. Klockan blev visserligen 22 innan vi hann sätta tänderna i hummern och räkorna, men det var lika gott ändå. 
 
 
Firade inget speciellt, det var bara Johnny som ville pröva på något nytt. Det här lagar vi nog pånytt någon dag.



Julgransljushållare

För en tid sedan hittade några julgransljushållare på loppis. Har ännu inga färdiga planer för dem, men inte kommer de att hänga i julgranen i alla fall, är nog för brandfarligt.
 
 
Förstår inte hur man kan våga ha levande ljus i granen, förr hade man förstås inget val, men nu finns det ju så många andra möjligheter. Säkert går det om man har uppsikt över granen precis hela tiden och har dem tända bara en kort stund, men jag tar det säkra före det osäkra.
 
 
Har nog några idéer på vad jag ska göra av dessa, får se, får se. "Bra ti ha, skit ti va utan" som man brukar säga.



En dag med Sofia o Malena

Idag blir det en heldag med Sofia och Malena, får se vad vi hittar på för roligt. Åtminstone blir det väl en shoppingtur på stan. Men först ett besök till tandhygienisten, mindre trevligt.
 
 



En dag i Tuuri

Idag styrde vi kosan mot Tuuri. Blev ett stop vid ett loppis i Seinäjoki också, vad jag köpte där får du se en annan dag. Var som vanligt mycket folk i Tuuri. Vi handlade en del julklappar, både åt oss själva och åt andra. Blev med andra ord en riktigt bra dag.
 
 
Bästa köpet åt mig själv var nog den här uggle ljuslyktan för en billig peng.
 
 
Nu blir det festmåltid bestående av hummer och räkor. Passar bra en söndags kväll eller hur? Bastu står också på programmet och så får vi inte glömma Solsidan och Bron på tv. En bra söndagskväll helt enkelt.



De första julblommorna

Igår köpte jag årets första julblommor. Fick bli en julros samt en julstjärna. Har aldrig haft en julros förut, får se hur länge den lever. 
 
 
Blev lite annorlunda planteringar. Plötsligt fick jag användning av arabia kannan jag köpte på loppis. Julrosens "kruka" samt stenar har fått hänga med en längre tid. 



50-års kalas

Ikväll var vi på ett trevligt 50-års kalas, eller rättare sagt middag. Blev bjudna på 3-rätters middag vid Solf Gästgivargård. Riktigt gott var det! 
 
 
Mamma gratulerar jubilaren.
 
 
Till förrätt blev det jordärtskockssoppa med varmrökt lax och basilikaskum, till varmrätt kronhjort med rostade grönsaker och till efterrätt havtornsparfait och chokladkaka.
 
 
Tack för en trevlig kväll och GRATTIS igen!
 



Ett besök vid Quriosa

Idag besökte jag Quriosa i Jungsund. Var länge sen sist. Alltid roligt att gå omkring där bland de fina husen och se på både gamla och nya saker som finns till salu.
 
 
Denna gång kom jag hem med en gammal vävd löpare samt två "hattar" av tyg att sätta på burkar.
 
 
Löparen påminner om de rödrandiga kuddöverdragen samt tygbitarna jag har från förr. Kan helt enkelt inte motstå något som är rödrandigt. 
 



På jakt efter spår i snön

Nu har vi äntligen fått lite snö på marken igen. Får se hur länge den finns kvar. Jag och Whiskas tog en rundtur i skogen igår för att se om vi skulle se några intressanta spår i snön, men de enda spår vi såg var en fågels samt våra egna.
 
 
Bara det kommer lite mera snö ska jag nog se efter vilka som rör sig på vår gård i skymningen och på natten. Säkert är det nog en och annan mårdhund och kanske någon lo. Skulle vara intressant att sätta upp en kamera så man fick se dem, annars är det bara spåren (och en och annan skithög) de lämnar efter sig.



Trälåda och ljusstake

För att skingra tankarna for jag via loppis. Hittade lite smått o gott. Ja, eller ätbart var det ju inte, men fina saker i alla fall och inga julklappar den här gången, i så fall julklappar åt mig själv.
 
 
Har en liknande ljusstake från förr bara att den är röd. Trälådan vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, men nog kommer jag alltid på något.



Resultatet

Var till sjukhuset idag, fick veta resultatet av magnetröntgen. De såg förslitningar (som jag redan visste om) samt att en disk putade utåt eller inåt (minns inte vilket), nåja i alla fall så är det nog det som gör att jag har sjukt i ryggen till och från. Det klämmer troligen på en nerv vilket gör att smärtan strålar ut i benen. Är tydligen något jag får leva med. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen, men i alla fall så vet jag ju orsaken nu och det är ju en lättnad. Jag ska försöka röra på mig som vanligt, frågan är bara om jag vågar göra det, vill ju inte ha sådär sjukt i ryggen igen, men det kommer jag troligen nog att få någongång förr eller senare, förhoppningsvis senare. 
 
Sedan var det en till sak som de såg på magnetröntgen som måste undersökas (var i vanlig röntgen idag), som inte har med ryggen att göra, så nu får jag gå och oroa mig för det resultatet i två veckor...Suck...tycker inte om att vänta. Man ska tänka positivt...jo jag ska försöka :).
 
Ja så är läget just nu. Och för att muntra upp mig for jag och köpte en Kotzone ( ja jag vet, jag köpte en förra veckan också), men något gott måste man få unna sig. Dessutom har jag morgondagens lunch räddad då jag sparar halva pizzan tills imorgon. Johnny ska ju som sagt jobba imorgon så är skönt att slippa laga mat åt sig själv då.
 
Ska nog se på senaste avsnittet av Vampire diaries nu bara för att tänka på något annat. Sedan blir det jobb inatt...Ser dock fram emot imorgon kväll då vi är bjudna på 50-års kalas, blir säkert roligt.



En helt vanlig dag

Har jobbat 8-14.45 idag. Har varit lite sämre med ryggen idag pga att vi hade möte och jag måste sitta. Stod nog upp emellanåt, men har det en gång börjat ta sjukt så går det inte om bara med att jag ställer mig upp och står en stund. Efter jobbet blev det butiken samt loppis. Nu återstår matlagning, sen har jag tänkt ta en lugn kväll på soffan. Ryggen måste få vila, ja benen också. Känns att man varit i jobb tre dagar i rad och sprungit av och an.
 
Imorgon har jag nattskift, inget jag ser framemot precis. Ska också till sjukhuset imorgon på förmiddagen för att få veta resultatet av magnetröntgen, är lite nervös inför det. Man vill ju att de ska se vad som är fel, samtidigt som man inte vill att det ska vara något allvarligt. Håll tummarna.
 
Ja åter till matlagningen då, blir så exklusivt som grisfilé och sallad. Blir säkert godare än ärtsoppan jag åt förr idag.
 
 



Julblommor på olika sätt

Då det gäller julblommor så tycker jag om att få inspiration från olika tidningar och dylikt. Det är roligt att experimentera och pröva på lite nya saker som olika sätt att plantera blommorna på. Nuförtiden har det blivit populärt att plantera blommor i alltmöjligt från olika sorters krukor, glas, fat, ja till och med skor. Det är bara att låta fantasin flöda.
 
Här kommer lite inspirationsbilder från ett par "gamla" jultidningar.
 
 
Varje år tar jag fram samma gamla tidningar och alltid hittar jag något nytt att läsa. Ibland tänker jag att jag inte ska köpa någon ny julinspirations tidning, men misstänker att jag inte kan hålla mig i år heller. De är ju ändå så inspirerande och intressanta att läsa.



Julgranskottar

Förra helgen då vi gick på stan hittade jag ett par fina julgransbollar som jag bara måste köpa (har ju inte julgransbollar så det räcker och blir över, nej nej). Nåja nu har jag två till.
 
 
Årets julgran kommer nog att gå i vitt och silver, som många andra år. Tycker "fattigmans silver" är så fint i granen. Ja jag skulle väl kunna ha fattigmans silver överallt och på allt, men det skulle kanske nog bli lite väl mycket av det goda. 



Solen skiner och jobbet kallar

Vilket fint väder vi har idag, men lite kyligare. Molly passade på att gå till skogs, men Whiskas sover ännu.
 
 
Jag ska snart fara på jobb, har kväll idag också, men 13-21. Gick riktigt bra igår på jobbet, fast nog kände jag ju lite i ryggen efter x antal timmar, men långt ifrån värken jag haft tidigare. 
 
Ni som har möjlighet, passa på och njut av det soliga vädret! Vem vet, det kanske är mulet imorgon.



Dags för jobb igen

Idag är det då dags för jobb igen, 14-22. Hoppas verkligen det går vägen den här gången. Har ingen lust att ligga här hemma några fler veckor. Tre veckor räcker nog till. Förkyld är jag, men det gör ingenting. Någon värk i ryggen kan jag inte säga att jag känner, i alla fall inte nu. 
 
Ha en bra dag allihopa!
 
 



Inspiration ur favorit böckerna

Vi har en hel hög med böcker, men ingen bokhylla. För tillfället finns alla böcker in tyngda i ett skåp. Inte precis så praktiskt om man vill läsa boken längst bak, om man ens vet vad det finns för böcker där. Idag tog jag en titt i skåpet och bläddrade i några av mina favorit böcker. Låt dig inspireras och njut av de vackra bilderna (om än vissa bilder är lite gryniga).
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan sitta timtals och bara bläddra i de här böckerna. Finns flera saker som jag skulle vilja testa att laga, men det är själva inspirationen som fattas ibland. Det är ju mycket enklare att sitta och titta i böckerna. Jag tycker om att pyssla, men ändå inte. Det beror lite på vad det är för pyssel. Det går ju lätt att samla ihop lite fina gamla saker på ett bord och vips har man gjort en ny bordsdekoration. Har en förkärlek till vackra bordsdekorationer med ljus, ljusslingor, naturmaterial och andra små skaker man kan hitta i hemmet. Måste man använda några redskap som nål, tråd, borrmaskin eller liknande väljer jag oftast bort dessa "pyssel".
 
På tal om pyssel, så håller jag ju på och målar om en skohylla. Under sjukledigheten har målandet av hyllan stått still. Får se om jag tar tag i saken någon dag. Det var ju bara det att det är så många vinklar och vrår på hyllan så det tar en god stund att måla den ett varv till. Ska jag måla något ska det vara något som går snabbt, t.ex. en husvägg (dock inte på höga höjder). Då det gäller såna här saker har jag nog inget tålamod, fastän jag kan tycka jag har ganska långt tålamod då det gäller andra saker. 



Tänk vad skönt man kan ha det

 
Inte ofta som båda kissona ligger i samma säng, men det händer ibland. Whiskas tycker julkuddarna är sköna att ligga på, speciellt den med riktigt dun i. De är ju mor och dotter, så Molly tycker ibland att hon måste läxa upp sin dotter lite. Whiskas i sin tur tycker det är bra då hon kan gömma sig bakom kuddarna så Molly inte ser henne.



Tunika och kudde

Dagens loppisfynd blev dessa, en tunika för 6€ (passlig trots liten storlek) samt en rödrandig kudde för 4€.
 
 
 



Bra avslut på veckan

Måndag och ny vecka igen. Jag ser framemot att få fara på jobb imorgon. Hoppas bara jag inte får en ordentlig förkylning så jag måste vara hemma igen, för har haft sjukt i halsen hela natten och nu har det börjat rinna ur näsan också, får hoppas det är en lindrig variant. Vet ju ännu inte vad ryggen tycker om att börja jobba igen, men det ser mer lovande ut än sist. 
 
Avslutade gårdagen med ett skönt bastubad. Jag kände mig frusen så det passade mig perfekt. Passade samtidigt på att mysa till det med lite ljus i badrummet. Molly som låg på badrumsmattan tyckte säkert också det var mysigt med levande ljus.
 
 
Får se vad denna dag har att erbjuda. Jag misstänker starkt att det nog kan bli något loppisbesök.



Fyrverkeri




Soppdag

Nu är man mätt i magen. Har varit och ätit köttsoppa till Marthagården där det ordnades soppdag idag. Det var ju tur att strömmen kom tillbaka imorse så vi fick äta goda nybakade semlor också. 
 
 
I natt trodde vi nästan att vi skulle blåsa bort, men huset står nog kvar, alla träd också. Var mest rädd att någon av björkarna efter vägen skulle blåsa ner på elledningarna. Katterna har också varit oroliga i natt och hoppat upp och ner i sängen. Tror jag sover som en stock nästa natt. 
 
Får se om det blir något fyrverkeri i Stenhaga idag som det stod om på Vasabladet. Ska väl nog ta oss en tur dit lite senare i eftermiddag, vem vet, kanske det finns någon julfestklänning där.



Ingen klänning men ett par byxor och en parfym

Blev minst sagt en heldag på stan, och det känns i ryggen. Men bara bra att öva upp sig att orka vara på benen i flera timmar i sträck. For till stan 10.30 och kom hem lite före 18. Men någon klänning hittade jag inte, dock ett par svarta byxor på rea och en välbehövlig parfym. Johnny shoppade några skjortor. God mat åt vi på Amarillo (eller i alla fall min mat var god, Johnny var missnöjd med sin). Får se nu om jag far på jakt efter en klänning någon annan dag, eller om jag nöjer mig med den som finns i skåpet...det är ju bara det då jag skulle vilja ha en svart...
 
Nu blir det nog lite smaskig glögg lördagen till ära.
 
 



Blir en stadsdag

Igår kväll kom mamma, pappa samt Inger hit på kaffe. Jag hade stått i köket hela eftermiddagen och bakat både kladdkaka och mjuk pepparkaka (bäst att passa på då bakhumöret infann sig). Kladdkakan blev bra, men pepparkakan skulle jag ha kunnat kasta direkt i roskis, för den fastnade i formen IGEN! Var nog sista gången jag lagade den. Som tur lagade Johnny en ny och den blev ju förstås hur bra som helst. 
 
Är skönt med en vanlig ledig lördag idag, inte en sjukledig lördag. Idag ska vi passa och och "göra stan" då vi för en gångs skull har en ledig lördag båda två. Nästa helg ska Johnny faktiskt jobba! Inte så ofta det händer, typ nån gång på 5 år. Får se om jag hittar någon julfestklänning, jag är ganska tveksam, men man vet aldrig! 
 
 



Rödrandigt

Kunde konstatera att jag har en del rödrandiga kuddöverdrag/kuddar...men vill ha ännu fler! 
 
 
Försökte mig på lite förändring i vardagsrummet också, men vet inte riktigt om det passar...vad tycker ni? Sittdynorna är så smutsiga så ville göra om lite. Egentligen skulle jag vilja ha nya överdrag till soffan (den större), men har inte tagit mig råd. Ett överdrag borde nog hålla mer än ett år tycker man...men använder man soffan morgon, middag, kväll och nästan vid varje måltid så slits den väl nog. Dessutom kan man inte tvätta överdragen i maskin. Någon som vet om det går att tvätta dem i alla fall?
 
 
Det är bara några stora tygbitar som jag har vikt runt sittdynorna, inget svårare än så. Om de hålls där är en annan fråga, men det får vi väl se.



Sett genom kameran

Tar ju en hel del bilder varje dag. Här kommer en salig blandning av lite omfartsväg, natur och en kissemisse.
 
 
Är ju fredag idag, sista dagen som sjukledig. Har inga planer för dagen ännu, får se vad jag hittar på. Imorgon har jag bestämt att det får bli en stadsdag med Johnny, är så länge sedan man fått spendera en lördag på stan utan några måsten. Eller ja, en julfestklänning kanske jag skulle behöva, men är inget måste, har väl nog någon gammal "trasa" i skrubben att ta på mig, men men, det problemet tar vi senare. Nu ska här bytas till julkuddar!



Det gick bra

Magnetröntgen gick bra. Var inte alls så farligt som Johnny försökte få mig att tro. Men jag trodde ju inte på allt han sa heller! Måste vänta en vecka på svaren, så får se då. Idag känns det nog som om jag kan fara på jobb på tisdag, men egentligen vet jag ju först då hur det känns den dagen. Är sista dagen sjukledig imorgon, sen ledig 3 dagar. Ryggen är inte bra, men betydligt bättre. Kändes nog då jag satt i bilen, men ungefär så har det känts hela året så inget jag inte kan utstå.
 
Belönade mig själv med en Kotzone idag. Tyckte jag behövde det, och gott var det! Nu blir det nog några slöa timmar framför tv:n innan Johnny kommer hem.
 
 



Kanske lite nervös...

Idag blev det tidig väckning så jag skulle hinna äta något innan jag ska på magnetröntgen. Tar det säkra före det osäkra och tänker vara oäten 4 timmar före undersökningen. Vet ju inte exakt hur stor del av rygg/mag området de tänker se på, och det var lite olika föreskrifter beroende på undersökningsområdet. Är väl vrålhungrig då sen efter undersökningen, vet ju inte hur länge det tar heller. Återstår att se. Tror jag ska unna mig något gott idag, får se vad jag hittar för ätbart på vägen hem. Såg att de bjuder på kaffe och bulla vid Halpa-Halli, kanske jag svänger in där...
 
Förövrigt så har ryggen känts ganska bra denna vecka, STOR skillnad från förra veckan då den var riktigt sjuk. Men jag vågar inte hoppas för mycket. Vet ju hur det kan vara, bra en dag, dåligt nästa. Håller tummarna nu inför magnetröntgen, att de ska se varför jag har sjukt i ryggen till och från hela tiden. Eldprovet blir att känna efter hur det känns att köra till och från sjukhuset. Känns det relativt bra får jag ju vara glad och hoppas jag kan fara på jobb på tisdag, känns det mindre bra måste jag väl förlänga sjukledigheten.
 
Håll alla tummar och tår nu att jag inte får klaustrofobi och att magnetröntgen går bra. Är väl nog kanske lite nervös...
 
 
 
 
 
 



Vinter stilleben

Inspiration infann sig och jag gick till skogs för att hitta material. Här är en av bordsdekorationerna jag åstadkommit idag.
 
 
Tänk vad man kan hitta fina och användbara saker i naturen, helt gratis dessutom. Närmare jul kommer det nog att pyntas med ännu fler granar och granris här i huset.



Njuta av solen

I måndags då solen visade sig passade Whiskas på att njuta i solskenet. Katterna är nog precis som jag, vill gärna gå ut då solen skiner, men tvekar då molnen hänger tunga över himlen. 
 
 



En ljusstake

Det är inte advent riktigt ännu, men vad gör nu det. På bordet står nu en ljusstake i alla fall. Fast det är inte en vanlig ljustake, utan en mer modern variant. Har fyndat den på loppis, fast jag nog säkert skulle ha kunnat göra en själv. Tre euro tyckte jag dock var ett billigt pris, materialet för att laga en egen kostar nog mera. 
 
 
Det enda jag stör mig på är att den längsta "ljusstaken" är lite väl hög i jämförelse med de andra. Ska nog ta och kapa av den lite i något skede.
 
 
Vill ni göra en egen behövs alltså detta: 4 st träklossar i olika längd, valfri färg, 4 st småa plåtformar samt 4 skruvar att skruva fast formarna med.
 
 
Man kan ju använda den som en adventljusstake, alltså först tända ett ljus den första advent osv. Jag har dock andra planer för årets adventljusstake, så den här blir nog bara en av alla andra ljusstakar och ljuslyktor i huset. 



Försenad inflyttningspresent

Var riktigt roligt att få besök av Mikaela idag, var ett antal år sedan sist. Gick husesyn och allt annat som hör till. En guidning på tomten fick hon också.
 
 
 
Tack för den fina inflyttningspresenten! Tänk att du visste att jag samlar på muminmuggar! :)
 



I väntan på besök

Idag får jag besök av en vän som jag inte sett på länge, ska bli roligt. Tyvärr är vädret inte det bästa idag, men kan väl inte göra så mycket åt den saken. Tror jag ska baka något gott före gästen kommer, men vad det blir vet jag inte ännu. Något gott i alla fall. 
 
 



Fint väder och goda nyheter

Vilket vackert väder vi har haft idag. Det gjorde mig på riktigt gott humör! Dessutom har jag känt mig lite bättre idag. Fick dessutom goda nyheter på posten. Ska på magnetröntgen på torsdag, återbesök sedan efter en vecka för att kolla resultatet. Skönt att inte behöva vänta längre! 
 
 
Tog en promenad i solskenet. Kändes skönt att kunna gå en lite längre promenad (blev lite enformigt att bara gå av och an på gården förra veckan). Var nästan vinter i luften. Halt på vissa ställen också. Men gick försiktigt. Nu skulle nog snön få komma, dock i lagom mängd, vill inte ha några meter höga drivor på gården.
 



Gammaldags julkort

Visst var julkorten finare förr i tiden? I alla fall jag kan tycka det. Idag skickar man ofta ett foto med egna barn eller djur som motiv (Molly o Whiskas får nog oftast pryda våra julkort också). Visst har det sin charm, och är ju roligt på sitt sätt. Missförstå mig inte nu, det är inget fel på nutidens julkort. Men själva julstämningen och känslan i dagens kort är nog en helt annan än i de gamla. 
 
 
Av korten ovan är mina favoriter tomten som sitter på höskullen med katten samt tomten som står utanför ett hus med en lykta i handen. De här korten ger mig julstämning.
 
För några dagar sedan damp postens julhälsningskuvert ner i brevlådan. Lite tidigt kan man tycka, men snart är det dags att skicka julkort igen.
 
Brukar du skicka julkort?



Farsdag

Blev bjudna på god mat i Västervik. Pappa fick en farsdagstallrik samt en daim påse av mig. Hoppas han blev glad :). Har inte haft möjligthet att springa i några butiker denna vecka då jag legat hemma, så fick gräva lite i mina "gömmor" och där hittade jag en passlig present. Ville ju inte komma tomhänt fast han hade sagt att han inte behövde någonting.
 
 
Ikväll blev det farsdagskaffe hos Johnnys föräldrar. Nu är det dags att bänka sig framför tv:n. Idag kommer den efterlängtade fortsättningen på serien Bron, om du inte sett serien så rekommenderar jag den verkligen.
 



Rött och vitt

Nu blommar det så fint, både i badrummet och i vardagsrummet.
 
 
Idag ska vi och fira far, farsdagen till ära. Är bjudna på mat till Västervik, hoppas ryggen håller ända dit, får ta med spikmattan :). 



En bra lördag

Har varit en bra lördag. Blev bjudna på mat hos Johnnys föräldrar  Johnny fixade också lite på mammas o pappas båt som han håller på och "renoverar". Har hunnit med lite biljard också. Passade på att tända lite ljus uppe på vinden. Sällan man kan tända dem då man inte spenderar så mycket tid på övrevåningen.
 
 
Vi hade precis börjat se på en film då det ringde på dörren. Det var Mia och Tomi. Bjöd in dem på kaffe med dopp. Roligt med överrasknings besök! Fick också en förtidig lillajuls present. Tack, tack! :)
 
 
Nu ska vi fortsätta se på filmen, blir nog en av flera filmer ikväll misstänker jag.



Två år sedan

Gick igenom en del gamla foton på datorn och såg den här bilden. Ja inte längtar jag tillbaka, det är nu ett som är säkert. Är nog mycket behändigare med en riktig trappa. Men nog blev man ju expert på att klättra upp och ner på stegen till sist, man hade ju inget annat val. Hoppa ner ville man ju inte göra.
 
 
Rördragningarna där i väggen har vi ännu kvar att täcka in, men det är ett senare problem. Just nu syns de knappt bakom trappan och ett skåp. 
 
 
Skönt att man inte har den här röran att se på. Allt var inte bättre förr, ser nog bättre ut idag. Men det är alltid roligt att gå igenom gamla foton. Ibland har man nästan glömt bort hur det såg ut förut och hur mycket jobb det faktiskt var innan allt blev klart.



Ljus i vårt hus

Idag kunde jag faktiskt vara och handla till Kvevlax. Kändes bra att få se något annat. Tog ju nog sjukt i ryggen att sitta i bilen, men kändes betydligt bättre än i tisdags i alla fall. Något positivt måste man ju se i det hela. Blir bara mer och mer rastlös här hemma, loppis-abstinens har jag också fått. Varför kan det inte finnas ett loppis typ i Kvevlax? Blev glad då grannen inne i skogen var hit på en snabbvisit och lånade vår kattbur, god banankaka hade hon också med sig, tack så mycket! Det gjorde min dag!
 
 
Kände för lite fredagsmys så tände x antal ljus och lite annan "julbelysning". Ha en bra fredagskväll allihopa!



Kladdkaka

Igår kväll lagade Johnny en god kladdkaka. Här kommer receptet lånat från lchfklubben.se.
 

Kladdkaka/Chokladkaka

4 ägg

150 g smör

0,5 dl vispgrädde

0,5 dl rysk yoghurt

0,5 dl pofiber

0,5 dl sukrinmelis

0,5 dl kokosmjöl

50 g hackad mörk choklad

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

 

Moccatopping

200 g färskost

100 g rumstempererat smör

0,5 dl kakao

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl sukrinmelis

2 msk kaffe

 

Smält smöret. Blanda i sukrinmelis, yoghurt och vispgrädde. Rör sedan ner övriga ingredienser och blanda väl till en jämn smet. Smöra och bröa en kakform. Använd pofiber eller mandelmjöl som ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter på 175 grader.

 

Låt kakan svalna innan du brer på toppingen.

 

Vispa ihop samtliga topping-ingredienser med en elvisp tills smeten blir fluffig. Bred över chokladkakan. Låt gärna kakan stå svalt i 1-2 timmar innan servering. Servera med grädde och färska bär.

 

 



Sånt sysslar vi med idag

Klädde på mig och gick ut för att lufta näsan samt röra på mig lite. Blir ju inte bättre i ryggen av att ligga hela tiden. Några långa promenader kan jag inte ta. Rör på mig mest på gården och ängen bakom vår skog. Igår var jag ute och vandrade runt gården både på förmiddagen och kvällen. Är nog bra med lite frisk luft!
 
 
Idag var kissona med mig, som vanligt. Eller först gick jag nog iväg själv, men sen hörde man ett MJAU, och där kom Molly smygandes i skogen. Hade inte ens sett henne då jag gick ut, men hon hade väl varit i skogen någonstans.
 
Nästa program på dagens schema blir att se på The Carrie Diaries samt The Tomorrow People, spännande, spännande!
 



Tidig julinspiration

Det är visserligen inte jul ännu, men tiden går snabbt så snart är julen här. Vad är inte bättre då än lite inspiration inför den kommande högtiden.
 
 
Jag ska nog ta till mig några av dessa tips, vad det blir till får ni se närmare jul. Vad jag kan säga är att det nog har med granar och flaskor att göra.
 
Bilder från Pinterest



Bloomingville inspiration

Vad gör man då man ligger och är sjukledig? Jo man surfar runt på nätet och hittar en massa intressant. Surfade in på Bloominvilles hemsida och hittade lite fina saker. 
 
 
Jag skulle inte tacka nej till någon av de här tavlorna. De kanske är i modernaste laget, men de med ett bra budskap på skulle jag nog kunna hänga på min vägg. En sån här enkel tavla är säkert inte svår att tillverka själv. Kanske man skulle göra ett försök någongång?
 
Mattor, ja de har vi inte många av i vårt hus. Jag tycker ju att de egentligen är ganska onödiga, i alla fall då vi nu har golvvärme i hela huset. Men egentligen så kan en matta förändra ett rum ganska mycket. Av mattorna här ovan så är det nog de med text som jag är mest förtjust över, speciellt de i grått och brunt. Några färggranna mattor vill jag inte ha.
 
Vilka är dina favoriter?
 



Lite juliga saker

Då jag var in till Minimani för ett antal dagar sedan hittade jag lite smått och gott som jag tyckte att jag behövde. Egentligen skulle jag ha kunna köpa mycket annat också, men man kan ju inte köpa allt man vill ha. De här små sakerna sökte sig ändå ner i handelskärran.
 
 
Något att lägga alla julkort i behövde jag, bra att den här ställningen dessutom kan stå på bordet så behöver man inte hänga upp något på väggen. (Johnny tycker inte om då man hänger upp något onödigt på väggen, kan ju bli fula märken, och det stämmer ju). De små God Jul bokstäverna hittar nog säkert sin plats någonstans i huset närmare jul.



Inte så mycket klokare

Blev inte riktigt som planerat igår. Fick åka in till akuten kl.22 på kvällen pga ryggen. Dit for det försöket att jobba. De tog en massa prover men inget visade något, fick värkmedicin och fick åka hem. Imorse for jag tillbaka till sjukhuset och var där enda till 15 tiden. De tog ännu fler prover, men vet inte om jag blev klokare. Istället känns det som om jag kanske har det ena och det andra, men inte säkert. Är i kö till magnetröntgen men vem vet hur länge jag får vänta på det. Fick i alla fall mera och starkare värkmedicin och sjukledigt till 15.11.
 
Under min vistelse på sjukhuset idag var det ingen som frågade om jag ville ha något att dricka eller att äta. Som tur hade jag med mig en egen vattenflaska, ja en bok också. Blev en hel del väntande så hann läsa 120 sidor i boken jag hade med mig. Men har konstigt nog inte varit så jätte hungrig heller, smärtorna är nog starkare än hungerskänslorna. Nu ska jag nog ändå gräva i kylskåpet efter lite ätbart, för äta måste man ju nog ändå.
 
Hoppas ni andra har haft en trevligare dag! Önskar inte den här värken ens åt min värsta fiende. Återkommer imorgon med förhoppningsvis lite positivare inlägg, nu är det nog vila som gäller. Hoppas på att få sova inatt, blev inte många minuters sömn senaste natt...
 
 



Roligt att fara på jobb igen

Idag ska jag prova på hur det känns att jobba igen. Var till massören idag och det kändes bra, men måste ändå lägga mig på spikmattan då jag kom hem. Får nog börja med att ta det lugnt, inga hastiga rörelser och så lite lyft som möjligt. Det som är mest besvärligt är ju att klä på samt duscha andra, räcker bra med mig själv. Måste komma ihåg att använda benen istället för ryggen! Helst inte böja mig ner och göra något utan hellre gå ner på knä.
 
Ska till fysion imorgon så hoppas på ett mirakel där, men jag får nog säkert ändå bara ett papper med några övningar hur jag ska stretcha. Tror inte jag kan allt, men skulle vara otroligt om de vet hur jag ska stretcha bort ryggvärken, för jag tror inte det lyckas, men man vet aldrig. Hoppas!
 
Förövrigt är det en grå och regning dag, en riktig höstdag. Borde nog laga lite mat nu innan nattjobbet kallar. Efter 10 dagars sjukledigt så har jag nästan börjat längta till jobbet. Har väl helt enkelt haft det ganska tråkigt här hemma... Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!
 
 



Flaska med patentkork

Igår hittade jag en flaska i uthuset som jag glömt bort att jag hade. Har nog hittat den någonstans i uthuset förut, men den har bara lämnat dit. Förut har jag inte haft något speciellt intresse för gamla flaskor med patentkork, men nu tycker jag de blir bara finare och finare. 
 
 
Nu återstår det att tvätta den och hitta något bra ställe att sätta den på. Tror nästan den hamnar mellan något fönster.



Ett loppisfynd

Det senaste loppisfyndet är en fin ljuslykta. Den får stå på trappan, passar ganska bra där tycker jag.
 
 
Jag kan heller inte få för många ljuslyktor, är nog något av ett samlarobjekt för mig.



Begravningsplan och promenad i mörkret

Gjorde ett nytt försök idag och besökte begravningsplan i Gamla-Vasa. Nu blev de nog nöjda då de fick varsitt ljus i alla fall.
 
 
Ikväll har jag varit ut på en promenad i mörkret. Hade igång sportstracker så jag såg hur långt och hårt jag gick. Omedvetet gick jag hårdare där det var kolsvart och saktare där det fanns gatlampor, konstigt (eller så inte). Är tydligen mer effektivt att gå i mörkret! Fast höll faktiskt på att falla omkull då det var en massa lerklimpar på vägen, men det gick bra. Blev 4,5 km, helt tillräckligt.
 
Imorgon bitti ska jag till massören igen. Ska bli skönt. Sedan har jag tänkt fara på jobb till kl.18. Tror faktiskt jag ska ta med spikmattan till jobbet, man vet ju aldrig när man behöver den!
 



Mössjägaren

 



Squashrullar med parmaskinka och ricotta

Här kommer dagens middagstips! Igår ville vi prova på någonting nytt så tog fram kokboken och så blev det detta.
 
Du behöver följande till 4 portioner:
 
2 squasher
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
50 g pinjenötter (vi använde cashewnötter istället)
250 g ricottaost
½ kruka hackad basilika
1 krm salladskrydda
100g lufttorkad parmaskinka
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva squashen på längden. Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på båda sidorna. Strö på salt och peppar. Rosta nötterna i en stekpanna, krossa dem sedan. Blanda ricotta, nötter (spara lite till garnering), basilika och salladskrydda. Fördela ricottasmeten på squashskivorna och lägg på en skinkskiva. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över nötter och gratinera i ugn i 20 minuter.
 
 
Var roligt att testa något nytt och annorlunda. Nästa gång tror jag vi testar med bacon istället för parmaskinkan.
 
Smaklig måltid!
 



Allhelgona

Var med mamma och pappa till begravningsplan idag. Blev endast Kvevlax och Vasa. Ryggen orkade inte till Gamla-Vasa. Tyvärr är det en sämre dag idag. Mörkret hade inte ännu lagt sig över gravarna så var inte lika stämningsfullt som det kunde ha varit om det varit mörkt.
 
 
Har vilat en stund, känns lite bättre nu. Börjar nästan bli hungrigt igen, blir nog LCHF pizza ikväll. Passlig lördagsmat. Dessutom ska vi se den andra av de två filmerna jag hyrde igår. Skönt med en lugn hemma kväll.



Vackra bordsdukningar

Surfade runt lite på nätet och fastnade för de här fina bordsdukningarna. Ibland önskar man att man vore lite mera kreativ, men man kan ju alltid njuta av andras kreativitet och kanske få något tips på vägen.
 
 
Borde kanske odla lite pumpor nästa år? Egentligen gör man inte så mycket med dem, de är mest fina att se på. Fast säkert kan man använda dem till mycket annat också om man vill. Tyvärr finns det inga fina höstlöv att dekorera bordet med just nu, den tiden är förbi. De här bilderna får bli inspiration inför nästa höst.
 
Bilder: Sköna hem och Google
 



Kvällsunderhållning

 
Som sagt, ville hyra några filmer till helgen, så idag hyrde jag två förhoppningsvis spännande filmer. Den ena har jag sett reklam om och den andra hade jag tänkt se på bio men det blev aldrig av. Har kvällen räddad nu då. Frågan är ju om man kan sova efter att man sett den första filmen.
 
Idag har det känts betydligt bättre i ryggen (peppar, peppar). Blev ett besök till Västervik där mamma bjöd på god mat. Fick leka lite med William också. 
 
Ha en trevlig fredagskväll allihopa!



Helgen med många högtider

Fredag ännu en gång. Har varit sjukledig nu en vecka, en ganska tråkig vecka. Hoppas verkligen jag kan fara på jobb på måndag. Idag ska jag ut på några ärenden, får se då om det känns likadant i ryggen. Vill ju kunna köra bil helst lite längre än 5 km. Ungefär så långt har jag kunnat sitta utan att det tar jättesjukt, så får se nu då. Får väl köra i etapper :). 
 
Idag är det också första november, vintern är här, men ser inte riktigt ut så då man ser ut genom fönstret. Var är snön? Nu får den nog komma, blir så mörkt annars. I helgen firar vi också Allhelgona, vissa kanske också firar Halloween. Något Halloween firande blir det inte för oss, men något ljus ska vi nog föra till gravarna, det hör ju till.
 
Så här stämningsfullt var det på begravningsplan ifjol.
 



RSS 2.0