Höstpyssel och äventyr i skogen

Här om dagen pysslade jag och Wilma några lövdjur. Vi blev så inspirerade så då vi var till mamma måste vi gå och söka efter ännu mera olika löv så vi får pyssla mera en annan dag. Då vi började googla på lövdjur hittade vi ju en hel del olika figurer.  🙂🍁.


Vi hittade många fina löv i skogen, men många lämnade nog kvar på marken 😀. Vi gick en bit efter stigen i skogen. Jag skulle ha velat gått till stigens slut, fram till vattnet, men det får bli en annan gång 🙂.


Mamma hade fin besök nere vid det gamla jordgubbslandet. Ett rådjur hade lagt sig ner för att vila och tvätta sig. Vi såg länge på honom i fönstret, men då Wilma knackade på fönstret så sprang han till sist iväg.


Nu fortsätter min vecka med jobb 4 dagar. Sen 1 dag ledig och 4 dagar jobb igen.

Ha en bra vecka 🌸.




Höstblommor

Sommarblommorna har gjort sitt för i år. Det är bara att acceptera att sommaren är slut. Snart är första snön här. 


I år ville jag ha lite höstfint på Lillö också, så fick bli så här i blomlådorna.

Vid mommo och moffas samt pappas grav fanns det inget kvar av sommarblommorna, var dags för nya. Hoppas de här håller länge.


Här hemma blev det snabb pyntat på trappan en dag efter dagis. Wilma ville gå in direkt och jag ville pynta där ute, så fick gå snabbt 🤪.


På tal om höst borde jag köpa en höstjacka. Men har inga höga förhoppningar om att hitta en i rätt modell som passar och till det rätta priset (inte mera än 50€). De flesta jackor jag har är fyndade på loppis, så får nog hålla upp ögonen där 🙂.





Lågt vatten och dramatisk båtupptagning

Det har varit relativt högt vatten hela sommaren. Men nu i september har det varit tvärtom, mycket lågt. Båten har legat på botten i flera veckor.





Bilderna ovan togs 10.9. Då var det inte precis något båtföre. Då borde man ha haft en grävmaskin och grävt bort all gyttja.

Vattnet har sakta stigit, men sjunkit igen. I helgen var det så pass mycket att båten flöt, så vi bestämde oss för att ta upp den. Det visade sig att vara svårare än vi trott 😅🙈.



Det var ändå så pass lågt vatten att det var mjukt och lerigt där vi skulle ta upp båten. Normalt brukar man inte behöva köra bilen så långt ner mot vattnet. Dessutom kilade ena båtkärrshjulet fast bakom en sten. Inte ens med två bilars draghjälp fick vi upp båten. Framhjulen på bilen bara snurrade runt. Till sist fick de stå och lyfta upp båtkärran för att få loss hjulet som var fastkilat. Vi turades om att gasa och buffa på. Till sist efter 1,5 timme fick vi upp båten på land. Den ena blev mera våt än den andra, men alla överlevde som tur var 🙈🤪. 

Nu var det slut på båtsäsongen för i år. Får hoppas på en mindre blåsig sommar nästa år så man får åka ut och köra ännu mera, önska får man ju alltid 😉.






Seg förkylning och första frosten

Min förkylning börjar kanske sakta ge med sig. Förra veckan var jag sjukskriven 3 dagar pga misstänkt bihåleinflammation. Värkte i hela kinden och käken på höger sida, trodde jag hade tandvärk. Till sist fick jag utskrivet Duact som skulle ta ner svullnaden, det gjorde susen. Tog inte länge innan det började kännas bättre.


Så i flera dagar vilade jag som kissona också gjorde 🐈‍⬛. Fick också vara med mamma till akuten då de inte svarade på Hvc. Hon hade misstänkt lunginflammation, men som tur var det inte så allvarligt. En antibiotika kur fick hon dock.


Den första frosten har också hälsat på. Dit for solrosorna, gurkorna och tomaterna. Jag vill inte ha vinter ännu. Tog in tomaterna, får se om de blir färdiga.


Jag som tänkte ta tag i träningen i september, hittills har det inte gått så bra. Men en promenad/joggingtur kom jag mig ut på en dag. Kanske inte så bra att springa ännu då jag inte riktigt är frisk ännu, men det kändes inte så tungt 🙂. Fick se vindmöllorna, som de håller på och lägger upp, på närmare håll.






Nu ser jag framemot en Lillö helg igen. De har lovat regn, men vad gör nu det, huvudsaken jag får vara där och känna "lugnet", bara slappna av och inte ha några måsten. 

Hoppas ni får en bra vecka! 🍁







Villaavslutning 2022

Nästan så vi har inlett en tradition, förkyld på villaavslutningen. Även ifjol var Wilma förkyld. Nu trodde vi att hon var påväg att bli frisk, hon hade ju varit en vecka på dagis. Visserligen inte helt fri från hosta och snuva, men nästan. Då jag hämtade henne på fredagen från dagis sa de att hon varit ännu mer förkyld den dagen, alltså SUCK! Tar det aldrig slut 😔. 


Nåja, villaavslutning på Lillö skulle firas ändå. Vi for dit på fredag kväll. Jag tog en promenad till fladan. Jag var ju heller inte 100% frisk och inte så pass sjuk så jag har kunnat vara hemma från jobbet i två veckor. Var trött efter en intensiv vecka med lite sömn. Natten till lördagen var nog den värsta på länge. Vi sov knappt något. Wilma hostade nästan oavbrutet, sov ovanpå och bredvid mig. Dessutom spydde hon upp slem. Då morgonen kom kände jag mig som en zombie. Vilade i etapper hela dagen. Fick jag vila? Svar NEJ. Då jag ville vila på soffan kom Wilma och hoppade, spelade gitarr och ropade mig i öronen. Allt för att irritera mig 😬. Till sist fick jag gå ut i bilen och blunda en stund för att inte tappa nerverna helt. 


Lite senare på eftermiddagen kom Peppe och Matti, mamma och William hit. Hade informerat om läget, men de ville nog komma ändå. Lagom tills de kom började det regna, så lite tråkigt blev det nog att sitta inne och egentligen inte orka göra någonting. Dessutom spydde Wilma upp mera slem på mattan i kamarin 😔. Men sedan var det ju bättre efteråt då hon fått upp det besvärliga slemmet. Lite mat, som kräftor, pajer och annat smått och gott muntrade upp stämningen lite. Peppe och Matti for vidare till deras villa efter maten. Vi andra spelade lite spel i väntan på raketskjutningen. 




Då det börjat skymma gick vi ut. Äntligen hade det slutat regna. Johnny och William sköt raketer och smällare. Wilma som först vägrade komma ut då hon var rädd för raketerna så tyckte bara det var roligt. Hon hade ju hörselskydden på sig, då gick det hur bra som helst 🙂. Dessutom fick hon ju sprakanstickor.


Några raketer fastnade inte på bild, bara några marschaller. Till sist blev det en bra kväll. Johnny förde hem mamma och William. Inte länge därefter somnade Wilma på soffan, klockan var ju ändå 22.30. Inte så konstigt då hon inte hade velat vila något på dagen. Följande natt sov vi bättre.

Solen sken på söndagen, det gjorde mycket för humöret. Jag tog en skogspromenad. Sedan kom Gunvi och Jussi dit på mat. Den här dagen kunde vi äta utomhus. Efter maten for jag efter mamma och så drack vi kaffe ute också ☀️. Riktigt skön dag, även fast man kände att hösten var på kommande. Lite "När då då" spelade vi också, bäst att passa på då man är flera.


Vi sov över ännu en natt på Lillö. Johnny for på jobb och Wilma och jag lekte och städade. Det var lågt vatten. Lockade inte att gyttjebada 😅.



På eftermiddagen åkte vi hem igen. Får hoppas nästa villaavslutning blir mindre snuvig 🙂.





Aldrig plockat så mycket kantareller

Det har verkligen varit ett kantarell år. Aldrig tidigare har jag varit med om att hitta kantareller överallt i skogen, också på ställen där det tidigare inte funnits kantareller. En sen kväll gick jag till skogs och kom därifrån med nästan 1,5kg kantareller! I alla fall ett rekord för mig 😀. 


Gick den vanliga rundan, men vek av lite till sidan. Då såg jag att det var alldeles gult överallt, ännu mera kantareller! Det är som att gå på skattjakt.


Vad skulle jag nu göra med så där mycket kantareller? Ringde förstås mamma och frågade om hon ville ha dem. Hon skulle tala med Ulli om de kunde hämta dem. En liten stund senare, då det redan börjat skymma stod de på gården 🙂. Roligt att kunna glädja någon annan och jag slapp rensa 😃.



Nu vill jag bara hitta mer och mer 🙂.





Kompiskalas

Veckorna flyger iväg och nu är det redan två veckor sedan Wilma fick fara på TVÅ kompiskalas på samma vecka. Första gången hon blivit bjuden på något sådant, så var lite spännande 🙂. Hon var också bjuden på ett tredje, men det var samma dag som det andra så hon kunde ju inte vara på två ställen samtidigt 😅.


Den första kompisen firade sin fyraårsdag med ett litet kalas. Wilma och en annan kompis var bjudna. Jag var också med men jag hade då knappt nån röst så skulle helst ha stannat hemma 🙈. Men Wilma kunde ju inte fara själv. 

Vädret denna vecka kunde inte ha varit bättre. Perfekt kalasväder och cykelväder. 

På det andra kalaset, ett 5 års kalas, var de lite fler barn. Skönt att sitta ute hela kvällen medan barnen underhöll sig själva 😃. 

Grattis igen till er båda 🥳.





RSS 2.0