Två nya cyklar

Wilma har vuxit med fart det senaste året. Cykeln som hon använde ifjol hade blivit allt för liten. Sökte länge efter en begagnad på alla loppissidor, men hittade ingen passlig. Så då åkte vi och köpte en splitterny istället 🙂🚴‍♂️.


Sedan efter några dagar hittade jag en nästan likadan på en loppissida. Den var billig, men förstås använd, så den passar perfekt på Lillö 👍.


Wilma hjälpte till att skruva fast stödhjulen på cykeln som ska vara på Lillö 🙂.

Det är ännu lite ovant att sitta så där högt upp på cykeln, det går ju så hårt tyckte hon. Men snart börjar det nog säkert gå bättre och hon vågar cykla iväg lite själv utan att man håller i 😍.


Det ska poseras på nästan varje bild 😍.





Överraskningsfirande och dagisavslutning

I mitten av maj skulle vi ha rekreationsdag från jobbet. Istället blev det överraskningsfirande för vår chef. Hon trodde vi skulle vandra vid Molnträsket, istället blev det bowling och sedan mat vid Sandviks villan. En perfekt överraskning, hon anade inget 🙂. 


Före maten tog vi en kort promenad till Bragegården där bredvid. Vädret kunde inte ha varit bättre ☀️.





Har aldrig förut ätit vid Sandviks villan, blev bara positivt överraskad (även om priset var ganska högt). Förrätten var nästan bäst 🙂.


Och mätt blev man 🙂. Efter maten blev det att tacka för sig och åka vidare på mera festligheter. Dagis hade avslutning vid sportplan. 


Där blev det tipsrunda, grillkorv och musik/dans uppträdande. En lyckad kväll! Vi hade så roligt att vi nästan glömde att ta några foton. 🌼





Försommargrönska

Nu är tiden här, dagarna vi alla väntat på. Försommaren när den är som bäst. Grönskan är som grönast, nästan onaturligt grön.


En dag då jag kom hem från jobbet doftade det så gott på gården. Just då kom jag inte på vad det var som doftade, men följande dag såg jag att det är ju häggen som slagit ut i blom, min favoritdoft 🌺. Den kunde få blomma hela sommaren tycker jag.



Körsbärsträdet blommar också, men ännu har äppelträden inte slagit ut i blom. Whiskas undrar om det finns något ätbart i blombänken, och visst finns det gräslök där. Tror dock inte Whiskas tycker det är så gott 🙂.








En del av Karikaleden

En söndagseftermiddag kom jag på att vi skulle vandra lite. Problemet var att det inte var så många timmar kvar tills jag skulle på jobb. Det fick bli en snabbvandring. Karikaleden i Österhankmo är visserligen inte lång, men vi körde en bit efter en villaväg och behövde bara gå ca 400-500 meter tills vi kom fram till utsiktstornet. Ville inte ta några risker att behöva ha ännu mer bråttom och i värsta fall bära en protesterande snart 4-åring över stock och sten 😅. Allt gick dock bra och Wilma tyckte det var roligt 🙂.



Vid utsiktstornet åt vi vår matsäck. Jag var dock den enda som klättrade högst upp i tornet, det var så branta trappor.




Wilma och jag sprang runt och hoppade lite på stenarna också. Skulle gärna ha haft mera tid att hoppa runt och inte känna att man har en tid att passa.


Riktigt fin natur, hit kommer vi nog snart igen 🙂.





Sköna dagar på Lillö

Nu har vi redan hunnit sova två nätter på Lillö. Fler nätter skulle det ha blivit om jag inte skulle ha jobbat 4 hela helger i rad. Kommande helg är jag förhoppningsvis ledig. 



I år blev det penséer i väntan på sommarblommorna. 


Wilma har cyklat. Den här cykeln är ju nog allt för liten, men har köpt en större begagnad att ta dit. Hit hem har hon också fått en ny och större cykel, den gick hårt 🙂.


Att mata måsarna är roligt 🙂. 

Johnny och Jussi har installerat en "solventilator". Så här står det om den:
En solventilator bidrar till att höja lufttemperaturen och reducerar fuktigheten i din stuga. Solcellspanelen, som är placerad inne i solventilatorn, producerar ström som i sin tur driver fläkten som sitter i panelen. Varm och torr luft blåses in i stugan."

Så nu får vi hoppas på bättre luft inomhus 🙂👍


Det hör till att titta på draken på tv då man sover över natten på Lillö. Helst med en skål chips i handen 🙂.


Säsongen är inledd. Första joggingturen till bommen avklarad. Just nu känner man nästan inte igen sig då det har avverkats en hel del träd efter vägen.



Nu senaste helg kom jag mig till Lillö först 17 tiden på lördag eftermiddag. Johnny hade åkt dit redan på förmiddagen för att vara med på vägmöte. Lite senare hade Wilma samt Gunvi och Jussi kommit dit. Planen var att mamma också skulle komma med, men så blev det inte. Jag hade blivit corona exponerad både på lördagen och säkert dagarna före det också på jobbet 😔, och fick veta det just efter jag farit från jobbet. Så blev att ringa mamma igen och berätta hur läget var. Ville ju inte utsätta mamma för eventuell smitta. Börjar bli så trött på corona eländet 😔. Hela tiden är det något, vi kan inte träffas för att Wilma eller nån annan är förkyld och nu är man exponerad. Det tar aldrig slut, suck 😪.


Det blev en varm kväll. Vi åt ute och lekte sedan ute också. Fixade en leksuga åt Wilma i förrådet bredvid tuppen.


Johnny och Jussi tog upp ena ytterväggen för att se varför innerväggen bågnade. Visste ju att myrorna ätit på väggen förut, så det var ju problemet. Det hade inte blivit åtgärdat ordentligt, men nu satte de dit nån skiva skruvade fast ordentligt och på med isoleringen igen. (Ja och vad annat de nu egentligen gjorde, jag har ju ingen aning 😅).Får hoppas väggen håller ett tag till nu då 🙂.


Kvällen avslutades med bastu 🙂. Följande förmiddag rensade jag bort skräp nedanför storstenen och gjorde en liten blombänk där jag sådde vallmo. Sedan blev det jobb från klockan 13. 


Idag åkte jag och Wilma till Lillö igen. Fortsatte att plantera blommor, lekte, cyklade och kokade mat.



Det växte fullt med smultron där jag rensade bort ogräs, så försökte ta tillvara och plantera om plantorna runtomkring blombänken istället.

Någon roddbåt eller annan båt har vi ännu inte fått ut, men har ingen brådska heller 🙂.





Första cykelturen

Förra veckan dammade vi av cyklarna och for ut på årets första cykeltur 🚴‍♂️. Wilma satt på med mig, hon skulle nog inte ha orkat cykla med sin cykel så långt. På tal om cyklar så borde Wilma nog få en större. Tror den hon har är 12 tum, borde säkert vara 16 tum till hennes 110cm.


Vi cyklade inte så långt, klockan var redan mycket. Det blev en sväng till lekparken i Veikars och sedan lekte vi en stund utomhus vid dagis.


Sedan vägrade Wilma att ta på sig handskar då vi skulle cykla hem. Så det tog en stund innan vi kom oss från dagisgården...ja med handskarna på förstås. Nog kan man vara envis 🙈. Men det är vi väl flera som är 😅. 

Så någon avkopplande cykeltur blev det inte, men nog blev man svettig ändå 😅.





Gravstenen på plats

Äntligen har pappa fått en riktig gravsten ❤. Den blev riktigt fin. Speciellt med hjärtat som man kan lägga ett ljus i.


Då bilderna togs hade gräset ännu inte blivit sått och blombänken var inte fixad, men nu är det gjort. Nu får vi snart plantera något fint dit 🌼🌺.

Saknar dig pappa ❤.




En promenad längs Edvinstigen

För snart två veckor sedan blev det en solskenspromenad längs Edvinstigen. Det var längesedan vi gick där senast. Kanske ifol på våren/sommaren nångång. Wilma var duktig och gick/sprang runt hela spåret 😍.




Ungefär halvvägs stannade vi och hade picknick.


Wilmas favorit från förut, tomten, måste vi ju också hälsa på 🙂.

En passlig motionsrunda blev det för oss båda 😅.




Säsongspremiär för studsmattan

Äntligen var det lite varmare väder så vi kunde sätta ut studsmattan. Själva stommen har nog stått ute över vintern, men resten har varit inne i väntan på en ny sommar. Ännu är det nog lite kallt om fötterna att hoppa, och mössan vill inte riktigt hållas på 😉.


Lite elektriskt hår fick man 😅. Nu hoppas vi det snabbt blir varmare så fötterna inte behöver vara som isklimpar då man hoppat färdigt 🙈.




Första gången vid frissan

Har tänkt boka tid flera gånger, men aldrig fått det gjort. En dag då jag knappt fick borstat Wilmas hår, det var som ett kråkbo, så var måttet rågat. Jag bokade tid till frissan åt oss båda.

Det gick faktiskt över förväntan. Det var tur att Wilma blev klippt först. För innan jag var färdig var hennes tålamod slut 🙈.


Eftersom håret aldrig blivit klippt förut (förutom pannluggen), så var det ganska nött i topparna. Rejält mycket kortare fick det bli. Flätorna fick vid med hem som ett minne 😍. Rosa färg i håret skulle hon också ha 💗.


Ett stort Tack till Emma på Hairhouse som hade tålamod med oss och gjorde ett bra jobb. Vi är båda nöjda 🙂👍.





Första maj helgen

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss, men det blev en ganska bra helg ändå. På fredags morgonen vaknade Wilma och var förkyld. Så fick skippa planerna på att fara och veckohandla med henne. Som tur var hade vi köpt första maj ballong redan i onsdags. Det blev en hemmadag istället.


På tal om ballong köpet. Vi åkte till nya Prisma, köpte snabbt en ballong och åkte vidare till Wilmas kör. Efter kören på väg hem sa det PANG! i baksätet. Den nyinköpta ballongen hade fått ett stort hål. Jag blev nästan mera rädd än Wilma, hon blev mest skrämd. Som tur var inte så ledsen. Vi fick åka tillbaka till Prisma och hoppas på att få en ny. Det fick vi 🙏. 

På lördagen, valborgsmässoafton, jobbade jag 7-15. Sedan gjorde vi inte så mycket annat den kvällen än körde ett varv genom stan. Jag ville se hur mycket folk som var i farten. Och visst var det folk, främst studerade, som rörde sig på stan och i Hovrättsparken. Några bilder på det blev det inte då vi susade förbi så snabbt 😎.

På söndagen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, Wilma var ju nog lite förkyld ännu men coronatestet visade negativt. Vi bestämde oss för att bara köra förbi torget. Sedan ställde vi oss på vägkanten och såg på alla fina veteranbilar som körde förbi 🚙. Det var tur att vi redan köpt första maj ballongen 🎈.


Sedan ville vi ha både mat och glass. Det blev pizza i en lekpark på Brändö (av alla ställen 😅🙈). Det båste iskallt så det blev att snabbt kasta i sig pizzan 🥶. Sedan lekte Wilma en stund.


For sedan vidare till Bernys där vi åt varsin mjukglass i bilen. Jag fick äta nästan två, för Wilma tog bara nån sked 🙈. Sedan blev det Lillö. Det första vi gjorde, även denna gång var att vi klobbade en ORM! 😬 Hur många finns det på vägen till tuppen?? Får verkligen hoppas de resterande hålls långt inne i skogen, ja bara för deras egen skull. Vi vill inte ha dem på gården.


Vi drack lite mjöd och åt några kex. Jag räfsade lite till och Johnny och Wilma tog en kort promenad. Någon varm första maj var det verkligen inte, men vem hade trott att det skulle bli det 🙂.





RSS 2.0