Loppisfynd och fest ikväll

Var på Rpv och Body till gymmet idag. Ulli kom också, roligt att träna tillsammans för en gångs skull, blir så sällan numera. For sedan till Suvikirppis och ordnade upp loppisbordet lite, var inte så hemskt råddigt, men lite kläder låg nog omkring där. Vet inte riktigt vad som var sålt, men inte var det borta så många saker, hoppas på bra försäljning i helgen, brukar gå bäst då.
 
Sen blev det såklart ett besök till Ewa o Adam, hittade en tröja och en tunika. Samt en present som jag satte i skåpet :).
 
 
Ikväll blir det fest hos en arbetskompis, roligt att få komma ut och se lite folk en fredagskväll och inte bara sitta hemma framför tv:n som jag brukar. 
 
Ha en trevlig kväll allihopa!



Gröna lilla my

Kom ju inte hem med bara en muminmugg igår, utan med två. Den ena hämtade jag dock från posten. Hade ropat in den via Huuto.net. Den kom faktiskt fram, och den var hel, fast den kom hela vägen från Åbo. Är/har varit lite tveksam till att köpa begagnade saker (som jag ej sett i verkligheten), via nätet , vet ju aldrig om man faktiskt får varan fastän man betalat, men denna gång gick det ju bra i alla fall. På huuto.net kan man ju åtminstone se vad säljaren har fått för tidigare feedback och på så sätt kan man ju känna sig lite säkrare, fast 100 procent säker kan man ju aldrig vara. 
 
Kalla mig gammaldags, men lite försiktig får man nog vara med köp över nätet. Behöver ju dock inte alltid vara säljarens fel att en vara inte kommer fram, posten är ju inte den mest pålitliga i alla tillfällen heller. 
 
 



En bra dag i norr och en muminmugg

Dagen började kallt, över 22 grader ute. Var passligt väder för en brasa.
 
 
Halv tio kom Sofia efter mig och så for vi iväg mot Jakobstad för att hälsa på Malena. Blev som vanligt en riktigt rolig dag. Körde till Kokkola där vi gick en loppisrunda, köpte en muminmugg, julmuggen/vintermuggen från 2011. Åt god mat gjorde vi också, blev Pedrinas som det oftast brukar bli då vi besöker staden. Loppisrundan fortsatte sedan i Jakobstad, men där gjorde jag inga fynd. Tack för en trevlig dag!
 
 
Dagens loppisinköp blev alltså denna:
 
 



Beställt!

Igår beställde jag några gardiner från Jotex. De var mycket förmånliga så får se hur de ser ut i verkligheten. Blev flera par av dessa:
 
 
Det står samma sak på båda, är bara olika modeller. Sidogardinerna är 220, så får se hur de passar på övrevåningen. Knythissgardinerna ska nog hänga på nedrevåningen, får se, kanske de passar i något fönster i kvisten.
 
 



En buse i föjset

 



Loppissakerna förda

Gäsp! Vad trött man kan vara, fick inte många minuters sömn på jobbet inatt, men det reder väl upp sig efter en god natts sömn här hemma. Stressade hem från jobbet för att prissätta mera loppissaker, och nu är sakerna förda till loppis. Får se hur det går, tänker nog bara ha dem där en vecka, blir enklast så, man måste ju ändå åka dit var och varannan dag.
 
Nu blir det vila på soffan, får se om jag orkar göra något mera idag. Borde åka via posten också, men kanske det får vänta till en annan dag. 
 



Prissätta

Slutade jobbet 9 imorse. For direkt till gymmet efteråt. Resten av dagen har gått åt till att prissätta loppissaker. Verkligen tidskrävande! Borde ta samma bord varje gång så skulle man slippa prissätta samma saker flera gånger, men men, går inte så bra då man byter loppis och säljer på lite olika ställen. Blev lite bråttom också då jag kom på att de har 15€ för första veckan på Suvikirppis om man börjar sälja före fredag. Måste alltså föra dit sakerna imorgon för på torsdag hinner jag inte. Är väl bara att fortsätta prissätta nu om jag ska bli färdig, tror dock inte jag hinner få allt färdigt idag, jobbar natt inatt också. 
 
 



Julmuggar

De här muminmuggarna skulle jag gärna vilja ha i min samling. Tyvärr tillverkas dessa inte mera och är därför inte lika lätta att få tag på...men det finns ju internet och loppis. De äldsta får man dock vara beredd att betala 100-200 euro för, riktigt så mycket sätter inte jag ut på en muminmugg. 
 
Julmugg 1997-2002 "Joulutervehdys / Christmas greeting"
 
 
Julmugg 1999-2000 "Millenium"
 
 
Julmugg 2004-2005 
 
 
Julmugg 2006 "Talviyö / Winter night"
 
 
Julmugg 2007 "Lumilyhty / Snowlantern"
 
 
Julmugg 2008 "Talvinuotio / Winter bonfire"
 
 
Julmugg 2009 "Jouluyllätys / Christmas surprise"
 
Julmugg 2010 "Hiihtokilpailu / Skiing competition"
 
 
Julmugg 2011 "Lumileikkejä / Winter game"
 
 
De följande julmuggarna 2012 och 2013 har jag i min samling. Får se hur nästa julmugg ser ut, följer den samma färgtema, vitt som de senaste fyra julmuggarna, eller kommer den att vara en helt annan färg.
 
 



Dagens

 



En annorlunda blomkruka

Just nu har jag en svaghet för ugglor i alla de former. Mamma hade hittat en "gammal" liten blomkruka som hon inte gjorde något med, jag tackade och tog emot.
 
 
Någon liten blomma att sätta i krukan har jag inte, men det går säkert lika bra att använda krukan till annat än en blomkruka...frågan är bara till vad?



Hübsch - Danish Home Interior & Design / Tendencies 2014

Sökte på inredningsbilder och kom in på en dansk inredningssida, Hübsch - Danish Home Interior & Design. Fastnade direkt för deras design och vårens nyheter var helt i min stil. Ljusa, jordnära, naturliga färger på allt ifrån kuddar, filtar, ljuslyktor och möbler. 
 
 
Som i så många andra kollektioner igår även de geometriska mönstren i Hübsch vår kollektion. De geometriska mönstren syns också i lampor, vaser och kuddar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hübsch är definitivt ett märke jag ska lägga bakom örat. Tyvärr finns ingen återförsäljare av märket i Vasa (vad jag kunde se på nätet), men återförsäljare finns nog på många andra ställen i Finland. Gå in på deras hemsida ( http://www.hubsch-interior.com/) för att veta mera. 
 
Alla bilder är lånade från Hübsch hemsida.



Vantar

Dagen har vi mest tillbringat på hemmaplan. Plockat in utejulbelysningen och såna saker. Ikväll styrde vi kosan till Västervik där mamma och pappa bjöd på kaffe. William var också där så lekte en stund med honom också. Jag fick ta hem ett par fina vantar som mamma hade stickat åt mig, tack! Vantar kan man heller inte få för många av.
 
 
Som avslutning på veckan blev det en promenad och bastu efter det. Nu Farmen på tv. 



LCHF Tacopaj

400 g köttfärs
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1,5 msk torkade cilifrön (eller vanlig chilikrydda)
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
3 tsk koriander
1 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
(1 tsk kanel)
3 vitlöksklyftor (pressade)
(0,5 tsk malen nejlika)
1 paprika
1 gul lök
1 tomat
4 dl riven ost
(1 burk champinjoner)
 

Värm ugnen till 200 grader. Smält fett i en stekpanna och stek köttfärsen. Tillsätt alla kryddor och rör om väl. Hacka paprika och blanda ner den i köttfärsen. Blanda i champinjonerna. Blanda creme fraiche och philadelphiaost och täck botten på en ugnsform med smeten. Skiva lök i ringar och tomaten i tunna skivor. Häll köttfärsblandningen ovanpå ost/creme fraiche blandningen i ugnsformen. Lägg lökringar och tomatskivor ovanpå. Rikligt med riven ost strös över. Gräddas i ugn i 20 minuter.
 
 
 

Kanelen och nejlikan var inte riktigt i min smak så de lämnar jag bort nästa gång. Tillsätter en burk champinjoner bara för den goda smakens skull.
 
Servera med en god tacosås. Gör din egen eller gör som jag och köp en burk från butiken. 



Gamla bilder på Molly

Visst har jag en fin mössa?! :)
 
 
Kokkoo!
 
 
Är man kaffesnål så är man!
 
 
Får man inte vara i fred någonstans?
 
 
Stolt kisse. Se vad fint klätterträd jag har!
 
 
Var är jag?
 
 
Åh suck, ser du inte att jag sover?
 
 



Rax,ämbetshuset och en jacka

Idag for vi en sväng till stan. Ändrade lite på min telefonanslutning, får se om det blir billigare nu. Sedan blev vi hungriga så vi gick till nyrenoverade RAX för att se om det blivit bättre eller sämre. Ja, inte hade det blivit bättre i alla fall. Ungefär samma mat som tidigare, men till ett dyrare pris. Efterrättsbuffén var inte heller att hurra över, 2,95 för glass och några godisar, ja kaffe fick man också. Annars kostade det 9,95 att äta, blev alltså 12,90/pers. Dessutom fanns inte en enda skylt på svenska, skärpning! Inredningen var inte den finaste, för mycket färg för min smak, var bättre förr.
 
Resten av eftermiddagen hjälpte jag Johnny med lite jobb vid Ämbetshuset. Var dock dåligt betalt för min del ;). Nej, men var nog bara roligt att hjälpa till att packa upp datorer och dylikt. Hann vara till Fyndis också, hittade en "Adidas" jacka för 5€. 
 
 
Nu blir det nog en promenad!
 



Favorit gardinerna uppe

Igår tog jag äntligen ner julgardinerna som jag stört mig på i några veckor. Men varför ska det ta så länge att stryka gardiner? Fick i alla fall upp tre av fyra gardiner och alla julgardiner är nere, det ena fönstret gapar tomt än så länge. Får se om jag får upp den sista gardinen idag.
 
 
Känns bra att få det gjort. Nu får de här gardinerna hänga där fram till jul. Om jag orkar byta till julgardiner...ja det återstår att se då. Kanske jag hittar några nya fina före det, ja det vet man inte heller. Egentligen passar de här bra året runt. Tur att man inte har behovet att byta gardiner vår, sommar, höst och vinter.
 
Har ännu ett par julgardiner att ta tag i, men de hänger på jobbet. Tänker nog köra samma princip där, de jag hänger upp nu får hänga fram till jul, om man vill kan man ju damma av dem emellanåt.



Bara för att det var fredag

Hela veckan har vi (läs Johnny),sett på olika matlagningsprogram på tv, det finns ju sjuttioelva sådana på tv just nu. Jag brukar mest bara se med ena ögat, är ju som bekant inte så intresserad av matlagning egentligen. Nåja, visst skulle det vara roligt att kunna laga det ena och det andra, men sådant tar tid och den tiden tar jag mig inte.
 
Johnny hade sagt att jag skulle kunna laga något gott åt honom någon dag, så igår gjorde jag slag i saken och ordnade en trerätters middag (efterrätten hade dock han gjort, var bara att ta den ur frysen och tina upp den).
 
Förrätten blev enkel, och såg lite rolig ut, men en förrätt var det!
 
 
Till varmrätt hade jag lagat tacopaj enligt ett nytt recept som jag hittade i ena LCHF kokboken, kan lägga upp receptet här någon dag.
 
 
Till efterrätt blev det cheesecake med grädde och jordgubbar, mums!
 
 



En promenad

Idag då vädret var lite varmare passade jag på och tog en promenad till forsen. Tyvärr ville solen inte visa sig idag, och det blåste lite kallt, var ändå riktigt skönt att komma sig ut.
 
 
Ni får dock nöja er med bilder fotade med min telefon. Hade nog med kameran, men hann bara ta något foto innan batteriet dog, typiskt!



Så söt

En sån här liten söt en köpte jag på Säde igår. Har sett på den förut, men inte köpt den. Skulle också vilja ha en liknande som står upp, men någon sådan såg jag inte. Får köpa den närmare jul om jag hittar den. 
 
Kan ju inte precis säga att den är är ett julpynt, snarare ett vinterpynt, så den få hänga med ett tag ännu innan den åker in i skrubben.
 
 
Köpte också en annan liten sak, men den fick åka in i presentskåpet. Ganska bra det där skåpet, bara att gräva i det då det är dags för en födelsedag eller jul. Vissa saker som ligger där är köpta specifikt åt vissa personer, medan andra saker passar åt flera personer. Skåpet gapar dock lite tomt nu efter julen så är nog dags att fylla på det igen.



Vinter

 



Auktion vid Yrkesakademin

Var via auktionen på Brändö, men där fanns inte mycket att se, i alla fall inte för oss. Några provrörsfalskor och dylikt var inget vi behövde. Fanns nog lite porslin också, men inget av intresse. Fanns också olika maskiner och lite möbler.
 
 
Gick in till Säde istället och slösade lite pengar där, eller slösade och slösade, blev inte mera än 10 euro det jag köpte. Vad jag köpte får du se imorgon. Bäst att passa på och gå in i favorit butiken då man för en gångs skull var på Brändö.
 



Bäst att passa på då det är kallt ute

Idag står det avfrostning av frysen på schemat. Ska också städa har jag tänkt. Egentligen borde frysen frosta av sig själv, men tydligen inte. Bäst att passa på och frosta ur den medan det är kallt ute. Får bara hoppas att ingen äter upp all mat som jag satt ut på terrassen :). 
 
 
Senare idag ska jag fara via Yrkesakademin i Brändö där de ska ha auktion. Tror inte jag behöver något därifrån, men man vet ju aldrig, kom ju hem med en hel del saker ifjol då de hade auktion där.



Några fynd

Rundade alla fyra loppis idag. Hittade lite smått och gott. Vissa saker satte jag dock in i presentskåpet. Köpte bl.a. en tröja för 8€.
 
 
Lite andra småsaker för en billig peng fick också följa med hem. En vit "stad" ljuslykta, två glas ljuslyktor samt ett X.
 
 
Att jag redan hade sjuttioelva ljuslyktor gjorde ju ingenting, kan alltid ha ännu fler. De som jag tröttnar på kan jag ju sälja vidare på loppis då jag känner för det. 



Blir nog en loppisrunda

Idag blir det nog som bestämt, en loppisrunda. Får hålla mig från gymmet idag också. Ryggen tycker tydligen inte om då jag springer på löpbandet...nå jag ska inte klaga, sååå sjukt i ryggen har jag inte, men bäst att inte göra det värre.
 
Igår kväll var vi ut och körde en sväng. Hamnade vid S-market i Lillkyro av alla ställen. Så nu har man sett det också. Passade på att handla lite då man en gång var där. 
 
Så mycket annat spännande har jag inte att berätta...jo förresten, såg att de ska ha auktion i Brändö på torsdag, ni kan ju gissa vem som ska dit.
 
 



LEDIG och gardinfunderingar

Vad skönt det ska bli att få vara ledig till måndag kväll. Bara så alla vet så kommer jag inte på jobb ifall ni skulle ringa. Blir nog att börja morgondagen med sovmorgon, sedan kanske det blir en loppisrunda. Någon av dagarna ska nog julgardinerna ner (om andan faller på). Hur länge tar det innan ni får ner era julgardiner?
 
Har lite dåligt samvete varje år då de är så svåra att få ner, men sist och slutligen så är det nog ingen annan än jag som ser (och bryr mig om) vad som hänger i fönstren. Kanske man borde satsa på neutrala gardiner så skulle det inte vara så stor skillnad? Genast de är röda så sticker de lite i ögonen efter tjugondag knut. 
 
 
Blir väl nog de samma "gamla" vita knythissgardinerna som åker upp då dessa åker ner. Har inga andra att sätta upp heller. De samma har hängt i fönstren sedan vi flyttade in, med undantag av julen då. Än så länge har jag inte tröttnat på dem, men då jag gör det så måste jag köpa 4 likadanna gardiner eftersom vardagsrummet/köket/matplatsen  sitter i ett och det skulle se konstigt ut med olika sorters gardiner. 
 
Jag talar försås om dessa gardiner från Svanefors. Dyra var de dessutom då jag köpte dem så gäller nog att använda dem flitigt. tills jag vill ha nya. Just nu skulle jag dock inte kunna tänka mig någon annan sorts gardin än knythissgardin. Då jag köper nya ska nog färgskalan vara den samma vitt eller begie. 
 
 
 



Tillbakablick 2013 Oktober-December

OKTOBER
 
Oktober började med soligt väder, tog en promenad och lyckades ta en del bra bilder. Hittade en hel gammal filkopp i skogen, tog hem flera gamla glasburkar från Västervik, köpte en ny vinterjacka.
 
 
Det blåste och stormade och vi trodde taket skulle blåsa bort (men det gjorde det inte). Blev ett besök vid simhallen, länge sedan sist, och så fyndade jag en del kläder på loppis, bl.a. mina favorit byxor,
 
 
For till Tammerfors en helg där vi åt gott, simmade på badhotell, fyndade på loppis och bara tog det lugnt.
 
 
Klippte gräsmattan för sista gången för året, bytte till vinterdäck på bilen och konstaterade att jag behöver köpa några nya däck. 17.10 var dagen då första snön kom.
 
 
Kräftsäsongen fortsatte, busade med kissona i skogen och började få sjukt i ryggen igen.
 
 
Ryggvärken blev värre och blev sjukledig. Hade uppmuntrande besök av Isac med föräldrar. En annan dag var också Johanna på besök.
 
 
Gjorde höstfint på terrasstrappan och försökte hålla igång med promenader då jag inte kunde fara till gymmet.
 
 
 
NOVEMBER
 
Månaden började med Allhelgona. Besökte gravgårdarna med mamma och pappa.
 
 
Whiskas jagade möss. Måste åka in till akuten sent en arbetskväll pga ryggen. Sjukledighetern fortsatte.
 
 
Mia förgyllde min dag då jag fick en förtidig Lilla-juls present.
 
 
Firade farsdag med mat i Västervik, hade besök av Mikaela som jag inte sett på länge, fick en fin inflyttningspresent av henne.
 
 
Några små granar fick flytta in och så smånigom började julpyntet söka sig fram.
 
 
Var på magnetröntgen av ryggen, var en upplevelse. Var på soppdag till Marhagården och på fyrverkerier till Citymarket.
 
 
19.11 började jag jobba igen efter sjukledigheten, gick bättre denna gång. Fick veta svaret på magnetröntgen. Jag har förslitningar samt en disk som inte är helt på plats (skönt att veta orsaken till den sjuka ryggen). Men på röntgen hade de också sett att jag hade en cysta på lårbenet. Måste ta vanlig röntgenbild av benet, sedan följde många veckors otåligt väntade på svaret. Var verkligen inga roliga veckor, kunde knappt tänka på annat.
 
Gick på en loppisrunda för att pigga upp humöret och komma på andra tankar.
 
 
 
Systers man fyllde 50 och det firade vi med middag vid Solf Gästgivargård.
 
 
For till Tuuri en sväng för att få lite julstämning, eller rättare sagt för att besöka "Joulumaa".
 
 
Träffade Sofia och Malena, åt exklusiv hummer en vanlig söndagskväll, det blev lilla jul och julen flyttade in.
 
 
 
DECEMBER
 

Det blev första advent, besökte den traditionella julmarknaden på Stundars. 
 
 
Gjorde många loppisfynd.
 
 
Besökte kvinnornas julmässa och firade självständighetsdag och julbelysningen kom upp där ute.
 
 
Kunde förstås inte missa julöppningen på Vasa torg. Bakade pepparkakor och det blåste och stormade rejält.
 
 
Blev en långhelg i Uleåborg där vi lyssnade på Scooter, gick på loppis och hade det skoj. Blev också ett besök till Sverige.
 
 
Fick ta avsked av min mammas moster Oline.
 
 
Det dök upp en ren på gården.
 
 
Gick på julgransjakt, stressande över granen, klädde julgranen och kunde till sist njuta av julen.
 
 
Julen spenderades bl.a. på jobbet, i Västervik och på Målarbackan. Tomten kom, och vi hade alla varit snälla.
 
 
28.12 firade vi att vi varit tillsammans i 12 år. Samma helg blev det också julkalas i Västervik. 
 
 
Nyåret firade vi här hemma med Mia och Tomi med god mat och dryck, spel och bra musik. Kvällen avslutades på Målarbackan med fyrverkeri.
 
 



Årets första

Kunde inte motstå att köpa några tulpaner idag då man fick två knippen billigt. Tulpaner är nog blommor som jag inte kan få nog av. Vita tulpaner är så enkla, rena och fina, men färggranna kan nog vara fina de också. Idag fick det dock bli några vita. 
 
 
Med tulpanernas ankomst kan man också säga att våren kom allt närmare. Fastän jag gärna skulle se tulpanerna blomma utomhus, så vill jag nog ändå njuta av den fina vintern som äntligen är här. Sedan får det bli vår.



En ny vecka

Ny vecka, nya möjligheter. Hoppas man får vara frisk den här veckan! Idag slutade jag jobbet 9 imorse, sedan blev det gymmet, sprang 5 km. Nu är jag hemma och ska snart mumsa i mig en smaskig rökt sik, bäst att passa på då Johnny inte är hemma. 
 
 
Idag var det lite varmare väder, "bara" -15 grader då jag kom hem. Ser att det borde städas här inne, men den saken tar jag nog tag i en annan dag. Måste ju hinna ta det lugnt mellan arbetspassen också. 
 
Hoppas er vecka börjat bra!



Lat söndag

Har inte gjort så mycket idag. Var på mat till Gunvi o Jussi. Spelade ett parti Ticket to Ride också. Passade på och tog lite bilder i det fina vintervädret. Kan inte få nog av vackra vinterbilder. Då man kör någonstans ser jag bara en massa fina "foton" överallt, men är förstås svårt att fånga ögonblicket då man kör. 
 
 
Nu är det snart dags att jobba dubbelnatt igen. De lediga dagarna jag har haft nu har inte varit så trevliga (pga spysjukan), så får hoppas jag får njuta av de 5 (6) lediga dagarna jag har efter dubbelnatten. 



En orkidé

Var och handlade lite igår. Förutom mat hamnade också en ny orkidé i handelskorgen. De är så fina när de blommar, dock mindre fina när de inte blommar så får hoppas alla knoppar orkar slå ut.
 
 
Frågan är nu bara var jag ska placera den. Den vill knappast stå i ett kallt fönster, så kanske den lika bra kan stå här på bardisken...eller får den för mörkt där? 



Frost

 



1950-tals muggen och andra dyrbarheter

Tänk om man hittade en sån här muminmugg bland i sina gömmor, då skulle åtminstone jag bli glad. Men en sån sak kan man nog bara drömma om. Mumunmuggar från 1950-talet är nog ganska sällsynta. Såg för en tid sedan på Huuto.net att denna var till salu för ett par tusenlappar. 
 
 
Nå, nog klarar jag mig utan en sån här, men skulle vara kul att äga en. Men skulle man ha en så tror jag inte jag skulle våga använda den heller. 
 
Tillhörande tallrik ser ut så här. 
 
 
Det var på 1950-talet som Arabia började tillverka porslin med muminmotiv. Sedan räckte det så länge som till 1990 talet innan muminporslin började tillverkas igen. Alla Arabias muminfirgurer baseras på Tove Janssons ursprungs illustrationer.
 
Idag finns det hur mycket muminrelaterade produkter som helst, Arabia tillverkar ju också förutom muminmuggar bl.a. tallrikar, skålar, tavlor och figurer med muminmotiv.
 
 
 
 
Jag önskar att jag börjat samla på muminmuggar redan på 90.talet, de tidiga muggarna är så svåra (dyra) att få tag på idag. De gamla var också finare än de flesta nya. Får nog utöka min samlig med nya muggar, och råkar jag snubbla över en äldre mugg till ett billigt pris så är det bara att slå till.
 



Det går mot bättre tider

Idag är det en bättre dag. Febern är nu också borta. Är dock fortfarande öm och lite sjuk i magen, men har inte spytt sedan natten till igår så det börjar väl nog vara över nu får vi hoppas. 
 
Det kalla vädret fortsätter och det var välbehövligt med en brasa. Jag tog mig an uppgiften att bära in veden, skönt med lite frisk luft!
 
 
Molly tog också tillfället i akt och kom ut för att lufta näsan. Hon tyckte dock att det var mysigare inne i föjset än ute på gården.
 
Får se vad det blir för mat idag. Johnny står i köket och har något långkok pågång, får se vad det blir till. Lite måste jag nog smaka, men några stora mängder får jag inte i mig ännu.
 
 



En gullig kisse

 



Sjukstugan fortsätter

Här fortsätter sjukstugan. Inte trevligt att spy 8 timmar i sträck, men får hoppas det är över nu, känns lite bättre, har varit lugnt i fem timmar nu. Johnny var snäll och var via butiken före han for till jobbet och handlade jaffa och blåbärssoppa, får nog leva på det idag. Dessutom har jag fått feber, men hade som tur en förpackning Treo brustabletter, skulle inte ha fått ner en vanlig tablett så får hoppas huvudvärken och febern ger med sig.
 
 
Utomhus är alla gropar igenfyllda och vi håller nu tummarna att vattnet inte fryser i denna kyla.



Min tur

Har "väntat" hela veckan på att få den, eller befarat att jag ska få den, jag talar alltså om spysjukan. Och nu har den slagit till. Usch! Är nog hellre förkyld, men vad kan man göra. Har försökt kurera mig med vitpeppar, konjak och vitlök, samt genom att tvätta händerna extra noga på jobbet, men det hjälpte tydligen inte för mig  Hoppas det är en sort som snabbt går över.
 
Hoppas ni andra slipper bli sjuka!
 
 
 



Inte ett randigt kuddöverdrag

Efter nattjobbet blev det ett pass på gymmet. Kändes bra. Sedan for jag via Suvikirppis och Ewa och Adam, fyndade ett kuddöverdrag.
 
 
Nu ska jag lata mig en stund innan det är dags att steka plättar som Johnny har beställt till middag.



En glimt av solen

Har avklarat en natt på jobbet, har ännu nästa natt och sen får jag äntligen vara ledig. Hoppas inte spysjukan hoppar på en då man slappnar av och får vara ledig. Nästa dubbelnatt har jag söndag till tisdag så är i princip ledig tre dagar mellan de båda dubbelnätterna. Läget är nog lugnare på jobbet nu, hoppas det värsta är över. 
 
Igår då det var så fint väder passade jag på och gick ett varv runt huset, bäst att njuta av solen då den visar sig.
 
 
Nu är det soffan som gäller ett par timmar framöver.



Vårvindar i vardagsrummet

I vardagsrumssofforna är det för tillfället svart och vitt som gäller. Fick visst med ett litet gult inslag också inuti den runda kudden. Matchar dock inte de rödrutiga julgardinerna, men de ska ner någon dag. Har inte så bråttom med att få ner julgardinerna eftersom att byta gardiner inte är min favoritsysselsättning. Men före januari är slut ska de nog ner. 
 
 
Samtidigt som jag plockade undan julsakerna passade jag på att flytta runt lite andra saker. Tycker det blev så tomt utan julsakerna! Men får väl gå och gräva i något skåp så är det snart fullt överallt igen.
 
 
De flesta julblommorna börjar ha sett sina bästa dagar. Julstjärnan ovan är snart inte mycket att ha. Amaryllisen som jag köpte före jul har inte ens slagit ut, och nu har den torkat bort. Nåja, så går det ibland. Antingen vattnar man för mycket eller så blir det för lite. Dock lever julrosen ännu, den har inga blommor, och har inte haft det på flera veckor, men den växer och mår bra annars. Får se hur länge den hålls vid liv.



Kyligt ute, varmt inne

Kylan har bitit sig fast i vårt landskap, som tur är det varmt här inne. Ännu varmare blir det om man tänder en värmande brasa.
 
 
Ute är det -20 grader, ganska skönt egentligen. Känner inget behov av att gå ut. Ska städa undan julen istället. Kvar finns ännu ljusstakar och diverse små prylar. Stjärnorna som hänger i fönstren får Johnny ta ner, är för invecklat för mig då sladdarna går bakom rullgardinerna. 
 
Ännu känner jag mig relativt pigg och kry, får se hur det känns efter två nätter på jobbet. 
 



Kommunalt vatten inkopplat

Så hade man arbetat färdigt för idag. Blev en lite annorlunda dag då jag fick fara till ögonläkaren med en klient, på samma gång fick vi ju ta en kaffe på stan också. Tror vi båda var nöjda med utfärden. Får bara hoppas man inte dragit på sig någon spysjuka, är nämligen flera på jobbet som drabbats av den. Mår lite konstigt just nu, men kan hända jag bara är trött också. Får se. 
 
Ute på gården händer det saker. Hade lite problem med att ta mig upp till huset då jag kom hem, fick parkera på gräsmattan nedanför huset. 
 
 
Vi får nog lov att så lite ny gräsmatta, men det är inte så farligt, vi är ju vana att så gräsmatta var och vartannat år. Dessutom kunde det ju vara värre. Är inte så stort område det är fråga om.
 
Det kommunala vattnet är nu kopplat så kanske det gäller att se upp ifall rören börjar gå sönder av vattentrycket nu? Tror det borde vara högre vattentryck i det kommunala vattnet. Men man får hoppas på det bästa, att inget händer. I längden är det nog bättre med det här vattnet än källvattnet, men skadan kan ju redan vara skedd i rören (att rören redan är femföre att gå av pga att källvattnet har frätt sönder dem). Så gäller nog att ha ögonen öppna ifall det börjar rinna vatten någonstans. 
 
 
Sist och slutligen skulle det ha varit en bra idë att ta kommunalt vatten före vi flyttade in, men nu blev det så här. Nu ska vi tro att det här fungerar bättre och att våra rör tycker bättre om det kommunala vattnet. Frågan är, smakar vattnet bättre eller sämre? 



Jobb på ledig dag

Idag blev det ändrade planer, skulle egentligen ha varit ledig, men blir jobb 8-15.30. Men var eget val. Jobbar sju dagar i rad nu, men om två veckor får jag vara ledig i princip sex dagar i rad så det jämnar ju ut sig. 
 
 
Ha en bra dag så hörs vi ikväll!



Snöbusen

 
Whiskas tycker inte riktigt om det kalla vädret, men att busa i snön är roligt. Bäst är det ju om man kan springa in och ut, in och värma sig en stund och sedan ut och busa igen.



Vitt överallt

Äntligen har vi fått lite snö igen, hoppas den stannar längre denna gång. Nu blir det snart lunch, sedan är det dags att åka iväg och jobba 14-22.
 
 
 



Lördagen den 11.1

Ikväll var vi på mat till Västervik, Gunvi och Jussi var också bjudna. Blev bl.a. bjudna på en god efterrätt som man gärna äter igen. Blev några parti Blokus också innan det var dags för kaffe med dopp.
 
 
Då vi kom hem kom Molly genast springandes till bilen, stackaren som varit ute 6 timmar i kylan. Nå, inte hade det gått någon nöd på henne, hon har ju uthuset att vara i. 



Nyaste muggen

Nybliven muminsamlare som jag är så måste jag ju förstås köpa den nya muminmuggen som just kommit ut. Var sjätte mugg är en special mugg med glasögon inritade på insidan av muggen, men någon sådan mugg hittade jag tyvärr inte fast jag sprang runt hela stan och sökte. På Prisma kunde jag inte börja söka genom alla då det var ca 50 muggar överst, sedan paff emellan och sedan 50 muggar under det, flera lager av muggar fanns det i alla fall, så vem vet om det fanns en special mugg där underst...
 
 
Nåja, jag kanske överlever utan en special mugg, men det skulle nog vara roligt att ha en.



Grävning och gymmet

Idag fortsätter grävningsarbetet där ute. Här kommer lite bilder från igår, idag ser det nog annorlunda ut.
 
 
Idag var jag på Rpv och Body till gymmet, länge sedan sist. Får se nu efteråt vad min rygg tyckte om det, försökte ta det försiktigt. Speciellt övningarna där man ska börja sig åt någon sida är inte optimala för min rygg. Gjorde lite egna övningar då jag kände för det. Nu ska jag bara ta det lugnt samt laga lite mat, sedan blir det nattjobb.
 
Ha en bra kväll!



American Cookies

Igår kväll hade vi kaffegäster. Jag kände för att baka någonting så det fick bli American cookies.
 
100g smör
4 dl mandelmjöl
1 ½ dl sukrin melis (eller vanligt florsocker)
1 tsk vaniljpulver
3 dl krossade hasselnötter (jag lade 2 dl kokosflingor och 1 dl krossade hasselnötter för mindre nötsmak)
100 g hackad mörk choklad
½ dl Fiberex
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser. Gör små bollar av degen och platta ut dem på en pappersklädd plåt. 
 
Grädda i ca 12 minuter i mitten av ugnen.
 
 
Godare än förra gången tyckte jag de blev. Blev nog bättre med lite kokos i smeten än bara hasselnötter. Chokladen behöver man inte hacka riktigt smått heller. Var inte sista gången jag bakade de här "kakorna".



Ännu ett steg närmare

Idag har det gått framåt här på åkern bredvid. Nu är vi ett steg närmare att få kommunalt vatten indraget. Det ska ännu grävas en del, och så ska de nya rören ner. Hoppas på att det blir färdigt nästa vecka. Förstås ska det ju bli jätte kallt nu till helgen så hoppas det går bra att gräva ännu nästa vecka.
 
 
Molly var nyfiken på vad som var pågång där ute...



Och så hände det

Whiskas var en duktig kisse igår. Jag satt nere och såg på tv, hörde att någon mjauade på vinden, gick upp, och där satt Whiskas i mittersta rummet med ett litet litet spikmöss. Får hoppas inte resten av familjen dyker upp snart. Men då vet åtminstone Whiskas vad hon ska göra. Vid såna här tillfällen är det nog bra att ha katt. Jag vill helst inte ha några möss springande inomhus, där ute får de springa bäst de vill.
 
 
Troligen har det kommit in mellan/genom någon stockvägg, har ju flera synliga stockväggar på vinden. Är nog lite svårare för dem att komma igenom gipsväggar och golvlister, men det går nog säkert det också.



Riviera Maison inspiration

Riviera Maison har så många fina saker i sitt sortiment, tyvärr är de flesta lite väl dyra för min smak, men de är i alla fall vackra att se på.
 
 
 
Den här hyllan är precis i min smak, men skulle inte ha någonstans att lägga den tyvärr. 
 
 
Vi har redan en kattkorg, men den här var nog häfigare (priset också). Kattkorgen vi har står i princip oanvänd, så är nog onödigt att köpa en till.
 
 
 
Den här dörrmattan skulle jag kunna köpa. Den borde vara tillräckligt bred för vår pardörr. Just nu måste vi ha två dörrmattor för att slippa smutsa ner golvet innanför dörren. Ett minus är dock att den är gjord av ett material som katterna tycker om att vässa klorna på. 
 
 
 
Har en svaghet för ljuslyktor, och den här är ju bara så fin!
 
 
 
 
Liksom den här också.
 
 
Den här skulle inte vara helt fel den heller.
 
 
Kuddar kan man inte få för många av!
 
 
Den här kristallkronan var fin. Påminner om den som vi har ovanför bubbelbadet, bara att den här kostar 479€ och vår bara 15€...



Ännu ett samlarobjekt

Samlar ju på Disney Jul serien från Fyrklövern, eller Apilanlehti som det heter på finska. Har tillräckligt med mattallrikar och förrättstallrikar, men finns en hel del som man skulle kunna komplettera serien med. Vi har inte köpt en enda tallrik till normalpris, de flesta är köpta på loppis. Ser man på priserna på nätet blir man nästan mörkrädd, aldrig man skulle betala så mycket för en del. 
 
Bl.a. de här delarna skulle vara kul att ha i skåpet:
 
 
Är väl nog bara att söka vidare på loppis, auktioner och huuto.net. Vem vet när man får syn på det man söker efter. Har ingen brådska med att samla ihop till en komplett serie.



Delad dag

Idag blir det delad dag på jobbet. Först möte 9.30-12, sedan jobb 15-21. Tror det blir gymmet där emellan. 
 
 
Får se om de börjar gräva för vattenledningen idag. Nu står åtminstone en grävmaskin på åkern. Hoppas, hoppas!



Dagens loppisfynd

Den här söta kakburken hittade jag på loppis för 4€ idag. Den är precis i samma stil som teburken jag har. På loppis fanns också en kaffe samt en annorlunda telåda i samma stil, men de fick lämna kvar på hyllan.
 
 
Dock hade jag inga kakor att lägga i burken, fick duga med några telefonladdare. Ska ju ha någonstans att sätta dem också. Måste väl flytta på dem då jag har bakat några kakor



Tomtarna flyttar in i skrubben igen

Snart är det dags att städa undan julen för den här gången. Tror jag ska börja på lite smått idag. Tomtarna får söka sig ner i sina lådor igen. Julbelysningen utomhus tycker i alla fall jag får vara uppe ett tag till, det är ändå så mörkt där ute.
 
 
Hur länge tycker ni julpyntet ska vara framme? En del har trettondagen som gräns, andra tjugondag knut och en del vill ha ut julen så snabbt som möjligt. Jag har väl inte direkt någon dag då allt måste vara nerplockat. Speciellt lysande julpynt får nog vara framme längre än tomtarna. Dessutom har jag ju framme vissa ljusslingor året om så gränsen mellan vad som är julpynt och inte är lite suddig.
 



En grå dag utomhus

Igår var Johnny ute och mätte runt alla ytterdörrar i huset. Är ju inte helt fixat runt dörrarna ännu och vi ska ju ha en ny trappa vid ytterdörren. Hoppas vi får ihop snickrat en kommande sommar.
 
 
Kissona ville också vara ute och busa.
 
 
Nog är det tråkigt vinterväder. Tycker det är mörkt mest hela dagen. Tänk vad lite snö skulle pigga upp.
 
 



Hundraåringen

Igår kväll var vi på bio och såg "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Jättebra film! Bästa jag sett på länge. Verkligen sevärd! Är Robert Gustafsson med i en film så kan det inte bli annat än bra.
 
 
Idag var det skönt att få sova ut, efter en lite sämre natt på jobbet förra natten. Blir jobb 14-22 idag för omväxlings skull.



Tillbakablick 2013 Juli-September

JULI
 

Kunde konstatera att jag bara hade en vecka kvar av semestern. Köpte och rensade en del jordgubbar, smaskens! Johnny fick ett körsbärsträd till tradenom present.
 
 
Terrassen blev färdig!
 
 
Var på auktion i Maxmo och Loppisrace i Purmo.
 
 
Loppisrace hade de också i Vörå. Var och såg en rolig teaterpjäs till Replot med Linda-Marie.
 
 
Var på en till auktion, denna gång i Övermalax. Fyndade en stor våg.
 
 
Det blev dags för sommarmarknad och storloppis i Kristinestad. Mycket folk som vanligt.
 
 
Spelade lite minigolf i Åminne.
 
 
Det var dags för ännu fler auktioner, i Västervik och i Karkmo.
 
 
Var på 1 års kalas till Böle.
 
 
Firade den traditionella Alice dagen på Målarbackan. Följande dag var det dags att fira mamma och pappas 50-åriga bröllopsdag med mat vid Nabben.
 
 
For på en minisemester till Sverige och Uppsala. Fyndade en hel del på utomhusloppis och var lite kulturella mellan varven. Besökte också Stockholms yttersta skärgård och det fina Sandhamn.
 
 
Men själva anledningen med resan var ju sist och slutligen Rihannas konsert i globen. En upplevelse.
 
 
Samma dag som vi kom hem från resan var det bara att hoppa i bilen och fara på teater till Oravais.
 
 
Var på en auktion i Vörå. Fint hus!
 
 
Var ute på en lång båttur i det varma och fina vädret.
 
 
Var på kräftskiva på en arbetskompis villa.
 
 
 
AUGUSTI
 

Det var bär och svamp säsong.
 
 
Firade Mias födelsedag. Var på Loppisrace till Sundom.
 
 
Njöt av flera varma dagar på Lillö.
 
 
Firade Williams och sedan Sofias födelsedagar.
 
 
Träffade en sådan här filur på Konstens Natt.
 
 
Molly hade urinvägsinfektion och jag fick ta urinprov! för första gången på en katt. Whiskas hade i sin tur en fästing.
 
 
 
Var med om ett häftigt hageloväder, måste stanna bilen för jag såg ingenting, aldrig varit med om något liknande. 
 
Var på Johnnys kusins bröllop.
 
 
Var på auktion i Maxmo i regnet. Och så var det åter igen dags för årets höjdpunkt JUTHBACKA MARKNADEN.
 
 
Vi hade för första gången vattenläckage i kvisten. Kom att bli fösta gången utav flera under höstens gång. Fick reda på att vattnet har för lågt PH värde och därför går rören sönder. Började planera att ta kommunalt vatten för att slippa eländet.
 
 
Hade raclettekväll med Mia och Tomi. Mysigt att sitta ute i paviljongen fastän det kändes att hösten var på antågande. 
 
 
Det blev villaavslutning, en lite tråkigare variant då man inte fick skjuta några raketer pga risk för skogsbrand. Dock kunde vädret inte vara bättre, varmt som bara den och vi gjorde en oförglömlig båtutfärd då vi trodde båtmotorn gick sönder.
 
 
 
 
SEPTEMBER
 

Början av september var varm och vi kunde njuta av fint väder.
 
 
Mamma och pappa köpte en ny roddbåt. Det var också dags att skörda de sista grönsakerna.
 
 
Hade en rolig dag med Sofia och Malena i Jakobstad och Larsmo.
 
 
Jens fyllde 17 år. Var på Skördemarknad till Stundars och på flera gårdsloppis.
 
 
Var på en loppisrunda till Seinäjoki.
 
 
Hittade en massa intressanta saker med metalldetektorn.
 
 
Åt mera kräftor. Denna gång med gänget från Målarbackan.
 
 
Tog upp båten.
 
 
Första frosten kom och jag köpte en ny kamera.
 
 
Blev förkyld och fick vara hemma från jobbet. Var på årets sista auktion samt åt min första Pulled Pork Burger.
 
 
Fortsättning följer...



Den barrar

Konstaterade att granen inte kommer att börja växa i år heller. Nu barrar den som bara vad. Nå, så länge man inte rör den så gör det ju ingenting, men direkt någon av kissona går under den så får de en massa barr på ryggen som de sedan sprider ut över hela huset. Inte konstigt man hittar barr i sängen. Misstänker att granen åker ut någon dag kommande vecka, bara man tar sig tid att kasta ut den.
 
 
En gran som inte barrar är den lilla granen i flaskan på vardagsrumsbordet. Den bara växer och växer i stället.
 
 
Får se hur länge den granen får stanna inne. Kanske det blir nästa års julgran...eller så inte...:)



Dags för nattjobb

 
Vill önska er alla en trevlig lördagskväll. Jag sticker iväg och jobbar lite. Hörs imorgon!



En sväng till stan och goda nyheter

Nu är det slut på de lediga dagarna. Jobbar 18-09 inatt. Men det känns helt okej. Ännu mer okej då det bara är röda timmar man jobbar. 
 
Idag blir det nog en sväng via stan. Nu måste vi få den nya digiboxen att fungera! Är nu över en vecka sedan vi köpte den och ännu ser vi inga svenska kanaler (bara i den gamla digiboxen). Har varit i kontakt med Anvia sjuttioelva gånger, men inte har det blivit någon skillnad. Nu misstänker vi att det är svea kortet som inte klarar av den nya digiboxen...ja funderingarna är många. Det är ju nog tur vi fortfarande har en gammal digibox så vi kan se på de svenska kanalerna, jag skulle nog inte ha klarat mig utan dem i en vecka. Hoppas få klarhet i vad problemet är idag.
 
Fick ett samtal från Tammerfors sjukhus igår. Ett bra samtal. Cystan som de hittat på mitt lårben är godartad och man behöver inte göra någonting åt den. Vilken lättnad! Nu behöver jag inte gå och fundera på det mera. Och som jag funderat, enda sedan slutet på November. Skönt att kunna släppa det här och låta livet gå vidare. 
 
Ja det här blev nu en lång utläggning...men så blir det ibland...
 
 
Tycker det börjar bli dags för lite vårblommor snart. Kanske Molly tycker det också...ja vem vet...I våras var hon nog lite nyfiken på dem i alla fall.



Det var inte mycket

Kom några snöflingor idag, men inte mera än så. Nu tycker jag nog det är dags att bli vinter på riktigt.
 
 
En liten liten snö/is hög har vi kvar från tidigare, men den är inte mycket att skryta över den heller.
 
 
Nu blir det lax/räk soppa här i huset. Tyckte det var dags för lite annan mat efter all julmat. Hoppas bara han jag bor med äter av soppan också (han äter egentligen inte fisk), annars har jag nog mat så jag klarar mig i en vecka framöver. 



3.1.2014

Hittade inget intressant på loppisrundan igår, eller kanske nog jag hittade ett och annat, men konstaterade att det inte var något jag behövde. Ganska skönt att kunna tänka så ibland och sätta pengarna på sånt man faktiskt behöver.
 
Är fortsättningsvis förkyld. Var uppe i 37.2 igår men nu känns det lite bättre, får se hur det känns mot kvällen. Nå har ju åtminstone en anledning att krypa under filten och se på ännu fler bra filmer. Börjar ha sett x antal under de senaste dagarna. Skulle vilja fara på bio och se "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", verkar vara en bra och rolig film, men får se om vi kommer oss iväg på den någon dag.
 
Någon som sett filmen och rekommenderar den?
 
På tal om något helt annat så fick vi den här fina ljuslyktan till julklapp. Passlig färg var den också. Fastän granar ska vara gröna så föredrar jag nog denna gran i vitt.
 
 
Kanske man skulle börja dagen med att äta lite frukost, klockan är ju ändå så mycket som 10.43. Sedan får man se vad denna dag har att erbjuda.



Tillbakablick 2013 April-Juni

APRIL
 

Första april for vi en sväng till Lillö, där var det ännu full vinter.
 
 
Våren började dock sakta men säkert smyga sig på.
 
 
Målade en stol i det vackra vårvädret.
 
 
Fiffi var gullig.
 
 
Tog en uppfriskande promenad med Mia och hundarna.
 
 
Såg G.I Joe på bio och hade sjukt i ryggen. Firade Tommys födelsedag. Utmanade min rygg och tog en cykeltur till butiken i Kvevlax. Min rygg tackade mig inte efteråt.
 
 
Vattnet steg och steg i Kyro älv. Snart var det dags för översvämning igen.
 
 
19.4 firade vi Johnnys mamma som fyllde år. Resten av kvällen och natten fick jag för första gången uppleva en islossning i Kyro älv. Var verkligen en upplevelse!
 
 
Var på Humorshow i Malax där bl.a. gruppen KAJ uppträdde. Var en rolig kväll.
 
 
Firade Johnnys födelsedag.
 
 
For på fyndmarknad till Luleå med Mia. Det gör vi nog om.
 
 
Johnny gjorde fina odlingslådor inför årets odlingssäsong.
 
 
Avslutade april månad med en valborgspromenad.
 
 
 
MAJ
 
Första maj kom och det blev ett traditionellt besök på torget. Frös och åt varsin glass. 
 
 
Vårblommor började leta sig upp ur jorden.
 
 
Firade Linda-Maries födelsedag som var 28.4.
 
 
Johnny började förbereda för terrassbygget.
 
 
Njöt av vädret och att kunna äta utomhus.
 
 
 
Firade Cecilia som fyllde 14 år.
 
 
Molly poserade.
 
 
Firade morsdag och mamma fick några morsdagstallrikar.
 
 
Terrassförberedelserna framskred.
 
 
Var på sommarens första auktion i Jakobstad. Fyndade några randiga kuddar.
 
 
Träffade Malena och Sofia. Blev en shoppingrunda i Vasa.
 
 
Det växte så det knakade i grönsakslandet.
 
 
Njöt av försommarvärmen på Lillö.
 
 
Var på Dennis 30 års kalas. Natten efteråt tillbringade vi på akuten då Johnny troligen hade gallbesvär. Sov två timmar och till jobbet kl.7 följande morgon.
 
 
Terrassbygget tog fart.
 
 
Firade min födelsedag i dagarna två. Äntligen kunde min efterlängtade sommarsemester börja,
 
 
 
JUNI
 

For på en liten utflykt för mig själv till Seinäjoki och Tuuri. Fyndade lite på loppis.
 
 
Cyklade runt Mälsor och Kuni.
 
 
Det började mer och mer likna en terrass.
 
 
Var på Gårdsloppis VIP dag och besökte alla gårdar som deltog i gårdsloppiset. Var en intressant och rolig dag!
 
 
Hade gårdsloppis och försäljningen gick över förväntan. Vädret kunde inte heller ha varit bättre.
 
 
Cyklade till Lillö. Vet inte om jag gör om det igen. Ingen höjdare att cykla med min dåliga rygg, men en upplevelse var det ju ändå.
 
 
Träffade Malena och Sofia. Njöt av en god lunch vid Fäboda.
 
 
Var på auktion i Petalax och Vörå. Kom hem med bl.a. en kommod.
 
 
Var på Loppisrace till Munsala med Mia o Tomi. Kom hem med lite smått o gott.
 
 
Hade terrasstralls invigning.
 
 
Firade att Johnny äntligen blivit färdig tradenom.
 
 
Och så blev det midsommar.
 
 
Midsommardagen tillbringades på Lillö
 
 
For på semesterresa till norra Finland. Blev en sväng över till Norge och Sverige också.
 
 
Vi kom oss hem från resan och så var det genast dags att fara på auktion. Fyndade en stol.
 
 
I slutet av månaden fick vi då äntligen ut båten och kunde fara ut och köra en sväng.
 
 
Fortsättning följer...
 



Åter till vardagen

Här fortsätter förkylningen. Usch och blä. men vad gör man, är väl bara att snyta bort den. Skönt att vara ledig ändå.
 
Igår fick vi vara efter antibiotika åt Whiskas, hon har urinvägsinfektion (igen). Minns ej när hon hade det senast, men nog har hon haft det flera gånger. Som tur behövde jag bara ringa ett samtal och så skickade veterinären in receptet till apoteket. Slapp bekymret med att fara med Whiskas till veterinären. Nu gäller det "bara" att få in medicinen i henne morgon och kväll i en veckas tid.
 
Blir nog en loppisrunda idag, var en tid sedan sist. Blev nämligen inget loppisbesök här om dagen.
 
 



Tillbakablick 2013 Januari-Mars

JANUARI
 
Året började lugnt. En vacker dag var vi ut till Lillö. Snö hade vi också gott om.
 
 
Några tulpaner fick pigga upp inomhus, vilket Molly också uppskattade.
 
 
Såg lo spår i snön.
 
 
Var och hälsade på Tea och lilla Casper.
 
 
Blev bjudna på sjörövarparty.
 
 
Lite vårblommor fick flytta in i köket.
 
 
Fyndade på loppis.
 
 
Var på Revy till Smedsby.
 
 
Äntligen fick vi köpt en ny tvättmaskin och en torktumlare som jag länge saknat.
 
 
Månaden avslutades med ännu mera snö.
 
 
 
FEBRUARI
 
Firade mammas födelsedag och lekte med William.
 
 
Var på en auktion och fyndade en hel del, både stora och små saker.
 
 
Hade sjukt i ryggen och var sjukledig en vecka. Underhöll mig själv med några bra serier.
 
 
Bjöd svärföräldrarna på sniglar, var första gången jag åt sniglar men vet inte om jag gör om det.
 
 
Några fräscha vita tulpaner fick pigga upp humöret.
 
 
Gjorde en spontan utflyckt till Kärkkäinen.
 
 
Hade vintersemester en vecka och förde saker till loppis.
 
 
Var till Vörå och vaccinerade katterna.
 
 
Firade Alla Hjärtans Dag med mat på Pancho Villa.
 
 
Tog en tripp över till Umeå.
 
 
Efter en vecka sjukledigt och en veckas semester återvände jag till vardagen. Boendet hade flyttat under tiden jag varit borta och det var dags för helt nya rutiner på jobbet. Var en jobbig tid.
 
Johnny fyndade ett biljardbord på Findit.
 
 
Månaden avslutades med förkylning och fint väder.
 
 
 
MARS
 
 

Månaden inleddes med snöyra.
 
 
Bakade en ny sorts bröd Oopsies. Vi började på allvar äta efter LCHF metoden.
 
 
Hong Kong öppnade en butik i Vasa och vi hade besök av Linda, Göran och lilla Isac.
 
 
Köpte nya skor och mamma stickade en pippitröja åt mig.
 
 
Tog en avkopplande morgonpromenad i solen.
 
 
Hoppade i bilen och for till Tammerfors för 3 dagar. Var på Amaranthes konsert, gick på loppis, simmade vid Eden i Nokia och mycket annat roligt hann vi med.
 
 
Firade min syster Ulli som fyllde år. Katten Ronja var dock inte på festhumör.
 
 
Gjorde en utfärd tillsammans med Malena, Sebastian och Sofia. Gick över isen till Malenas villa.
 
 
Gjorde ett påskägg som faktiskt blev riktigt fint.
 
 
Sedan blev det påsk med allt vad det innebär.
 
 
Påsken får avsluta mars månad och sammanfattningen av januari till mars. En annan dag ser jag tillbaka på april-juni.
 



Nyårsafton 2013

Det har blivit en tradition att bjuda in Mia och Tomi på mat på nyårsafton, detta år var inget undantag. Till förrätt blev det gratinerad hummer och västerbottenost paj.
 
 
Huvudrätten bestod av rökt kalkon, vildsvinskorv, grönsallad, potatissallad, rödbetssallad, skagenröra, mozzarella och tomat med basilika, knackkorv, savoykål-bacon röra, gravad lax samt senapssill. 
 
 
Till efterrätt blev det kaffe samt ostkaka med grädde och jordgubbssylt. Det var dock för gott för att jag skulle hinna ta en bild på det.
 
Efter maten blev det speldags. Flera varv Blokus och ett parti Ticket to Ride.
 
 
Mitt i allt kom jag på att vi skulle fara till Målarbackan och skjuta raketerna, så det gjorde vi. Vädret kunde ha varit bättre, det regnade, men såg nog någon raket ändå, men ingen raket fastnade på bild. Några tomtebloss hade vi också sökt fram.
 
 
Efter raketskjutandet var det dags för kaffe igen. Tolvslaget på Skansen fick avsluta nyårsfirandet.
 
 
 
Tack för 2013. Hoppas 2014 blir ett ännu bättre år.
 



RSS 2.0