Lillajul

Vi började firandet redan på fredag kväll. Wilma hade bjudit in mommo, och tomten lämnade en hel påse med paket på trappan. Tyvärr hade han bråttom vidare så vi såg honom inte 😉🎅.

Lite tidigare på eftermiddagen hade jag och Wilma klätt en liten gran. Det fick bli en lila ljusslinga i den i år, hittade ingen annan.


Alla fick vi varsitt paket, ja Wilma fick till och med flera 🙂. 



Julkopparna kom fram och vi åt goda jultårtor.


På lördagen fortsatte julpyntandet. Vi besökte en julmarknad i Maxmo och var på 5-års kalas. På kvällen kom Wilmas fammo och faffa och farbror hit. Också denna kväll hittade tomten hit.


Idag har vi också varit på julmarknad, men mera om den blir det en annan gång 🙂.


Hoppas ni alla har haft en fin första advent 🕯.






Frost ❄

Förra veckan hade vi många fina och frostiga dagar. Passade på att gå ut med kameran då man äntligen såg solen 🌞.
 
 
Idag fick vi äntligen jularbetslistan. Jag får vara ledig 24.12 och 25.12. Ska bli skönt! Har ju jobbat julaftons morgon de två föregående åren. Blir dock att jobba kväll på nyårsafton och morgon på nyårsdagen, men det var jag förberedd på 🙂.





Pappas begravning

I lördags tog vi ett sista farväl av min pappa ❤. Det blev en riktigt fin begravning även fast det var en tung dag. Hade oroat mig för hur Wilma skulle uppföra sig, men hon uppförde sig riktigt bra.


 Tack för allt pappa ❤. Vila i frid 🙏❤.






Spökvandring vid Wasa Teater

Sent en kväll här i veckan for jag och min syster Ulli på spökvandring till Wasa Teater. Det var spännande och intressant 👻.


Det var intressant att gå runt i den nedsläckta teatern och lyssna på guidens spökhistorier. Samtidigt fick man höra lite teater historia och se teaterns gömda vrår. Det for en stol över golvet, en boll kom ner för en trappa och upp med hissen. Oförklarliga forsteg hördes och det var en figur som ville komma in. Mycket oförklarligt hände 😉.


En timme tog rundturen och jag skulle gärna gå spökvandringen en gång till 🙂.








Lite snö och en hel hög med morötter

Förra veckan kom det äntligen lite snö igen. Wilma var så glad. Vi byggde en liten snögubbe och kastade snöbollar 🙂❄.


Snögubben fick en riktig liten morot till näsa. Tur att vi inte tagit upp morötterna ännu. Men nu var det nog dags. En hel hög blev det.


En del har jag lagt i frysen. Får hoppas jag hinner lägga resten dit också före de möglar bort i kylskåpet 🙂. Dygnet skulle gärna få ha fler timmar 🙈.




Allhelgona 🕯

Detta år åkte vi med ljus till Malax, Gamla-Vasa, Vasa och Kvevlax gravgårdar. Wilma och jag passade på och for till Malax på samma gång vi var via Solf Uf på loppis. 


Om jag skulle ha vetat att där inte fanns någon blomma eller annat så skulle jag åtminstone ha tagit med granris, men något sådant hade vi tyvärr inte med oss.

På kvällen åkte vi alla tre runt till de andra gravgårdarna. Tyvärr hade vi ju ingen grav att lägga ljus på åt pappa ännu, men vi satte två ljus åt honom där man kan lägga ljus åt de som är begravda på andra ställen.




Det var stämningsfullt med alla ljus i mörkret 🕯❤.




Lite Halloween firande

Det blev inget Halloween firande på rätta helgen. Hade ingen ork till det då. Nu senaste helg tog vi tag i saken och ordnade en liten Halloween fest med Wilmas fammo, faffa och farbror. Hade ju för någon månad sedan köpt katt öron och andra tillbehör åt Wilma. Hon har frågat länge "när är det Halloween?" 🙂.


Kvällen före då jag for på nattjobb lagade Wilma och Johnny fina pumpor 🎃.


Det blev inte så mycket pyntande som ifjol, men lite pynt hittade nog fram.



Lite läskig mat åt vi också 🙂.




Wilma hade samma klänning som ifjol, den passar säkert nästa år också. Tror den är storlek 116 🙂. Bra med loppisfynd 👍.





Saknar dig ❤😪

 





RSS 2.0